Frankrijk - Kanotrekking op de Allier - gezinsreis


7 dagen

23/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking op de Allier - gezinsreis


7 dagen

23/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking op de Allier - gezinsreis


7 dagen

23/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking op de Allier - gezinsreis


7 dagen

23/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 690


Frankrijk - Kanotrekking op de Allier - gezinsreis


7 dagen

23/07/2023 - 29/07/2023

prijs € 690


prijs € 690
7 dagen
Reisdatum: 23/07/2023 - 29/07/2023
Deelnemers: min. 15 - max. 25
Beschikbaar: Ja
Reisnummer: 23FR8GAA1
Gezinsreis Frankrijk
In de zuidelijke Auvergne, een gebied van glooiende bergen en diepe valleien, stroomt de Allier. Een ongerept stukje Frankrijk, ver van het massatoerisme. Hier kan je deelnemen aan een week van kanovaren, zwemmen, wandelen en avontuurlijke spelletjes in en rond het water. Kamperen doen we op de rivieroever,. Een weekje dicht bij de natuur.   Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Globetrotters – Kano & Avontuur.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Week vol avontuur op en aan het water
 • Stroomversnellingen!
 • Dagje op stap met ezels
 • Echte natuurvakantie

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,1

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Supervakantie op het water en in de natuur... echt fijn om je kinderen zo te zien genieten van back to basic en de andere kinderen... een whauw-vakantie!!!

Jurgen T. -

Zalig herbronnen in de natuur, je komt vanzelf tot jezelf en tot elkaar.

Margot V. -

Algemene reistips


Dag 1

Je wordt verwacht om 14 u. ten laatste op de camping in Langeac, aan de ingang van de Gorges d’Allier. We maken kennis met elkaar en met Bert, Harald en Koen, de kerels die van de komende dagen een onvergetelijk avontuur zullen maken. We krijgen uitleg over het verloop van de tocht en de taakverdeling en bekijken het materiaal, en vooral dan de tweepersoonskano's die de komende week ons vervoermiddel zullen zijn. Vervolgens is het tijd voor de instructies over hoe je met zo'n kano moet varen en dan... (tromgeroffel) beleven we één voor één onze rivierdoop! Tijdens het eerste avondmaal hebben we dus al heel wat te vertellen.

Wist je dat de eerste kanovaarders de Midden-Amerikaanse Indianen waren? En de eerste kanotoerist was de Schot John McGregor die in de tweede helft van de 19de eeuw de Europese rivieren afvoer. 

Dag 2

De begeleiders staan ons met raad en daad bij voor het inpakken van de bagage voor de komende dagen. Die stoppen we in waterdichte tonnetjes (1 per persoon) en de rest van de bagage blijft (tot op dag 4) in de auto's. We breken de tenten op, laden de kano's in en dan is het zover: peddelen maar!

Vandaag varen we de hele dag en maken we kennis met onze eerste stroomversnelling. In de buurt van Lavoûte-Chilhac zetten we in de late namiddag ons kamp op.

Dag 3

Einddoel van onze peddeltocht van vandaag is La Vialette, een klein plaatsje, waar we onze tenten opslaan.

Dag 4

Vandaag ruilen we de watersandalen voor wandelschoenen en stappen op de bus richting Monistrol-d’Allier. Onderweg houden we halt bij de auto's en kunnen we vuile was achterlaten en schone kleren oppikken. Aangekomen in Monistrol, nemen we tijd voor de picknick en zetten we onze tenten op. Daarna is er tijd voor een mooie wandeling of voor waterpret en zwemplezier aan Monistrol-plage.

Dag 5

’s Morgens maken we kennis met een nieuw stel vrienden: de ezels die ons vergezellen op een mooie wandeling in het meest onherbergzame deel van de Allier. De kinderen kunnen om beurten een ezel leiden of een eindje berijden. Het is goed om weten dat ezels speelse grappenmakers zijn, maar ook dat aanhankelijke en voorzichtige dieren zijn. Geaaid worden vinden ze nooit onprettig en een lekkernijtje (bv. oud brood) maakt ze helemaal gelukkig.  De tocht  loopt over mooie paadjes, op en neer door het vulkanische gebergte, om uiteindelijk in Prades bij de rivier te eindigen.

Dag 6

We vertrekken weer met onze kano’s voor het mooiste en sportiefste traject van de Allier, waarbij we de technieken die we tot nu toe geleerd hebben goed kunnen gebruiken. We passeren immers een spannende S-bocht en andere uitdagende stroomversnellingen. Kamperen doen we in Chanteuges.

Dag 7

De laatste dag kanovaren wordt afgesloten met een dam met mooie schuif-af en een laatste kanopicknick.


We keren terug naar Langeac en daar eindigt het programma rond 16 uur.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs: € 690
Basisprijs kind tot en met 15 jaar: € 540
Voorschot: € 240 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. picknick dag 7
 • drank bij het eten
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Fysiek niveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Je hebt geen voorafgaande kano-ervaring nodig. Wel moet je kunnen zwemmen en op z'n minst wat avontuurlijk en sportief ingesteld zijn. Ook moet je in staat zijn om 4 tot 4,5 uur per dag effectief te peddelen in tweepersoonskano’s.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Logies

We kamperen op eenvoudige campings, met douches en toiletten. Er zijn geen kampeerstoelen of –tafeltjes aanwezig; je bagagetonnetje is ook je stoel. 

Op de eerste dag worden de tenten verdeeld. Elke tent heeft een nummer en je blijft de gehele reis over dezelfde tent beschikken. We streven er naar om ten laatste om 17 uur de kampplaats van de dag te bereiken, dus hoe vroeger we ’s ochtends van wal steken, hoe vroeger we arriveren.  Eerst zet iedereen zijn eigen tentje op. Daarna is er ruimschoots tijd om te douchen. Intussen wordt de mobiele keuken opgezet en worden de voorbereidingen voor het avondmaal getroffen, waarbij helpende handen altijd welkom zijn. 


Maaltijden

De begeleiders koken gevarieerde maaltijden in grote kookpotten. Je kan kiezen tussen wel of niet vegetarisch. Ook bij het ontbijt is er een ruim aanbod en voor ’s middags wordt een picknick aan de waterkant voorzien. Het zou heel fijn zijn moest iedereen een handje toesteken bij het koken, afwassen, opruimen...

Bagagevervoer

De tenten, het kampeer- en kookmateriaal e.d. gaan niet mee in de kano's, maar worden per ‘bezemwagen’ naar de kampeerplaats van de dag gebracht. Ook de slaapmatjes worden met die wagen vervoerd.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer heen en terug niet inbegrepen in de prijs. De mogelijkheden zijn:

Met openbaar vervoer

Langeac is bereikbaar per trein met overstap in Parijs en Clermont-Ferrand. Je bent een kleine 9 u. onderweg.

Met eigen wagen

Het traject Brussel – Langeac bedraagt ongeveer 820 km. (Hou rekening met het ecovignet.) We laten de wagens achter op de eerste camping en hier pikken we ze op het einde van de tocht terug op. Kleine gezinnen kunnen kostendelend samenrijden. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

In de zomer is het hier warm tot zeer warm. Maar je zit altijd op, in of nabij het water, dus verfrissing is er genoeg!

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Elke deelnemer krijgt een waterdicht tonnetje (inhoud 50 l) in bruikleen. Je persoonlijke bagage en je slaapzak gaan in dat tonnetje mee in de kano. De rest van je bagage blijft in je wagen. Op dag 4 is er gelegenheid om schone kleren op te pikken.

Bagage

 • rugzak of reistas (blijven achter in je wagen)
 • klein dagrugzakje (voor tijdens de wandelingen).

Schoeisel & kousen

 • oenkelomsluitende wandelschoenen (voor de  wandelingen)
 • watersandalen, of beter: (oude) sportschoenen die nat mogen worden (om te dragen tijdens de kanotrekking; geen slippers of crocs)
 • sandalen of sportschoenen of slippers voor ‘s avonds
 • wandelkousen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak
 • slaapmatje

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden door Globetrotters voorzien.

Kledij (de ‘normale’ outfit voor een zonnige vakantie)

 • soepele broeko short/bermuda
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 •  ondergoed
 • zwembroek/badpak
 • regenjas.

Verzorging

 • toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • handdoeken (sneldrogende handdoeken nemen minder plaats is dan de gewone handdoeken in badstof)
 • degelijke zonnecrème + after sun
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • gamel (liefst) of degelijke soep/eetkom, -beker en –bestek (geen wegwerpmateriaal)
 • keukenhanddoek.

Diversen

 • wc-papier
 • 1 grote ‘vuilniszak’ per persoon (om je bagage eerst in te verpakken alvorens je ze in het tonnetje stopt
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wasdraad en –spelden
 • evt. kleine gezelschapsspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • owondpleisters van verschillende breedte
 •  verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

Je zorgt er best voor cash geld bij te hebben bij de start van de reis.

Samenstelling van de groep

Aan deze reis kunnen ook gezinnen deelnemen die niet via Anders Reizen zijn ingeschreven. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Waterpret!
Aankomst in Langeac
Een weekje fun