België - Bewegen, ademen en loslaten


3 dagen

12/07/2019 - 14/07/2019

prijs € 390


niet meer boekbaar

België - Bewegen, ademen en loslaten


3 dagen

12/07/2019 - 14/07/2019

prijs € 390


niet meer boekbaar

België - Bewegen, ademen en loslaten


3 dagen

12/07/2019 - 14/07/2019

prijs € 390


niet meer boekbaar

België - Bewegen, ademen en loslaten


3 dagen

12/07/2019 - 14/07/2019

prijs € 390


niet meer boekbaar

België - Bewegen, ademen en loslaten


3 dagen

12/07/2019 - 14/07/2019

prijs € 390


niet meer boekbaar
Groepsreis België
In Bever, een dorpje op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, nodigen we je uit voor een weekend waarin we mooie wandelingen combineren met lichaamswerk en bewegingsmeditatie. Dit is geen yogaweekend in de strikte zin van het woord: in plaats van yoga gebruiken we lichaamswerk en bewegingsmeditatie om spanning los te laten. Een iets andere manier, met heel gelijkaardige effecten. Zeer grote troef is het logies: een voormalige kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust.
Prijs: € 390
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 19BE3BMB1
Reisdatum: 12/07/2019 - 14/07/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 14
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

33

33

41

46

47

49

58

60

43

62

27

54

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

16 Beoordelingen

reviews van klanten

Je komt helemaal tot rust. De omgeving zorgt voor een instant vakantiegevoel. De uitbaters van B&B zijn zeer vriendelijk en je voelt je meteen welkom. Je wordt met open armen ontvangen. Ann heeft me voor het eerst op een heel fijne, warme manier leren kennismaken met 'lichaamswerk', iets wat voor mij totaal nieuw was. Het is voor iedereen die openstaat voor nieuwe indrukken, rust, natuur en voornamelijk stilte een absolute aanrader ! Het moderne woord 'onthaasten' krijgt in Rosario een échte invulling.

Elke D. -

Ik nam al voor de tweede keer deel aan dit weekend. De streek rond Bever is mooi en rustig om te wandelen, zowel in de zomer als in de winter. Lichaamswerk is iets heel bijzonders om te ontdekken. De workshops in dit weekend zijn wellicht nog heel erg de basis, maar leren luisteren naar je lijf doet zo'n deugd! Begeleidster Ann is top en haar "niets moet-principe" is geweldig. Niet twijfelen, gewoon eens proberen!

Els L. -

De locatie is gewoon top! Het eten is overheerlijk! De begeleidster Ann gaat op een zeer fijngevoelige manier om met elke deelnemer. Je voelt geen druk en je kan op een zeer aangenaam ritme het aangeboden programma volgen. Ik wil graag meer ervaring opdoen met het lichaamswerk.

Nele D. -

Ik heb dit weekendje in het Pajottenland ervaren als 'verrijkend'. Het verblijf in de B&B was heel aangenaam. De uitbaatster zorgde voor heerlijke culinaire maaltijden. Tijdens dit weekend ben ik tot rust gekomen en heb ik leren 'loslaten'. Ann zorgde voor een uitstekende professionele begeleiding tijdens de lichaamsoefeningen. Een echte aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.

Marleen V. -

Heel fijne totaalervaring. Zo'n beleving was voor mij de eerste keer maar voelde snel heel fijn aan. Zeer goede ontvangst, zowel door uitbaters in hun prachtige tuin en huis als door An, je voelt je er onmiddellijk thuis. Mede daardoor voelde de groep ook zeer snel vertrouwd met elkaar, elk met z'n eigen verhaal. Zeer mooie wandelingen in deze omgeving en de workshop was een eerste kennismaking.

Gerlinde B. -

Algemene reistips

Dag 1

We verwachten je op vrijdagnamiddag. We maken kennis met het verblijf, met de begeleidster en met elkaar en starten met een eerste wandeling. Na het avondmaal schudden we met een korte reeks bewegingsoefeningen de stress van de voorbije week uit ons lijf.

Dag 2

Op zaterdagochtend maken we tijd om uitgebreid te luisteren naar ons lichaam. We starten met een bodyscan - een geleide oefening waarbij we ons concentreren op de verschillende delen van ons lichaam -  en worden ons bewust van de manier waarop we door het leven bewegen. Daarna stijgt de energie weer met diep ademhalen en actiever bewegen. Al bewegend maken we contact met gevoelens waaraan we in ons dagelijks leven mogelijk voorbijgaan. Ons lichaam krijgt de kans om aan te geven wat we echt nodig hebben, op een andere manier dan ons hoofd dat kan bedenken. Sommige oefeningen doen we in groep, andere per twee of alleen. Alle oefeningen zijn een uitnodiging, nooit een verplichting. We sluiten af met een liggende meditatie.

In de namiddag trekken we de natuur in voor een mooie zomerwandeling.

Dag 3

We leren een korte bewegingsmeditatie die je later thuis ook makkelijk kan doen. 

We sluiten het weekend af met een namiddagwandeling.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 390
Voorschot: € 130 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag
 • begeleiding van de activiteiten
 • BTW.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Ann De Ron

Ann volgde de driejarige beroepsopleiding trainer Emotioneel Lichaamswerk ® en aansluitend supervisietraject bij NEL vzw en aansluitend opleidingen in o.a. bewegingsmeditatie. Meer info over haar werkwijze vind je op www.luisternaarjelijf.be

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 14 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Wandelniveau  (klik hier voor meer uitleg).Wandelingen van max. 3 uur.

Geen ervaring vereist met lichaamswerk of meditatie.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een voormalig nonnenkloostertje, dat prachtig werd gerestaureerd met behoud van de monastieke sfeer.

 • Er zijn 3 tweepersoonskamers, 1 zespersoonskamer en 1 studiootje voor max. 4 personen.De slaapkamers zijn sober en smaakvol ingericht. Elke kamer heeft een wastafel en een sanitair blok met douche.
 • De leefruimte met open haard is voorzien van comfortabele zitbanken, een bibliotheek met een 1000-tal boeken en een grote houten tafel waar je aan kan zitten, schrijven of een partij schaak spelen.
 • Er is een eetruimte met grote mooie houten tafels.
 • De stilteruimte is een streling voor het oog en geeft je de mogelijkheid tot jezelf te komen.
 • De akoestische kapel wordt gebruikt voor concerten.
 • De lichaams- en meditatieoefeningen vinden plaats in een aangename ruimte met dimbaar licht
 • Als het weer het toelaat, kan je zwemmen in het natuurlijke zwembad in de grote tuin.

Maaltijden

Alle maaltijden (voor 70% van biologische oorsprong) worden voorzien in het verblijf: 2x ontbijt, 2x lichte lunch en 2x avondmaal.

Vervoer

 • Eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.
 • Met openbaar vervoer: Bever is per trein + bus bereikbaar. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en praktische gegevens, de uitrustings- en deelnemerslijst, wordt een week à 10 dagen voor vertrek doorgemaild. 

Meenemen

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • valiesje/reistas
 • dagrugzakje met goede sluiting
 • regenhoes voor je dagrugzak (of je kan alles eerst in een plastiek zak stoppen) 

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandelkousen
 • schoenen voor binnen en ’s avonds

De bewegingsoefeningen doen we op blote voeten.

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • voldoende kleding voor zowel goede als slechte weersomstandigheden
 • zwemgerief (er is een zwembad in de tuin)
 • comfortabele outfit voor de lichaamsoefeningen

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • dekentje voor na bewegingsoefeningen
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip