Kroatië - Actieve kampeervakantie tussen bergen en zee - gezinsreis


10 dagen

12/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 1160


niet meer boekbaar

Kroatië - Actieve kampeervakantie tussen bergen en zee - gezinsreis


10 dagen

12/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 1160


niet meer boekbaar

Kroatië - Actieve kampeervakantie tussen bergen en zee - gezinsreis


10 dagen

12/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 1160


niet meer boekbaar

Kroatië - Actieve kampeervakantie tussen bergen en zee - gezinsreis


10 dagen

12/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 1160


niet meer boekbaar

Kroatië - Actieve kampeervakantie tussen bergen en zee - gezinsreis


10 dagen

12/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 1160


niet meer boekbaar
Gezinsreis Kroatië
Tijdens deze reis ontdekken we het wilde en zonzekere binnenland van Kroatië. Deze onvergetelijke rondreis verbindt twee goed uitgeruste campings, met leuke activiteiten en  gezelligheid met andere gezinnen rond het zwembad en het kampvuur. Overdag trekken we erop uit om te wandelen, kajakken en fietsen. Tussen de twee campings door gaan we op wandel naar de spectaculaire watervallen van Plitvice Nationaal Park. En nu we hier toch zijn, de azuurblauwe Adriatico ligt niet zo ver weg en daar gaan we de laatste 2 dagen dan ook volop van genieten.
10 dagen
Reisdatum: 12/08/2022 - 21/08/2022
Deelnemers: min. 10 - max. 14
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22HR8PVA2
Al 14 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Comfortabel en gezellig kamperen
 • Bossen en bergen
 • Gevarieerd programma (wandelen, kajak, klimmen...)
 • Véél waterpret in rivieren, watervallen en aan zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Niet twijfelen, doen! Genieten in het kwadraat!

Anniek D. -

Prachtig stukje ongerept Kroatië op een camping with a view.

bart h. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst op de camping in de groene heuvels van de Zumberk regio, met panoramisch uitzicht richting het zuiden. Je krijgt je ruime lodgetent met houten terras toegewezen en je kan al een duik in het zwembad nemen. Verken rustig het speelterrein en de schapenweide achter het verblijf, waar felblauwe bijeneters nestelen in de holen van de leemwanden. Als iedereen er is, wacht een officiële kennismaking & een smakelijk diner op de camping.

Dag 2

Na het ontbijt staan de fietsen klaar. In dit heuvelland is fietsen geen sinecure, maar gelukkig ligt het einddoel, de stad Karlovac, een stuk lager. De tocht van 35 km is daarom vrijwel helemaal dalend en vlak, op een enkel kort klimmetje na. In Karlovac heb je vrije tijd om te gaan zwemmen op het stadsstrand aan de rivier, het aquarium te bezoeken en/of de stad te verkennen. We rijden terug naar de camping per busje, en we stoppen onderweg nog bij het imposante kasteel van Dubovac.

Dag 3

We ruilen de auto voor de boot en varen met een 120 jaar oud zeilschip naar het prachtige strand van Pisak op het vasteland. Met de heerlijke fijne kiezels onder de voeten genieten we hier van een zwempartij en lunch. Pas tegen het einde van de middag keren we terug naar de camping.

We gaan vandaag aan de wandel. Hiervoor rijden we in een klein uur naar het dorpje Skrad. De dagvullende tocht voert ons door bossen (waar wel eens een beer gespot wordt) naar een top waar zich plots een mooi uitzicht ontvouwt. Dan dalen we af naar de kloof van Zeleni Vir. Het pad voert dwars door deze smalle kloof op en het water kolkt onder ons langs. Aan het einde is een leuke speeltuin & bar. Daarna is het nog een uur of wat terug omhoog naar de auto.

Dag 4

De Mreznica is een absolute top-attractie voor liefhebbers van watersporten. Deze kraakheldere rivier bestaat uit grote en kleine meren die door middel van cascades met elkaar zijn verbonden. Je kajakt hier als het ware van stroomversnelling naar stroomversnelling. De gidsen staan steeds klaar om te zorgen dat je er veilig af glijdt. Bij de hoogste gooien we de kajaks naar beneden en mag je 8 meter naar beneden springen (of het pad nemen). De Mreznica voert door onaangetaste natuur en langs de oevers zijn geen tekenen van bewoning te vinden.

Vanavond sluiten we af op de camping en pakken we al rustig in voor het vertrek van morgen. 

Dag 5

Vroeg uit de veren voor de rit van ca. 1,5 uur naar de toegang van het meest paradijselijke van alle Kroatische nationale parken: Plitvice. We gaan er alvast onze tickets kopen en rijden dan nog een klein eindje naar het pension waar we vannacht slapen. Van hieruit vertrekken we te voet terug richting Plitvice. Duizenden jaren van ononderbroken erosie en afzetting van kalksteen en krijt zorgden voor de vorming van grotten en poelen. Bijzonder hier is dat de kleine en grote meertjes verbonden zijn door 16 spectaculaire watervallen. Je kan je inbeelden dat we hier niet de enige bezoekers zullen zijn, maar omdat het al een eind in de namiddag is wanneer wij bij de watervallen aankomen, is de grootste drukte al voorbij. Je hebt ruim de kans om de watervallen op eigen houtje te ontdekken. Dineren doen we vandaag dan wat later.

Dag 6

Na een rustig ontbijt rijden we naar de tweede camping, die we in minder dan 1,5 uur bereiken. Onderweg maken we een tussenstop in het grottenpark van Grabovaca, waar een rondwandeling (met zwemgelegenheid & grottenbezoek) op het programma staat. Sommige grotten zijn in volledig natuurlijk staat, dus lampjes moeten mee! Dat wordt spannend.

Tegen de namiddag arriveren we op de kleinschalige camping met hottub, buitenkeuken en kampvuurplaats. Omringd door de magische Velebit-bergen en onder een hemel van 1 miljoen sterren, zullen we hier slapen als roosjes. Vanavond verzorgt de crew op de camping een smakelijke maaltijd.

Wist je dat het Velebit-gebergte bij geo- en speleologen erg beroemd is omwille van de vele erg diepe putten en schachten. De diepste is 'Luka's put', 1392 m diep! Op de bodem van deze smalle grot leven wezens die het daglicht niet kunnen verdragen...

Dag 7

Een rustig dagje vandaag. We blijven op de terreinen van de camping en daar valt heel wat te beleven: zwembad, escape room, partijtje voetbal, levend tafelvoetbal... 's Avonds gaan we eten in het stadje in een gezellig Italiaans restaurant.

Dag 8

Tijd voor het stoere werk! We rijden zuidwaarts naar nationaal park Paklenica, waar we de meest spectaculaire rotsformaties van de Kroatische kustlijn aantreffen. Hier gaan we ons een aantal uren vermaken op de rotsen. Gezekerd en wel wagen we ons op touwbruggen tussen de rotsen, klimmen we langs steile wanden en over smalle graatjes, en gaan we abseilen. Deze spectaculaire activiteit duurt al met al een 4 uur (beetje afhankelijk van de groepsomvang). Daarna is het tijd voor een duik in zee! Voor het diner zal de crew weer iets moois klaar hebben staan bij thuiskomst.

Dag 9

De laatste dag speelt zich helemaal op en aan zee af. Vanuit het nabij gelegen Karlobag maken we een dagtocht met de boot, richting het eiland Pag. Dichter bij een maan-beleving kom je op aarde niet. Pag is een eiland dat helemaal uit kale stenen bestaat. Dat klinkt misschien wat, euh... kaal,  maar het is erg indrukwekkend. En op deze maan is zeker water, en wat voor! De azuurblauwe Adriatico biedt de gelegenheid om her en der heerlijk te zwemmen en te snorkelen. Optioneel kun je een stuk wandelen over het eiland, om aan de andere kant opgehaald te worden om verder te varen.

Vanavond sluiten we de dag én de reis af met een BBQ op de camping.

Dag 10

We nemen afscheid na het ontbijt :-(

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1160 per persoon op basis van 4 personen in een tent

€ 1220 per persoon op basis van 3 personen in een tent

€ 1340 per persoon op basis van 2 personen in een tent


Inbegrepen

 • logies in tenten (8x) en pension (1x)
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 tot en met ontbijt op dag 10
 • vermelde activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale gidsen waar nodig
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale transfers
 • evt. optionele activiteiten 
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Wim SchotsmansLeeftijd

Kinderen vanaf 8 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel- en activiteitenniveau . Een sportieve ingesteldheid is nodig. Er is veel gelegenheid tot zwemmen. Voor het rotsklimmen en kajakken heb je geen ervaring nodig.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Logies

De eerste camping ligt op het terrein van een sympathieke agriturismo met zwembad, restaurant, speelterrein en schapenweide. De tweede camping (waarvan je de foto's hieronder ziet) is een kleinschalig kampeerdomein met centraal een gebouw met een terras, grote buitenkeuken en zwembad. Het domein is uitgerust voor een aantal leuke buitenactiviteiten; klimwand, boomparcours, tokkelbaan, boogschieten, paintball, levend tafelvoetbal (klinkt maf maar is echt hilarisch), een voetbalveldje, een reuzenschommel en een escape room rond het thema Nikola Tesla. Beide campings hebben goed uitgeruste sanitaire voorzieningen. 

Elk gezin heeft een eigen tent (max. 4 personen) met opgemaakte bedden. Beddengoed en (badkamer)handdoeken zijn ter plaatse voorzien. Je hoeft enkel een zwemhanddoek mee te brengen van thuis. 

Halverwege logeren we in een pension.


Maaltijden

Het ontbijt gebeurt in buffetvorm op de camping en de lunchpakketten kan je zelf maken vanaf het ontbijtbuffet. Het avondmaal wordt voor ons klaargemaakt of nemen we in een restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer - zowel heen & terug als ter plaatse - niet inbegrepen in de prijs. Voor het programma heb je ter plaatse een auto nodig (max. 1,5u rijden van de camping). Anders Reizen kan desgewenst voor jou een huurwagen boeken.

 • Indien je met eigen wagen reist, doe je het traject van ca. 1400 km best in 2 etappes met onderweg een overnachting bv. in de buurt van München.
 • Je kan vliegen op Zagreb of Zadar. Voor de eerste camping (in Ribnik) ligt Zagreb dichterbij (ca. 90 km) en voor de tweede camping (in Gospic) is dat Zadar (ca. 100 km).

Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de vlucht deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Klimaat

Kroatië kent meestal warme, zonnige zomers met een occasionele regen- of onweersbui. De gemiddelde dagtemperatuur in de regio van de camping bedraagt 25° en ligt enkele graden lager dan aan de kust. 's Nachts kan het afkoelen tot een graad of 12. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak of reistas 
 • dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt.

Schoeisel & kousen

 • stevige wandelschoenen
 • sandalen
 • (sport)schoenen
 • schoeisel voor in het water (geen slippers, bv. oude sportschoenen)
 • wandelkousen

Kledij (de normale outfit voor een sportieve vakantie in het zonnige zuiden)

 • soepele (wandel)broek 
 • wind- en waterdichte vest
 • trui of fleece 
 • T-shirts
 • degelijke zonnehoed of –pet
 • zwemkledij  
 • short

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zwemhanddoek 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox 

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. snorkelgerief

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Kroatië volstaat je identiteitskaart en kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: