Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

29/07/2022 - 1/08/2022

prijs € 220


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

29/07/2022 - 1/08/2022

prijs € 220


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

29/07/2022 - 1/08/2022

prijs € 220


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

29/07/2022 - 1/08/2022

prijs € 220


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

29/07/2022 - 1/08/2022

prijs € 220


Boek deze reis »
Gezinsreis Luxemburg
Groots zijn in iets klein. Dat is het minste wat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelgebieden van de Benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende 'route 2' van het Mullerthal trail. Wat staat er op het programma? Drie dagen wandelen met de rugzak in uitgestrekte bossen met imposante rotsformaties, waarbij het al eens stevig omhoog en omlaag gaat. Een pracht van een vierdaagse voor sportieve gezinnen, én ideaal als 'oefenreis' voor wie wel eens een langere trektocht wil gaan maken.
Prijs: € 220
Aantal dagen: 4 dagen
Reisnummer: 22LU8MTA1
Reisdatum: 29/07/2022 - 1/08/2022
Deelnemers: min. 8 - max. 15
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Bossen en rotsen bij de vleet
 • Doorgaande tocht met rugzak
 • Eten en slapen in toffe jeugdherbergen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in de jeugdherberg in Echternach. Ja, dat van die befaamde processie waarbij ze drie stappen vooruit en twee achteruit doen. Als je 's morgens op tijd vertrekt (met de auto of de trein welteverstaan), kan je nog een bezoekje brengen aan dit pittoreske stadje.

Bij het avondmaal maak je kennis met de begeleider en je reisgenoten.

Dag 2

En daar gaan we, met 20 km in het vooruitzicht. De eerste 2 km zijn vrij vlak, dan volgt de eerste pittige klim. In de voormiddag lijken de kilometers voorbij te vliegen, maar het namiddaggedeelte is niet te onderschatten. Gelukkig is er heel veel te zien: de ‘Troosknäppchen’ met een prachtig uitzicht over Echternach, de kloof ‘Wollefsschlucht’ die ons naar de ‘Perekop’ leidt, het ‘Amfitheater’,... Als we het het kasteel van Beaufort in het vizier krijgen, zit de tocht van vandaag er zo goed als op.

Dag 3

We zijn al goed opgewarmd en lappen er vandaag nog enkele km bij, bijna 24 in het totaal! Mullerthal trail extratour B komt overeen met 12 km wandelen door een mooi bos en over een niet al te steil op en af gaand parcours (want vlak bestaat hier niet echt). We wandelen langs een oude steengroeve en licht stijgend en dalend langs de Sauer naar Bigelbach en nog hoger tot het plateau van Beaufort. Dan dalen we af naar de vallei van de Haupeschbaach, waar we in Berens terug inpikken op het 'normale' Müllerthal-trail. De volgende 11 km en een klets bollen we uit naar La Rochette, waar we opnieuw de gezelligheid opzoeken van onze jeugdherberg en elkaar.

Dag 4

Terug wat minderen vandaag, 20 km van La Rochette naar Consdorf. We krijgen 2 pittige kuitenbijters omhoog alvorens we afdalen in het Mullerthal. Oef..., of toch niet. We geven nog een allerlaatste keer het beste van onszelf tijdens de lange klim naar Consdorf. Gelukkig liggen er 3 spectaculaire rotsformaties op ons pad met de catchy namen Eilebuerg, Goldfralee en Goldkaul. Een perfect excuus om onderweg even uit te rusten en te discussiëren over de exacte uitsprak van Eilebuerg.

In Consdorf nemen we de bus naar Echternach, waar we ten laatste om 16 uur zouden moeten arriveren. En dan is het 'tot gesinn', zoals ze dat zo mooi in het Letzeburgs zeggen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 220
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot en met picknick dag 4
 • bus Consdorf-Echternach op dag 4
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Vanaf 12 jaar.

Wandelniveau

. Resp. 20, 24 en 20 km wandelen met af en toe enkele pittige trajecten omhoog en omlaag. Hoewel het dragen van je eigen rugzak geen criterium is in het bepalen van het zwaarteniveau, is dit uiteraard wel een 'verzwarende' factor. Ook de weersomstandigheden (heel warm of veel regen) kunnen het wandelen zwaarder maken.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Logies

We overnachten in jeugdherbergen. Per gezin van min. 3 is een kamer voorzien. Gezinnen van 2 delen een kamer van 4 personen. Het sanitair is gemeenschappelijk. Bedlinnen is aanwezig (maar je moet zelf je bed opmaken). Een handdoek moet je zelf meebrengen.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in de jeugdherbergen. Voor 's middags stellen we na het ontbijt zelf een lunchpakket samen. Met uitzondering van de eerste tocht, liggen er onderweg geen winkels of cafés op ons pad, wat betekent dat je alle eten en drinken voor die dag moet meenemen. 


Heen- en terugreis

 • Met eigen wagen.
 • Kleine gezinnen kunnen kostendelend samenrijden. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Luxemburg volstaat identiteitskaart en kids-ID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak die groot genoeg is voor wat reservekleding, basic toiletgerief, een handdoek + eten en drinken voor 1 dag
 • regenhoes

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt
 • evt. lichtgewicht schoeisel voor 's avonds (slippers, crocs)

Kledij

 • wandelbroek (eentje van het afritsbare type is handig; zo heb je meteen een short)
 • wind- en waterdichte jas
 • T-shirts
 • fleece
 • zonnehoed of –pet

Verzorging

 • basis toiletgerief
 • handdoek (eentje van het sneldrogende type is licht van gewicht en neemt weinig plaats in)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Eet- en drinkgerei

 • drinkbus of -zak (min. 1,5 liter)

Diversen

 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. oogmasker (de verduistering in de jeugdherbergen is niet optimaal) 

Lakens en dekens zijn ter plaatse voorzien.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking.

Vertrekinfo

De afspraakgegevens en een deelnemerslijst worden twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: