Australië - Tasmanië


22 dagen

30/11/2019 - 21/12/2019

prijs € 5390


niet meer boekbaar

Australië - Tasmanië


22 dagen

30/11/2019 - 21/12/2019

prijs € 5390


niet meer boekbaar

Australië - Tasmanië


22 dagen

30/11/2019 - 21/12/2019

prijs € 5390


niet meer boekbaar

Australië - Tasmanië


22 dagen

30/11/2019 - 21/12/2019

prijs € 5390


niet meer boekbaar

Australië - Tasmanië


22 dagen

30/11/2019 - 21/12/2019

prijs € 5390


niet meer boekbaar
Groepsreis Australië
Ten zuiden van het Australische vasteland ligt Tasmanië, een relatief compact eiland met een relaxte sfeer waar je landschappen terugvindt die tot de meest indrukwekkende ter wereld behoren. ‘Tassie’ has it all: wouden en wildernis, beaches & bergmeren en een fauna & flora die tot de verbeelding spreken (om de Tasmaanse duivel niet te noemen). Het eiland heeft van zijn 'farawayness' een troef gemaakt. Wandelend verkennen we de enorme verscheidenheid van deze verre, maar zo unieke bestemming.
Prijs: € 5390
Aantal dagen: 22 dagen
Reisnummer: 19AU1TMA1
Reisdatum: 30/11/2019 - 21/12/2019
Deelnemers: min. 6 - max. 10
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

35

47

55

35

47

51

58

66

68

70

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Grondige verkenning van het eiland
 • Beklijvende landschappen
 • Adembenemend natuurschoon
 • Geweldige wandelbestemming

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een prachtige actieve reis door een schitterende vaak ongerepte natuur. De reisleider was erg goed en was van alles goed op de hoogte. Het reizen in kleine groepen is bij dit soort reizen heel prettig.

Eddy D. -

Een goed uitgestippelde reis in een supermooie omgeving met voldoende variatie in de wandelingen. Een echte aanrader!

Joost en Ada B. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1-2

Onze lange vliegreis vangt aan in Brussel en brengt ons via Dubai en Melbourne naar Hobart, waar we op dag 2 's avonds laat aankomen.

Dag 3

Hobart is de hoofdplaats van Tasmanië die gelegen is aan de zuidoostkust. We doen het in de voormiddag rustig aan. In de namiddag bezoeken we de gezellige haven en we we sluiten de dag af op de top van Mount Wellington (1270 m), met indrukwekkende panoramische zichten over Hobart en omgeving.

Dag 4

Bruny Island is bereikbaar per ferry op korte afstand van Hobart. Het is gekend voor zijn mooie stranden en rijk dierenleven; je vindt er o.a. pinguïns en vele soorten migratievogels. We maken een wandeling van ca. 3 u. naar Fluted Cape en maken kennis met de hoge zeekliffen die een van de typische kenmerken van Tasmanië zijn. De herinnering aan de lange vliegreis geraakt op dit relaxte eiland al snel op de achtergrond.

We overnachten in gerieflijke cabins op 50 m van de Tasmaanse Zee en genieten 's avonds van een BBQ.

Dag 5

Verdere verkenning van Bruny Island. We wandelen het 'Labillardiere circuit' (ca. 5 u.) langs een van de meest afgelegen delen van het eiland. De wandeling loopt langs mooie baaien en bossen en we komen voorbij oester- en mosselkwekerijen die tot de beste in Australië worden gerekend.

Tweede overnachting op Bruny Island.

Dag 6

We nemen de boot  terug naar het ‘vasteland’. In de namiddag maken we een korte wandeling in de Styx Valley, waar we een van de de grootste boomsoorten ter wereld kunnen bekijken: de eucalyptus regnans. Ze zijn even indrukwekkend als hun net iets grotere Amerikaanse broers de mammoetbomen en sommigen zijn zo hoog als een gebouw van 25 verdiepingen. 

De komende 3 nachten verblijven we in gezellige cottages in Maydena, gelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van South West National Park, een van de laatste onafgebroken wildernisregio’s in Australië.

Dag 7

We rijden via een grotendeel onverharde weg verder het Southwest National Park in. Een tocht van ca. 5 u. brengt ons naar de top van Mount Eliza, waarbij het laatste stuk wat klauterwerk vereist en waarbij je best geen hoogtevrees hebt. Boven hebben we zicht op Lake Pedder. In 1972 werd de Gordon Dam gebouwd waarbij een gebied onder water kwam te staan dat 24 x de oppervlakte van het oorspronkelijke meer besloeg. Tot op heden blijft dit een van de meest controversiële bouwwerken in Australië. We brengen na de wandeling een bezoek aan de dam met onderweg verschillende knappe uitzichtpunten.

Tweede overnachting in Maydena.

Dag 8

Naast het Southwest National Park ligt Mount Field National Park, waar in de winter geskied wordt. Vanaf Lake Dobson, gelegen op +1000 m, gaan we op stap langs het Tarn Shelf Track, een mooie circulaire routevan ca. 6 u. langs gletsjermeren en een bijzondere vegetatie, waaronder de grasboom. 

Derde overnachting in Maydena.

Dag 9

We verplaatsen ons naar Lake St.Clair National Park, gelegen in het midden van het Tasmanaanse eiland. We bezoeken het boeiende Visitor Center en ondernemen de 'Aboriginal Walk', een korte wandeling, deels langs de oever van het meer, met onderweg informatie over de oorspronkelijke bevolking. De Tasmaanse Aboriginal-bevolking is volledig uitgeroeid door de Britse kolonisten; de laatste Tasmaniër is overleden in 1905.

Overnachting in cottages middenin de natuur van de Central Highlands.

Dag 10

Verdere verkenning van St. Clair National Park via de prachtige circulaire route van ca. 7 u. naar Mount Rufus, die deels over de bekende (5-daagse) Overland Track loopt. Van op de top hebben we uitstekende zichten op Lake St. Clair, Mount Olympus en Frenchmans Cap en krijgen we goed te zien hoe bergachtig Tasmanië wel is.

Tweede overnachting in de Central Highlands.

Dag 11

Transfer van ca. 300 km met onderweg een stop bij de mooie Nelson Falls en in het mijnwerkersstadje Queenstown. Dat werd begin vorige eeuw gesticht en er hangt nog een pioneersfeertje. Ons logies bevindt zich aan de voet van de iconische berg Cradle Mountain, die we bij goed weer al van ver kunnen zien liggen.

In de namiddag is er de mogelijkheid om in een nabijgelegen reservaat de beroemde Tasmaanse duivels te gaan bekijken.

Dag 12

Een wandeling op Cradle Mountain, een van de landschappelijke symbolen van Tasmanië, kan niet ontbreken. We maken een prachtige lustocht van ca. 7 u. langs enkele meren. Wie geen hoogtevrees heeft en zich niet laat afschrikken door wat geklauter, kan de tocht naar de top op 1545 m ondernemen. Het zicht boven is ronduit adembenemend.

We rijden nadien verder naar het logies in Mole Creek.

Dag 13

Vandaag staat een lange wandeling (ca. 8 u.) op het programma in het Walls of Jeruzalem National Park. Dit is een weinig bezocht park, maar het behoort tot de mooiste van het eiland. Je treft er grote dennenwouden aan, waar elders in Tasmanië de overheersende boomsoort de eucalyptus is. Een relatief lange maar eenvoudige klim brengt ons naar een hoogvlakte met meerdere meren en naar de ‘walls’, de indrukwekkende rotswanden waarnaar het park genoemd is. 

Tweede overnachting in Mole Creek.

Dag 14

Na enkele stevige wandeldagen doen we het wat rustiger aan in  Launceston, de tweede stad van Tasmanië met een goeie 100.000 inwoners. Vanuit het logies wandelen we naar Cataract George, een woeste canyon die uitmondt in het stadspark van Launceston. Na de picknick in het park, is de namiddag vrij.

Overnachting in Launceston.

Dag 15

Ons volgend logies is prachtig gelegen aan Georges Bay in St. Helens, een relaxte plaats waar altijd een vakantiestemming heerst. Vlakbij St. Helens liggen twee van de mooiste baaien van Tasmanië: Binalong Bay en Bay of Fires, die we gaan bewonderen en verkennen tijdens 2 korte wandelingen. 

Overnachten in St. Helens. Vanavond staat er nog eens BBQ op het menu.

Dag 16

Onze volgende bestemming is het schiereiland Freycinet, met het gelijknamige National Park. Het Wineglass Bay Circuit, een mooie circulaire route  van 4 à 5 u. wandelen, biedt uitstekende zichten op Great Oyster Bay. Optioneel kan je een bootocht doen langs de kust, met niet alleen prachtige zichten op het bergachtige schiereiland, maar ook kans op het spotten van zeevogels en -zoogdieren (incluis walvissen). 

We overnachten de komende 2 dagen in de buurt van Little Swanport, op een bijzondere plaats helemaal omringd door ‘bush’ die bewoond wordt door o.a. wallabies en Tasmaanse egels.

Dag 17

Een half uurtje rijden en we zijn in Triabunna, waar we de ferry nemen naar het autovrije Maria Island. Naast mooie landschappen met baaien, kliffen en bergen, tref je hier veel gevleugelde bewoners aan, o.a. albatrossen en pinguïns. Het eiland heeft een bewogen geschiedenis van confrontaties tussen de Aboriginals en de vroege kolonisten (vooral walvisvaarders) en werd in de 19de eeuw door de Engelsen gebruikt als gevangeniseiland. 

Er zijn verschillende wandelmogelijkheden, maar het autovrije eiland leent zich - indien er interesse is - ook uitstekend tot fietsen. Niet altijd evident, gezien de vaak sterke winden en het oneffen terrein. Als er ergens een waterkans is om een Tasmaanse duivel in het wild te spotten, is het hier. Na de zware ziekte die 75 % van de duivels heeft uitgeroeid op Tasmanië zelf, werden in 2012 28 gezonde dieren uitgezet op Maria Island. Ondertussen zijn ze al met meer dan 100. De kans om wombats te zien is vrij groot. 

Terug naar onze cabins in de bush voor de tweede overnachting.

Dag 18

De laatste bestemming van deze reis is niet de minste: Tasman Peninsula. Hier brengen we 3 nachten door in rustig gelegen cottages in Taranna. We maken een wandeling van ca. 5 u. naar de punt van Cape Raul, een van de drie capes van het schiereiland met sensationele zeekliffen tot 300 m hoog. Hier staat vaak een sterke wind, maar de zichten van op Cape Raul zijn onvergetelijk.

Dag 19

Een stevige wandeling van ca. 7 u. langs de spectaculaire kustlijn laat ons verder kennismaken met Tasman Peninsula. Via verschillende baaien wandelen we tot aan Fortescue Bay, het eindpunt van deze actieve dag.

Tweede overnachting in Taranna.

Dag 20

Port Arthur, een voormalige gevangenis, is een historische site met een luguber verleden maar prachtig gelegen. Een bezoek aan deze plek is dan ook een must.

In de namiddag wandelen we naar Cape Hauy, wederom een tocht die eindigt bij de imposante zeekliffen met o.a. de befaamde ‘Totem Pole’, een 80 meter hoge rots die loodrecht uit de zee naar boven priemt. Het is een waardig eindpunt voor de laatste wandeling van deze reis.

Derde overnachting in Taranna.

Dag 21

Transfer van een kleine 2 u. terug naar Hobart. Afhankelijk van het vertrekuur in Taranna en het aankomstuur in Hobart, kunnen we nog wat bezoeken. Daarna is het onverbiddelijk afgelopen en rijden we naar de luchthaven waar in de namiddag de terugreis naar Brussel begint.

Dag 22

Aankomst in Brussel.

Mogelijke aanpassingen

Aan deze reis worden in de loop van januari mogelijks nog kleine aanpassingen/wijzigingen aangebracht.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 5390
Voorschot: € 1620 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 3 t.e.m. ontbijt dag 21
 • begeleiding
 • luchthaventaksen
 • inkomgelden nationale parken.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d. 
 • evt. optionele uitstappen (bv. Tasman Devil Conservation Center - 20 AUD, Wineglass Bay Cruise - 150 AUD, Port Arthur - 39 AUD en privé-vlucht over Tasman Peninsula en/of andere delen van het eiland - 400 AUD / uur)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Nele Beys


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 10 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis waarvan de meeste wandelingen niveau  krijgen. De wandeling op Cradle Mountain en in het Walls of Jeruzalem NP neigen echter naar . (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) In het dagschema wordt de duur van de wandelingen vermeld.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • We logeren afwisselend in cottages, bungalows en hotelkamers, van eenvoudig tot zeer comfortabel. Alle logiesplaatsen zijn netjes, zijn goed uitgerust met degelijk sanitair en fatsoenlijke bedden en werden uitgekozen omwille van hun goede locatie in functie van de wandelingen
 • We streven ernaar om steeds in tweepersoonskamers te overnachten (maar heel uitzonderlijk kan het ook om een driepersoonskamer gaan). In de bungalows en cottages logeren er max. 4 personen per unit, met 2 slaapkamers en een living. Meestal hebben de kamers eigen sanitair; soms dient dit echter gedeeld te worden met een andere kamer.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies en het middagmaal is een picknick (meestal) of een snelle hap. 's Avonds gaan we meestal uit eten. Enkele avonden koken we zelf (bv. bbq), waarbij iedereen naar beste vermogen een handje toesteekt.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EY 58Brussel 30/11/2019 10:05Abu Dhabi 30/11/2019 19:30
EY 460Abu Dhabi 30/11/2019 21:50Melbourne 01/12/2019 18:15
VA 1336Melbourne 01/12/2019 21:10Hobart 01/12/2019 22:25
VA1325Hobart 20/12/2019 13:15Melbourne 20/12/2019 14:30
EY 463Melbourne 20/12/2019 17:15Abu Dhabi 21/12/2019 00:30
EY 57Abu Dhabi 21/12/2019 02:20Brussel 21/12/2019 06:50

We beschikken over onze eigen, comfortabele minibus (met ruime bagagetrailer) die door de begeleider bestuurd wordt.


Klimaat

Tasmanië kent een gematigd zeeklimaat met vier seizoenen. De beste periode om Tasmanië te bezoeken is de lente en zomer. De lente (september tot en met november) is het mooiste seizoen om de nationale parken van Tasmanië te verkennen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 20°. Regen is steeds mogelijk. (Vorige jaar was het in 1 van de nationale parken uitzonderlijk koud, vandaar dat we muts en handschoenen aan de uitrustingslijst hebben toegevoegd.)

Verdere informatie over het klimaat per land en gemiddelde temperaturen per regio kan je vinden op: weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Meenemen op reis

Bagage

 • reistas (met of zonder wieltjes)
 • dagrugzak

Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandelkousen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele lange (wandel)broek(en)
 • regenjas
 • fleece
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • zwemgerief
 • evt. muts en handschoenen

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles (min. 1l, zowel voor warme als koude dranken)
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. verrekijker
 • een beetje wasmiddel
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp 
 • reisstekker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • In Tasmanië kan je op zeer veel plaatsen terecht aan de geldautomaat. Visa en Master Card worden vrijwel overal aanvaard, andere kredietkaarten minder.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter/

Formaliteiten

Reispas

Voor Australië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Australië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je dient voor afreis online een elektronisch visum aan te vragen, nl. een “eVisitor subclass 651”. Klik HIER voor de enige officiële website van het Australische immigratie-departement waarop je het visum moet aanvragen. Het is gratis, je begint best min. 2 weken voor vertrek met de aanvraag en houdt hiervoor je reispas en vluchtgegevens bij de hand. 

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Australië door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Oceanië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best  tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • Discovertasmania
 • J. Leigh, Het tijgerspoor, Spannende roman over een man die wanhopig op zoek is naar sporen van de laatste Tasmaanse tijger in het ruige Tasmaanse landschap.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen