Frankrijk - Veelzijdig Corsica - gezinsreis


10 dagen

10/07/2022 - 19/07/2022

prijs € 1770


niet meer boekbaar

Frankrijk - Veelzijdig Corsica - gezinsreis


10 dagen

10/07/2022 - 19/07/2022

prijs € 1770


niet meer boekbaar

Frankrijk - Veelzijdig Corsica - gezinsreis


10 dagen

10/07/2022 - 19/07/2022

prijs € 1770


niet meer boekbaar

Frankrijk - Veelzijdig Corsica - gezinsreis


10 dagen

10/07/2022 - 19/07/2022

prijs € 1770


niet meer boekbaar

Frankrijk - Veelzijdig Corsica - gezinsreis


10 dagen

10/07/2022 - 19/07/2022

prijs € 1770


niet meer boekbaar
Gezinsreis Frankrijk
Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook wij dalen af van het hooggebergte in het binnenland naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto, met onderweg veel waterpret!
10 dagen
Reisdatum: 10/07/2022 - 19/07/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 16
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR8COA1

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • wandelen over kronkelende schapenpaden
 • canyoning en zeekanotocht
 • bekende landmarks: Scala Santa Regina en Gorges de Spelunca
 • boottocht schiereiland Scandola
 • zwem- en plonsplezier

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Ajaccio.

Ten vroegste om 16 en ten laatste om 18 u. (precieze moment en plaats is nog af te spreken) volgt de transfer van Ajaccio (aan zee) naar Corte (in de bergen).

We checken in in het hotel en - afhankelijk van het aankomstuur- maken we nog een wandelingetje door de stad, met zicht op de 15de-eeuwse citadel die gebouwd is op een rots.

Overnachting in Corte.

Dag 2

De eerste tocht brengt ons al meteen door een woest en authentiek stukje Corsica: de hoge vallei van Niolo waar de rivier de Golo doorheen stroomt. We worden door de minibus afgezet bij de Scala Santa Régina, een indrukwekkend decor van granietkliffen. Vandaar wandelen we over een kronkelend schapenpad naar het dorp Corscia en de pont de l'Ercu, waar we kunnen zwemmen. We dalen verder af naar Calacuccia, o.a. door eeuwenoude kastanjebossen.

10 km, 4.5 u., + 700 m, - 340 m

Overnachting in een hotel in Calacuccia.

Dag 3

Samen met ervaren gidsen genieten we vandaag ten volle van de meest complete aller bergsporten: canyoning! Met een neopreenpak om het lijf en een helm op het hoofd volgen we glijdend, zwemmend en springend de rivier en ervaren we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor jong en oud! En waar vindt dit allemaal plaats? In het grootste bos van Corsica, Valdu-Niellu. Daar bevindt zich een prachtige rivierkloof die perfect is voor een leuke en avontuurlijke canyoning. 

De canyoning loopt in de vroege namiddag ten einde. We stappen in een uur terug naar het logies en dan zijn we aan wat platte rust toe.

Tweede overnachting in een hotel in Calacuccia.

Dag 4

Ochtendlijke transfer naar het boswachtershuis van Popaghja (1090 m), in het bos Valdu-Niellu (waar we gisteren ook al waren). Hier start de wandeling die ons langs de bergerie (schaapherdershut) van Colga (1422 m) leidt. Vandaar is het een pittig stukje klimmen tot op de col Bocca a Stazzona (1760 m). Terwijl we uitrusten, is het genieten van het uitzicht op het Nino-meer met op de achtergrond de bergen Rotondo (2622 m) en Cintu (2706 m). We dalen af en wandelen verder naar het Nino-meer (1748 m). 

Vanaf het Nino-meer wandelen we over de bekende GR20-route naar Col di Vergio.

15 km, 7 u, + 900 m / - 550 m

Overnachting in een hotel in Col di Vergio.

Dag 5

In de voormiddag wandelen we vanuit ons hotel opnieuw in de richting van het boswachtershuis van Popaghja.
7,5 km, 3 u, 400m dalen

Daar aangekomen, hebben we enkele uren de tijd om ons uit te leven op 4 verschillende hoogteparcours (dus voor elk wat wils) van het grote en schaduwrijke klimbos. Na ons klimavontuur rijden we per bus terug naar het hotel.

Tweede overnachting in een hotel in Col di Vergio.

Dag 6

Vandaag komen we op het pad van de beroemde GR 20 terecht. We wandelen in de mooie vallei van de Golo, die we enkele keren moeten oversteken en waarin het lekker zwemmen is. We passeren enkele kleine watervalletjes en de spectaculair gelegen 'bergerie' van Radule (hopelijk is ze open want je kan er lekkere kaas kopen). We wandelen tot bij de refuge de Ciuttulu di i Mori, gelegen op 1990 m en eindpunt van de wandeling.

Transfer terug naar het hotel.

16 km, 6 u., + 700 m / - 700 m

Derde overnachting in Castel di Vergio.

Dag 7

Transfer van een half uur naar Evisa. Hier start de wandeling naar Ota. Al gauw bereiken we de ‘Gorges de Spelunca’, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de reis. De rivier de Spelunca baant zich een weg door een kloof van roze graniet. Daarna wordt de vegetatie echt mediterraan met mooie vijgenbomen, agaven en eucalyptus. Over de eeuwenoude brug wandelen we het authentieke dorpje Ota binnen. Daar worden we opgepikt en naar Porto gebracht en zo zitten we weer aan de kust.

7 km, 4 u. + 130 m / - 670 m

Overnachting in een hotel in Porto, vlakbij de zee en met zwembad.

Dag 8

We nemen de boot en gaan op verkenning in het schitterende natuurgebied rond het woeste schiereiland Scandola. Behalve adembenemende uitzichten, kan je hier soms een visarend of dolfijnen zien.

We stappen van de boot af in het stranddorp Girolata en wandelen door het maquis naar de Col de la Croix (269 m), die een prachtig zicht biedt op de Golf van Porto. 

4 km, 2 u., + 450 m / - 200 m

Transfer terug naar Porto.

Tweede overnachting in een hotel in Porto.

Dag 9

In de voormiddag kunnen we alweer de lokroep van de zee niet weerstaan en gaan we enkele uurtjes op verkenning langs de kust in zeekano's.

In de namiddag ben je vrij om rond te slenteren in het sfeervolle havenstadje Porto of om naar het strand te gaan.

Derde overnachting in een hotel in Porto.

Dag 10

Na het ontbijt transfer naar Ajaccio en einde programma.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022:
€ 1770 per persoon op basis van een tweepersoonskamer
€ 1690 voor een kind dat een driepersoonskamer deelt met de ouders (geen vierpersoonskamers beschikbaar)


Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • bagagevervoer
 • transfers
 • Nederlandstalige begeleiding
 • professionele gidsen voor de vermelde activiteiten
 • huur materiaal en uitrusting voor de vermelde activiteiten 
 • boottocht Scandola
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. andere optionele activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 550

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Eva Van LokerenLeeftijd

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

Voor de afstanden en hoogteverschillen van de wandelingen: zie dagschema. Je hebt geen ervaring nodig voor de andere activiteiten maar je bent wel iemand met zin voor avontuur en enige sportieve aanleg. Voor de canyoning en de kanotocht moet je vlot 50 meter kunnen zwemmen. Voor de klimbos-activiteit moet je min. 1m30 groot zijn.

Hoewel de temperatuur geen criterium is in het bepalen van het niveau van de reis, is de warmte een niet te onderschatten factor. Daartegenover staat het feit dat er regelmatig gelegenheid is tot pootjebaden, plonzen of zwemmen en dat er toch wel wat schaduwrijke trajecten bij zijn.

Logies

We slapen in comfortabele middenklassehotels. Het hotel in Porto heeft een zwembad.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee (best een lunchbox voorzien).


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Bij deze reis is het vervoer van België naar Ajaccio en weer terug niet inbegrepen in de prijs. Voor het programma op Corsica heb je geen wagen nodig

Met trein en boot

Rechtstreekse hogesnelheidstrein van Brussel naar Toulon of Marseille. Van daaruit zijn er rechtstreekse dag- en nachtferries naar Ajaccio.

Met het vliegtuig

Vluchten met TuiFly vanaf 18/4 elke zaterdag en vanaf 20/5 ook op woensdag. Air Corsica vliegt meerdere keren per week vanuit Charleroi op Ajaccio. 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

Op Corsica is het in de zomermaanden warm tot zeer warm. De warmte is echter draaglijk door de hoogte of de nabijheid van de zee en door het feit dat er tijdens deze reis veel plons- en zwemmogelijkheid is. ’s Nachts kan het flink afkoelen. Regen- of onweersbuien zijn mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak, reistas of koffer
 • degelijke dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • (iude) sportschoenen die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de canyoning

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdicht jasje
 • fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (enkel nodig voor de buitenactiviteiten)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

 Diversen

 • zaklamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart en kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

Veel geld heb je niet nodig, enkel voor drank en persoonlijke uitgaven. Je kan cash meenemen of ter plaatse met je betaalkaart geld afhalen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: