Italië - Missie Vulcano - gezinsreis


12 dagen

5/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 1890


niet meer boekbaar

Italië - Missie Vulcano - gezinsreis


12 dagen

5/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 1890


niet meer boekbaar

Italië - Missie Vulcano - gezinsreis


12 dagen

5/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 1890


niet meer boekbaar

Italië - Missie Vulcano - gezinsreis


12 dagen

5/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 1890


niet meer boekbaar

Italië - Missie Vulcano - gezinsreis


12 dagen

5/07/2022 - 16/07/2022

prijs € 1890


niet meer boekbaar
Gezinsreis Italië
Oost-Sicilië heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: zon, zee, mooie steden, een bergachtig binnenland. We ontdekken deze perfecte combinatie van natuur en cultuur op een aangenaam tempo. Waar je niet omheen kan op Sicilië is de actieve Etna-vulkaan. Een wandeling op de flanken van deze kanjer staat dus op het programma. Ook gaan we eilandhoppen richting Eolische eilanden: met de boot naar het zalige Lipari en het mythologische Vulcano. 
€ 1890
12 dagen
Reisdatum: 5/07/2022 - 16/07/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 16
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22IT8SEA1
Al 2 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Sicilië én de Eolische Eilanden
 • Wandeling op de actiefste vulkaan van Europa
 • Islandhopping 
 • Schilderachtige stadjes en haventjes
 • Charmante verblijfsplaatsen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Gevarieerde en avontuurlijke reis!

Hilde S. -

Voor onze zoon, die zich te oud voelde om nog met ons mee te reizen, was dit een voltreffer. Een aangename tocht samen met andere gezinnen, zonder druk of verplichtingen, en een fantastische begeleider met oog voor detail en elk individu. Het heeft ons werkelijk deugd gedaan.

Kris W. -

Een reis naar een mythische plek waar de aardekracht en de erfenis van vroegere culturen zowel ouders en kinderen niet onberoerd laten.

Dirk H. -

Zeer afwisselend - goede verhouding cultuur, natuur, strand, wandelingen, lekker eten!

Stefaan W. -

Algemene reistips

Dag 1-3

Heenreis van Brussel naar Catania. We zetten meteen koers naar het eerste verblijf, een rit van een goed uur naar het mooie Taormina, dat al in de 19de eeuw kunstenaars en schrijvers lokte die op zoek waren naar een ‘goddelijke plek’ als inspiratiebron. 

We nemen uitgebreid tijd om op een rustig tempo Taormina’s archeologische schatten te verkennen, met het ‘Teatro Greco’ als topattractie. In de wirwar van straten met palazzi en terrasjes met uitzicht heerst een gezellige drukte. Wie zin heeft, kan de lichte bergwandeling ondernemen naar het kunstenaarsdorp Castelmola en de Monte Venere (700 m klimmen), met prachtige panorama’s. Maar er is ook vrije tijd voor wat (window)shoppen op de Corso Umberto I, een strandwandeling en/of een terrasje.

Onze logiesplaats voor 3 nachten is een kleinschalig hotel met veel oude charme en een prachtig uitzicht vanop zijn terrassen, net buiten de historische bovenstad van Taormina.

Dag 4

Transfer noordwaarts naar de havenstad Milazzo. Daar nemen we de boot naar Lipari, het grootste van de 7 Eolische (of Liparische) eilanden. Als een handvol rotsblokken liggen ze uitgestrooid in de Thyrreense zee en elk van hen heeft zijn eigen vulkaankegel die boven de witgekalkte dorpjes uitsteekt. Lipari is het enige Eolische eiland met een 'hoofdstadje', compleet met gezellige straatjes, een haven en een interessant archeologisch museum. 

We logeren 3 nachten in een familiepension in Lipari op een boogscheut van het historisch centrum en het vissershaventje Marina Corta.

Dag 5

Daguitstap naar het eiland Vulcano, volgens de oude Grieken de woonplaats van Aeolus, de god der winden. Aan hem dankt de archipel zijn naam 'Eolische Eilanden'. Vulcano is dan weer genoemd naar de Romeinse vuurgod/smid Vulcanus. Indrukwekkend is de wandeling tussen zwaveldampen op de kraterrand (400 m klimmen!). En wat dacht je van een verkwikkend zwavelhoudend modderbad en een zwempartijtje in de natuurlijke whirlpools achteraf? Pret verzekerd, hoewel je nog lang naar zwavel blijft ruiken.

Wist je dat je de activiteit van alle vulkanen ter wereld online kan volgen? Bv. hier.

Dag 6

Vrije dag vandaag. Er zijn verschillende uitstappen mogelijk. Wie wil genieten van zon & zee, raden we zeker 'Spiagge Bianche’ aan, het mooie witte strand even ten noorden van het plaatsje Canneto. Een andere mogelijkheid is een rondvaart (met zwemgelegenheid onderweg) van het volledige eiland Stromboli met een klein bootje langs de resten van de oude vulkaan ‘Strombolicchio’ en de ‘Sciara del fuoco’, de glijbaan langs waar de lava vanuit de actieve kraters in zee glijdt.

Dag 7

We verlaten Lipari en varen terug naar Sicilië. We rijden zuidwaarts naar het Parco dell'Etna, het immense natuurgebied rond de Etna-vulkaan. Onderweg bezoeken we het honing- en wijnstadje Zafferana Etnea. We maken ook een klimwandeling op de flanken van de Etna (350 m klimmen), wat ons een prachtig zicht op de reusachtige lavastromen van de Valle del Bove oplevert. 

We nemen voor 2 nachten onze intrek in een mooi gelegen berghotel op 1900 m op de zuidflank van de Etna. Na het avondmaal bekijken we opnamen van de recente grote uitbarstingen van de Etna. 

Dag 8

De kabelbaan brengt ons omhoog langs de flanken van ‘Mongibello’, zoals de 3330 m hoge Etna lokaal genoemd wordt. Van hieruit maken we een luswandeling. De Etna is Europa's grootste en actiefste vulkaan. De veelvuldige uitbarstingen gaan vaak gepaard met grote lavastromen, maar leveren zelden gevaar op voor de bewoonde gebieden rondom. We zitten hier in het hooggebergte en vaak waait er een felle wind. Maar dat maakt het allemaal des te avontuurlijker. Je kan de wandeling ook upgraden naar een 4X4-tocht + wandeling met een vulkaangids (€ 46 per persoon).

Wist je dat 25% van de Sicilianen ‘op’ de hellingen van de Etna woont. Best veel toch? Dat komt vooral omdat vulkanische asgrond erg vruchtbaar is.

Dag 9-10

Op weg naar onze laatste logiesplaats bezoeken we de stad Catania, met een prachtig historisch centrum. Wie tegen een visgeurtje kan, moet zeker eens over de beroemde vismarkt lopen, echt de moeite waard. 

We logeren 3 nachten in een charmante agriturismo in Carlentini, prachtig gelegen tussen de amandel-,olijf- en citrusboomgaarden. We voorzien hier op dag 11 een rustdag. Je kan een wandeling maken in de omgeving en/of de kunst van het ‘dolce far niente’ beoefenen aan het zwembad

Dag 11

Bezoek aan Siracusa met Griekse ruïnes tussen citrusboomgaarden, caféterrasjes op barokke pleinen en middeleeuwse straatjes die leiden naar de blauwe zee. Het Parco Archeologico della Neapolis is een van de grootste archeologische vindplaatsen van Sicilië. Even van de kust af ligt het mooiste deel van Siracusa: Ortigia, een eilandje waar ongeveer iedereen meteen verliefd op wordt.

Terug naar Carlentini voor de laatste overnachting.

Dag 12

We doen het nog rustig aan vanmorgen, maar in de late namiddag moeten we onherroepelijk afscheid nemen van dit prachtig stukje Italië. Ciao! 

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1890

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • groepstransfers (behalve tijdens de vrije tijd in Taormina)
 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 12
 • 4 middagmalen
 • kabelbaan naar Etna
 • boottocht naar Vulcano
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige middagmalen
 • dranken
 • inkomgelden van musea, archeologische sites e.d. (richtbudget: € 15-20)
 • optionele activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Deze reis is aangeraden voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau  en . De wandelingen op de flanken van de Etna en op Vulcano vereisen het nodige klimmen en dalen, maar zijn goed haalbaar voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Op de overige dagen staat het wandelen vooral in functie van de bezienswaardigheden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Logies

Mooi gelegen logiesplaatsen (meer info in het dagschema). Met onze groepsreizen komen we er al vele jaren en ze worden door onze deelnemers erg geapprecieerd.


Maaltijden

Ontbijt in het hotel (hou er rekening mee dat de Italiaanse ontbijten weinig inspirerend en meestal zoet zijn), picknick of lichte lunch ‘s middags, en avondmaal in het hotel of op restaurant.

De liefhebbers zullen de Siciliaanse wijnen en likeuren zeker appreciëren! In het eerste logies kan je deelnemen aan een wijnproeverij.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer.Klimaat

Sicilië heeft een Middellands-Zeeklimaat. In de zomer is het heel warm en zonnig, maar de meeste dagen zit je lekker dicht bij de zee. In het laatste logies is een zwembad en op Lipari en in Taormina kunnen we in zee gaan zwemmen. Op de flanken van de Etna en op zee kan het winderig zijn. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer. Hou er rekening mee dat je je bagage zelf moet dragen/rollen tijdens de transfers. 
 • dagrugzak (met plaats voor picknick, regenvest,…)

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen (noodzakelijk voor de Etna-wandeling)
 • lichte schoenen
 • wandelkousen

Tip: trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short/bermuda
  zwemgerief
 • voor de Etna-wandeling: warme trui of fleece, degelijke winddichte jas, muts of buff, bril.

Verzorging

 • toiletgerief
 • beschermende zonnecrème & ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift
 • zwemhanddoek (badkamer-handdoeken zijn wel aanwezig)

Eet- en drinkgerei

 •  drankfles of -zak

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. wandelstokken
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart en kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

Het is makkelijk om al wat cash geld van hieruit mee te nemen; zo hoef je niet onmiddellijk op zoek te gaan naar een geldautomaat. Ter plaatse zijn er in alle logiesplaatsen geldautomaten te vinden.

Dit zijn de meest voorkomende optionele activiteiten (prijzen onder voorbehoud):

 • wijnproeverij - € 10 per persoon
 • Lipari Museo Archeologico - € 6 standaard, € 3 euro tot 18 jaar en met lerarenkaart
 • boottocht Stromboli - € 35 zonder beklimming en € 70 met gegidste beklimming per persoon
 •  4X4-tocht + wandeling met een vulkaangids (€ 46 per persoon)
 • Taormina kabelbaan: € 3 euro per enkele rit per persoon.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Happy! Vanop Lipari