Sri Lanka - Ongewone natuur- en cultuurreis


18 dagen

2/08/2018 - 19/08/2018

prijs € 2850


niet meer boekbaar

Sri Lanka - Ongewone natuur- en cultuurreis


18 dagen

2/08/2018 - 19/08/2018

prijs € 2850


niet meer boekbaar

Sri Lanka - Ongewone natuur- en cultuurreis


18 dagen

2/08/2018 - 19/08/2018

prijs € 2850


niet meer boekbaar

Sri Lanka - Ongewone natuur- en cultuurreis


18 dagen

2/08/2018 - 19/08/2018

prijs € 2850


niet meer boekbaar

Sri Lanka - Ongewone natuur- en cultuurreis


18 dagen

2/08/2018 - 19/08/2018

prijs € 2850


niet meer boekbaar
Groepsreis Sri Lanka
De natuur op Sri Lanka is overweldigend. Dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. Een reis door een veelzijdig en inspirerend land.
Prijs: € 2850
Aantal dagen: 18 dagen
Reisnummer: 18LK1AAA1
Reisdatum: 2/08/2018 - 19/08/2018
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

41

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

reviews van klanten

de reis was heel mooi en de service van Anders Reizen perfect.

Laszlo B. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Colombo. 

Dag 2

Voet aan de grond in Colombo en transfer naar het eerste logies in de buurt van Negombo om rustig uit te blazen van de vliegreis.

Dag 3

We rijden naar Anuradhapura, maar niet zonder onderweg halt te houden in Munneswaram, een belangrijke hindoeïstische tempel in deze streek. De spirituele ervaring wordt afgerond met een bezoekje aan de moskee van Puttalam, het centrum van de Sri Lankaanse islam.

Overnachten doen we in een degelijk hotel in Anuradhapura.

Dag 4

Anuradhapura was de eerste hoofdstad van Sri Lanka en markeert het begin van de Singalese cultuur. Om ons bezoek de nodige vaart te geven, springen we op de fiets en trappen we ons het verleden in. Hier arriveerde het boeddhisme in Sri Lanka, en daardoor is het nog steeds één van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land. In oude geschriften vind je nog terug dat de stad urbanistisch gezien een parel was, en dat uit zich ook vandaag nog in prachtige ruïnes.
Al 23 eeuwen lang vindt hier de aanbidding van de bodhiboom plaats, een soort vijgenboom. De bodhiboom is volgens de legende een zaailing van de boom waaronder Boeddha de verlichting bereikte. Je zou er voor minder eens gaan onder zitten! Bovendien is het de oudst gedocumenteerde boom ter wereld, maar hij ziet er nog verbazingwekkend goed uit voor zijn leeftijd.

Tweede overnachting in Anuradhapura.

Dag 5

We rijden naar Polonaruwa, in een ver verleden ook eens de hoofdstad van het eiland, na Anuradhapura. Hier zie je aan de goed bewaarde monumenten hoe een hoofdstad er vele eeuwen geleden moet hebben uitgezien. En opnieuw gaan we per fiets op verkenning tussen de vele tempels, paleizen en beelden.

Overnachting in een degelijk hotel in Giritale.

Dag 6

De ‘leeuwenrots’ van Sigirya is een majestueuze rots die maar liefst 180 m oprijst met bovenop een paleis dat reeds 15 eeuwen waakt over de omgeving. In het paleis vind je enkele prachtige bezienswaardigheden. De ‘maagden van Sigiriya’ zijn kleurige fresco’s van sierlijke vrouwenfiguren uit de 8ste eeuw. Je moet er wel wat voor over hebben, want om de rots te beklimmen moet je langs een stelsel van stenen trappen. Maar boven heb je een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Nadat we wat bekomen zijn, gaan we op weg naar Kandy en kunnen we misschien nog halt houden bij de grotten van Dambulla.

Kandy ligt in het centrale bergland rond een kunstmatig meer. Hier kwam het laatste onafhankelijk Singalees koninkrijk in 1815 onder Brits gezag en het is bovendien één van de belangrijkste religieuze centra in Sri Lanka. Dat uit zich helemaal in de Tempel van de Tand, aan de rand van het meer. Hier wordt de tand van Boeddha bewaard. Naast de tand is de tempel een veilige haven voor tal van andere religieuze schatten. De tand krijg je dan waarschijnlijk niet te zien, maar wie wil kan wel de avondlijke offerdienst bijwonen in de ‘Zaal van de Zalige Aanschouwing’.

Overnachting in een eenvoudig guesthouse.

Dag 7

Vandaag wacht ons een originele wandeling. Geen toeristische tocht, maar wel 8 km kleine paadjes die ons langs drie van de interessantste 14de-eeuwse tempels leiden die je kan vinden op een boogscheut van Kandy.

Overnachten doen we opnieuw in Kandy.

Dag 8

Een mooie rit langs dorpjes en theeplantages brengt ons naar de voet van de Knuckles-bergketen, een indrukwekkend stuk natuur met een schat aan inheemse fauna en flora.

De centrale Hooglanden van Sri Lanka, waartoe Knuckles behoort, werden in 2010 op de lijst van UNESCO World Heritage Site geplaatst. In deze “hotspot van biodiversiteit” wacht ons we een pittige dagtocht, die ons over smalle, soms rotsachtige paden brengt, door een prachtig landschap van theeplantages, nevel- en bamboewoud. Vandaag krijgen we ook het gezelschap van een lokale gids met veel kennis van de lokale fauna en flora.

De nacht brengen we door in een eenvoudig tentenkamp in het woud, waar de geluiden van de jungle voor mysterieuze klanken zorgen en het contact me de natuur betoverend is. Avontuur verzekerd, en een ervaring die je niet snel vergeten zal!

Dag 9

Niets heerlijker dan gewekt worden door het gezang van exotische vogels. We brengen de voormiddag hier nog wandelend door, met lunch in een dorpje.

Daarna worden we naar de oever van het Sorabora-meer gebracht, een eeuwenoud waterreservoir en een wondermooie plaats. Voor de liefhebbers is het hier heerlijk zwemmen.

Overnachting in een tentenkamp.

Dag 10

Vroeg op om met een boot het meer op te gaan en te genieten van de zonsopgang.

Na het ontbijt rijden we naar Wasgamuwa, een nationaal park dat ressorteert onder het Mahaweli Project, in de gelijknamige vallei. Het is een toevluchtsoord voor grote kuddes olifanten en talloze andere wilden dieren, die we tijdens een uitgebreide jeepsafari kunnen observeren. 

Overnachting in bungalows met ruime kamer en basis sanitair in een eenvoudig, heel mooi gelegen resort.

Dag 11

Na het ontbijt gaan we op weg naar het nationaal park Gal Oya, waar een bootsafari op het immense meer een wellicht onvergetelijke gebeurtenis is. De kleine eilandjes in het meer worden vooral bewoond door olifanten, die er in alle rust grazen en op en neer zwemmen.

We rijden oostwaarts naar Arugam Bay, aan de kust, voor de overnachting.

Overnachting in een eenvoudig maar net hotel bij de zee, met gezellige tuin en zwembad.

Dag 12

Vrije dag. Paradijselijke stranden, het warme water van de Indi­sche Oceaan… we hoeven er geen tekening bij te maken. 

Dag 13-14

Transfer naar Ella met onderweg bezoek aan Maligawila, gekend om zijn 2 indrukwekkende 7de-eeuwse Boeddhabeelden van meer dan 10 meter hoog, De afgelegen ligging in een relatief onaangetast junglegebied, zorgt voor de bijzondere, mysterieuze sfeer van deze histori­sche locatie. We bezoeken eveneens de tempel van Buduruvagala.

We overnachten 2 x in het charmante bergdorp Ella, in een eenvoudig guesthouse maar met subliem uitzicht op één van de nabijgelegen watervallen. Het is aangenaam wandelen in de mooie natuur rondom Ella en dat doen we dan ook volop.

Dag 15

We nemen het bergtreintje naar Nuwara Eliya, een bekend 'hill resort' waar de Britten in de koloniale periode hun weekends kwamen doorbren­gen. Het is mooi gelegen te midden van theeplantages.

Overnachting in een kleinschalig koloniaal hotel in Nuwara Eliya, met verzorgde kamers en een leuke tuin.

Dag 16

Vroeg uit de veren voor de verkenning van de Horton Plains, een desolate, mysterieuze hoogvlakte op een 2134 m hoge bergrug. De heenrit is ronduit betoverend. Panorama’s wisselen elkaar af: je ziet vlakke en terrasvormige rijstvelden, glooiende theeplantages, maar ook uitgestrekte wouden. De Plains zelf, vaak gehuld in mist en met een begroeiing van gras en schrale boompjes, vormen één van de meest ontzagwekkende gebieden van Sri Lanka. Ze zijn zeer moeilijk te bereiken: slechts 3 slechte wegen kronkelen steil omhoog, en verder kan het gebied alleen te voet doorkruist worden. Bewoning is er haast niet. Het resultaat is een verbluffend mooi stukje natuur, met als spectaculaire uitschieter ‘World’s End’: een afgrond die maar liefst 1600 m loodrecht de diepte induikt. Bij helder weer heb je een fenomenaal uitzicht op de vlakte die zich ver onder je uitstrekt.

Na de wandeling rijden we naar Negombo, waar we overnachten in het ons reeds bekende guesthouse.

Dag 17

Vrije dag aan de kust.

Na het late avondmaal worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugreis naar Brussel.

Dag 18

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2850
Voorschot: € 860 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • logies
 • maaltijden in Sri Lanka
 • transfers
 • bagagevervoer
 • begeleiding en lokale gidsen
 • luchthaventaksen.

Niet inbegrepen

 • inkomgeld bezienswaardigheden en nationale parken (ca. € 150)
 • optionele activiteiten
 • fooien (ca. € 50)
 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • visum ($ 35)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een rondreis met wandeling (en enkele fietstochten) van niveau , geschikt voor iedereen met een normale conditie. De wandeling op dag 8 is  à . (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten

 • 12 x in kleinschalige hotels (soms met zwembad) en guesthouses, telkens met privé-sanitair
 • 2 x in een zeer eenvoudig tentenkamp in de Knuckles-bergen en bij het Sorabora-meer 
 • 1 x in bungalows met ruime kamer en basis sanitair in een eenvoudig, heel mooi gelegen resort.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. De lunch is ofwel een picknick in de vrije natuur ofwel een lichte maaltijd in een lokaal restaurantje (rice & curry). Het avondmaal gebruiken we in op restaurant (meestal in het hotel).

Het eten in Sri Lanka is bijzonder lekker. Een klassieke maaltijd bestaat uit 'rijst en kerrie'. Kerries zijn in stukjes gesneden vlees-, kip- of visschotels, op smaak gebracht met verschillende kruiden. Een ander populair gerecht zijn ‘hoppers’, een soort rijstpannenkoekjes.


Bagage

Tijdens de transfers (tussen luchthaven en logies en tussen logies onderling) draag je je bagage zelf. Hou ze dus zo licht en compact mogelijk. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EY58Brussel 02/08/2018 10:55Abu Dabi 02/08/2018 19:50
EY266Abu Dabi 02/08/2018 21:25Colombo 03/08/2018 03:30
EY265Colombo 18/08/2018 21:10Abu Dabi 19/08/2018 00:20
EY57Abu Dabi 19/08/2018 02:40Brussel 19/08/2018 08:05

Ter plaatse maken we gebruik van een privé-bus, jeep en trein.


Klimaat

Sri Lanka ligt zowat in het centrum van de Indische Oceaan en heeft daarom klimatologische kenmerken van drie continenten. Moessonwinden botsen tegen Sri Lanka’s bergtoppen aan en zorgen voor weelderige vegetatie in de zuidelijke helft van het eiland, terwijl het noorden een droge zone is. Het heeft een tropisch klimaat met droge en natte seizoenen. Er zijn twee moessons. In het zuidwesten heerst van mei tot augustus de zware Yala-moesson en is het droog van december tot maart. In het noordoosten heerst van oktober tot januari de lichtere Maha-moesson en is het droog van mei tot september. Verder is er ook nog een tussenmoesson in oktober en november die voor regenbuien kan zorgen op het hele eiland.

Colombo en de laaggelegen kustgebieden hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 27°. In Kandy is het omwille van de hoogte wat frisser en in Nuwara Eliya (op 1889 m) heerst een gematigd bergklimaat. De temperatuur van het zeewater schommelt het hele jaar rond 27°.

Jan.-April

Mei-Augustus

Sept.-Dec

Max.

Min.

Max.

Min.

Max.

Min.

 Colombo

30º

22º

30º

24º

29º

22º

 Kandy

31º

17º

29º

21º

28º

18º

 Nuwara Eliya

21º

14º

18º

16º

18º

15º

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak
 • tas/zak (bv. opvouwbare shoppingtas met ritssluiting) om de bagage voor de kampeernachten in te steken.  Die tas wordt dan naar de campsite gebracht en zo moet niet alle grote bagage voor telkens maar 1 nacht meegenomen worden en in de tenten gepropt).

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen, evt.  voor de stadswandelingen en voor ’s avonds
 • wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnenwandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broeken
 • regenjas of -poncho
 • evt. kleine paraplu
 • lichte trui of fleece
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek 
 • bermuda (mag echter niet gedragen worden bij bezoek aan tempels).
Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Sri Lankanen.  Wij vragen enkel aan onzereizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse ofopen kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen).

Kampeeruitrusting

 • lichte slaapzak (een lakenzak is voldoende voor ‘warmbloedige’ mensen, voor ‘koudbloedigen’ is een lichte slaapzak aangeraden)
Matjes en dunnen dekentjes zijn ter plaatse voorzien tijdens de kampeernachten.

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (voor de kampeernachten)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (we kopen meestal bidons van 20 l aan en gieten over in de indiv. drinkflessen)
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • evt. oorstopjes (gesnurk en allerlei vroeg ochtendlawaai)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • enig wc-papier
 • zaklamp 
 • adapterstekker (de stopcontacten in Sri Lanka zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • evt. lange-vluchtenpakket (enkele suggesties: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken, t-shirt).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

 • De munt is de Sri Lanka-roepie. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter.
 • Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen.
 • In de grotere centra kan je met je betaalkaart ook terecht aan geldautomaten. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst" laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Formaliteiten

Reispas

Voor Sri Lanka heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden  geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Visum

Vóór vertrek dien je zelf een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen. De aanvraag moet online gedaan worden op de ETA website en kost 30 USD (te betalen met kredietkaart) voor een reis van minder dan 30 dagen. Dit is de enige officiële ETA-website: www.eta.gov.lk. We vragen je te wachten met de aanvraag tot de afreis gegarandeerd is.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Sri Lanka door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd.  Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Buiktyfus

Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria

Er is geen malariarisico: er zijn geen lokale malariagevallen meer geweest sinds 2012. Enkel in afgelegen gebieden in het noorden van het eiland is er nog een zeer laag malariarisico.

Dengue en Chikungunya

In Azië komen dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) voor. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: itg (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Aanvullende informatie

vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. In geval er een visum of ETA dient te worden aangevraagd, wordt dit overlopen op de bijeenkomst en krijg je desgevallend nog bijkomende informatie (vlucht- en/of hotelgegevens) die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: