Portugal - Actief genieten in Noord-Portugal - gezinsreis


10 dagen

2/07/2023 - 11/07/2023

prijs € 1070


Portugal - Actief genieten in Noord-Portugal - gezinsreis


10 dagen

2/07/2023 - 11/07/2023

prijs € 1070


Portugal - Actief genieten in Noord-Portugal - gezinsreis


10 dagen

2/07/2023 - 11/07/2023

prijs € 1070


Portugal - Actief genieten in Noord-Portugal - gezinsreis


10 dagen

2/07/2023 - 11/07/2023

prijs € 1070


Portugal - Actief genieten in Noord-Portugal - gezinsreis


10 dagen

2/07/2023 - 11/07/2023

prijs € 1070


prijs € 1070
10 dagen
Reisdatum: 2/07/2023 - 11/07/2023
Deelnemers: min. 8 - max. 22
Beschikbaar: Nee
Reisnummer: 23PT8MHA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Leeftijd:

171, waarvan 1 in optie.
56-651, waarvan 1 in optie.

Geslacht:

mannen1, waarvan 1 in optie.
vrouwen1, waarvan 1 in optie.
Gezinsreis Portugal
In het noorden van Portugal ligt de groene, licht bergachtige en waterrijke Minho-streek. De Atlantische Oceaan werpt zich met grote golven op uitgestrekte zandstranden en creëert zo een surfersparadijs. Verscholen in de heuvels van het binnenland ligt een bijzondere ‘eco-lodge’. Ze wordt ons basiskamp van waaruit we een waaier van activiteiten ondernemen: kajak, rafting, zeepret en wandelen natuurlijk, in een heuvelachtig landschap en langs dorpjes waar het leven is blijven stilstaan. En we voorzien voldoende vrije tijd om te genieten van het prachtige verblijf met zijn grote zwemvijver.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Authentiek Portugal 
 • Charmant eco-logies met zwembad
 • Luxueus kamperen
 • Lekker eten & genieten
 • Leuke afwisseling van activiteiten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

35 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige regio waar de paden nog niet plat getreden zijn. Gevarieerd aanbod... voor elk wat wils. Leuke overnachting, en uitstekende maaltijden!

Michaël E. -

Een ontspannen en tegelijk heel actieve reis! Ruimte voor eigen inbreng en ook genoeg ruimte om de kinderen in vrijheid te laten spelen. Je verblijfot p een prachtige plek met zwemvijver en Joëlle als perfecte gastvrouw!

Els T. -

Een ongerepte streek zonder toerisme , logeren in een prachtige omgeving, zeer originele en toffe logies, fantastische organisatie door gastvrouw en gids Joëlle . Van harte dank!

Sofie H. -

Een echte aanrader: mooie streek, origineel overnachten, lekker eten, afwisselende activiteiten voor elk wat wils, actie maar ook rust, en een heerlijk groepsgevoel. Joëlle neemt al je zorgen weg, pure vakantie!

Vero J. -

Een hele leuke reis! Mooie, sportieve activiteiten: prachtige wandelingen, supertoffe rafting tocht, leuke (vermoeiende ;-) ) surfinitiatie,... Alles top! Een aanrader voor gezinnen die van actieve vakanties houden.

Els C. -

Een aanrader. Elke wandeling zorgde voor wondermooie uitzichten, voor de kinderen waren er onverwachte en leuke activiteiten. Het eten van de huiskok was van onverwachte culinaire hoogstand. Kortom op alle vlakken een aanrader voor jong en ouder. Ook alle lof voor Joelle, een top begeleider.

Sofie R. -

Fantastisch! leuke plek, een formidabele begeleiding en perfecte activiteiten

Leen A. -

Prachtreis. Het noorden van Portugal (en Joëlle en Dirk) hebben ons hart gestolen - wat een glamping plek, temidden van een wondermooie, ruwe natuur. Zowel de activiteiten (wandelen = klauteren, mountain bike, raften, surfen) als het verblijf in de lodges en de heerlijke maaltijden waren een voltreffer, voor de kinderen én voor ons.

Sofie D. -

Deze reis (glamping in Portugal) kan enkel beschreven worden met termen in de overtreffende trap: de locatie, de logies, het eten, de activiteiten: echt fantastisch. Programma afwisselend met ruimte voor rust en actie. Dat deze reis snel volboekt is, is geen verrassing. Een super aanrader !

An B. -

Dirk is een master cook !!! De maaltijden waar zeer lekker en mooi gepresenteerd. De lodges en sanitair blok zijn super: zeer mooi gemaakt. De zwemvijver en individuele ligbedden bij elke lodges maken het geheel "af".

An B. -

Deze reis liet ons kennismaken met ongerept, authentiek, groen Portugal. De vriendelijkheid van de bewoners, de grootsheid van de natuur. We mochten er samen kennis mee maken. We groeiden als groep naar mekaar toe. De kinderen hadden altijd speelkameraadjes... We werden uitgedaagd door de schitterende activiteiten en konden elke avond nagenieten met een heerlijke maaltijd... Wat kan je nog meer verlangen van een vakantie???!!!

Katrien V. -

Ook de kinderen zijn helemaal gewonnen voor deze formule van reizen!!!!!!!! De activiteiten waren voor allemaal voldoende uitdagend.

Katrien V. -

Schitterend en gevarieerd programma! De max!!

Katrien V. -

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak om 19 uur in Ponte da Barca, op het terras, inchecken kan vanaf 16 uur. Joëlle en Dirk, het Vlaamse koppel dat de lodge uitbaat, verwelkomen ons met veel warmte. Ze maken ons wegwijs op het domein, waar de ‘lodges’, elegante cottages uit tentzeil, verspreid liggen in de wilde bloementuin.

Je voelt je meteen thuis in dit charmant en natuurlijke verblijf, omringd door groene heuvels. Relax en blaas even uit aan de zwemvijver. 's Avonds geniet je van een eerste gastronomisch diner, dat opgediend wordt onder een pergola van druivenranken.

Dag 2

Het prachtige uitzicht vanuit het verblijf verleidt ons om de natuur in te trekken. Een rit van ca. 20 km brengt ons in de Serra Amarela. In een recent verleden nog trokken de boerenfamilies hier met hun vee heen en weer tussen de zomer- en winterdorpen. Getuigen hiervan zijn de kleine nederzettingen van 'brandas', iglo-achtige hutten. Tijdens deze wandeling van 8 km kunnen we een verfrissende duik nemen in een meertje.

Wist je dat hier de 'vezeira' nog bestaat? Dat is een eeuwenoude afspraak waarbij families beurtelings een herder leveren om de kuddes van het hele dorp te hoeden.

Dag 3

Het Portugese boerenleven ontdekken we tijdens de wandeling die we vandaag in de Serra de Soajo maken. Het is een vrije korte wandeling (7 km), zodat er nadien nog tijd is om te zwemmen. Het platteland in dit stukje Portugal lijkt in geen eeuwen veranderd. De velden zijn vaak zo moeilijk toegankelijk dat het hooi en de maïs met ossen en karren moet worden vervoerd.

Dag 4

Vandaag zoeken we de zee op! Op een klein uurtje rijden ligt de Costa Verde. Met zijn uitgestrekte zandstranden en grote golven (dit is de Atlantische Oceaan!) een echt surfersparadijs. In de voormiddag staat er een surfinitiatie op het programma. Met surfpak aan en plank onder de arm ga je naar de waterkant, waar je de juiste houdingen aanleert en dan de golven induikt. Onder professionele begeleiding leer je veilig je eerste golven te bedwingen. Fun gegarandeerd, niet alleen voor de kinderen!

In de namiddag ben je vrij en kan je een bezoek brengen aan de historische stadjes Caminho of Viana do Castelo, of lekker luieren op het strand.

Dag 5

Keuzestress vandaag!

 • Rustdag
 • Fun op ons eigen klein BMX-pumptrack en skatepark (dus breng gerust je eigen materiaal mee)
 • Wandeling in gezinsverband, al dan niet met GPS
 • MTB-tocht langs de oevers van de Lima-rivier (€ 25/fiets/dag, kinderfietsen beschikbaar vanaf  +/- 9 jaar)
 • Tocht te paard in Mezio (€ 28/persoon/2 uur, vanaf 8 jaar, min. 2 pers.)
 • Canyoningtocht (prijzen variëren naargelang de duur en het niveau)
 • Wie gebeten is door de surfmicrobe, kan terug naar de kust trekken voor een volgende les (€ 25)
 • Op uitstap naar een van de prachtige historische stadjes in de omgeving, zoals Braga, Guimarães of Porto.

Dag 6

We krijgen een snelcursusje kajakken, en peddelen, afhankelijk van de waterstand, een uur of 3 over de Rio Lima of Vez. De oevers zijn dichtbegroeid met groene planten en bloemen.

Na de lunch ben je vrij en behoort een bezoek aan het mooie Ponte de Lima tot de mogelijkheden. Het is het oudste stadje van Portugal en je kruist er de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. 

Wist je dat een pelgrimstocht een wandeling is van meerdere weken die je bij voorkeur alleen doet en met zo weinig mogelijk bagage? Santiago de Compostela in Spanje is het doel van vele pelgrims. Je kan er vanuit Portugal naartoe en die route heet de 'Caminho Portugues' . 

Dag 7

Portugal is de afgelopen 2 decennia enorm gegroeid als wijnland. De wijngaarden van de Minho brengen de 'vinho verde' voort, een parelende witte wijn met een onweerstaanbare frisheid. Een bezoekje aan een wijnboerderij kan dus niet ontbreken.

In de namiddag gaan we raften. Op een uurtje rijden stroomt de Rio Minho en die vormt de grens tussen Portugal en Spanje. De rivier is niet te woelig, het raften is dus geschikt voor iedereen. Een topper onder de gezinsactiviteiten! 

Dag 8

We trekken nog één keer de wandelschoenen aan. Vanuit het plaatsje Sistelo maken we een mooie lus van 9 km aan de grens van de Serra da Peneda. Tegen de bergflanken liggen geïrrigeerde terrassen voor akkertjes met maïs en groenten, op de hellingen rondom groeien bossen. De terrassen, weelderige vegetatie en vele riviertjes en kleine watervalletjes geven het geheel haast een exotisch karakter. In de piepkleine dorpjes lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Tractoren passen niet in dit landschap, hier wordt het land nog bewerkt met os en kar. Halverwege de wandeling, aan onze picknickplaats, is er een mooie zwemgelegenheid in rivier Vez.

Dag 9

Op deze laatste vakantiedag ben je vrij en kan je opnieuw kiezen uit verschillende activiteiten; zie dag 5.

's Avonds genieten we allemaal samen een laatste keer van een lekker avondmaal.

Dag 10

Afscheid na het ontbijt. Adeus Portugal! 

Tip

Een citytripje in de mooie stad Porto voor of na de Minho-reis? Informeer voor suggesties bij het boeken van een hotel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 1070
Basisprijs kind Bij ouders (max. 1) of in kindertent (max.2): € 660
Eenpersoonskamer (lodge) (mits beschikbaar): € 260
Voorschot: € 380 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • wijn en water bij het avondmaal
 • activiteiten: gps-wandelingen, kajakken, rafting, surfinitiatie
 • Nederlandstalige ondersteuning
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers ter plaatse
 • overige dranken
 • activiteiten en uitgaven van persoonlijke aard
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Joëlle CoppinLeeftijd

Vanaf 8 jaar.


Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn nodig.

De wandelingen gaan door in de bergen maar de hoogteverschillen zijn niet al te groot. Er is geregeld schaduw, maar natuurlijk zal je ook in de zon wandelen, wat de zwaarte van een wandeling wel kan beïnvloeden. Op enkele wandelingen is er zwemgelegenheid.

Voor de rafting heb je geen ervaring nodig. Het is geen wildwater rafting, maar rustig voortkabbelend kan je het ook niet meteen noemen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Logies

Charmant en ecologisch logies middenin de natuur, gerund door het sympathieke Belgisch echtpaar Dirk en Joëlle. Het bestaat uit 6 mooie tent-cottages (‘lodges’) verspreid over het domein, alle voorzien van eigen voortuintje en zithoek. De wanden zijn van tentzeil dat overdag heerlijk luchtig is en veel licht binnenlaat. Zowel lodge als het meubilair zijn ambachtelijk en uit natuurlijke materialen vervaardigd. 

Het sanitair is privé, maar ondergebracht in een apart gebouwtje waar elke lodge zijn eigen badkamertje met douche, lavabo en toilet heeft.

In de lodge staat een groot tweepersoonsbed + een bank die kan worden omgevormd tot een bed voor max. 2 kinderen tot 1m60 of 1 groter kind. Kinderen ouder dan 10 jaar kunnen ook apart slapen in een tent die naast de lodge wordt geplaatst. Daarin zijn 2 bedden van 200x70 cm en evt. kan een extra matrasje van 60 cm breed tussen de bedden worden gelegd.

Naast de 6 lodges zijn er ook 2 ‘gewone’ tweepersoonskamers met sanitair op de kamer en terras.

De tuin is heel natuurlijk aangelegd en er is een mooie zwemvijver.

Bed- en badlinnen is ter plaatse aanwezig en hoef je dus niet mee te brengen. Een zwemhanddoek neem je best van thuis mee.


Maaltijden

Het ontbijt wordt aangeboden in (beperkte) buffetvorm. Daar stellen we ook onze picknick samen die we overdag meenemen. 6 x dineren we in het verblijf. Gastheer Dirk bereidt met plaatselijke ingrediënten een lekker avondmaal bestaande uit hapje, hoofdgerecht en dessert. De 3 overige avonden gaan we eten in plaatselijke restaurantjes. Zo leren we de lokale keuken ook kennen. Water en wijn bij het avondmaal zijn inbegrepen. 


Bagagevervoer

Je draagt een dagrugzak voor de spullen die je tijdens de activiteiten nodig hebt, incluis drank en picknick.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

We hebben ervoor gekozen om deze reis zonder vluchten aan te bieden. Zo kan je vrij kiezen om je reis voor of na je verblijf uit te breiden. Ook het vervoer ter plaatse is niet in de prijs inbegrepen maar een wagen is wel nodig. Dus ofwel reis je met eigen wagen vanaf thuis, ofwel boek je een vlucht + een huurwagen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Porto, gelegen op ca. 45 km van het logies. Heel wat maatschappijen vliegen van Brussel naar Porto, waaronder low cost maatschappijen. 

Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Belangrijk! Indien je zelf een vlucht zou boeken, hou er dan rekening mee dat je dat pas doet vanaf het moment de de reis gegarandeerd is. Hou er tevens rekening mee dat de afspraak op dag 1 om 16 uur is en dat je voor de terugreis ook best geen vroege ochtendvlucht boekt.


Klimaat

Het noordwesten van Portugal heeft een gematigd maritiem klimaat. Het regent normaalgezien vrij veel van oktober tot mei waardoor de natuur vaak zeer groen blijft tot diep in de zomer. In de zomermaanden is het overwegend droog en warm tot zeer warm. Echter niet die hoge temperaturen van midden- en zuidelijk Portugal. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.  

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak of reistas of kleine koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen
 • watersandalen of oude sportschoenen die nat mogen worden (geen slippers).

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • trui of fleece 
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet 
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • biologisch afbreekbare zeep en shampoo
 • zonnecrème
 • zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 liter) 

Diversen

 • evt. wandelstokken.

EHBO

Je begeleidster beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Formaliteiten

Voor reizen naar Portugal volstaat je identiteitskaart en voor kinderen -12 jaar een kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

Het is aangeraden cash euro’s van thuis uit mee te nemen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt 2 weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Ponte de Lima - The Oldest Town in Portugal

Video: Muziek in Portugal, de Fado

Video: Surfen in Portugal. De Amerikaanse surfer MacNamara heeft in Portugal geprobeerd zijn record te breken. In 2011 overwon hij de grootste golf ter wereld van wel 30 meter hoog.