Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen - gezinsreis


8 dagen

9/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 830


niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen - gezinsreis


8 dagen

9/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 830


niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen - gezinsreis


8 dagen

9/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 830


niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen - gezinsreis


8 dagen

9/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 830


niet meer boekbaar

Slovenië - Actie in de Sloveense Alpen - gezinsreis


8 dagen

9/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 830


niet meer boekbaar
Gezinsreis Slovenië
Op reis als gezin met tieners? Dan mag een flinke portie avontuur niet ontbreken. Een eco-camping in de prachtige Soca-vallei vormt de uitvalsbasis voor een brede waaier aan bergactiviteiten, zoals een pittige bergtocht, een waterwandeling, canyoning, rafting en rotsklimmen. En wie houdt van mountainbiken, suppen of ritsen met ziplines, is hier ook aan het juiste adres. Slapen doe je in eigen tent, maar je kan ook kiezen voor het open-air-hotelcomfort met tentcabin. Klaar voor deze adventure mix van aarde, lucht, water en (kamp)vuur? 
8 dagen
Reisdatum: 9/07/2022 - 16/07/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 14
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22SI8AAA1

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Voor +12-jarigen
 • Mooie locatie
 • Mekka van de Sloveense buitensport
 • Elke dag een adrenaline-boost
 • Gezellig samenzijn op een camping
 • 2 logeerformules

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Welkom in de Soča-vallei, een van de mooiste en meest ongerepte valleien van Europa. De Soča-rivier (uitgesproken als So-cha) ontspringt in de Julische Alpen en slingert zich in al zijn aquamarijnkleurige schoonheid doorheen het landschap.

Je kan vanaf 17 uur terecht op de camping. Het avondmaal is om 19.30 uur.

Dag 2

We starten de week met een wel heel bijzondere wandeling: eentje waarvoor je neopreenpak en helm nodig hebt. We volgen de loop van de grillige rivier al wandelend en klauterend ernaast, en al zwemmend en springend erin. Een plezierige introductie tot deze mooie regio. 

Voor de liefhebbers is er vandaag ook de kans om te proeven van een initiatie muurklimmen op de camping.

Dag 3

We trekken onze wandelschoenen aan en de Kanin-bergen in. Welke tocht we precies doen kunnen we op het moment zelf in overleg beslissen. Super interessant zijn de muilezel- en oude militaire paden uit WOI die ons in de richting van de 2117 m-hoge top van de Veliki Babanski leiden, op de grens met Italië. In de hogere regionen waan je je er in een botanische tuin, zo divers en weelderig is de natuur hier. 

Dag 4

Hoe moeilijk mag het zijn? Hoe hoog geraak je? Waar ligt je limiet? Het zijn allemaal vragen waar je tijdens een initiatie rotsklimmen het antwoord op zal krijgen. Onze begeleider is toevallig ook VTS-initiator rotsklimmen, dus dat komt goed uit!

In de namiddag heb je de keuze uit 2 optionele activiteiten:

 • Een tocht per mountainbike, voornamelijk off road, soms op single tracks, maar nog vaker op iets bredere onverharde wegen. We ontdekken verborgen kloven in het overweldigende decor van de Lepena-vallei, een zijvallei van de Soča. Onderweg is het aangenaam plonzen in het kristalhelder water van de Lepena. Op de terugweg rijden we langs de diepe canyons van de Soča-rivier. Prijs: € 20 per persoon.  
 • Een namiddagje suppen (SUP=Stand Up Peddling), een combinatie tussen surfen en kanoën. Je staat recht op een soort surfplank en gebruikt een lange peddel om je voort te bewegen. Het komt oorspronkelijk uit Hawaï, maar wij houden het wat rustiger en zoeken een meer op. Prijs: € 65 per persoon.

Dag 5

De voormiddag is vrij. Eens uitslapen, relaxen op de camping, een extra-wandeling...

In de namiddag zoeken we het koele water op en gaan we raften op de Soča-rivier. Het is een zogenaamde 'klasse 3'-rivier met meerdere uitdagende stroomversnellingen. Gedurende anderhalf uur en over een lengte van 10 km wordt het vertrouwen in jezelf, je mederafters en de raftinggids op de proef gesteld... Maar wees gerust, het is een zálige activiteit in een van de mooiste rivierdecors van Europa!

Dag 6

We ruilen de auto voor de boot en varen met een 120 jaar oud zeilschip naar het prachtige strand van Pisak op het vasteland. Met de heerlijke fijne kiezels onder de voeten genieten we hier van een zwempartij en lunch. Pas tegen het einde van de middag keren we terug naar de camping.

We trekken opnieuw de wandelschoenen aan en gaan in de voormiddag nog eens te voet op verkenning in deze prachtige regio.

Als je na de picknick wil verder wandelen, geen probleem.

Voor wie weer de adrenaline-toer wil opgaan is er de schilderachtige kloof van de Učja-rivier, waar 6 stalen kabels met een lengte van 250 tot 400 m meer dan twee uur zipline-plezier bieden. En bovendien een prachtig panoramisch uitzicht op de hele Učja-kloof, het Bovec-bassin en de Triglav-bergen! Prijs: € 57 per persoon.

Dag 7

Canyoning is ronduit een van de allerleukste bergsporten. Het laat je toe de magische wereld der bergcanyons te ontdekken. Met een wetsuit rond je lijf en een helm op je hoofd steek je een riviekloof door met behulp van verschillende technieken van wandelen, klauteren, glijden, springen en zwemmen. Decor is de Sonček canyon, eentje van gemiddelde moeilijkheid met veel sprongen en glijbanen. Een betere afsluiter van deze leuke week kunnen we ons niet voorstellen.

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt :-(

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs (logies met eigen tent): € 830 per persoon

Toeslag glampinghut 2-3 personen: € 730
Toeslag glampinghut 4 personen: € 790


Inbegrepen

 • kampplaats met eigen tent 
 • gebruik van campingfaciliteiten
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8 (behalve avondmaal dag 5)
 • vermelde activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de inbegrepen activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale gidsen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • toeslag glampinghut
 • evt. optionele activiteiten 
 • lokale transfers
 • dranken
 • verplichte reisongevallenverzekering (met dekking van niet-gemotoriseerde buitensporten als canyoning en rotsklimmen)*

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Bart SmetsLeeftijd

Vanaf 12 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel- en activiteitenniveau . Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

Tijdens deze reis vergen mountainbiken en bergwandelen de nodige inspanning, waarvoor een sportieve conditie volstaat. De andere activiteiten vergen eerder durf en zelfvertrouwen. 


Logies

We verblijven op een camping op een bosrijk terras boven de Soca-rivier. De camping heeft een lange traditie in ecotoerisme en draagt het EU ecolabel. Op de campsite zijn er recreatiemogelijkheden zoals een klimtoren, volleybalterrein en tafeltennis. Er is op vele plaatsen (soms overdekte) zitgelegenheid en voldoende sanitaire voorzieningen.

Er zijn 2 mogelijke verblijfsopties:

 • eigen tent (dus zelf ook slaapmatje en slaapzak voorzien).
 •  'glampinghut' voor 2 à 3 of voor 4 personen: houten hutjes met veel lichtinval en comfort. Je slaapt er op een bed en er is douche, toilet en kleine keuken ingericht.

Maaltijden

Het ontbijt en de lunchpakketten bereiden we ’s ochtends samen (met een beurtrol), waarbij we ook zelf voor de afwas instaan. De meeste avondmaaltijden nuttigen we in een restaurantje in de buurt, maar het kan zeker ook dat we eens samen ons potje bereiden op de campsite.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer - zowel heen & terug als ter plaatse - niet inbegrepen in de prijs. Voor de (korte) transfers ter plaatse heb je een auto nodig.

 • Met eigen wagen: ca. 1140 km vanaf Brussel.
 • Vlucht naar Ljubljana en verder per huurwagen (180 km) naar de camping.
 • Kleine gezinnen kunnen evt. afspreken om vanaf België kostendelend samen te rijden of kunnen samen een huurwagen boeken. Je kan bij boeking aangeven of je hiervoor interesse hebt.

Je kan naar keuze zelf je vlucht (en al dan niet ook huurwagen) boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

Meestal aangenaam warm zomerweer; kans op regen ook want we zitten in een bergomgeving. Aanpassing van het programma is mogelijk in geval van ongunstige omstandigheden. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of koffer
 • dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt.

Schoeisel & kousen

 • stevige wandelschoenen
 • gesloten schoenen (bv. oude sportschoenen) die nat mogen worden
 • sport- of andere comfortabele schoenen
 • wandelkousen

Kledij (de normale outfit voor een sportieve vakantie in het zonnige zuiden)

 • soepele (wandel)broek 
 • wind- en waterdichte jas of poncho
 • wollen trui of fleece 
 • T-shirts
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij  
 • short
 • evt. fietsbroek

Verzorging

 • toiletgerief 
 • handdoek
 • zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox 

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Indien je kiest voor de logeeroptie 'eigen tent'

 • tent
 • slaapzak
 • slaapmatje of matras

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Slovenië volstaat je identiteitskaart. 

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: