Frankrijk - Avonturenweek in de Auvergne - gezinsreis


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 600


niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Auvergne - gezinsreis


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 600


niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Auvergne - gezinsreis


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 600


niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Auvergne - gezinsreis


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 600


niet meer boekbaar

Frankrijk - Avonturenweek in de Auvergne - gezinsreis


7 dagen

24/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 600


niet meer boekbaar
Gezinsreis Frankrijk
In de zuidelijke Auvergne, een gebied van glooiende bergen en diepe valleien, stroomt de Allier. Een ongerept stukje Frankrijk, ver van het massatoerisme. Hier kan je deelnemen aan een week van kanovaren, zwemmen, wandelen en avontuurlijke spelletjes in en rond het water. Kamperen doen we op de rivieroever. Een weekje dicht bij de natuur. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Globetrotters – Kano & Avontuur.
7 dagen
Reisdatum: 24/07/2022 - 30/07/2022
Deelnemers: min. 8 - max. 16
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR8GAM1

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Week vol avontuur op en aan het water
 • Twee dagen kanovaren
 • Initiatie rafting en canyoning
 • Echte natuurvakantie

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Je wordt verwacht om 14 u. ten laatste op de camping in Langeac, aan de ingang van de Gorges d’Allier. We maken kennis met elkaar en met de begeleiders. Je wordt gebrieft over het verloop van de week, de taakverdeling en het materiaal, iedereen draagt immers zijn steentje bij op deze tocht.

De tentjes worden verdeeld en opgesteld, we stoppen onze bagage voor enkele dagen in waterdichte tonnetjes (= je stoel en koffer voor de volgende dagen) en de auto’s worden weggeparkeerd aan de ingang van de camping. Je krijgt instructies over het kanovaren, gevolgd door je rivierdoop.

Dag 2

Na het ontbijt wandelen we naar het Saint-Gal Parc, het avonturenpark van Langeac, gelegen in een bos op de schaduwrijke oever van de Allier. Wat staat ons daar te wachten? Een spannend boomklimparcours, gigantische ziplijnen boven het water, meer dan 100 hindernissen en uitdagingen die zowel  beginners als de meest sportieve durvers tevreden stellen. Eerst krijgen we uitleg over het materiaal (musketon, katrol,…), vervolgens even oefenen op een testparcours, en dan kies je een van de ‘echte’ parcours. 3 uur zitten we in de boomkruinen met trapezes, loopplanken, schommels en wat nog meer. 

Tweede overnachting in Langeac.

Dag 3

Allier-rivier here we come. We krijgen uitleg over het verloop van de tocht en de taakverdeling en bekijken het materiaal, en vooral dan de tweepersoonskano's. Vervolgens is het tijd voor de instructies over hoe je met zo'n kano moet varen en dan... (tromgeroffel) beleven we één voor één onze rivierdoop! Peddelen maar!

Vandaag varen we de hele dag en maken we kennis met onze eerste stroomversnelling. In de buurt van Lavoûte-Chilhac zetten we in de late namiddag ons kamp op.

Dag 4

Vandaag ruilen we onze watersandalen terug in voor onze wandelschoenen. Een privé-bus brengt ons naar Monistrol-d’Allier, onze volgende kampeerplaats. Onderweg kan er halt gehouden worden bij de auto's en kunnen we al vuile was achterlaten en schone kleren oppikken. Aangekomen in Monistrol, nemen we tijd voor de picknick en zetten we onze tenten op. Daarna is er tijd voor een mooie wandeling en/of waterpret en zwemplezier aan Monistrol-plage, een schaduwrijk zandstrand aan een natuurlijk zwembad in de Allier-rivier.

Dag 5

In de voormiddag kunnen we lekker zwemmen, spelen en zonnen aan Monistrol-plage.

Na de middag is het tijd voor een van de leukste aller watersporten: canyoning. We krijgen elk een neopreen wetsuit en sokken, helmen en harnassen. Eerst een korte transfer naar Saint-Privat-d’Allier en dan leren we in de Canyon du Rouchoux in alle veiligheid deze sport kennen. Op het programma: natuurlijke glijbanen, rappel met touwen, kleine sprongen en zwemmen in de stroom. Zalig!

Tweede overnachting in Monistrol-d’Allier.

Dag 6

Wat is er in de aanbieding vandaag? Een toffe rafting-ervaring tussen Monistrol en Prades. Met 7 per raft en onder begeleiding van een deskundige gids varen we doorheen een heel bijzonder deel van de de Allier-kloof. Op ons pad liggen sensaties als de Benne, de Trou du Curé, de Rince Sinus, de Roche Qui Pleure... Aankomst op het strand van Prades. Van daaruit wandelen we naar onze volgende camping ‘Les Escargots Bleus’.

Dag 7

We vertrekken weer met onze kano’s voor het mooiste en sportiefste traject van de Allier. We passeren een spannende S-bocht en andere uitdagende stroomversnellingen. We sluiten af met een lekkere kanopicknick en een dam met schuif-af. 


Terug in Langeac, op de eerste camping, eindigt het programma rond 16 uur.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Kinderen t.e.m. 15 jaar: 570 euro
Vanaf 16 jaar: 760 euro


Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. picknick dag 7
 • drank bij het eten
 • transfers in het kader van het programma
 • vermelde activiteiten
 • gebruik materiaal voor de vermelde activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Franstalige canyoning- en raftinggidsen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Niveau

Je hebt geen voorafgaande kano- of raftingervaring nodig. Wel moet je kunnen zwemmen, wat avontuurlijk en sportief ingesteld zijn en enkele uren kunnen peddelen in tweepersoonskano’s.


Logies

 • Op de eerste dag worden de tenten verdeeld. Elke tent heeft een nummer en je blijft de gehele reis over dezelfde tent beschikken. Ieder zet zijn eigen tentje op.
 • We kamperen op 4 eenvoudige campings, met douches en toiletten. Er zijn geen kampeerstoelen of –tafeltjes aanwezig; je bagagetonnetje is ook je stoel. 
 • Het zou heel fijn zijn moest iedereen een handje toesteken bij het koken, afwassen, opruimen...

Maaltijden

De begeleiders koken gevarieerde maaltijden in grote kookpotten in de mobiele keuken. Helpende handen zijn altijd welkom. Je kan kiezen tussen wel of niet vegetarisch. Ook bij het ontbijt is er een ruim aanbod en voor ’s middags wordt een picknick  voorzien. 

Bagagevervoer

Je bagage wordt op dag 1 overgeladen in tonnetjes en die gaan ook mee in de kano's. De tenten, het kampeer- en kookmateriaal e.d. gaan niet mee in de kano's, maar worden per ‘bezemwagen’ naar de kampeerplaats van de dag gebracht. Ook de slaapmatjes worden met die wagen vervoerd.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer heen en terug niet inbegrepen in de prijs. De mogelijkheden zijn:

Met openbaar vervoer

Langeac is bereikbaar per trein met overstap in Parijs en Clermont-Ferrand. Je bent een kleine 9 u. onderweg.

Met eigen wagen

Het traject Brussel – Langeac bedraagt ongeveer 820 km. We laten de wagens achter op de eerste camping en hier pikken we ze op het einde van de tocht terug op. Kleine gezinnen kunnen kostendelend samenrijden. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

In de zomer is het hier warm tot zeer warm. Maar je zit altijd op, in of nabij het water, dus verfrissing is er genoeg!

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Elke deelnemer krijgt een waterdicht tonnetje (inhoud 50 l) in bruikleen. Je persoonlijke bagage en je slaapzak gaan in dat tonnetje mee in de kano. De rest van je bagage blijft in je wagen. 

Bagage

 • rugzak of reistas (blijven achter in je wagen)
 • klein dagrugzakje (voor tijdens de wandelingen).

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen (voor de  wandelingen)
 • watersandalen, of beter: (oude) sportschoenen die nat mogen worden (om te dragen tijdens de kanotrekking; geen slippers of crocs)
 • sandalen of sportschoenen of slippers voor ‘s avonds
 • wandelkousen.

Kampeeruitrusting

 • slaapzak
 • slaapmatje

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden door Globetrotters voorzien.

Kledij (de ‘normale’ outfit voor een zonnige vakantie)

 • soepele broeko short/bermuda
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 •  ondergoed
 • zwembroek/badpak
 • regenjas.

Verzorging

 • toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • handdoeken (sneldrogende handdoeken nemen minder plaats is dan de gewone handdoeken in badstof)
 • degelijke zonnecrème + after sun
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles
 • gamel (liefst) of degelijke soep/eetkom, -beker en –bestek (geen wegwerpmateriaal)
 • keukenhanddoek.

Diversen

 • wc-papier
 • 1 grote ‘vuilniszak’ per persoon (om je bagage eerst in te verpakken alvorens je ze in het tonnetje stopt
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wasdraad en –spelden
 • evt. kleine gezelschapsspelletjes (voor ’s avonds)
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • owondpleisters van verschillende breedte
 •  verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart of kids-ID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

Je zorgt er best voor cash geld bij te hebben bij de start van de reis.

Samenstelling van de groep

Aan deze reis kunnen ook gezinnen deelnemen die niet via Anders Reizen zijn ingeschreven. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Waterpret!
Aankomst in Langeac
Een weekje fun