Cabo Verde - Santo Antão compleet


10 dagen

27/12/2019 - 5/01/2020

prijs € 1750


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Santo Antão compleet


10 dagen

27/12/2019 - 5/01/2020

prijs € 1750


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Santo Antão compleet


10 dagen

27/12/2019 - 5/01/2020

prijs € 1750


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Santo Antão compleet


10 dagen

27/12/2019 - 5/01/2020

prijs € 1750


niet meer boekbaar

Cabo Verde - Santo Antão compleet


10 dagen

27/12/2019 - 5/01/2020

prijs € 1750


niet meer boekbaar
Groepsreis Cabo Verde
Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Voor deze korte Cabo Verde-reis kozen we het mooiste wandeleiland, Santo Antão, uit om te ontdekken tijdens 6 prachtige wandeldagen. De wandelingen die we maken zijn met zorg geselecteerd op basis van onze jarenlange ervaring in Cabo Verde, en staan garant voor een schitterende beleving ver van de gebaande paden.We logeren eenvoudig, dicht bij de mensen, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel. 
Prijs: € 1750
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 19CV1AAB2
Reisdatum: 27/12/2019 - 5/01/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

51

53

54

60

59

45

42

52

53

56

57

63

63

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Een droom van een wandelbestemming, die Anders Reizen al sinds 1999 aanbiedt
 • Zoveel meer dan alleen maar zon & zee
 • Bijzonder 'eilandgevoel', ver van de rest van de wereld
 • Zuidelijk Santo Antão: weinig bezocht, puur, authentiek, ver van het toerisme
 • Afwisseling troef: van subtropisch-diepgroen naar woestijnachtig gebergte
 • Boeiende Afro-Europese muziektraditie die de geschiedenis van het land weerspiegelt

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

15 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige natuur, vriendelijke mensen, lekker eten, toffe groep en uitstekende begeleider... Wat wil je nog meer? Een echte aanrader!

Anne D. -

Heel aangename reis met mooie wandelingen en een pico bello organisatie zoals wij van Anders Reizen gewend zijn. En dat geldt nog steeds na bijna 30 reizen met AR.

Pierre Q. -

Deze reis was over heel de lijn zeer geslaagd mede dankzij een voortreffelijke begeleider!

Herwig V. -

Dit was mijn eerste ervaring met Anders Reizen. . Doet watertanden naar meer. Sao Antao is een verrassend wandeleiland .

Veerle V. -

Algemene reistips

De groene kaap

Toen de Portugezen in 1456 toevallig de Kaapverdische eilanden ontdekten, waren deze onbewoond. Gezien de strategische ligging op de zeilroute naar Zuid-Amerika vestigden er zich al snel Portugezen, die uit Afrika zwarten aanvoerden. Zo ontstond de huidige creoolse bevolking, een mix van blank en zwart. Ribeira Grande (het huidige Cidade Velha) op Santiago werd in 1462 zelfs de eerste permanent bewoonde Europese nederzetting in de tropen.

De eilanden floreerden dankzij de slavenhandel naar Latijns-Amerika. Ze bleven ook in de 19de en vroege 20ste eeuw belangrijk als tussenstop voor de oceaanstomers, die er een verse voorraad steenkool konden inslaan. 

Pas in 1975 werd Cabo Verde - sinds 1586 een kolonie van Portugal - onafhankelijk.

Cabo Verde staat bekend voor zijn stemmige muziek. Het bekendst is de 'morna', de muziekstijl waarin Cesaria Evora zong. Wat tango is voor de Argentijnen, is morna voor de Kaapverdiërs. Je zal deze muziek, nu eens opgewekt-ritmisch, dan weer gezapig-melancholisch, op veel plaatsen horen spelen. De taal is meestal creools, en favoriete thema's zijn liefde en verlangen, maar ook weemoed.

In tegenstelling tot wat je zou denken, is de naam Cabo Verde ('groene kaap') niet afgeleid van de geografie of flora van de eilanden zelf. De archipel ligt op dezelfde breedtegraad als een kaap op de Senegalese kust, die de Portugezen enkele jaren voor ze de archipel ontdekten als oriëntatiepunt 'cap vert' hadden gedoopt.

Dag 1

Heenreis van Brussel via Lissabon naar het eiland São Vicente.

Transfer naar het hotel in Mindelo, de culturele hoofdstad van het eiland en het centrum van de Kaapverdische muziek. Het is ook de thuisbasis van de wereldberoemde zangeres Cesaria Evora.

Als de tijd het toelaat, trekken we meteen de wandelschoenen aan voor een gemakkelijke inloopwandeling vanaf São Pedro over het strand richting vuurtoren. We kunnen over een rotspad helemaal tot aan de vuurtoren zelf doorgaan, of ons tot het strand beperken, een ideale plek om te zwemmen.

Dag 2

We nemen de ochtendferry voor de korte overtocht naar Santo Antão. Bij aankomst staat de 4x4 te wachten om ons naar Tarrafal de Monte Trigo te brengen. Een terreinwagen is hier écht nodig, want halverwege het traject gaat de geplaveide weg over in een zeer oneffen, kronkelende piste langs diepe afgronden en door een ruig maar groots bergachtig landschap dat her en der zelfs woestijnachtig aandoet. Het is hotsen en botsen tot in Tarrafal, onze overnachtingsplaats. Hier is de tijd blijven stilstaan: de mensen leven op straat, geen asfalt maar wel veel zand, geen riolering, geen voetpaden, kippen en geiten op straat (en gelukkig weinig auto’s), oude mannen met hun oor gekluisterd aan een transistorradiootje,...

We laten geen tijd verloren gaan en waden door de branding naar de vissersboot die klaarligt om ons naar Monte Trigo te varen. Hier start de wandeling die ons in 3 à 4 uur terug naar Tarrafal brengt, een wandeling langs de kust door een gebied waar we vooral veel schapen en geiten tegenkomen.

Dag 3

We nemen afscheid van Tarrafal om opnieuw per 4x4 de bergen in te trekken. Na een rit van ca. 2 uur - waarvan de helft over moeilijke pistes - bereiken we Alto Mira. Hier wacht ons een volgende prachtige maar pittige wandeling in het zuidelijk deel van Santo Antão.

Na afloop van de wandeling  rijden we naar ons logies van de volgende dagen in het rustige kustplaatsje Ponta do Sol. De ideale uitvalsbasis om het noordelijk en centraal gedeelte van het eiland te verkennen.

Dag 4-8

Vanuit Ponta do Sol maken we meerdere wandelingen. Enkele voorbeelden:

 • Wandeling vanaf de Cova-vulkaankrater via een spectaculair afdalend zigzagpad en door een sliert van dorpen naar een dorp aan de rivier Passagem of verder tot het dorp aan zee, Paúl.
 • Dagwandeling vanuit Chã da Igreja of Cruzinha da Garça over een goed onderhouden bestraat pad dat kilo­meters lang, op en neer hoog boven de zee, slingert terug naar Ponta do Sol. Onderweg haltes in kleine dorpjes.
 • Zijdelingse afdaling in de Ribeira de Torre over Cha de Mato, Losna en Lombo de Pico.
 • Dagwandeling vanaf het paradijselijke ('groen en water alom') Garça da Cima , stijgend over een bijzonder mooi zigzagpad tot aan de Espádana-krater. Via de rand verder afdalend  naar het dorpje Lagõa.
 • Xôxô-Espongeiro: steil omhoog, prachtige vallei, dorpjes onderweg, plantages, boven mooi bos.
 • Espongeiro-Coculi: mooie afdaling, zeer rustig, weidse zichten, af en toe een dorpje.

Dag 9

We nemen ’s morgens de boot terug naar São Vicente, waar we opnieuw in Mindelo gaan logeren.

Op deze laatste namiddag brengen we een bezoek aan deze - naar Kaapverdische normen - vrij kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai die eigenlijk het restant is van een verzonken krater. 

Laatste avondmaal.

Dag 10

Transfer naar de luchthaven van São Vicente en terugreis via Lissabon naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1750
Voorschot: € 620 per deelnemer

Inbegrepen

 • internationale lijnvluchten
 • binnenlandse vluchten
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • Nederlandstalige begeleiding
 • internationale luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • veiligheidstaks (ca. € 30)
 • dranken
 • fooien (€ 15)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot , geschikt voor iedereen die regelmatig aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). De moeilijkheid van deze reis ligt hier niet in de lengte van de wandelingen - vaak slechts 4 à 5 u. feitelijk wandelen - wél in het veelvuldig en vaak langdurig stijgen en dalen. Op enkele dagen moet 1000 à 1500m niveauverschil overbrugd worden, bergopwaarts of bergafwaarts. Deze dagen zijn . Wie gemakkelijk last heeft van pijnlijke knieën bij afdalingen, moet hier rekening mee houden. De paden daarentegen zijn doorgaans goed begaanbaar.

(Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met TAP.
 VertrekAankomst
TP641Brussel 27/12/2019 06:00Lissabon 27/12/2019 07:45
TP1557Lissabon 27/12/2019 09:30Sao Vicente 27/12/2019 12:50
TP1554Sao Vicente 05/01/2020 13:40Lissabon 05/01/2020 18:40
TP642Lissabon 05/01/2020 19:55Brussel 05/01/2020 23:45
 • Ferries
 • Gehuurde minibus(sen)
 • 4x4 (in het zuidelijk deel van Santo Antão): de gebruikte voertuigen zijn terreinwagens met open laadbak waarin zijdelings houten banken zijn gemonteerd. Gezien de ruige staat van de pistes betekent dit vaak 'hotsen en botsen'.  
 • Vissersboot
 • Taxi’s
 • Lokaal openbaar vervoer.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak (met persoonlijk gerief + picknick).


Logies

In Mindelo (op São Vicente) logeren we 2 nachten in een goed hotel. Op Santo Antão verblijven we 6 nachten in het noorden en 1 nacht in het zuiden van het eiland. De logiesplaatsen zijn eenvoudig en uitgekozen omwille van hun properheid en familiale sfeer. Er is het nodige comfort, maar het is toch eerder beperkt.


Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies. De lunch is in principe een picknick; in steden kan dit ook een maaltijd in een restau­rant of 'cantinha’ (snackbar) zijn. Het avondmaal is steeds een warme maaltijd in een restaurant of in de logiesplaats.

De Kaapverdische keuken is vrij eenvoudig. Uiteraard zijn vis en schaaldieren belangrijke ingrediënten in een typische Kaapverdische maaltijd. Vlees en groenten vind je niet zo vaak terug op het menu. Een typisch Kaapverdisch gerecht is ‘cachupa’, met maïs, bonen, kruiden, cassave en zoete aardappelen. Je hebt twee varianten hierop, namelijk de arme (zonder vlees) en de rijke (met vlees). 


Klimaat

Op de Kaapverdische Eilanden vindt de reiziger het hele jaar door mooi weer, maar de periode november tot juli geldt als de beste reistijd: aangenaam warm tussen 25 en 30°, bijna steeds onbewolkte hemel (behalve op eilanden met hoge toppen als Santo Antão en São Nicolau) en een normale luchtvochtigheid. De overheersende noordoostpassaatwind voert droge lucht aan, terwijl de ligging in de Oceaan voor aangename temperaturen zorgt. De eilanden liggen in het westelijkste deel van de Sahelzone en de toenemende droogte is nu probleem nummer 1.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage te dragen tijdens de transfers en in en uit het logies, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • (waterbestendige) sandalen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen en het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • lichte wind- en waterdichte vest
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • badpak/zwembroek 
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief (zeker ook vochtinbrengende crème)
 • handdoeken (2)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1,5 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • klein lepeltje.

Diversen

 • zak- of hoofdlamp 
 • evt. oorstopjes (gesnurk, kraaiende hanen, blaffende honden)
 • evt. verduisterend slaapmasker
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken (zeker aangeraden indien je je knieën wil sparen)
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

 • De munt is de Kaapverdische escudo. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter
 • Je neemt best cash euro's mee, die je ter plaatse kan omwisselen (vermijd biljetten van 50 euro en groter).
 • Hier en daar kan je terecht aan een geldautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst" laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Formaliteiten

Reispas

Voor Cabo Verde heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Cabo Verde. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum wordt veiligheidstaks

Onderdanen van de Europese Unie hebben geen visum meer nodig om Cabo Verde binnen te komen bij een verblijf van maximaal 30 dagen. Daar staat tegenover dat je een luchthavenveiligheidstaks dient te betalen van 3400 escudos (ca. 30,84 euro). Dit kan vooraf online of bij aankomst ter plaatse. Op de kennismakingsbijeenkomst wordt dit verder besproken.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas of bewaar een foto op je telefoon.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Cabo Verde door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Knokkelkoortsen & zika

In dit land kunnen dengue-en chikungunyakoorts, alsook het zikavirus voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:
 • G. Almeida, Het Testament Van Senhor Araujo: Van 1462 tot 1975 hoorde Kaapverdië bij Portugal. In 1975 werd de eilandengroep onafhankelijk. 'Het testament van senhor Araújo' is Almeida's ironische portret van de Kaapverdische gemeenschap voor en na de onafhankelijkheid.
 • G. Almeida, Aan de familie Trago: Familiekroniek en portret van een creoolse samenleving in Kaapverdië
 • C. Angeles, Tegen de wind in: Roman over de oorsprong van emigratie, over de beweegredenen dat mensen om zich los te rukken van hun wortels en op zoek gaan naar nieuwe horizonten. Het verhaal voert je mee naar het dagelijks leven in een Kaapverdisch dorp. Het vertelt over het zware leven van een immigrante in Spanje en Portugal.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

 Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Saudade van Cesária Evora