België - Fotografie en wandelen op de taalgrens


3 dagen

9/11/2019 - 11/11/2019

prijs € 320


niet meer boekbaar

België - Fotografie en wandelen op de taalgrens


3 dagen

9/11/2019 - 11/11/2019

prijs € 320


niet meer boekbaar

België - Fotografie en wandelen op de taalgrens


3 dagen

9/11/2019 - 11/11/2019

prijs € 320


niet meer boekbaar

België - Fotografie en wandelen op de taalgrens


3 dagen

9/11/2019 - 11/11/2019

prijs € 320


niet meer boekbaar

België - Fotografie en wandelen op de taalgrens


3 dagen

9/11/2019 - 11/11/2019

prijs € 320


niet meer boekbaar
Groepsreis België
Al wandelend kom je soms ogen te kort. Dan wil je grootse landschappen of net kleine details vastleggen om ze nooit meer te vergeten. Fotografie is daarvoor het beste middel. Op dit driedaags weekend nemen we de camera mee op stap, met als doel om 'beter te leren kijken' en bijgevolg foto's te leren maken die goed weergeven wat we al wandelend hebben gezien. Uitvalsbasis is een voormalig kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust.
Prijs: € 320
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 19BE3TGB1
Reisdatum: 9/11/2019 - 11/11/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

57

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

reviews van klanten

Twee vliegen in één klap: wandelen en fotograferen in een mooie streek op de taalgrens. Aan de hand van leuke opdrachten, die Karin ons gaf, leer je tijdens het wandelen de omgeving vanuit een andere invalshoek te bekijken. Je wordt verrast door de oneindige mogelijkheden, de inspiratie die de natuur, de omgeving biedt voor het nemen van mooie foto's. Je deelt je ervaringen en ideeën met je reisgenoten. Je verblijft op een schitterende locatie, een gerenoveerd klooster, een echte oase van rust. Deze trip is een echte aanrader als je houdt van wandelen en fotografie.

Kristien O. -

Algemene reistips

Wandelen en fotografie: het concept

Laat ons duidelijk zijn: dit is geen cursus fotografie. Het is wel een stage waarbij we leren bewuster kijken, gericht omgaan met compositie, standpunt en inhoud. Daarbij maken we gebruik van de aanwezige versterkende elementen zoals licht, lijnen, vormen, kleuren, weersomstandigheden,...

De 'oogst' van onze fotografische wandelingen wordt samen bekeken en besproken. Zo leer je al doende van je eigen werk en dat van de andere deelnemers. Want zien hoe de anderen naar dezelfde dingen kijken, is een bijkomende bron van inspiratie. Overigens hoeven de foto's niet alleen tijdens de wandelingen gemaakt te worden: ook voor of na kan je je creativiteit de vrije loop laten.

We denken ruimer dan enkel landschapsbeelden. Verschillende genres kunnen aan bod komen, al naargelang de interesses van de deelnemers. De focus ligt op 'het beeld' en wat je ermee wil laten zien. We leggen dus geen nadruk op het technische aspect van het fotograferen en de camera. 

Iedereen die graag wandelt en fotografeert is welkom. Je hebt geen voorkennis nodig, ieder kan op zijn eigen niveau deelnemen, en ieder kan fotograferen zoals hij zelf gewoon is: manueel, met voorinstellingen of volledig automatisch. Ook qua materiaal stellen we geen eisen: zowel gsm als reflexcamera is geschikt. 

De omgeving van ons sfeervol verblijf nodigt uit om op stap te gaan. We bevinden ons in Bever, een klein dorpje op de grens van Pajottenland, Vlaamse Ardennen en - over de taalgrens - le pays des Collines. Bos, open landschap, zachte glooiingen, water, kleine dorpen als Lessines,… het worden tijdens onze wandelingen bouwstenen waarmee we onze foto's kunnen vormgeven. Onverharde en rustige verharde wegen wisselen mekaar af. Zo ook de foto-opdrachten die we doorheen het weekend krijgen, om individueel of in kleine groepjes mee aan de slag te gaan.

Dag 1

We verwachten je op zaterdag in de voormiddag. We maken kennis met het verblijf, met de begeleidster en met elkaar en starten na het middagmaal met een eerste wandeling.

Dag 2

We steken de taalgrens over naar Lessinnes en maken een mooie dagwandeling van ongeveer 16 km in de buurt van het Hôpital Notre-Dame à la Rose.

Dag 3

We sluiten het weekend af met een laatste wandeling. in de namiddag nemen we afscheid van elkaar en keren we huiswaarts, hopelijk met veel inspiratie om mee aan de slag te gaan.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 320
Voorschot: € 100 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf het middagmaal van dag 1 tot het middagmaal van dag 3
 • begeleiding van de activiteiten
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Karin Warnant

Karin Warnant begeleidt al 20 jaar reizen voor Anders Reizen en is een gediplomeerd fotografe. Altijd al 'beeldend' ingesteld en dikwijls nieuwsgierig naar wat er 'achter de schermen' gebeurt, besloot ze zich in haar passie te verdiepen en startte een opleiding fotografie. "Ik maak graag verhalende beelden. Graag eenvoud. Rechttoe rechtaan. Vaak op zoek naar schoonheid die bijna verdwijnt." Een aantal van haar beelden zijn te bekijken op haar fotografieblog: http://karinwarnant.blogspot.be/
Karin is huisfotograaf voor de Special Olympics Belgium.

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

tot  (klik hier voor meer uitleg). Een wandeling van ca. 16 km en twee kortere wandelingen.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een voormalig nonnenkloostertje, dat prachtig werd gerestaureerd met behoud van de monastieke sfeer.

 • Er zijn 3 tweepersoonskamers, 1 zespersoonskamer en 1 studiootje voor max. 4 personen, die door 2 à 3 personen gedeeld worden. Ze zijn sober en smaakvol ingericht. Elke kamer heeft een wastafel en een sanitaire ruimte met douche (niet aansluitend op de kamer, maar wel privaat). 
 • De leefruimte met open haard is voorzien van comfortabele zitbanken, een bibliotheek met een 1000-tal boeken en een grote houten tafel waar je aan kan zitten, schrijven of een partij schaak spelen.
 • Er is een eetruimte met grote mooie houten tafels.
 • De stilteruimte is een streling voor het oog en geeft je de mogelijkheid tot jezelf te komen.
 • De akoestische kapel wordt gebruikt voor concerten.
 • Als het weer het toelaat, kan je zwemmen in het natuurlijke zwembad in de grote tuin.

De locatie is schitterend met heel gedreven eigenaars, die je nog eens heerlijke biologische maaltijden voorschotelen. Perfect om even je batterijen op te laden...
- Katrien M. -


Maaltijden

Alle maaltijden (voor 70% van biologische oorsprong) worden voorzien in het verblijf: 2x ontbijt, 2x lichte lunch en 2x avondmaal.

Vervoer

 • Eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.
 • Met openbaar vervoer: Bever is per trein + bus bereikbaar. 

Meenemen

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Fototoestel

Van gsm tot reflexcamera. Enige voorwaarde is dat je via een usb-stick je foto's naar een laptop kan overzetten. Elk fototoestel heeft mogelijkheden en beperkingen.  Voor de opdrachten maakt het niet uit met wat je fotografeert. Enige voorwaarde is dat je weet hoe je eigen fototoestel werkt. Wie een statief heeft voor zijn of haar toestel, mag dit meebrengen.  Dat schept extra mogelijkheden.

Bagage

 • valiesje/reistas
 • dagrugzakje met goede sluiting
 • regenhoes voor je dagrugzak (of je kan alles eerst in een plastiek zak stoppen) 

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandelkousen
 • schoenen voor binnen en ’s avonds

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • voldoende kleding voor zowel goede als slechte weersomstandigheden
 • zwemgerief (er is een zwembad in de tuin)

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en praktische gegevens, en de deelnemerslijst, worden enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: