Groot-Brittannië - Schotland: Skye is the limit


10 dagen

3/09/2018 - 12/09/2018

prijs € 1820


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Schotland: Skye is the limit


10 dagen

3/09/2018 - 12/09/2018

prijs € 1820


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Schotland: Skye is the limit


10 dagen

3/09/2018 - 12/09/2018

prijs € 1820


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Schotland: Skye is the limit


10 dagen

3/09/2018 - 12/09/2018

prijs € 1820


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Schotland: Skye is the limit


10 dagen

3/09/2018 - 12/09/2018

prijs € 1820


niet meer boekbaar
Groepsreis Groot-Brittannië
De Hebriden vormen de meest westelijke eilanden van Schotland. Door kenners omschreven als het mooiste van alle Hebriden (door sommigen zelfs als het allermooiste stukje Schotland), biedt Skye een enorme afwisseling: een woestenij van heuvels en bergen, meertjes en watervallen en een grillige kustlijn, door talloze diepe zeearmen ingesneden. Skye combineert het weergaloze Schotse landschap met een mystieke eilandsfeer.
Prijs: € 1820
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 18GB1SKA1
Reisdatum: 3/09/2018 - 12/09/2018
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

7,2

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Een echte aanrader voor wie avontuurlijk is aangelegd en weet dat er rekening dient te worden gehouden met het grillige klimaat.

Dirk P. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Edinburgh en lange transfer per bus naar Skye, waar we pas 's avonds aankomen. Maar de rit is wel de moeite waard. Ze brengt je helemaal door de Schotse Highlands langs Stirling, Trossachs National Park, Glencoe, ‘The Great Glenn’ en Eilean Donan Castle, wellicht het meest fotogenike kasteel van Schotland.

Onze B&B is gelegen in Portree, de hoofdplaats van het eiland Skye en uitvalsbasis voor de komende 2 wandeldagen op het Trotternish-schiereiland in het noorden.

Dag 2

Beklimming van The Storr. We stijgen langs een druk bewandeld pad tot aan de Old Man of Storr, een obeliskvormige rots die al van heinde en ver de aandacht trekt. Liefhebbers kunnen tot aan de voet van Old Man klauteren. Daarna wandelen we langs een smal pad tussen de rotsformaties door naar een mooi uitzichtpunt. Vanaf hier wordt het al een heel stuk minder druk. We klauteren over een omheining, moeten even onze handen gebruiken om een gemakkelijke hindernis van 3 m te overwinnen en wandelen langs een drassig pad nog 1 km verder. Daar verlaten we de bewoonde wereld en klimmen we de grashelling van The Storr op. Voorzichtigheid is hier geboden want mist kan de steile afgrond in het oosten verbergen. Op de top (719 m) genieten we van een grandioos uitzicht. Als het weer het toestaat is dit een ideale picknickplaats. We keren langs dezelfde weg terug.

Dag 3

Met de lijnbus rijden we naar het beginpunt van de wandeling van gisteren. Deze keer gaan we de andere kant op en maken een mooie kustwandeling langs de kliffen terug naar Portree. De eerste kilometers is het je weg zoeken op de drassige grashellingen, maar gaandeweg komen we op een pad dat we volgen tot het einde.

13 km wandelen.

Dag 4

Lijnbus naar Flodigarry. Hier begint de beruchte Quiraing-wandeling, die voert langs de ‘Prison’ en de ‘Needle’ naar een vlak plateau, de ‘Table’. Het is een indrukwekkende tocht langs kliffen, steile rotswanden en rotspieken in de vreemdste vormen. Daarna beklimmen we de Quiraing (540 m). We keren terug met de bus naar Portree. 

13 km wandelen.

Dag 5

We wandelen Portree uit en The Braes in, een prachtig stukje Skye met fantastische zeezichten. Langs de kust en de oevers van Loch Sligachan, en met enkele niet te vermijden rivieroversteken, bereiken we ons volgend logies in Sligachan.

19 km wandelen.

 

Dag 6

Een privé-bus brengt ons naar het vissersdorp Elgol, vanwaar we te voet terugkeren naar Sligachan. Ons pad kruist menig rivier en beek en loopt door een woeste natuur van baaien, meren en Cuillin-bergen; rechts de afgeronde Red Cuillins, links de scherpe Black Cuillins.

20 km wandelen.

Dag 7

Wandeling naar de top van de Marsco, een van de mooie Red Hills (strikt genomen is het een 'corbett' want met een hoogte tussen 2000 en 3000 voet). Zijn pyramidevorm springt al vanaf Sligachan in het oog. Zijn 736 m-hoge top biedt zichten op de Cuillin-rug, de andere Red Hills en een breed panorama over het vasteland.

15 km wandelen.

Dag 8

We reizen in een quasi-dagvullende tocht terug naar Edinburgh, waar we onze intrek nemen in een mooie B&B ten zuiden van het stadscentrum.

's Avonds trekken we de stad in en maken een avondwandeling in de verrassend mooie en sfeervolle Schotse hoofdstad.

Dag 9

Na het ontbijt wandelen we samen naar de Dienst voor Toerisme waar iedereen een stadsplan meekrijgt om op individuele basis de dag in te vullen. Het historisch centrum van de Schotse hoofdstad is een pareltje: hoofdstraat Royal Mile leidt je naar het indrukwekkende Edinburgh Castle, met mooi uitzicht. Maar er is veel meer: Hollyrood Palace, Georgian Houses, Calton Hill, de botanische tuinen, Greyfriars Cemetary (een must voor liefhebbers van sfeervolle begraafplaatsen én voor Harry Potter-fans), National Museum of Scotland, Scottish National Gallery, Scottish Parliament,...

Dag 10

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1820
Voorschot: € 550 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • groepstransfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 11
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, ...
 • evt. bezoek aan whiskey-distilleerderij
 • evt. gegidste tours in Edinburgh
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Betty Moureaux


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à , waarvoor een goede conditie en enig uithoudingsvermogen vereist is. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) Voor het aantal wandelkilometers per dag: zie dagschema. De moeilijkheidsgraad hangt vooral samen met de soms steile beklimmingen, het feit dat er af en toe 'geklauterd' moet worden, de ondergrond en het oversteken van riviertjes.

Hoewel de weersomstandigheden niet als criterium zijn opgenomen in de bepaling van het wandelniveau, spreekt het voor zich dat regen en/of wind de tochten er niet makkelijker op kunnen maken. In het slechtste geval kan de begeleider zelfs genoopt worden een wandeling te annuleren. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Twee- en driepersoonskamers met privé-sanitair in een gezellig guesthouse in Portree. Idem in Edinburgh, maar dan enkel tweepersoonskamers.
 • Vier- en zespersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair (een grote wasruimte met lavabo's, douches en toiletten) in een houten vakantiehuis, 'bunkhouse' genoemd. Er is een knusse zitruimte en een gemeenschappelijke keuken.
 • Bed- en badlinnen is overal voorzien.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we steeds in het logies (zelf klaar te maken in Sligachan). Het middagmaal is een picknick die we zelf aankopen en klaarmaken, of een aangekocht lunchpakket. Het warm avondmaal eten we op restaurant of in het logies.

De Britse keuken heeft in de rest van Europa lang – en ten onrechte - een slechte reputatie gehad. Maar bekende chefs als Jamie Oliver, Gordon Ramsey, Nigella Lawson en Heston Blumenthal hebben Groot-Brittannië bij het grote publiek op de culinaire wereldkaart gezet.
De traditionele Schotse keuken is simpel, voedzaam en (meestal) lekker. De drie bekendste elementen uit de Schotse keuken zijn het nationale gerecht haggis (schapendarmen gekookt in schapenmaag , porridge (havermoutpap) en natuurlijk whisky. Haggis vind je op vele plaatsen in een meer 'toegankelijke', moderne versie. Maar er zijn nog tal van andere Schotse gerechten. Wie er enkele wil uitproberen, kan voor recepten hier terecht. Maar ook in Schotland zijn de eetgewoonten de laatste decennia stilaan veranderd. Rijst en pasta zijn geduchte concurrenten geworden van de alom geliefde aardappel en de vleesconsumptie is drastisch gedaald. En er is de invloed van de ex-kolonies. Zo is het Indische ‘chicken tikka masala’ veruit één van de populairste Britse gerechten en vind je in elke uithoek van GB, en ook in Schotland, wel een Indisch restaurant.  


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
BA 389Brussel 03/09/2018 07:05Londen 03/09/2018 07:20
BA 1438Londen 03/09/2018 09:15Edinburgh 03/09/2018 10:40
BA 1447Edinburgh 12/09/2018 16:05Londen 12/09/2018 17:30
BA 404Londen 12/09/2018 19:40Brussel 12/09/2018 21:50

Lijnbussen, taxi en 1x privé-vervoer.


Klimaat

Het weer op Skye wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de Golfstroom, waardoor de temperaturen er milder zijn dan op het Schotse vasteland. Een belangrijke factor is de wind en de wisselvalligheid. Het weer kan snel omslaan, zowel van goed naar mistig en regenachtig, als omgekeerd. Maar wat ze ook zeggen van het Schotse weer, je kan er net zo goed een hele reis lang onder een stralende zon wandelen.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven).

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de bus en in en uit je logies te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • regencape
 • dikke trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. badpak/zwembroek 
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen 

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. zwemhanddoek
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje (handig tijdens de picknick)
 • lunchbox

 Diversen

 • reisstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen muggen en midges
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • boek, speelkaarten, gezelschapsspelletje,... (in het geval een wandeling niet kan doorgaan t.g.v. slecht weer).

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen  (*)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).
(*) In Schotland kan je 's zomers last hebben van enkele vervelende beesten, nl. muggen en 'midges' (knutten in het Nederlands). De mate waarin de midges voorkomen is afhankelijk van de omstandigheden: ze hebben stilstaand water nodig, ze komen zelden voor boven 700 m en houden niet van wind en zon. Op Skye valt dat dus best mee in het voordeel van de wandelaar :-), zeker als je wandelt op winderige hoogtes en langs de kust. Maar op een donkere, windstille dag in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme op basis van DEET bij de hand. Ook de Avon ‘Skin So Soft dry oil spray’ wordt op sommige websites aangeraden, maar is ook in Schotland moeilijk te vinden. We raden je sowieso aan om een DEET-product in België bij de apotheker te kopen en mee te nemen, zodat je er ter plekke geen tijd meer aan hoeft te verliezen. Wie graag met open raam slaapt, neemt best ook een zeer fijnmazig stuk glasgordijn en een rolletje duct tape mee, zodat je zelf een soort vliegen/muggenhor kan installeren. 

Geld

Met betaalkaarten kan je in Portree en Edinburgh terecht aan de geldautomaat. De Schotten hebben ook hun eigen Schotse pond, dat gelijk is aan de waarde van het Britse. 


Formaliteiten

Voor reizen naar GB volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Skye met Anders Reizen reisexpert Fre