Denemarken - Kopenhagen


5 dagen

1/05/2019 - 5/05/2019

prijs € 1020


niet meer boekbaar

Denemarken - Kopenhagen


5 dagen

1/05/2019 - 5/05/2019

prijs € 1020


niet meer boekbaar

Denemarken - Kopenhagen


5 dagen

1/05/2019 - 5/05/2019

prijs € 1020


niet meer boekbaar

Denemarken - Kopenhagen


5 dagen

1/05/2019 - 5/05/2019

prijs € 1020


niet meer boekbaar

Denemarken - Kopenhagen


5 dagen

1/05/2019 - 5/05/2019

prijs € 1020


niet meer boekbaar
Groepsreis Denemarken
Kopenhagen laat zich misschien wel het best omschrijven als een kruising tussen Hollandse netheid en Scandinavische rust. Het centrum met zijn elegante huizen in vele kleuren straalt de grandeur uit van een lange geschiedenis, en tegelijk voel je de hartslag van een haven, de nabijheid van de zee en de invloed van een jonge bevolking die oude tot hippe buurten omtovert. Overal merk je dat aangeboren gevoel voor schoonheid dat de Denen hun reputatie op het vlak van design opleverde. Design is dan ook een thema dat zeker aan bod komt. We ontdekken uitgebreid de stad zelf, maar gaan al wandelend en per fiets ook op zoek naar minder bekende plaatsen die niet op het pad van de doorsnee bezoeker liggen.
Prijs: € 1020
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 19DK1CPA1
Reisdatum: 1/05/2019 - 5/05/2019
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

37

40

41

42

49

59

59

61

66

72

76

53

57

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

20 Beoordelingen

reviews van klanten

Zoals de vorige ( Anders) reizen ook nu weer een voltreffer: goed georganiseerd, leuke, aangename gevarieerde groep en goed weer, maar dat behoorde (waarschijnlijk....) niet tot het vaste programma…:-)

Pieter D. -

Heerlijke reis met veel aandacht voor design, moderne kunst en innovatieve architectuur. De prachtige natuurwandeling was een aangename verpozing. Kortom een heerlijke designreis met een mooie portie natuur.

Muriel H. -

Fijne dagen in Kopenhagen! Een leuk evenwicht van bezoeken, al wandelend de stad & natuur in de omgeving ontdekken en tijd om te genieten op een zomers relax tempo.

Nele V. -

De reis naar Kopenhagen was echt schitterend: fantastisch leuke groep, prachtig weer en heel goede begeleider!

Rita D. -

Mooie stad - architectuur fietstocht was een meerwaarde. Vanaf de eerste dag een goede groepssfeer - prima begeleiding - heerlijk ontbijtbuffet.

Martine D. -

Te voet, met openbaar vervoer en per fiets de bruisende stad Kopenhagen en omstreken leren kennen, met een TOP-gids en een toffe groep! Mooie afwisseling tussen stad, cultuur en natuur. Perfecte ligging van logies.

Nancy D. -

Vele dingen mogen ontdekken in Kopenhagen maar ook enorm genoten van de wandeling in de natuur en fietstocht waar we veel hebben geleerd over architectuur. 's Avonds, samen nagenieten in restaurants waar het eten héél lekker was. Het enthousiasme van reisbegeleider Bart werkte aanstekelijk dus wij hebben dubbel genoten van deze reis. Heel aangename groep. Nu weer uitkijken naar de volgende reis.

Anny K. -

De citytrip naar Kopenhagen heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Leuke tochten met oog voor architectuur, design en musea, afgewisseld met een streepje groen. Gezellige etentjes en heel goeie sfeer in onze groep :-)

Emmy S. -

Los van de weeromstandigheden (iets te koud) was de citytrip naar Kopenhagen zéér aangenaam en een échte aanrader voor mensen die een moderne stad willen ontdekken. Een toffe groep deelnemers én een uitstekende begeleider.

Jan V. -

Reeds de 7de maal dat ik op reis ga met Anders Reizen. Elke bestemming was prima, zowel van locatie als van begeleiding. Maar met een super begeleider als Bart is het een zekerheid dat je de stad, haar cultuur en de leuke restaurantjes leert kennen. Ik kijk al uit naar een volgende reis, met aangename medereizen die soms vrienden worden.

Lucie D. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in de voormiddag, transfer met de metro naar het centrum.

Nadat we onze bagage hebben afgeleverd in ons centraal gelegen hotel, gaan we op stap in het historische centrum van Kopenhagen. Hier treft je meteen met de typische charme die deze stad kenmerkt: keurige straten met stijlvolle woningen in diverse pasteltinten, sobere kerken op lieflijke pleintjes. In tegenstelling tot vele andere hoofdsteden straalt Kopenhagen een gevoel van rust uit: niet enkel doordat het gemotoriseerd verkeer er geweerd wordt - de fiets is koning -, maar ook omdat de Denen nu eenmaal rustige, ingetogen mensen zijn. Toch is Kopenhagen een wereldse stad, met opvallend veel chique winkels,  dure merkkledij, prachtig Scandinavisch design,…  De winkelstraat Strøget, die het centrum doorsnijdt, is naar verluidt de langste winkelstraat ter wereld.

Dag 2

We starten met een wandeling langs de diverse paleizen die het Deense koningshuis in de loop der eeuwen heeft laten bouwen: Christiansborg, Amalienborg en Rosenborg. Op onze route ligt het Design Museum, met o.m. een mooi overzicht van van 20ste-eeuws Scandinavisch design. Een bezoek kunnen we dan ook niet overslaan.

Via een hippe food court eindigen we de namiddag in Nørrebro, een 19de-eeuwse arbeidersbuurt die is uitgegroeid tot een trendy jonge wijk. Hier ligt Assistens Kirkegaard, het sfeervolle kerkhof waar beroemde Denen als Hans Christian Andersen en de filosoof Kierkegaard hun laatste rustplaats vonden.

Dag 3

In de voormiddag waaien we uit tijdens een wandeling op Christianshavn, een voormalige havenbuurt op een eiland die grondig werd gerenoveerd en nu één van de hippe wijken van de stad is. Hier ligt de kleurrijke ‘vrijstaat’ Christiania, een unieke buurt waar het gebruik en de verkoop van soft drugs oogluikend gedoogd wordt. Het lijkt wel of je in de tijd terugkeert en in een hippiewijk uit de jaren ’60 terecht bent gekomen.

Na het obligate bezoek aan de beroemde zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen, sporen we noordwaarts voor een bezoek aan het Louisiana Museum of Modern Art, een prachtig modernistisch gebouw gelegen aan zee, geroemd voor zijn collectie 20ste-eeuwse kunst en boeiende tentoonstellingen. Het is omgeven door een schitterende tuin waarin ook beelden verspreid staan. Vanop het terras van het café zie je aan de overkant van de Øresund Zweden liggen.

 

Dag 4

In Kopenhagen is de fiets koning, dat heb je inmiddels al gemerkt. Dus stappen we vandaag de fiets op voor een tocht van zo'n 30 km door de buitenwijken van Kopenhagen. Hier kreeg de hedendaagse architectuur de laatste jaren veel kansen. Onze tocht leidt langs een reeks knappe realisaties van zowel openbare als woongebouwen. We komen ook door een natuurreservaat, gelegen aan zee. 

Na terugkeer in het centrum blijven er nog enkele vrije uurtjes over om op eigen houtje wat rond te struinen, te winkelen of een museum bezoeken. Zoals het Nationaal Museum voor Kunst, dat een ruime collectie bezit van de oude meesters tot de 20ste-eeuwse modernen. Of de Ny Carlsberg Glyptotek, waar zowel impressionisten als antieke beeldhouwkunst te bewonderen zijn.

Dag 5

We sluiten ons bezoek aan Kopenhagen af met een natuurwandeling in Jaegersborg Dyrehaven, buiten de stad. Het ontwerp van dit koninklijk jachtgebied verwijst naar de jachtmethoden die in de barok in zwang waren, reden waarom de Unesco het als Werelderfgoed heeft verklaard. Het bestaat uit uitgestrekte bossen en graslanden waarin enkele duizenden herten rondzwerven. Je kan ze vaak van heel dichtbij bekijken. Op onze weg ligt de Ermitage, een buitengoed van de koninklijke familie dat nog steeds in gebruik is voor speciale ontvangsten. En als het weer het toelaat, picknicken we in het park.

In de loop van de namiddag keren we terug naar de stad en maken ons klaar voor de terugreis naar België.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1020
Voorschot: € 310 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers in het kader van het programma
 • logies op basis van tweepersoonskamer
 • ontbijten
 • fietshuur op dag 4
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (budget ca. € 220-250 euro)
 • inkomgelden (budget: ca. € 50-70)
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Bart De Winter

Bart De Winter heeft veel jaren ervaring als begeleider van stadswandelreizen. Deze reis naar Kopenhagen maakt deel uit van de 'trilogie' reizen naar Scandinavische hoofdsteden, naast Oslo en Stockholm. Wat hem boeit in deze steden is de typisch Scandinavische rust die je zowel binnen de stad als in de omringende natuur aantreft. Bart neemt graag anderen mee op zijn verkenningstocht door deze steden en laat zijn reisgenoten proeven van het plaatselijke leven.

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis van niveau . We bezoeken de stad zoveel mogelijk te voet. Geen moeilijk terrein dus, maar toch moet je er rekening mee houden dat stadswandelingen - in combinatie met museumbezoek - best vermoeiend kunnen zijn en dat je al gauw 10-12 km per dag aflegt.

De fietstocht is zo'n 30 km lang en gaat langs vlakke - meestal geasfalteerde - wegen. 

De wandeling op dag 5 is zo'n 10 km lang. Ze leidt over vlak terrein over gemakkelijke, grotendeels onverharde wandelwegen.

(Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Comfortabel hedendaags hotel met trendy uitstraling en zeer centrale ligging in het oude centrum en nabij de winkelstraten Strøget en Straedet. De lounge is ingericht met Deense en andere designklassiekers, zoals de fauteuils van Arne Jacobsen. De kamers zijn niet groot maar smaakvol, modern ingericht. Ze beschikken over een kleine badkamer met douche. WIFI in heel het hotel.
Er is een rustige binnenplaats met zithoekjes.


Maaltijden

Het ontbijt is een uitgebreid, Scandinavisch buffet met ook warme gerechten. Voor het middagmaal kan je overal terecht voor een broodje of kleine hap. ’s Avonds gaan we samen uit eten in diverse lokale restaurantjes. Hieraan kan je naar wens meer of minder geld spenderen, maar voorzie gemiddeld een budget van ca. € 220 à 250.  


Bagage

Tijdens de transfer tussen luchthaven en logies draag je je bagage zelf (ca. 15 minuten gaan van metro naar hotel). Hou ze dus zo licht en compact mogelijk, en voorzie best een reistas of koffer die je kan rollen. Overdag draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2257Brussel 01/05/2019 09:35Kopenhagen 01/05/2019 11:05
SN2260Kopenhagen 05/05/2019 18:15Brussel 05/05/2019 19:45

We verplaatsen ons zoveel mogelijk te voet. In een kleine stad als Kopenhagen – waar voetganger en fietser heer en meester zijn – is dat heel aangenaam. 
Op dagen 3 en 5 nemen we de trein voor het bezoek aan het Louisiana Museum en de natuurwandeling.
De fietsen voor de fietstocht zijn van het 'Nederlandse' type: hoge fietsen met een 'achteruittraprem'. Fietshelmen zijn inbegrepen.


Klimaat

Het is lente, dus zowel mooi lenteweer als regen behoren tot de mogelijkheden. Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of kleine valies, best met wieltjes
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • schoenen waarmee je comfortabel heel de dag kan rondwandelen
 • (wandel)sokken

Kledij

 • broek(en)
 • regenjas
 • warme trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • ondergoed

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • evt. oordopjes (mogelijk straatlawaai wegens centrale ligging hotel)
 • evt. verduisterend oogmasker.

Geld

De munt in Denemarken is de kroon. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/

Je kan op voorhand kronen aankopen, maar dit hoeft niet. Bij aankomst op de luchthaven en ook tijdens de reis in de stad kan je euro's wisselen of met je betaalkaart geld afhalen. Je kan overigens op veel plaatsen met je betaal- of kredietkaart betalen.


Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips: Visit Copenhagen

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:
 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.   Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Deze reis op een ander tijdstip