Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

30/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 1260


Boek deze reis »

Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

30/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 1260


Boek deze reis »

Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

30/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 1260


Boek deze reis »

Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

30/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 1260


Boek deze reis »

Malta - Eiland van ridders en rotsen - gezinsreis


8 dagen

30/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 1260


Boek deze reis »
Gezinsreis Malta
Ten zuiden van Sicilië ligt riddereiland Malta. Dat het bezaaid is met paleizen, kerken en versterkte vestingen weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat Malta en zustereilandje Gozo is paradijsje is voor wie dol is op kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, stranden en gezellige vissershaventjes? Die gaan we dan ook ontdekken tijdens een zonnige (maar niet meer té warme) week vol actie en avontuur. 
€ 1260
8 dagen
Reisdatum: 30/10/2022 - 6/11/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 15
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22MT8AAA1
Al 11 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Avondvlucht naar Malta en korte transfer (15 min.) naar het zuidoostelijk vissersdorp Marsaxlokk (uitgesproken als 'Marsasjlokk en dat 'zuidoostelijk vissersdorp' betekent!), waar we 2 nachten verblijven.

Dag 2

’s Morgens wandelen we door Marsaxlokk, bekend voor zijn fotogenieke, kleurrijke vissersbootjes. Hoewel ze overal op het eiland te zien zijn als toeristische blikvanger, worden ze in Marsaxlokk nog echt gebruikt voor de visvangst en de haven herbergt zo'n 70% van de Maltese vissersvloot. De volgorde van de kleuren laat zien tot welke familie het vissersbootje behoort.

Dan is het tijd voor het echte werk: een kliffenwandeling van een kleine 10 km. Indrukwekkend maar ongevaarlijk en over makkelijk begaanbare paden. Al dan niet in combinatie met een partijtje zwemmen of klifduiken, als het weer effe meewil tenminste.

Met de bus in een kleine 30 minuten naar Valletta, strategisch gebouwd op een landtong midden tussen twee diepe havengeulen. De straten van de historische binnenstad werden aangelegd volgens een rechthoekpatroon en de vele gebouwen weerspiegelen de woelige geschiedenis van het eiland.

We rijden terug naar Marsaxlokk voor een avondmaal in de vissershaven en de tweede overnachting.

Dag 3

Transfer naar de fotogenieke rotsformatie 'Blue Grotto'. Eerst wat selfie-time en dan gaan we op pad voor een wandeling langs de kust van Hagar Qim tot in Ghar Lapsi. Zo’n 4000 jaar voor onze jaartelling begon men met de bouw van de tempels van Hagar Qim en Mnajdra ter ere van een godin-moeder, waarvan beeldjes gevonden zijn. Daarna leidt het kustpad verder naar het vissersdorpje Ghar Lapsi. In het helblauwe water van de baai is het heerlijk zwemmen.

3,5 km - 1u wandelen

In de late namiddag maken we de overtocht per boot naar Malta's 'zustereilandje' Gozo. Van bij de aankomst in de haven van Mgarr krijgen we meteen een goed beeld van Gozo: kapelletjes, huizen met platte daken, authentieke dorpen, kleine velden en rustige haventjes. We rijden verder naar Qala, waar we de volgende vier nachten verblijven.

Dag 4

Gozo heeft een grillige kustlijn en dat ontdekken we in de voormiddag tijdens een zeekajaktocht. Het is heerlijk peddelen op het azuurblauwe water van de Middellandse Zee en als we een mooi strandje of baaitje zien, stappen we uit om te zwemmen. Aan het einde van de tocht picknicken we op het strand.

Met de bus rijden we naar de plaats aan de westkust waar tot 2017 de 'Azur Window' stond. Deze enorme natuurlijke boog is tijdens een storm ingestort, het spijtige gevolg van een lang erosieproces. Vlakbij ligt, verborgen achter de rotsachtige kust, een 'binnenzee'. Eigenlijk is het een bassin dat via een kleine opening in de rotsen in verbinding staat met de Middellandse Zee en een geliefkoosde stek voor duikers. Voor ons is het de startplaats van een luswandeling langs de kliffen naar de site van Wardija en weer terug door het binnenland. 

8,5 km, 2,5u wandelen

Met de bus terug naar ons logies.

Dag 5

We rijden naar Rabat/Victoria, de hoofdplaats van Gozo in het midden van het eilandje. Deze mooie stad werd naar de Britse koningin Victoria hernoemd, ter ere van haar zilveren jubileum in 1897.

Samen met een Maltese kok, gaan we food shoppen op het centrale plein. Dan leert hij ons een lekkere lunch klaarmaken van enkele typische Maltese gerechtjes. Die we natuurlijk ook opeten! Na de lunch trekken we de binnenstad in, op ontdekking in de smalle steegjes en straten. 

In de late namiddag transfer terug naar Qala.

Dag 6

We rijden naar Mgarr ix-Xini, waar we ons in de voormiddag uitleven op de rotsen in de kloof van de Wied-ta- Mgarr ix-Xin. Zo'n initiatie rotsklimmen is een leuk avontuur voor jong en oud. Nadien picknicken en zwemmen we bij en in de zalige baai aan de voet van de kloof.

Voor de terugweg kiezen we het schitterende kustpad dat ons tot in havenstad Mgarr brengt en vandaar volgen we de promenade boven de kust naar Qala. 

9,6 km – 3 u. wandelen – 192 m stijgen & 233 m dalen

Dag 7

Tussen Malta en Gozo ligt het kleine eiland Comino, amper 3.5 km² groot. Het autovrije en door slechts 3 mensen bewoonde eiland is een beschermd natuurgebied en een vogelreservaat. De steile kliffen en diepe grotten waren vroeger erg populair bij piraten, nu vooral bij duikers en snorkelaars. Er zijn heel veel prachtige baaien waarvan de kleuren in het licht van de zon variëren van helderblauw tot diepturkoois, maar de 'Blue Lagoon' spant toch wel de kroon. Vandaar dat het een populaire bezienswaardigheid is die ook wij niet links kunnen laten liggen.

7 km, 2u wandelen

In de late namiddag keren we terug naar Qala voor de laatste overnachting. De rest van de dag ben je vrij om het eiland verder te verkennen of te genieten van het zwembad bij het guesthouse.

Dag 8

Na het ontbijt keren we terug naar Malta, gevolgd door transfer naar Medina (‘stad’ in het Arabisch). Vroeger werd Medina ook wel de ‘Stille Stad’ genoemd omdat de straatjes te smal zijn voor autoverkeer. De oude Romeinse stad Melita werd door de Arabieren verkleind om haar beter te kunnen verdedigen. Het gedeelte van de stad tussen de nieuwe muren werd de ‘medina’ genoemd, terwijl alles wat er buiten viel de ‘rabat’ heette. Ronddolend door de smalle straatjes zie je paleizen, kerkjes, kloosters en de St.-Peter- en Paulkathedraal met zijn barokke gevel. Vanaf de vestingmuren van Medina is het uitzicht werkelijk overweldigend, over heel het noordelijk deel van Malta en Valletta.

Na het bezoek rijden we verder naar de luchthaven voor de late-namiddagvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1260

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 8
 • transfers
 • Nederlandstalige begeleiding
 • professionele gidsen voor de vermelde activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de vermelde activiteiten 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

Voor de afstanden en hoogteverschillen van de wandelingen: zie dagschema.

Je hebt geen ervaring nodig voor de andere activiteiten maar je bent wel iemand met zin voor avontuur en enige sportieve aanleg. Voor zeekajaktocht moet je kunnen zwemmen. 


Logies

 • In Marsaxlokk logeren we in een centraal gelegen hotel.
 • Op Gozo logeren we in een charmante B&B met klein zwembad en terras. Je logeert in twee tot vierpersoonskamer met privé-sanitair (afhankelijk van de gezinssamenstelling). Ieder gezin heeft zijn eigen kamer.

Maaltijden

Ontbijt nemen we in het logies. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee (best een lunchbox voorzien). Het avondmaal nemen we in het logies of in één van de lokale restaurantjes.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer, lijnbus en ferry.


Klimaat

Malta heeft een typisch Middellandse-Zeeklimaat. Voor- en najaar zijn de aangenaamste periodes om te wandelen, met veel zon en niet té warme temperaturen. Maar ook dan zijn uitzonderingen mogelijk. Zo brengt de hete Afrikaanse Sirocco-wind af en toe uitzonderlijk hoge temperaturen en luchtvochtigheid met zich mee. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • sportschoenen om te dragen tijdens de kliminitiatie
 • sandalen of (sport)schoenen die nat mogen worden om te dragen tijdens de zeekajaktocht

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdicht jasje
 • fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (enkel nodig voor de buitenactiviteiten)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

 Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers: zie deze link).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Malta volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munt op Malta is de euro. Er zijn overal geldautomaten. Op vele plaatsen kan je tevens betalen met de kaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: