Spanje - Andaloesië anders - gezinsreis


8 dagen

3/04/2024 - 10/04/2024

prijs binnenkort online


Spanje - Andaloesië anders - gezinsreis


8 dagen

3/04/2024 - 10/04/2024

prijs binnenkort online


Spanje - Andaloesië anders - gezinsreis


8 dagen

3/04/2024 - 10/04/2024

prijs binnenkort online


Spanje - Andaloesië anders - gezinsreis


8 dagen

3/04/2024 - 10/04/2024

prijs binnenkort online


Spanje - Andaloesië anders - gezinsreis


8 dagen

3/04/2024 - 10/04/2024

prijs binnenkort online


prijs binnenkort online
8 dagen
Reisdatum: 3/04/2024 - 10/04/2024
Deelnemers: min. 8 - max. 18
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 24ES8ALA1
Gezinsreis Spanje
Het Andaloesië áchter de grote cultuursteden, daar gaan we naar op zoek tijdens deze actieve natuurreis. We wandelen tussen rode rotsen en blauwe meren op de befaamde Caminito del Rey. De groene kloven in het Nationaal Park Grazalema ontdekken we per canyoning, en tijdens een unieke wandeling met gieren die oven ons hoofd cirkelen. We roadtrippen langs witte bergdorpjes en enorme kurkbossen. Aan de Costa de la Luz zien we de zon zakken achter het Afrikaanse hooggebergte aan de andere kant van de Oceaan, al dan niet op een surfboard. En we spotten dolfijnen (en misschien wel walvissen) in de Straat van Gibraltar. De afwisseling is helemaal compleet met de sfeer van de Middellandse Zee in steden zoals Marbella en het verrassende Malaga, dat we per fiets verkennen. We verblijven in villa’s, een stadshotel en bij een boerenfamilie. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Caminito del Rey, waar het woord spectaculair is uitgevonden
 • Canyoning, kloofwandelen en vale gieren in Nationaal Park Grazalema
 • Roadtrip langs witte bergdorpjes
 • Surfen en relaxen in Tarifa (en apen en dolfijnen spotten)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst

Heenreis van Brussel naar Malaga, de streek met het beste klimaat van Europa. We pikken onze privé-busjes op en trekken landinwaarts richting de Andaloesische heuvels en meren. We nemen onze intrek in ons eerste logies, een vakantiehuis/villa in de buurt van Valle de Abdalajís, een vallei gelegen tussen de befaamde Caminito del Rey en het natuurreservaat Torcal de Antequera.

Dag 2

Wandelen over rotsen en op de Caminito de Rey

Torcal de Antequera is met zijn heel speciale rotsformaties echt wel uniek te noemen. In dit natuurpark maken we een halve-dagwandeling tussen, over en door de rotsen, en worden daarbij regelmatig getrakteerd op prachtige vergezichten.

We zijn goed opgewarmd want in de namiddag is het tijd voor de befaamde Caminito del Rey (koningspad). Begin 20ste eeuw werden in de El Chorro-kloof wandelpaden aangelegd en loopbruggen gespannen voor bouwvakkers en later werd het een trekpleister voor waaghalzen, met alle vaak rampzalige gevolgen vandien. Het gebied is meer dan 20 jaar verboden terrein geweest, en de paden en bruggen werden grondig heraangelegd. Sinds 2015 is deze meest spectaculaire wandeling van Spanje weer toegankelijk, in alle veiligheid voor wie zich aan de regels houdt. (De drukte moet je er helaas ook bijnemen.)

Dag 3

Mooie rit via Ronda en Las Palomas naar Montecorto

Een beetje roadtrippen vandaag. We rijden langs uitgestrekte olijfboomplantages, blauwe meren en pittoreske dorpjes. Zien we een leuke plek, dan houden we even halt. Dat doen we zeker in Ronda. Deze kleine stad met haar dramatische geschiedenis en spectaculaire ligging bovenop de El Tajo-kloof mogen we niet links laten liggen. 

Na Ronda verlaten we de gebaande paden en maken een panoramawandeling bij Las Palomas. Daarna nemen we onze intrek in het gastenverblijf van een authentieke, actieve boerderij in Montecorto. Er wordt een lekker maal voor ons gekookt, terwijl wij van de stilte en van het zwembad genieten in deze bijzonder mooie omgeving.

Dag 4

Canyoning, kloofwandelen en gieren spotten

De boerderij ligt aan de rand van het Nationaal Park Sierra de Grazalema en dat willen we ten volle beleven. In de voormiddag wagen we ons aan de meest complete van alle bergsporten: canyoning. Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. En alsof dat nog niet genoeg was, trekken we in de namiddag door de Garganta Verde, een 100 meter diepe groene kloof  waarin het avontuurlijk wandelen en klauteren is. Met een beetje geluk spotten we in de lucht boven ons enkele van de enorme vale gieren die hier leven...

Dag 5

Via Gaucin naar Tarifa

Vandaag is het een 150-tal km rijden naar onze volgende logiesplaats, Tarifa. Onderweg houden we halt bij Gaucin, een van die onweerstaanbare witte dorpen met subliem uitzicht. Voor wie niet genoeg kan krijgen van actie & avontuur, is er er aan het kasteel van Gaucin een leuke via ferrata (een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand). De anderen kuieren rond in de straatjes en/of strijken neer op een terrasje.

Na de lunch rijden we verder, deels door de enorme kurkbossen van dit gebied, tot in Tarifa. Gelegen op het zuidelijkste puntje van Spanje, waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, kom je in een heel ander Andaloesië terecht. Het is een hotspot voor surfers van over de ganse wereld waardoor er een relaxte internationale sfeer hangt. Maar het is ook de laatste halte in vóór Marokko, en in de ommuurde, winderige oude stad met zijn kronkelende witgekalkte straatjes hangt een tastbare Noord-Afrikaanse vibe. 

Dag 6

Vrije keuzedag

Niks moet, alles mag. En er is vanalles te doen: een stevige strandwandeling, een surfcurus, een uitstap naar Gibraltar (Brits territorium) met zijn beroemde apen, een bootexcursie om dolfijnen (en misschien wel een walvis) te spotten, of gewoon een dagje relaxen.

 

Dag 7

Via Marbella naar Malaga

Bye Bye Tarifa. Via de bekende kustroute met zicht op de Middelandse zee rijden we terug noordwaarts. In het prachtig gelegen Marbella, de mondaine kuststad aan de Costa del Sol, houden we halt voor de lunch. Onze laatste logiesplaats is het bruisende Malaga. Voor we van de beroemde Malaguena tapas genieten, maken we een gegidste fietstocht door Picasso's geboortestad die zichzelf de laatste jaren heeft heruitgevonden en zeker zal verrassen.

Dag 8

Einde

Wie zin heeft, kan in de ochtend nog de authentieke Spaanse binnenmarkt bezoeken.

Transfer naar de luchthaven en terugreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs binnenkort online
Voorschot: € 640 totale reissom

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers met eigen minibus
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. optionele activiteiten (bv. € 50 surfcursus 2 u., dolfijnenexcursie € 20/30)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Voor sportieve kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau  en 

El Torcal:   5 km, beetje klauteren (leuk voor de kids), maar bijna geen hoogteverschillen
Caminito del Rey:  7 km, beetje trappen, maar bijna geen hoogteverschil - niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
Las Palomas  à  5 km, stevige klim
Garganta Verde:  à  7 km, stevige klim
Strandwandeling:  easy walking 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Logies

 • Dag 1 en 2: tot vakantiehuis omgebouwde villa - ook glamping is mogelijk
 • Dag 3 en 4: gastenverblijf van een authentieke, actieve boerderij 
 • Dag 5 en 6: tot vakantiehuis omgebouwde villa
 • Dag 7: hotel.

Maaltijden

We ontbijten in het logies (3 x zelf klaarmaken). De lunch is meestal een picknick (salade, boterhammen, pasta,...). ‘s Avonds koken we 2 x zelf, 2 x eten we in de boerderij en de overige avonden op restaurant.  


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3735Brussel 03/04/2024 11:55Malaga 03/04/2024 14:45
SN 3736Malaga 10/04/2024 15:35Brussel 10/04/2024 18:20

We verplaatsen we ons met 2 privé-busjes (eentje bestuurd door de begeleider en eentje door vrijwillige deelnemers*), per fiets en boot.

* Je mag dit aangeven bij inschrijving. 


Klimaat

Het najaar is een ideale periode om Andaloesië te bezoeken, met meestal aangename temperaturen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • soepele reistas (geen harde koffer)
 • degelijke dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • sportschoenen die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de canyoning (geen crocs, kajak- of surfschoentjes).

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • regenbroek
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoeken (enkel nodig voor de buitenactiviteiten)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

 Diversen

 • zaklamp
 • evt. wandelstokken

EHBO-tips

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart en kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit wat cash geld meeneemt. Verder kan je in de centra terecht aan bankautomaten.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: