Noorwegen - Oslo


6 dagen

21/09/2017 - 26/09/2017

prijs € 820


niet meer boekbaar

Noorwegen - Oslo


6 dagen

21/09/2017 - 26/09/2017

prijs € 820


niet meer boekbaar

Noorwegen - Oslo


6 dagen

21/09/2017 - 26/09/2017

prijs € 820


niet meer boekbaar

Noorwegen - Oslo


6 dagen

21/09/2017 - 26/09/2017

prijs € 820


niet meer boekbaar

Noorwegen - Oslo


6 dagen

21/09/2017 - 26/09/2017

prijs € 820


niet meer boekbaar
Groepsreis Noorwegen
Olso is in een goed decennium uitgegroeid van een stad-zonder-gezicht tot een bruisende en jonge hoofdstad. Recente staaltjes van moderne architectuur als het nieuwe operagebouw en het Astrup Fearnley museum tonen wat Oslo nog in haar mars heeft. Oslo geeft haar geheimen geleidelijk aan prijs, voor wie er de tijd voor neemt ze te ontdekken. Haar ligging aan een schitterende fjord en aan de voet van de bergen - 's winters kan je er met de metro gaan skiën! - maken Oslo uniek in haar soort, anders dan alle andere hoofdsteden.
Prijs: € 820
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 17NO1OLA1
Reisdatum: 21/09/2017 - 26/09/2017
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

40

42

47

51

52

53

54

56

62

64

71

60

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Uitvoerige kennismaking met een bijzondere stad op en aan het water
 • Ruime aandacht voor cultuur, maar ook tijd voor genieten, winkelen of etalagekijken
 • Geleid bezoek aan het moderne operagebouw
 • Kom tot rust tijdens een natuurwandeling door bossen en langs meren
 • Comfortabel, zeer centraal gelegen hotel
 • Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Wandelen is de ideale manier om de musea, parken, foodmarkets én het operahuis met omliggende natuur van deze mooie stad te verkennen!

Carine A. -

Oslo: toffe, moderne, gezellige stad. Leuke eerste kennismaking met Scandinavië!

Martien C. -

De Oslo-trip is een echte aanrader! Goed stapritme, mooie natuur & cultuur en lekkere eetadresjes.

Nele V. -

Ik heb heel erg genoten van deze reis ,vooral het operagebeuren en de wandelingen in het groen en langs het water vond ik zalig!

Denise H. -

Een fijn Noorse stad om te ontdekken, prachtige architectuur, een voorbeeld van infrastructuur voor ons klein Belgenland. En ja bezoek aan de opera TOP TOP

Maria D. -

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Namiddagvlucht naar Oslo en transfer met de trein naar het centrum. We komen pas in de vroege avond toe, het programma van deze dag beperkt zich dan ook tot een korte avondwandeling en een avondmaal waarbij we onze reisgenoten nader leren kennen.

Dag 2

Goed uitgerust kunnen we aan onze eerste stadsverkenning beginnen.

Het centrum van Oslo wordt doorsneden door de lange Karl Johans Gate, een brede winkelstraat waarlangs de kathedraal en nog een reeks monumentale gebouwen staan. We nemen de tijd om dit centrum al wandelend te ontdekken, van het historische fort aan de oever van de fjord tot de trendy moderne zeepromenade Åker Brygga met zijn vele hippe restaurants en bars. We springen ook binnen in het Nationaal Museum, waar een beperkte maar uitgelezen collectie schilderijen ons meteen in Scandinavische sferen brengt.

Dag 3

Noorwegens bekendste kunstenaar is Edvard Munch. We beginnen de dag met een bezoek aan het Munch-museum, dat 's werelds grootste verzameling van zijn werken bezit. Nadien worden we aan het hypermoderne operagebouw verwacht, omgeven door het water van de fjord. Een rondleiding achter de schermen toont niet alleen de knappe architectuur van dit meesterwerk, maar geeft je ook een goed beeld achter de schermen van de operawereld.

In de namiddag trekken we naar de oude arbeidersbuurt rond de Åkerselva-rivier, waar Edvard Munch opgroeide. Ze is flink bezig één van de nieuwste 'places to be' te worden, waar in de oude industriële gebouwen tal van culturele, sociale en andere initiatieven opbloeien.

Dag 4

Tijd om het groen op te zoeken! Oslo is omgeven door een gordel van bergen, waarin tal van paden de wandelaar door bossen en langs meren leiden. Een groot deel van de dag gaan we op stap, picknick in de rugzak. De stad lijkt veraf, we wanen ons in hartje Scandinavië.

Als we in de loop van de namiddag terugkeren naar de stad, kunnen de liefhebbers nog een boottocht maken langs enkele nabijgelegen eilanden in de fjord. Of zak je liever lui onderuit op één van de terrasjes aan de kade van Åker Brygga?

Dag 5

Vandaag staat een goed gevulde culturele dag op het programma. We starten met het Vigeland-park. Gustav Vigeland is Noorwegens bekendste beeldhouwer. De vele beelden in het park, die verwijzen naar het gezin en de relatie tussen ouders en kinderen, weerspiegelen de trauma's uit zijn jeugd. Ze zijn ontroerend mooi. 

Dan maken we een wandeling langs de rotsachtige kust van Bygdøy. Dit schiereiland  - waar enkele van de rijkste inwoners van de stad wonen - telt een paar interessante musea. Een must is het museum waar enkele prachtig bewaarde vikingschepen te bewonderen zijn. Ook het Folkmuseet loont de moeite: in dit kleine Bokrijk vind je oude woningen en boerderijen uit heel Noorwegen. Erg boeiend is het Fram museum, waar je aan boord van het gelijknamige schip gaat waarmee de Noren rond de vorige eeuwwisseling de poolstreken verkenden. In dit museum en in het aangrenzende Kon Tiki museum herbeleef je het verhaal van nationale helden als Roald Amundsen (de eerste man op de zuidpool) en Thor Heyerdahl (die in de voetsporen van de Inca's op een rietvlot de Stille Oceaan doorkruiste).

Ieder kiest naar eigen voorkeur welke musea hij wenst te bezoeken. Ook het Astrup Fearnley museum van hedendaagse kunst behoort tot de opties. En uiteraard kan je het ook nu weer rustiger aan doen en wat rondstruinen, een terrasje doen of wat shopping.

Dag 6

De metro brengt ons naar de Nordmarka, de groene bergen ten noorden van de stad. We maken er  een korte wandeling langs de beroemde skischans van Holmenkollen, een modern staaltje van architectuur van de hand van onze landgenoot Julien De Smedt. De wandeling eindigt bij een 150 jaar oud houten chalet. Hier genieten we niet alleen van het prachtig uitzicht op Oslo en omgeving, maar ook van een lekker - laatste - middagmaal. Laat je verleiden door een stuk appeltaart met slagroom - al generaties lang beschouwd als de lekkerste van Oslo.

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht in de vroege avond.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Prijs

€ 820

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • luchthaventransfers
 • logies op basis van tweepersoonskamer
 • ontbijten
 • openbaar vervoer in het kader van het programma
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (budget ca. € 250)
 • inkomgelden (budget: ca. € 30-60, afhankelijk van wat je wenst te bezoeken)
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Bart De Winter


Wandelniveau

Stadswandelingen (die best vermoeiend zijn) wisselen af met een lange en een korte natuurwandeling. De wandeling op dag 4 duurt zo’n 3 à 4 uur. Het terrein is regelmatig rotsachtig, met wortels overwoekerd of drassig, en kan bij nat weer glad zijn, maar er zijn geen noemenswaardige hoogteverschillen. De wandeling op dag 6 is kort.


Logies

Comfortabel hedendaags hotel met trendy inrichting en zeer centrale ligging. Tweepersoonskamers met privaat sanitair. alsook gratis internet.


Maaltijden

Enkel ontbijt is inbegrepen.

De overige lunches en de avondmaaltijden zijn niet inbegrepen. Hieraan kan je naar wens meer of minder geld spenderen, maar voorzie gemiddeld een budget van ca. € 250.


Bagage

Zoals in veel Scandinavische hotels is de opbergruimte in de kamers eerder klein; hou je bagage dus best beperkt. Voorzie ook een makkelijk te hanteren tas of koffer met wieltjes, waarmee je vlot de afstand van de luchthaventrein naar het hotel kan overbruggen (ca. 10 minuten gaan).


Vervoer

We verplaatsen ons vaak te voet. Langere verplaatsingen doen we met de openbare bus of tram, de metro of de boot.


Klimaat

Het kan zowel zonnig als regenachtig, zacht als fris zijn. De dagen zijn in deze tijd van het jaar even lang als bij ons.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzakje

Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & kousen

 • comfortabele schoenen voor in de stad
 • wandelschoenen met goed zoolprofiel voor de natuurwandelingen
 • (wandel)sokken

Kledij

 • broek(en)
 • regenjas
 • trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • ondergoed

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • evt. wandelstokken voor extra steun op de oneffen ondergrond tijdens de natuurwandelingen
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. paraplu.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.


Geld

De munt in Noorwegen is de kroon. Je hoeft op voorhand geen kronen aan te kopen. Bij aankomst op de luchthaven en ook tijdens de reis in de stad kan je met je betaalkaart geld afhalen. Je kan in Noorwegen trouwens bijna overal met je Maestrokaart betalen, zelfs voor kleine bedragen.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen