Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


9 dagen

29/06/2019 - 7/07/2019

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


9 dagen

29/06/2019 - 7/07/2019

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


9 dagen

29/06/2019 - 7/07/2019

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


9 dagen

29/06/2019 - 7/07/2019

prijs € 1490


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


9 dagen

29/06/2019 - 7/07/2019

prijs € 1490


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
Het Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany De Sant Maurici (een hele mondvol) in Catalonië dankt zijn naam van ‘kronkelende wateren’ aan de vele riviertjes en talloze meren die zich in de oude gletsjervalleien gevormd hebben. Het is een adembenemend mooi paradijs voor natuurliefhebbers die graag eens goed doorstappen. Deze 7-daagse rugzaktrekking maakt een circulaire route, waarbij de meest interessante en spectaculaire delen van het park worden bezocht. We wandelen permanent tussen 2000 en 3000 m langs het goed uitgebouwd netwerk van refuges, waar stevige bergmaaltijden worden geserveerd. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur.
Prijs: € 1490
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 19ES1ATA1
Reisdatum: 29/06/2019 - 7/07/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

52

46

45

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Barcelona en verder per privé-bus naar Espot (3,5 u. rijden – 260 km), een dorp op 1200 m hoogte en de ideale vertrekplaats.

Overnachting in een hotel.

Dag 2

We wandelen naar Prat de Pierro (1650 m), gelegen aan het Estany (meer) Sant Maurici  dat het symbool is van het park. De achterliggende pieken Els Encantats weerspiegelen in het meer en maken het tot een wel zeer idyllische plaats. Verder langs het meer via een waterval naar een ander meer, dat van Ratera. Het pad gaat de hoogte in tot bij de berghut Refugi Amitges (2400 m), een van de grootste en best uitgeruste in het park met een mooi zicht op de omliggende bergen en gelegen naast een meer.

12,7 km / +1460 m /- 410 m

Dag 3

Via de GR-11 stappen we naar naar Port (pas) de Ratera (2590 m) en klimmen nog verder tot aan de Tuc de Ratera (2862 m), waar je een indrukwekkend panoramisch zicht over het park hebt.  We gaan dezelfde weg terug tot aan de pas en dalen dan af via soms steile stukken tot aan het Estany Obago (2270 m). En er liggen nog meerdere grote en kleine meren op ons pad vooraleer we de Refugi Colomers berieken, gelegen op  2086 m.

9,2 km / +920 m / -1140 m

Dag 4

Na het verlaten van de refuge gaat het geleidelijk omhoog tot aan de volgende pas, Port de Caldes, op 2567 m. Van op de pas kan er optioneel naar de Montardo d’Aran gewandeld worden, gelegen op 2833 m en een traject van 3 u. extra. Je hebt er wel zowat het beste zicht van het hele nationaal park. We gaan naar beneden, onvermijdelijk langs een aantal meren, naar de Refugi Restanca (2010 m), gelegen aan – wat dacht je? – een meer, maar eentje met een kleine stuwdam.

7,2 km / +560 m / -700 m

Dag 5

Het eerste deel van ons traject vandaag gaat geleidelijk omhoog en volgt aanvankelijk dezelfde route als gisteren. Aan de splitsing om naar de Montardo d’Aran te gaan, slaan we nu af in oostelijke richting. We komen voorbij een van de grootste meren van het park, Estany de Monges. We wandelen verder de hoogte in, bij momenten vrij steil, tot aan de Col de Tumeneia (2682 m), die garant staat voor één van de betere panorama’s van de reis. Een pittige afdaling brengt ons naar Refugi Ventosa i Calvell, op 2200 m.

5,9 km / +800 m / -540 m

Dag 6

Eerst geleidelijk en naar het einde toe met enkele steile passages, bereiken we de op 2712 m gelegen Coll de Cintraix. We passeren het gelijknamige meer en dalen af tot aan Refugi Estany Llong op 2000 m.

10,1 km / +1375 m /- 1580 m

Dag 7

Vanaf de hut klimmen we naar de Coll de Dellui’ op 2577 m, die uitzicht biedt over de meren Eixerola, Neriolo en Tort en die we op onze weg bergaf zullen passeren. Op het einde van het traject moet er opnieuw wat geklommen worden om de laatste refuge van de reis te bereiken, de Refugi Colomina.

11,3 km / +1270 m / -850 m

Dag 8

Alweer gaan we vanaf de hut de hoogte in, over ruig terrein, tot aan de laatste pas van de reis, de Coll de Saburo op 2635 m. Onderweg passeren we de meren Estany Mar en Estany Colomina. De afdaling die hierop volgt en die ons tot bij de refugi J.M. Blanc brengt, voert door een landschap dat spectaculair mooi is en een waardige afsluiter vormt voor deze trekking. Na een welverdiende pint/koffie/cava in de cafetaria van de refuge, volgt nog een lange maar eenvoudige afdaling naar Espot. Hier slapen we opnieuw in het hotel.

13,9 km / +630 m / -1700 m

Dag 9

Transfer naar Barcelona en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1490
Voorschot: € 450 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Felix Borremans


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau , geschikt voor wie over een goede fysieke conditie en het nodige  uithoudingsvermogen beschikt. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Het is een stevige doorgaande rugzaktrekking met dagelijkse grote hoogteverschillen. Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Ervaring met bergwandelen is aangewezen en je mag geen hoogtevrees hebben. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 2 nachten in een hotel*** met comfortabele tweepersoonskamers en privé-badkamer
 • 6 nachten in refuges met meerpersoonskamers/slaapzalen en gemeenschappelijk sanitair.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies; het gaat telkens om een vast menu dat op een welbepaald tijdstip geserveerd wordt.  Voor 's middags krijg je een degelijk lunchpakket mee.Vegetarische maaltijden dienen bij inschrijving aangevraagd te worden.

In alle refuges is drinkbaar kraantjeswater beschikbaar. Je kan er ook andere dranken en snacks kopen. Hou er rekening mee dat je deze in de meeste refuges alleen kan betalen met cash geld.


Bagage

Je draagt je eigen rugzak (persoonlijke bagage en lunch; geen slaapzak).


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 3695Brussel 29/06/2019 06:40Barcelona 29/06/2019 08:35
SN 3706Barcelona 07/07/2019 21:25Brussel 07/07/2019 23:25

Ter plaatsen maken we gebruik van privé-vervoer.


Klimaat

In deze periode mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. Het is mogelijk dat er op de passen nog sneeuw ligt. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Bagage

 • degelijke rugzak (min. 60 liter)

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers).

Kledij

 • soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte regenbroek
 • warme fleece
 • 3 lichte hemden/T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen).

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • 2 sneldrogende handdoeken
 • 2 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • lakenzak (in de refuges zijn voldoende warme dekens aanwezig)
 • evt. kussensloop
 • enig wc-papier
 • zaklamp
 • evt. energierijke tussendoortjes (je kan ook snacks kopen in de refuges)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. wat biologisch afbreekbaar wasmiddel (om onderweg een wasje te doen).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit cash geld meeneemt.

Hou er rekening mee dat je dranken (en evt. snacks) in de meeste refuges alleen kan betalen met cash geld.


Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: