Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

prijs binnenkort online


Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

prijs binnenkort online


Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

prijs binnenkort online


Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

prijs binnenkort online


Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

prijs binnenkort online


prijs binnenkort online
8 dagen
Reisdatum: 5/04/2024 - 12/04/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 15
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 24MT8AAA1
Gezinsreis Malta
Ten zuiden van Sicilië ligt riddereiland Malta, bezaaid met paleizen, kerken en versterkte vestingen. Ideaal dus voor wie wat cultuur wil meepikken. Maar op Malta en zustereiland Gozo vind je ook: kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, stranden en gezellige vissershaventjes. Klinkt dat als muziek in je oren? Ga dan met ons mee voor een zonnige (maar niet meer té warme) week vol actie en avontuur. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Wandelen (7 tot 10 km) met zicht op zee
 • Zeekajakken en zwemmen
 • Rotsklimmen in de kloof Mgarr ix-Xini
 • Kook je eigen Maltees gerechtje
 • Malta's rijke ridderverleden

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

3 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Rechtstreekse avondvlucht naar Malta en korte transfer (15 min.) naar het zuidoostelijk vissersdorp Marsaxlokk (uitgesproken als 'Marsasjlokk', dat 'zuidoostelijk vissersdorp' betekent), waar we 2 nachten verblijven.

Dag 2

’s Morgens wandelen we door Marsaxlokk, bekend voor zijn fotogenieke, kleurrijke vissersbootjes. Hoewel ze overal op het eiland te zien zijn als toeristische blikvanger, worden ze in Marsaxlokk nog echt gebruikt voor de visvangst en de haven herbergt zo'n 70% van de Maltese vissersvloot. De volgorde van de kleuren laat zien tot welke familie het vissersbootje behoort.

Dan is het tijd voor het echte werk: een kliffenwandeling van een kleine 10 km. Indrukwekkend maar ongevaarlijk en over makkelijk begaanbare paden. Al dan niet in combinatie met een partijtje zwemmen.

Met de bus in een kleine 30 minuten naar Valletta, strategisch gebouwd op een landtong midden tussen twee diepe havengeulen. De straten van de historische binnenstad werden aangelegd volgens een rechthoekpatroon en de vele gebouwen weerspiegelen de woelige geschiedenis van het eiland.

We rijden terug naar Marsaxlokk voor een avondmaal in de vissershaven en de tweede overnachting.

Dag 3

Transfer naar de fotogenieke rotsformatie 'Blue Grotto'. Eerst wat selfie-time en dan gaan we op pad voor een wandeling langs de kust van Hagar Qim. Zo’n 4000 jaar voor onze jaartelling begon de bouw van de tempels van Hagar Qim en Mnajdra ter ere van een godin-moeder, waarvan beeldjes gevonden zijn. Daarna leidt het kustpad verder naar het vissersdorpje Ghar Lapsi. In het helblauwe water van de baai is het heerlijk zwemmen. Het tweede, supermooie deel van de wandeling brengt ons bij de Maria Magdalena-kapel, spectaculair gelegen op de kliffen bij Dingli. Ook vandaag wandelen we een goeie 10 km, met wat klimmen naar de kapel.

In de late namiddag maken we de overtocht per boot naar Malta's 'zustereilandje' Gozo. Van bij de aankomst in de haven van Mgarr krijgen we meteen een goed beeld van Gozo: kapelletjes, huizen met platte daken, authentieke dorpen, kleine velden en rustige haventjes. We rijden verder naar Qala, waar we de volgende 5 nachten verblijven.

Dag 4

We rijden naar Rabat/Victoria, de hoofdplaats van Gozo in het midden van het eilandje. Deze mooie stad werd naar de Britse koningin Victoria hernoemd, ter ere van haar zilveren jubileum in 1897.

Samen met een Maltese kok, gaan we food shoppen op het centrale plein. Dan leert hij ons een lekkere lunch klaarmaken van enkele typische Maltese gerechtjes. Die we natuurlijk ook opeten! Na de lunch trekken we de binnenstad in, op ontdekking in de smalle steegjes en straten. 

In de late namiddag transfer terug naar Qala.

Dag 5

Gozo heeft een grillige kustlijn en dat ontdekken we in de voormiddag tijdens een zeekajaktocht. Het is heerlijk peddelen op het azuurblauwe water van de Middellandse Zee en als we een mooi strandje of baaitje zien, stappen we uit om te zwemmen. Aan het einde van de tocht picknicken we op het strand.

Met de bus rijden we naar de plaats aan de westkust waar tot 2017 de 'Azur Window' stond. Deze enorme natuurlijke boog is tijdens een storm ingestort, het spijtige gevolg van een lang erosieproces. Vlakbij ligt, verborgen achter de rotsachtige kust, een 'binnenzee'. Eigenlijk is het een bassin dat via een kleine opening in de rotsen in verbinding staat met de Middellandse Zee en een geliefkoosde stek voor duikers. Voor ons is het de startplaats van een luswandeling van 8,5 km langs de kliffen naar de site van Wardija en weer terug door het binnenland.

Met de bus terug naar ons logies.

Dag 6

We rijden naar Mgarr ix-Xini, waar we ons in de voormiddag uitleven op de rotsen in de gelijknamige kloof. Zo'n initiatie rotsklimmen is een leuk avontuur voor jong en oud. Nadien picknicken en zwemmen we op het strand van de zalige baai aan de voet van de kloof.

Een wandeling van 9,6 km (met 192 m stijgen & 233 m dalen) brengt ons over het schitterende kustpad naar havenstad Mgarr. Vandaar volgen we de promenade boven de kust terug naar Qala.

Dag 7

Tussen Malta en Gozo ligt het kleine eiland Comino, amper 3.5 km² groot. Het autovrije en door slechts 3 mensen bewoonde eiland is een beschermd natuurgebied en een vogelreservaat. De steile kliffen en diepe grotten waren vroeger erg populair bij piraten, nu vooral bij duikers en snorkelaars. Er zijn heel veel prachtige baaien waarvan de kleuren in het licht van de zon variëren van helderblauw tot diepturkoois, maar de 'Blue Lagoon' spant toch wel de kroon. Vandaar dat het een populaire bezienswaardigheid is die ook wij niet links kunnen laten liggen. We ontdekken het tijdens een wandeling van ca. 7 km. 

In de late namiddag keren we terug naar Qala voor de laatste overnachting. De rest van de dag ben je vrij om het eiland verder te verkennen of te genieten van het zwembad bij het guesthouse.

Dag 8

Na het ontbijt keren we terug naar Malta, gevolgd door transfer naar Medina, vroeger ook wel de ‘Stille Stad’ genoemd omdat de straatjes te smal zijn voor autoverkeer. Ronddolend door de smalle straatjes zie je paleizen, kerkjes, kloosters en de St.-Peter- en Paulkathedraal met zijn barokke gevel. Vanaf de vestingmuren van Medina is het uitzicht werkelijk overweldigend, over heel het noordelijk deel van Malta en Valletta.

Na het bezoek rijden we verder naar de luchthaven voor de namiddagvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs binnenkort online
Voorschot: € 513 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. lunch dag 8
 • transfers
 • Nederlandstalige begeleiding
 • professionele gidsen voor de vermelde activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de vermelde activiteiten 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau . We plannen 5 wandelingen tussen 7 en 10 km. De hoogteverschillen zijn niet groot maar het is wel voortdurend op en af. Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

Je hebt geen ervaring nodig voor de andere activiteiten maar je bent wel iemand met zin voor avontuur en enige sportieve aanleg. Voor zeekajaktocht moet je kunnen zwemmen. 


Logies

 • Op Malta logeren we in een central gelegen guesthouse in het vissersdorpje Marsaxlokk. Je logeert in tweepersoonskamers met privé-sanitair.
 • Op Gozo logeren we in een charmante B&B met klein zwembad en terras. Je logeert in twee tot vierpersoonskamer met privé-sanitair. Ieder gezin heeft zijn eigen kamer.

Maaltijden

Ontbijt nemen we in het logies. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee. Het avondmaal nemen we in het logies of in een restaurant.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt en op sommige dagen ook een picknick.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Voor deze reis werken wij samen met de luchtvaartmaatschappij Air Malta (KM).

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
KM421Brussel 05/04/2024 19:55Malta 05/04/2024 22:45
KM420Malta 12/04/2024 16:00Brussel 12/04/2024 19:05

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer, lijnbus en ferry.


Klimaat

Malta heeft een typisch Middellandse-Zeeklimaat. Voor- en najaar zijn de aangenaamste periodes om te wandelen, met veel zon en niet té warme temperaturen. Maar ook dan zijn uitzonderingen mogelijk. Zo brengt de hete Afrikaanse Sirocco-wind af en toe uitzonderlijk hoge temperaturen en luchtvochtigheid met zich mee. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of duffel: een soepele tas is makkelijker handel- en stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat deze meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • evt. lichte schoenen (voor ‘s avonds)
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten)
 • sportschoenen om te dragen tijdens de kliminitiatie
 • sandalen of (sport)schoenen die nat mogen worden om te dragen tijdens de zeekajaktocht.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdicht jasje
 • fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemkledij.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox of -zakje

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers: zie deze link).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Malta volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Malta betaal je met de euro. Je kan vrij vlot met de kaart betalen en geld afhalen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: