Spanje - El Hierro


9 dagen

23/03/2019 - 31/03/2019

prijs € 1590


niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen

23/03/2019 - 31/03/2019

prijs € 1590


niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen

23/03/2019 - 31/03/2019

prijs € 1590


niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen

23/03/2019 - 31/03/2019

prijs € 1590


niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen

23/03/2019 - 31/03/2019

prijs € 1590


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
El Hierro is het meest westelijke en kleinste eiland van de Canarische Eilanden én het meest ongerepte. Net zoals op ‘grotere broer’ La Gomera trekt de ruige, bergachtige natuur geen strandliefhebbers maar wel wandelaars aan. Voor zo’n kleine oppervlakte (272 km²) biedt El Hierro een grote diversiteit aan landschappen: droog en vulkanisch in het zuiden, weelderige plantages in het noordoosten met daartussen dichte dennenbossen en vochtige regenwouden in het centrum. De kuststrook is rotsachtig met kliffen tot 1000 m hoogte en natuurlijke zwembadjes tussen rotsen en grotten. Een oase van rust en een echt wandelparadijs.
Prijs: € 1590
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 19ES1EHA1
Reisdatum: 23/03/2019 - 31/03/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 11
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

33

67

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

38 Beoordelingen

reviews van klanten

El Hierro is een hele leuke, verrassende bestemming met een voldoend gevariëerd programma. Dit alles begeleid door Maarten Van Baelen die een fantastische, enthousiaste begeleider bleek te zijn. Een bestemming en een begeleider die ons zullen bijblijven.

Guy V. -

El Hierro is een paradijs voor de wandelliefhebbers. Je geniet van het lavalandschap met groene dalen en beneden kan je verpozen in de natuurlijke zwembaden.

Florian B. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Tenerife Norte, gevolgd door een vlucht naar El Hierro.

Eenmaal aangekomen op El Hierro, brengt een busje ons naar het logies in Las Puntas (Frontera). Het domein ligt op wandelafstand van de zee. 

Dag 2

Vandaag doen we het rustig aan. In de vallei van El Golfo, rechts van Sabinosa, bevindt zich het natuurreservaat Mencáfete. Met zijn ligging op het noorden kent dit vochtig woud een grote biodiversiteit, met bijzondere planten- en diersoorten waarvan er een aantal enkel voorkomen op de Canarische eilanden. We beginnen de wandeling op brede zandweg en slaan af naar een wandelpad dat ons tot op de vulkaan Tanganasoga brengt. We volgen de bergrug in westelijke richting en worden getrakteerd op mooie vergezichten. Op ons pad ligt het hoogste punt van El Hierro (1502 m).  

Dag 3

De wandeling start aan een kapel waar de toren gescheiden staat van de kerk. Al snel beginnen we aan een fikse klim van zo´n 1000 m over één van de oudste wandelpaden van het eiland, de ‘Camina de la Peña. Deze weg namen vroeger de inwoners voor hun seizoensverhuizingen. Het was de snelste weg vanuit de Golf naar boven. Nu kan men nauwelijks nog geloven dat langs dit smalle, steile pad ooit hele families met hun huisraad, boeren en vissers met hun waren en kudden bergop en bergaf gingen. Op ons pad liggen twee uitzichtpunten van niveau: Mirador de Jinama en  Mirador La Llania. We dalen terug af via een oud wandelpad dat recentelijk heropend werd en dat ons door een wildernis van plantengroei en voorbij  oude schuilplaatsen voor herders en hun geiten terug naar La Frontera brengt.

Dag 4

We trekken naar het zuiden en starten onze wandeling in het dorpje Taibique, op zo'n 800 m hoogte. De asfaltweg gaat al snel over in een aardeweg die ons in een enorm dennenbos brengt. We klimmen geleidelijk aan en stijgen tot 1200 m. Vanaf het uitzichtpunt Mercader hebben we een prachtig zicht over de zuidkant van het eiland: enorme lavalandschappen in een ruige en droge omgeving. Door de lavavelden dalen we weer af tot in Tacorón, waar we kunnen genieten van een verfrissend drankje of - als het warm genoeg is - een duik in het water.

Dag 5

Vandaag verkennen we opnieuw een droge zone maar dan in het noordwestelijk deel van het eiland. We maken kennis met de eigenaardige flora van deze streek, vet - en cactusachtige planten, en met ‘El Sabinar’. Dat is een opmerkelijke verzameling eeuwenoude jeneverbesbomen die, onder invloed van de niet aflatende noordoostenwind, tot bizarre vormen zijn geblazen. Sommige exemplaren zijn héél indrukwekkend. We vertrekken en eindigen in het dorpje Sabinosa en op ons pad ligt het heiligdommetje van de Virgen de los Reyes.

Dag 6

De route vandaag heeft wel wat hoogteverschil maar niet zo intens als de voorbije dagen. Na 2 dagen droog gebied trekken we via een netwerk van wandelpaden nog eens het regenwoud in en we  vertoeven het grootste deel van de dag temidden van de intens groene plantengroei. Hopelijk is het warm en zonnig vandaag, zodat we de wandeling kunnen afsluiten met een duik in Charco Azul, ongetwijfeld de mooiste zwemgelegenheid van El Hierro.

Dag 7

Transfer naar El Mocanal, gelegen aan de ruige noordkust, voor een lusvormige wandeling langs akkers en velden en charmante kleine dorpjes. Terug aangekomen in El Mocanal, zetten we de wandeling nog iets verder tot zeeniveau. Daar vinden we het dorpje Pozo de las Calcosas, waar we de ‘casas pajeras’ in hun volle glorie kunnen bewonderen: huizen uit vulkanisch rotsgesteente met daken die bestaan uit dikke strengen gedorst roggestro. 

Dag 8

We nemen afscheid van El Hierro en vliegen naar Tenerife, waar we overnachten in een hotel in de mooie stad La Laguna.

Dag 9

Vanuit Tenerife Norte vliegen we via Madrid terug naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1590
Voorschot: € 480 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse met vluchten en busje
 • alle maaltijden (vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9)
 • logies
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken 
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 11 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot . Doe jij regelmatig aan sport en beschik jij over een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen? Dan is deze reis geschikt voor jou. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)

Van de 6 dagwandelingen variëren er 4 van 14 tot 16 km. De wandeling op dag 2 is met 9 km wat korter. De wandeling op dag 4 is met 19,5 km wat langer en meteen de zwaarste dag qua afstand en hoogteverschil. Tijdens alle wandelingen dienen we enkele honderden meters te stijgen en te dalen. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren op een aangenaam domein in meerdere huisjes voor 2 tot 5 personen, met aparte bedden, privé-sanitair, een klein keukentje met ijskast. Er is een gezamenlijke overdekte buitenruimte. Bed- en badlinnen en wifi zijn aanwezig.

Indien we de laatste nacht op Tenerife doorbrengen, logeren we in een comfortabel hotel.


Maaltijden

´s Morgens krijgen we een uitgebreid ontbijt. Voor 's middags krijgen we een picknick mee. 's Avonds eten we meestal in het logies, maar gaan we ook al eens kennismaken met de lokale keuken in typische restaurantjes. 


Bagage

Tijdens de transfers (luchthaven-ferry-logies) draag je je bagage zelf. Hou ze dus zo licht en compact mogelijk.

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
IB 3207Brussel 23/03/2019 07:40Madrid 23/03/2019 10:05
IB 3946Madrid 23/03/2019 11:30Tenerife Norte 23/03/2019 13:20
IB 3937Tenerife Norte 31/03/2019 13:55Madrid 31/03/2019 17:40
IB 3208Madrid 31/03/2019 19:55Brussel 31/03/2019 22:15

Tussen Tenerife Norte, waar de vlucht uit Madrid aankomt en vertrekt, en El Hierro maken we gebruik van vluchten van Binter Canarias. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt tussen de Canarische eilanden.

Alle transfers over land gebeuren met een privé-busje.


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • ‘after sun’

 Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan goed van pas komen tijdens de picknick)
 • lunchbox/brooddoos

Diversen

 • zaklamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. zwemgerief
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor 'lentetempera­tu­ren'. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer, regen en mist zijn steeds mogelijk, zeker in de winter. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in het bergachtige binnenland koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Geld

In Frontera kan je met je bankkaart terecht aan de bankautomaat. Het is echter makkelijker om euro’s van hieruit mee te nemen om geen tijd te verliezen met geldafhaling.

Meer weten?

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen