Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

13/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

13/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

13/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

13/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 1460


niet meer boekbaar

Spanje - Mallorca: het Tramuntana-gebergte


8 dagen

13/04/2019 - 20/04/2019

prijs € 1460


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
De Serra de Tramuntana strekt zich uit langs de noordwestkust, bestrijkt bijna een derde van Mallorca en is zowat de ruggengraat van het eiland. Het is een ronduit schitterend wandelgebied, met slaperige dorpjes en wilde rotskusten, panoramische toppen en diepe kloven, waar bergen en zee op verbazingwekkende wijze in mekaar overgaan.
Prijs: € 1460
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 19ES1MLA1
Reisdatum: 13/04/2019 - 20/04/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

40

48

50

57

62

65

46

55

51

52

59

64

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

27 Beoordelingen

reviews van klanten

Pittige maar doenbare tochten in een geweldig landschap. Het vervoer met de privé-busjes was perfect geregeld, zo konden we telkens een ander stuk van de Serra de Tramuntana ontdekken. De boottocht, het oude trammetje en het bergtreintje vormden dan weer een leuke afwisseling qua vervoer. De sauna in het hotel in Sóller deed enorm veel deugd s' avonds na de bergtochten. Ik wist niet dat Mallorca zo mooi was ! En het ruikt er heerlijk door alle bloesems en kruiden.

Birgit D. -

Mallorca is een prachtig wandeleiland, maar de zwaarte van de wandelingen mag niet onderschat worden. Het was voor mij weer een unieke ervaring.

Erna S. -

Ik heb deze reis grenzen verlegd. Ik ben erg blij dat ik minstens 2x per week aan cardio training deed, en geen voorafgaande blessures had waardoor ik de tochten heb kunnen uitstappen. De wandeltrip aan de kustweg op woe vond ik genieten, meer zen. Je kreeg hier meer de tijd om te stoppen en foto's te nemen, de natuur en haar pracht echt te zien. Dit heb ik tijdens de andere wandelingen minder kunnen doen omdat ik me moest focussen op de grond, de keien, de putten,... Het middagmaal vind ik elke keer opnieuw schitterend. Een basic "buffet". Puur in de natuur!

Nad D. -

Prachtig landschap, uitdagende wandelingen, goed logies, lekker eten, aangenaam gezelschap.

Gert B. -

Algemene reistips

Dag 1

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Palma de Mallorca.

Transfer naar Sóller, waar we 4 nachten logeren. Het is een pittoresk en aan­genaam stadje met een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen de vele mooie gebou­wen in het centrum, op en rond de Plaça Constitució. 

Het dal van Sóller ligt in de schaduw van de Sierra de Alfabía en is met zijn microklimaat één grote tuin: plantages van citrusvruchten, uitge­strekte groentevelden en olijf‑ en aman­delbomen, omringd door bossen en typische dorpjes. Het is een ideale uitvalsbasis voor wande­lingen en boven­dien is de zee heerlijk vlak­bij. Op een boogscheut ligt nl. Port de Sóller aan een prachtige baai.

Dag 2

Privébus naar Valdemossa en tocht over de Cami de s’ Arxiduc, een ruiterpad aangelegd voor de lokale weldoener aartshertog Luis Salvador van Oostenrijk, met facultatieve klim naar de Puig des Teix (1062 m). Onderweg houden we halt bij de 'Mirador de Ses Puntes', op de rand van een steile klif, waar we een prachtig uitzicht hebben over de vlakte van Valdemos­sa.

We dalen terug af en brengen een bezoekje aan Valdemossa, een mooi bergdorp (dat vonden in de vorige eeuw ook Frédéric Chopin en George Sand), waar je vrijblijvend de kapel van Catalina Tomas en het 13de-eeuwse paleis van koning Jaime I kan bezoe­ken.

15 km, ca. 400 m stijgen en dalen (+ 160 hoogtemeters voor de optionele Puig des Teix)

Dag 3

Tocht van de Embalsa de Cuber naar de Col de l’ Offre (of de Puig de l’ Offre), op 1091 m. Nadien facultatief naar de bergrug van Es Cornador.

We keren terug naar Sóller via de Gorge de l´Offre en Biniarix via het 16de-eeuwse pad 'Camí d'es Barranc' dat toen Sóller met Lluc verbond. Het is een lange afdaling, maar het landschap is erg afwisselend met groene valleien en sprankelende watervalletjes.

16 km, 110 m stijgen, 860 m dalen (+ 220 hoogtemeters voor de optionele Puig de L’Ofre)

Dag 4

Vandaag ondernemen we de mooiste kustwandeling die op Mallorca mogelijk is, van de Mirador de Ses Barques, een mooi uitzichtpunt, naar Sa Calobra. Daar kan je door de voetgangerstunnel een kort bezoek aan de baai van de Torrente de Pareis brengen.

Terugkeer per boot vanuit Sa Calobra naar Port de Sóller en verder met de 19de-eeuwse tram terug naar Sóller.

16 km, ca. 500 m stijgen en 1000 m dalen. De wandeling kan ingekort worden door de boot te nemen in Cala Tuent ipv Sa Calobra.

Dag 5

Vandaag doen we het wat rustiger aan en wandelen we vanuit het pittoreske kunstenaarsdorp Deia naar Soller. Via een korte kustwandeling langs Cala De Deia en Llucalcari, stijgen we zo naar de Cami de Castello. Mooie vergezichten vergezellen ons helemaal tot in het dal van Sóller.

14 km, 350 m stijgen, 450 m dalen

Daarna begeven we ons naar onze volgende uitvalsbasis, het klooster van Lluc, prachtig gelegen in een contrastvol land­schap van grillige bergen en groenbeboste valleien. Het klooster, dat een fraaie barokkerk bezit, is reeds honderden jaren een geliefde bestemming voor pelgrims. In het kloosterestaurant zijn we graag geziene gasten.

Dag 6

Pittige rondwandeling vanuit Lluc via Binibona, Aucanella en de Refugi son Amer, met (enkel bij goed weer) een facultatieve doorstoot naar de top van de Puig Tomir. 

12 km, ongeveer 300 m stijgen en dalen (exclusief de optionele beklimming van de Tomir: 430 extra hoogtemeters)

Dag 7

Per privé-bus naar Embalse de Cuber (zie dag 3). We vertrekken ditmaal via de GR 221 de andere richting uit, helemaal terug tot aan Lluc. Werkelijk een prachtige wandeling met ongelooflijke mooie uitzichtpunten op de vallei, via de Serra des Teixos. De Puig de Massanella torent boven ons uit en in haar imposante schaduw vervolgen we dalend de weg naar Lluc.

16 km, 455 m stijgen, 730 m dalen

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Palma en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1460
Voorschot: € 440 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfers in functie van het programma
 • begeleiding
 • luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Katrien Van Hamme


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau , geschikt voor iedereen die regelmatig aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). De wandelingen die we ondernemen duren van 4 tot 6,5 uur, gaan van gemakkelijk tot stevig en lopen meestal over rotspaden. Sommige wandelingen kunnen facultatief worden uitgebreid met trajecten zijn zeer ‘avontuurlijk’, maar facultatief. Voor details: zie dagschema.

Je hebt best geen last van hoogtevrees. 

Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In Sóller logeren we in een comfortabel, charmant en recent gerenoveerd hotel, in tweeper­soonska­mers met privaat sanitair. Het hotel heeft een kleine wellness en een buitenzwembad.

De overige nachten brengen we door in het gastenverblijf van het klooster van Lluc, in eenvoudige tweepersoonskamers met douche en toilet. 


Maaltijden

We ontbijten in het hotel in Sóller en in het kloosterrestaurant in Lluc , telkens in buffetvorm. 's Middags eten we vaak onderweg de picknick die vooraf samen met de begeleid(st)er wordt aangekocht of nuttigen we een broodje in een bar. 's Avonds eten we 2x in het hotel in Soller en de overige avonden op restaurant.

De keuken op Mallorca is niet te versmaden met specifieke gerechten als ‘tumbet’ (ratatouille van aubergines, aardappelen en pepers in olijfolie), ‘frit’ of ‘frit mallorqui’ (gefrituurd orgaanvlees met aardappelen, uien en tomaten) en de pikante worsten ‘sobrasada’ en ‘botifarrones’. Vis en schaaldieren zijn in vele vormen verkrijgbaar. 


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3767Brussel 13/04/2019 17:10Mallorca 13/04/2019 19:25
SN 3768Mallorca 20/04/2019 20:15Brussel 20/04/2019 22:30
Ter plaatse maken we gebruik van privé-bussen, trein, tram en boot.

Klimaat

Meestal is het aangenaam voorjaarsweer met dagtemperaturen van 15° en minder in de bergen (soms vrij winderig en laaghangend wolkendek) tot 25° aan zee. Regen is mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas en (indien de weersvoorspellingen slecht zijn) regenbroek
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • zwemgerief (bij mooi weer).

 Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je kan/wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (om bv. een stuk fruit te schillen)
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • enkele plastiek zakjes
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bv. bij bezoek aan een kerk).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan in Soller terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: