Armenië - Sneeuwwandelreis in de zuidelijke Kaukasus


10 dagen

8/02/2019 - 17/02/2019

prijs € 1550


niet meer boekbaar

Armenië - Sneeuwwandelreis in de zuidelijke Kaukasus


10 dagen

8/02/2019 - 17/02/2019

prijs € 1550


niet meer boekbaar

Armenië - Sneeuwwandelreis in de zuidelijke Kaukasus


10 dagen

8/02/2019 - 17/02/2019

prijs € 1550


niet meer boekbaar

Armenië - Sneeuwwandelreis in de zuidelijke Kaukasus


10 dagen

8/02/2019 - 17/02/2019

prijs € 1550


niet meer boekbaar

Armenië - Sneeuwwandelreis in de zuidelijke Kaukasus


10 dagen

8/02/2019 - 17/02/2019

prijs € 1550


niet meer boekbaar
Groepsreis Armenië
In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België, heeft het indrukwekkende buren als Iran en Turkije. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Door de sneeuwrijke winters is Armenië bovendien een uitstekende wintersportbestemming.  Vanuit 2 comfortabele hotels maken we tochten op sneeuwschoenen op het Armeens hoogplateau en op de flanken van de Aragat, op een gemiddelde hoogte van 2000 m, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden,  bergmeren en bossen. En daartussen bezoeken we enkele van de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters waar Armenië zo bekend om is.
Prijs: € 1550
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 19AM1AAW1
Reisdatum: 8/02/2019 - 17/02/2019
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

66

67

65

54

56

66

66

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Niet-alledaagse winterbestemming
 • Rustig en ongerept
 • Comfortabele hotels met wellness
 • Unieke kloostercultuur

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

13 Beoordelingen

reviews van klanten

Erg goed uitgekiend programma voor deze nieuwe reis! Fantastische combinatie van sneeuwzekere wandeldagen met prachtig gelegen kloosters en kerken in een winters landschap. Echt een topper!

Tom D. -

Het was een fantastische reis met een zeer goede verhouding cultuur/actief reisbeleven. Zeer goed begeleiding en leuke groep! De reisbegeleider wist heel veel te vertellen over cultuur/geschiedenis. Zeer leuke reis.

Julie D. -

Armenië was een fantastische bestemming om te sneeuwwandelen. Nog heel onbekend maar zalig om te ontdekken. Ik gun de joviale Armenen een verdere succesvolle toeristische ontplooiing van hun schitterend land.

Greet C. -

Absoluut tevreden. Ik vind het fijn als een sportieve reis ook een vleugje cultuur aanbiedt. Het bezoek aan de herdenkingssite van de genocide in Jerevan was indrukwekkend.

Marie-Anne D. -

Dit was mijn 1ste sneeuwwandelreis. Ik heb genoten van het mooie dat sneeuw op deze manier te bieden heeft. De reis biedt een ideaal evenwicht tussen wandelen in de sneeuw en kennismaken met de eeuwenoude cultuur van dit kleine land. Deze reis smaakt naar meer......

Magda C. -

Bijzondere winterreis met een mix van sportief wandelen, cultuur en natuur in een nog niet toeristisch land.

Marie -. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel via Warschau naar Jerevan.

Dag 2

Aankomst ’s nachts en transfer naar ons hotel in het centrum van Jerevan.

Na voldoende nachtrust, gaan we in de namiddag op verkenning in de hoofdstad. Jerevan is een moderne stad, waar zowat de helft van de Armeense bevolking woont. We wandelen langs de historische monumenten en enkele mooie 19de-eeuwse gebouwen en genieten van de sfeer in deze levendige en dynamische stad. Indien er interesse is, kan er ook een museum worden bezocht.

Dag 3

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, vertrekken we uit Jerevan en rijden zuidoostwaarts naar de valleiprovincie Vayots Dzor, de dunst bevolkte van Armenië. We krijgen voor het eerst zicht op het Armeense platteland waar de landbouw nog kleinschalig is. Onderweg houden we halt bij het klooster Khor Virap. Met de welgevormde berg Ararat op de achtergrond is dit allicht het meest gefotografeerde klooster van het land. 

Even verder, in de buurt van het dorp Elpi, binden we voor het eerst de sneeuwschoenen onder en gaan op stap voor een tocht van een goeie 6 km, op een hoogte tussen 1250 en 1650 m. Ook tijdens deze wandeling laat de Ararat zich regelmatig bewonderen.

We rijden verder naar de stad Jermuk. Voor liefhebbers van Sovjet-architectuur in verval, is het voormalig cultuurcentrum een absolute aanrader.

Overnachting in Jermuk.

Dag 4-5

De streek rond Jermuk leent zich uitstekend voor allerhande wintersporten. Wij trekken er op uit voor 2 tochten van resp. 11 en 12 km op een hoogte van 2000 à 2200 m. De bergen rondom ons reiken tot 3000 m en het is genieten van het wandelen in de sneeuw, de rust en de weidsheid van het landschap. 

Tweede en derde overnachting in Jermuk.

Dag 6

Na het ontbijt wandelen we naar de mooie waterval in de buurt van Jermuk. Even later worden we opgepikt en met de bus naar het klooster van Noravank gebracht, één van de mooiste van Armenië met prachtige sculpturen. We picknicken in of in de buurt van het dorpje Areni, gelegen aan de wilde Noravank-canyon, met hoge, rozerode rotswanden. 

Daarna rijden we opnieuw in noordelijke richting naar het hotel in Byurakan, waar we de komende 3 nachten logeren. Het is niet alleen een comfortabel hotel en een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen, maar bij goed weer heb je vanaf het terras het mooiste zicht in heel Armenië op de vallei van Jerevan en de Ararat.

Dag 7-8

Het wintersportgebied waar we ons nu bevinden, is niet van de minste! We zitten hier nl. op de flanken van de 4091 m-hoge, slapende stratovulkaan Aragats, de hoogste berg van Armenië. We ondernemen 2 wandelingen op een gemiddelde hoogte van 2300 m, mét zicht op de twee beroemde bergen van Armenië. En na het wandelen verwennen we onze spieren in het verwarmde binnenzwembad, de sauna en/of de hamman van het hotel.

Tweede en derde overnachting in Byurakan.

Dag 9

Op weg terug naar Jerevan volgt een laatste hoogtepunt: Geghard, het legendarische ‘klooster van de Speer’, uitgehouwen in de rotsen en één van de meest gekoesterde relieken van het Armeens christendom. De wandeling die volgt, brengt ons doorheen een kloof met indrukwekkende basaltrotsen en leidt naar de tempel van Garni, een Grieks-Romeinse tempel die waarschijnlijk dateert uit de 1ste eeuw en gewijd is aan de mystieke cultus van Mithra.

Verder naar Jerevan, waar we genieten van het laatste avondmaal. Korte nacht in het hotel.

Dag 10

Zeer vroege ochtendvlucht via Warschau naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1550
Voorschot: € 470 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • water bij het eten
 • inkomgelden van de vermelde bezienswaardigheden
 • bagagevervoer
 • huur sneeuwschoenen en wandelstokken
 • begeleiding
 • lokale gidsen.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • fooien (ca. 30 euro; kan effectief in euro gegeven worden)
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.
 • evt. inkom musea in Yerevan

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Steven Vertommen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis met zwaarteniveau . De wandelingen zijn niet bijzonder lang (zie dagschema), maar hebben wel hoogteverschillen van enkele honderden meters stijgen en dalen. Wandelen in de sneeuw, zelfs met sneeuwschoenen, is bovendien iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten.

De tochten zijn geschikt voor iedereen die regelmatig aan sport doet (wandelen, lopen, zwemmen,…). Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Wél moet je in staat zijn een hele dag actief bezig te zijn in de koude buitenlucht.

(Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in middenklassehotels in Jerevan, Jermuk en Byurakan, in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Het hotel in Byurakan heeft welness-faciliteiten en een prachtig uitzicht.


Maaltijden

 • Het ontbijt en avondmaal nemen we in het hotel. Het middagmaal is een picknick of een snelle hap onderweg.
 • De traditionele Armeense keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis en de geografie van het land. De bereiding van veel vlees-, vis- en groentegerechten in de Armeense keuken vereist ingewikkelde procedures als vullen, schuimen en pureren. Basisingrediënten zijn lamsvlees, aubergine, mayonaise, yoghurt en brood (lavash). Armeniërs gebruiken eerder gebroken tarwe (burghul) in plaats van de maïs en rijst die populair zijn bij buren Georgië en Azerbeidzjan. Vruchten en noten worden vaak gebruikt in gerechten, bv. gedroogde abrikozen, kweeperen, appels, granaatappelpitten, walnoten, amandelen, pistachenoten, pijnboompitten... Groenten worden vaak ingemaakt en verse kruiden worden veelvuldig gebruikt. Gevulde gerechten zijn erg populair: druivenbladeren, allerhande kolen, aubergines, courgettes, pompoenen, tomaten, paprika's, uien en aardappelen worden gevuld met allerhande vlees- (ook orgaanvlees) en visbereidingen.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers en koude, sneeuwrijke winters. De gemiddelde dagtemperatuur in februari ligt tussen -1 en -10°, maar op de noordelijke bergflanken kan deze een stuk lager liggen.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
We vliegen met LOT Airlines.
 VertrekAankomst
LO234Brussel 08/02/2019 19:30Warschaw 08/02/2019 21:35
LO727Warschaw 08/02/2019 22:25Jerevan 09/02/2019 04:50
LO728Jerevan 17/02/2019 05:40Warschaw 17/02/2019 06:40
LO235Warschaw 17/02/2019 07:20Brussel 17/02/2019 09:35
We verplaatsen ons met een privé-bus.

Formaliteiten

 • Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.
 • Als EU-burger heb je voor een verblijf tot 180 dagen geen visum nodig.

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de bus en in en uit je hotel te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak
 • overtrek voor dagrugzak (bij sneeuwval).

Schoeisel & kousen

 • hoge, waterbestendige (berg)wandelschoenen
 • schoenen voor binnen
 • wandel- of trekkingkousen (dunne & dikke)
 • getten.

Kledij

 • skibroek OF de combinatie van een warme en soepele broek + waterdichte overbroek
 • warme wind- en waterdichte winterjas, met kap en opstaande kraag
 • fleece
 • T-shirts
 • warme muts, evt. balaclava (bivakmuts)
 • sjaal
 • min. 2 paar waterdichte handschoenen
 • warm ondergoed
 • 1 set thermisch ondergoed met lange mouwen en pijpen (goed aansluitend op het lichaam om transpiratie af te voeren)
 • een stel kleren voor ’s avonds.
 • zwemgerief voor zwembad & sauna

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak (min. 1 liter)

Diversen

 • degelijke zonnebril of skibril
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt in Armenië is de dram (AMD). In Jerevan kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's (best briefjes van 5, 10 en 20) mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Voor een recente koers, verwijzen we je naar FXconverter 

Gezondheid

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegde arts of medische autoriteit. Je vindt alvast meer info op: ITG (Instituut Tropische Geneeskunde).

Wie nog meer wil weten

 • Een bondig en verhelderend artikel over de Armeense genocide vind je HIER (Mo magazine)
 • Landinformatie (geschiedenis, geografie, economie, cultuur, enz.) vind je HIER (Encyclopedia Britannica online; in het Engels)
 • Vlaamse actrice Barbara Sarafian bezoekt het land van haar voorouders: klik HIER
 • Het boek "Armenië" van P. Marsden, een meeslepend verslag van een reis door Armenië en langs Armeense gemeenschappen daarbuiten.

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens, de afspraakplaats en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: