Duitsland - Berlijn - Altero singlereis


6 dagen

20/07/2019 - 25/07/2019

prijs € 990


niet meer boekbaar

Duitsland - Berlijn - Altero singlereis


6 dagen

20/07/2019 - 25/07/2019

prijs € 990


niet meer boekbaar

Duitsland - Berlijn - Altero singlereis


6 dagen

20/07/2019 - 25/07/2019

prijs € 990


niet meer boekbaar

Duitsland - Berlijn - Altero singlereis


6 dagen

20/07/2019 - 25/07/2019

prijs € 990


niet meer boekbaar

Duitsland - Berlijn - Altero singlereis


6 dagen

20/07/2019 - 25/07/2019

prijs € 990


niet meer boekbaar
Groepsreis Duitsland
Berlijn moet eigenlijk niet meer voorgesteld worden. De hipste stad van het moment loopt over van de mogelijkheden: geschiedenis & kunst, architectuur & creativiteit, hippies & start-ups. Ze is dichtbij & multicultureel, ruw & flatterend, jong & muzikaal... maar bovenal zo inspirerend. Het historische centrum is geconcentreerd en vol met hoogtepunten. Maar Berlijn is ook een van de groenste hoofdsteden ter wereld, waardoor je er verrassend rustige en stressvrije plaatsen vindt.
Prijs: € 990
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 19DE1BLS1
Reisdatum: 20/07/2019 - 25/07/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

40

41

44

53

54

59

61

35

55

55

59

50

52

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

45 Beoordelingen

reviews van klanten

Ik was al eerder in Berlijn geweest en bezocht dan hoofdzakelijk de historische kant. Deze reis was zo veelzijdig dat ik denk nu echt wel Berlijn gezien te hebben: de historische hoogtepunten en meer, op stap met een dakloze, een alternatieve toer, een fietstocht naar Potsdam, in het midden van de week enz. , het bezoek aan de Stazigevangenis wat een beklijvende indruk nalaat, afsluiten met een bezoek aan het Mauerpark om te kuieren op een vlooienmarkt en wat alternatieve kunstenaars en musici aan het werk te zien en/of te horen. Een zeer geslaagd veelzijdig reisprogramma.

Lieve K. -

Berlijn is een mooie stad, maar Kevin maakte ze vooral ook boeiend voor ons. Zeker de toeristische trekpleisters zijn de moeite waard, maar onze Berlijnreis was zoveel meer: de alternatieve toer door de kunstenaarswijken, de rondleiding door Dieter, een gewezen dakloze, de fietstocht naar Potsdam. Wij zijn super content!

Tonny V. -

Voor het eerst met Anders Reizen op city trip en wat een ervaring! Het was ontzettend boeiend om eindelijk eens langs alle typische bezienswaardigheden van Berlijn te lopen, maar veel indrukwekkender nog waren de "sociale" aspecten van deze reis: op stap met een ex-dakloze, bezoek aan de Stasi-gevangenis. Een ware verrijking; levenservaring voor een heel jaar opgedaan! Ook een pluim voor begeleider Kevin, die zijn passie voor de stad zo weet door te geven. Kortom, alles was top!

Els L. -

Berlijn was voor mij de beste, mooiste, aangenaamste en warmste Anders Reizen reis. Met een reisbegeleider die zijn ziel gelegd heeft in het programma om ons deze boeiende stad te leren kennen. We hebben Berlijn inderdaad 'anders' leren kennen. Hoogtepunten waren niet de toeristische trekpleisters (die we uiteraard ook gezien hebben) maar wel een fietstocht naar de Wahnsee en Potsdam, diverse graffiti's in de stad, een theetje zelf geplukte kruiden in een bio-tuin-terras-garten, en nog veel meer mooie belevingsmomenten.

Patricia C. -

Dit was een bijzonder boeiende reis die de vele facetten van Berlijn omvatte . Een groene stad , met een ongelofelijke recente geschiedenis die ik ik zelf (via media en dus op afstand beleefd had). Ook een stad met cultuur die ik persoonlijk liever nog wat meer zou beleven. Wetende wat ik nu weet zou ik opnieuw inschrijven zonder twijfel. Mooi programma.

Jacque D. -

Tof weerzien, veel terug ontdekt en bewonderd (ik was in 2002 ook met Anders Reizen in Berlijn). Goede begeleiding.

Maria D. -

Ik heb de trip naar Berlijn geboekt omwille van het gevarieerd programma en de reis is zeer goed meegevallen. Ik heb het gevoel dat we gans Berlijn doorkruist hebben en we Berlijn in al zijn facetten hebben leren kennen. Elke dag was weer boeiend en iets nieuws. Er was geen enkel minder moment. Nogmaals veel credits voor Kevin om zo'n boeiende reis samen te stellen en de groep zo goed te begeleiden.

Nancy V. -

De historiek van Berlijn die als een rode draad door deze boeiende reis liep kwam tot leven door de interessante uitleg van Kevin. Veel afwisseling. Wel vermoeiend door de lange dagen. Ik beveel deze reis graag aan aan anderen.

Magda A. -

Gevarieerde reis. Alle hoeken van Berlijn leren kennen. Historisch, alternatief, nadruk op ecologische initiatieven , mooie plekjes ontdekt en lekkere wereld keuken. Het was top!

Vera S. -

Het was een heel toffe reis, veel gezien, leuke groep en heel goede reisbegeleider (vriendelijk, alles met de glimlach en uitmuntende kennis van de stad).

Nancy V. -

Berlijn bekijken en vooral beleven. Lopen door een verdeelde stad, één gemaakt, met een enthousiaste en gemotiveerde begeleider die je de verschillende indrukken laat voelen. Samen de dagen intensief beleven en komen tot hoogtepunten. Een aanrader, zelf voor het eerst een groepsreis gemaakt, met een zeer positieve ervaring.

Marc S. -

Heel geslaagde city trip mede dank zij de fantastische begeleiding . Afwisseling tussen het verleden van de stad met het leven nu. Leuke fietstocht, mooi hotel, lekker eten, alles was even goed. Een aanrader !

Bie B. -

Intensieve,maar boeiende ontdekking van de bruisende stad Berlijn,onder begeleiding van een uitstekende begeleider.

Georges V. -

Ik heb het gevoel dat we echt een overzicht hebben gekregen van wat Berlijn te bieden heeft: oud en nieuw, klassiek en hip, de mix van culturen, de geschiedenis vanaf WO II. Ik ga de reis aanraden aan iedereen die goede benen heeft en gevoel voor humor :-)

Lut N. -

Met een ervaren begeleider hebben we een prachtige reis beleefd waar we zowel het klassieke Berlijn als het alternatieve Berlijn hebben bezocht .

Rita V. -

Boeiende citytrip Berlijn. Confrontatie met het verleden. Gedreven begeleider.

Ludo D. -

De Berlijnreis is verrassend en zeer gevarieerd. We hebben ontzettend veel gezien en de begeleiding was uitstekend! Bij Kevin voel je de passie voor Berlijn en het begeleiden van groepen.

Monique H. -

Berlijn, een wereldstad waar je zeker 6 dagen kan vullen. De verscheidenheid in buurten, de geschiedenis van de Berlijnse muur, de groene long, de meren, maken van Berlijn een stad met vele hoogtepunten. De reisleider, Kevin, heeft ons alle hoeken en kanten van Berlijn laten zien, wat hij uitmuntend gedaan heeft. Met zijn enthousiasme en geestdrift leer je Berlijn echt kennen.

Micheline G. -

Het programma was heel gevarieerd, Kevin is gepassioneerd door Berlijn en dat voelde je doorheen de ganse reis. Berlijn bezoeken met Kevin is een aanrader!

Linda D. -

Prachtig om deze reis te hebben gemaakt met een begeesterde gids die zelf in de stad heeft gewoond.

Rita K. -

Fantastische gevarieerde reis die ik zeker aan vrienden zal aanraden

Erik A. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Berlijn en transfer naar ons hotel in het centrum van het vroegere West-Berlijn.

Een eerste buurtverkenning brengt ons op de Kurfurstendam, met een bezoek aan Gedachtniskirche en Schloss Charlottenburg.  Daarna een ontspannende wandeling via de rivier (de Spree) naar Tiergarten. 

Dag 2

Stevige wandeldag vandaag! Tot een eindje in de namiddag doen we de klassieke hoogtepunten van Berlijn aan: Alexanderplatz, Hackische Markt, Friedrichstrasse, Pariser Platz, Brandenburger, Holocaustmonument, de site van Hitler voormalige bunker, Checkpoint Charlie, de 'Topografie van de terreur'-expo in het Gestapo-hoofdkwartier, de Gendarmenmarkt, Unter den Linden, Museuminsel (voor effectief museumbezoek is later nog tijd).

In de late namiddag bezoeken we eerst de Tiergarten, een van de grootste stadsparken van Europa, en sluiten we af met een bezoek aan de befaamde Reichstag.

Dag 3

We vertrekken met de fiets naar het Grünewald, eerst door de mooie 19de-eeuwse gelijknamige buurt met schilderachtige villa’s. Via tientallen meren en riviertjes bereiken we de machtige Wannsee, waar menig Berlijner zijn vrije uurtjes doorbrengt. Na de picknick fietsen we langs het meer verder naar het historische Potsdam, waar we de Hollandse Wijk en uiteraard het imposante 18de-eeuwse rococopaleis Sanssouci van Frederik de Grote bezoeken.

Per trein keren we terug naar het centrum. 

Dag 4

Vandaag gaan we de alternatieve toer op. In de voormiddag is het de beurt aan Friedrichshain en Kreuzberg, het voormalige Oost-Berlijn. Hier wandelen we door de kunstenaarswijken, langs kraakpanden, graffitiparken en door multiculturele straten. Inclusief een bezoekje aan de East-Side Gallery, het langste nog intacte stuk Muur. De lunch nemen we in de Turkse wijk Neukolln en in de namiddag brengen we een bezoek aan Tempelhof, ooit een luchthaven en nu een hip recreatief gebied in volle ontwikkeling. In de late namiddag wandelen we door de Bernauerstrasse waar we meer leren over het leven rond de muur. We eindigen in het alternatieve en hippe P’berg.  
 

Dag 5

Om wat dieper in te gaan op het duistere, nog niet zo verre verleden van Berlijn, bezoeken we in de voormiddag het concentratiekamp van Sachsenhausen. Dit concentratiekamp ligt 35 km ten noorden van Berlijn en werd tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936 opgebouwd. Het kamp diende als een 'voorbeeld-kamp' voor andere kampen.

In de namiddag ben je vrij, met tijd voor een museumbezoek of andere activiteiten. De begeleider geeft tips.

Dag 6

We hebben nu alle “Kiez” van Berlijn bezocht, en sluiten af met een rondleiding door een dakloze Berliner. André vertelt hoe hij na een succesvolle carrière in de IT-sector op de straat terecht kwam en hoe hij daar overleeft. 

Als de tijd het toelaat, maken we nog een optionele boottocht om afscheid te nemen van Berlijn. 

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 990
Voorschot: € 300 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • logies
 • ontbijt
 • groepstransfers
 • fietshuur
 • Berlin Welcome Card (geeft mooie kortingen  bij heel wat culturele activiteiten)
 • inkomgelden van vermelde bezienswaardigheden
 • daklozenproject
 • Nederlandstalige begeleiding
 • alternatieve gids
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (budget ca. € 160)
 • dranken
 • evt. inkomgelden optionele bezoeken
 • fooien (in Berlijn gebruikelijk op restaurant)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Ben jij single en voel je je aangesproken door dit concept? Weet dan dat je kan deelnemen aan deze reis zonder lid te zijn van Altero. Ook goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat er bij de samenstelling van de groep geen rekening gehouden wordt met verdeling man/vrouw, noch met leeftijd.

Wandelniveau

Dits is een stadswandelreis van niveau . (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Fysiek stelt deze reis geen bijzondere eisen. Niettemin kan een stadswandelreis, zeker bij warm weer, behoorlijk vermoeiend zijn.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een stijlvol hotel-pension in een zijstraat van de Kurfürstendamm.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het hotel. Het middagmaal is een broodje of kleine hap en het avondmaal nemen we op restaurant.


Vervoer

 VertrekAankomst
SN 2581Brussel 20/07/2019 09:25Berlijn 20/07/2019 10:50
SN 2588Berlijn 25/07/2019 18:45Brussel 25/07/2019 20:10

Ter plaatse verplaatsen we ons met het zeer vlotte openbaar vervoer.


Klimaat

's Zomers kan het behoorlijk warm worden in Berlijn (maar er zijn voldoende schaduwrijke terrasjes om dat op te vangen!). Uiteraard is regen of onweer steeds mogelijk.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: weatherbase


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • comfortabele wandelschoenen
 • wandelkousen
 • evt. lichtere schoenen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • (wandel)broek/short/bermuda
 • wind- en waterdicht jasje
 • trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. zwemhanddoek

Diversen

 • drankfles
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. oogmasker
 • evt. paraplu.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Je kan overal in Berlijn met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. 


Formaliteiten

Voor reizen naar Duitsland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Berlijn, Berlijn, Fotograaf Harold Naayer en schrijver Donald Niedekker gingen op pad in een stad die hen al jaren fascineert. Ze deden indrukken op en wisselden die 's avonds met elkaar uit. In beeld en in tekst. Het oude en het nieuwe Berlijn. West-Berlijn en Oost-Berlijn.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:
 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.   Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   
  Berlijn 2018