Spanje - Multisport in de Pyreneeën - gezinsreis


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 740


niet meer boekbaar

Spanje - Multisport in de Pyreneeën - gezinsreis


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 740


niet meer boekbaar

Spanje - Multisport in de Pyreneeën - gezinsreis


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 740


niet meer boekbaar

Spanje - Multisport in de Pyreneeën - gezinsreis


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 740


niet meer boekbaar

Spanje - Multisport in de Pyreneeën - gezinsreis


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 740


niet meer boekbaar
Gezinsreis Spanje
Op een prachtige, afgelegen locatie kies je voor een berghotelletje of een kleine camping (of allebei), uitvalsbasis voor een weekje avontuur in een overweldigende natuur. Alles (incluis het eten) wordt voor jou geregeld want zorgeloos plezier en gezellig samenzijn, daar draait het om tijdens deze reis. De gediplomeerde gidsen delen hun passie graag met jou, o.a. tijdens 2 canyoning-dagen. Bovendien weten ze als geen ander wat er daarnaast nog meer te ontdekken valt in deze indrukwekkende regio.
8 dagen
Reisdatum: 13/08/2022 - 20/08/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 16
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22ES8PLA2
Al 7 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Een week vol adrenaline
 • De natuur op zijn spannendst: canyoning, raften, klimmen, speleo, wandelen
 • Kinderen dagen ouders uit en omgekeerd!
 • Gediplomeerde gidsen 
 • Rustig gelegen verblijf in volle natuur

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

9 Beoordelingen

reviews van klanten

Een fantastische grensoverschrijdende ervaring, voor kind en ouder. Mijn dochter is verkocht, canyoning is helemaal haar ding, ook voor mijn zoon was het top, voor de kinderen van mijn vriend, was het een grensoverschrijdende ervaring die ze nooit meer zullen vergeten :-)

Celien B. -

Prachtige streek, spannende activiteiten, leuk om te kamperen.

An M. -

Algemene reistips

Dag 1

Van harte welkom in het kleine, rustieke bergdorpje Lamiana, centraal gelegen in de Spaanse Pyreneeën bij het Nationaal park van Ordessa en Monte Perdido. Vanaf 15 u. kan je de tent opzetten of het hotel betrekken. Afspraak aan de bar om 20 u. en aansluitend avondmaal en kennismaking.

Wist je dat Monte Perdido staat voor 'verloren berg'? Wat al enigszins aangeeft in welk prachtig natuurgebied we ons bevinden.

Dag 2

Op onze eerste dag trekken we er te voet op uit om de regio te verkennen én om het rapellen aan te leren. Veilig en zonder schrik boven een hoge rotswand hangen, langs een touw naar de begane grond rapellen en jezelf beneden losmaken; het klinkt moeilijk maar na deze dag is het échte werk in een natte canyon peanuts!

Dag 3

In de voormiddag trekken we naar het hoger gelegen dorp en maken er een korte wandeling langs 3 oude kerkjes.

Na de middag zoeken we afkoeling onder de grond en duiken met onze lampjes een grot in. We ontdekken er grote zalen en smalle gangetjes. De grot die we kiezen is voor iedereen toegankelijk, je hebt altijd voldoende ruimte en iedereen heeft een eigen lampje. 

Dag 4

Gewapend met een moderne uitrusting én onder professionele begeleiding kunnen we ten volle genieten van onze eerste canyoning, de meest complete van alle bergsporten. Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud.

Dag 5

Tijd voor een wat "rustigere" dag... De voormiddag heb je lekker lang om uit te slapen, het oud stadgedeelte van Ainsa te bezoeken of wat te chillen aan de rivier. In de namiddag gaan we raften, met een rubberen vlot/boot de rivier afvaren, met stroomversnellingen en watervalletjes om er de spanning wat in te houden. Na het raften spreken we af voor een lekkere tapasmaaltijd.

Dag 6

In de voormiddag maken we in Revilla een korte wandeling langs een aantal miradores, uitzichtspunten van waar je een prachtig zicht hebt in de canyons, en van waar je ook een aantal van de vele roofvogels (waaronder de met uitsterven bedreigde lammergier) van de streek kan spotten.

Na de middag zoeken we de warmte van een steile rotswand op voor een initiatie rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een zicht te hebben over de volledige vallei. 

Dag 7

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie. En blije gezichten!

Dag 8

We nemen afscheid na het ontbijt. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 740 per persoon op basis van een tent op de camping.
€ 920 per persoon op basis van een 2-persoons hotelkamer (toeslag single kamer: € 204).

Inbegrepen

 • logies op camping of hotel
 • maaltijden: 7 ontbijten, 5 picknicks en 6 avondmalen
 • volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • gebruik technisch materiaal voor de activiteiten
 • begeleiding door Nederlandstalige reisbegeleider en Nederlands- en Engelstalige gidsen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis
 • lokale transfers
 • middagmaal op dag 5
 • overige dranken
 • evt. huur tent, slaapzak en -matje (€ 50)
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz.
 • verplichte reisongevallenverzekering (kan via Anders Reizen).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Leeftijd

Je moet de leeftijd van 8 jaar hebben op de eerste dag van de reis (geen uitzonderingen mogelijk).


Activiteitenniveau

. Op zich is dit geen 'zware' reis, maar we geven graag wat bijkomende info over wat er je op fysiek niveau te wachten staat.

 • De trajecten naar en van de plaatsen van de activiteiten gebeuren deels met de auto en dan verder te voet. De wandeltrajecten zijn op zich niet ver of zwaar, maar zeker op de terugweg, na een activiteit als iedereen moe is, is er wat 'doorzettingsvermogen' vereist. Maar in de praktijk blijkt dat best mee te vallen. 
 • Je bent actief bezig met zwemmen, klauteren, klimmen, rapellen… En dat alles met een dagrugzak en stroef neopreenpak, in stromend water, op soms zeer oneffen terrein.
 • Tijdens de activiteiten neemt iedereen een deeltje van het materiaal voor zijn rekening. Ook van de kinderen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen door een helm te dragen, of de picknick van de ouders,... .
 • Voor geen enkele activiteit heb je voorafgaande kennis of ervaring nodig. Wel moet je avontuurlijk ingesteld zijn en een groepsmentaliteit hebben. We leren je op een veilige manier de basis van de verschillende bergsporten aan. Wil je meer leren, of laat je je liever gewoon leiden door de gids? Je beslist zelf hoe ver je gaat!
 • Voor de canyoning moet je vlot 25 m kunnen zwemmen.
 • Over de speleo kunnen we je het volgende vertellen: de grot omvat 3 grote zalen, verbonden  door smallere stukken. Je hoeft je nergens door te wringen; de minst grote ruimtes zijn ofwel laag maar breed ofwel smal maar lang. We stijgen 1 maal op een schuin oplopende richel van minimaal 1,5 m breed waar beveiligingstouwen zijn bevestigd. Naderhand dalen we deze gewonnen hoogte terug af door een koker van 1,7 m diameter en een lengte van 3 m. In deze schuine koker zijn hulpmiddelen aangebracht en indien nodig beveiligen we de mensen van bovenuit.

Logies

We logeren in Lamiana, een gehucht temidden van de bergen en vlakbij het Nationaal Park van Ordessa en Monte Perdido. We kiezen ervoor om ons te omringen met rust en natuur. Dat impliceert wel dat je voor de dichtstbijzijnde winkel al snel 30 min. moet rijden en dat je niet altijd bereik hebt met je gsm.

 • Je hebt de keuze uit een kampeer- of hotelformule en je geeft bij inschrijving aan welke formule je wenst. Ook een mix van hotel en camping is mogelijk (vb. ouders in hotel en kinderen op camping), want hotel en camping liggen vlakbij elkaar.
 • De camping is basis, er is wel sanitair (wc’s en douches) maar aan je tent heb je geen elektriciteit en voor stromend water moet je naar het sanitaire blok. Caravans en campingscars kunnen door de terrasbouw van de camping helaas niet toegelaten worden. Kampeermateriaal - tent , slaapzak en -matje  - moet je zelf meebrengen of je kan het huren aan € 50 per persoon per week. 
 • In het hotel logeer je standaard in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Bed- en badlinnen zijn aanwezig. Andere types kamer zijn op aanvraag. 

Maaltijden

 • Zowel voor hotelgangers als kampeerders zijn de maaltijden voorzien vanaf het avondmaal op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag, met uitzondering van de lunch op dag 5.
 • Het ontbijt nemen we in het hotelrestaurant, 's middags eten we een picknick. We schuiven voor het avondeten 4 x onze benen onder de tafel in Lamiana, 1 x in Tella en 1 x in Ainsa voor een authentieke tapasavond.
 • In Spanje gelden enkele andere eetgewoonten dan bij ons, waar we ons moeten aan aanpassen. Het ontbijt is eenvoudig maar verzorgd. Als we in de vallei blijven, bereidt men in het hotel onze picknick, zoniet kopen we een picknick aan op de weg naar de activiteiten.  Avondmaal (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) wordt rond 20 uur geserveerd. Op het menu staan eenvoudige maar lekkere bergmaaltijden met verse groenten en vlees uit eigen kweek.
 • Water, chocomelk, thee, wijn en koffie zijn steeds inbegrepen. Andere dranken zoals frisdrank, bier en sterke dranken moeten aan de bar gehaald worden en zijn voor eigen rekening. Kraantjeswater is drinkbaar.
 • Gezien het late uur van avondmaal, is het aangeraden om energierijke snacks te voorzien; we zijn immers een ganse dag actief bezig. Breng dus vanuit België je lievelingstussendoortjes mee. 

Vervoer

Dit is een reis waarbij je zelf instaat voor het vervoer, zowel de reis van België naar Lamiana als alle transfers ter plaatse. Er wordt dus ter plaatse geen enkele vorm van gemeenschappelijk vervoer voorzien. Lamiana is onbereikbaar met openbaar vervoer omwille van de afgelegen ligging.

 • Met de trein (met overstap) tot Lourdes + huurwagen tot Lamiana (150 km).
 • Met eigen wagen (Brussel-Lamiana: ca. 1200 km).Op je route liggen enkele interessante plaatsen waar je kan overnachten, bv. de charmante historische steden Orléans en Cahors. (Hou rekening met het ecovignet.)
 • Met het vliegtuig naar bv. op Zaragoza (200 km), Toulouse (240 km) of Barcelona (300 km) + verder met huurwagen.

Kleine gezinnen kunnen evt. samenreizen. Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). Je kan ook samen een huurwagen huren. 

Je kan naar keuze zelf je vlucht/treinreis/huurwagen boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maken de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met het vervoer;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat zijn avontuurlijke vakanties waarin wandelen en buitensport centraal staan. Als een manier om te ontdekken en te beleven. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In de zomermaanden mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Temperaturen rond 25 à 30° en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar… dat neemt niet weg dat het weer in de bergen af en toe grillig kan zijn; hevige wind en onweders kunnen altijd voorkomen, zij het meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af, dus warme kledij moet zeker in je bagage zitten.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Voor de canyoning krijg je een complete uitrusting ter beschikking, bestaande uit een neopreenpak en -sokken, helm, gordel, waterdicht tonnetje en een rugzak. Je dient zelf schoenen te voorzien (die je ook nog kan gebruiken voor de speleo).

Voor het klimmen draag je lichte en soepele kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Wij zorgen voor speciale klimschoentjes, een gordel en een helm.

Voor speleologie gebruik je dus je canyoningschoenen. Verder dien je kledij te voorzien die vuil mag worden (oude lange jeans en lichte pull met lange mouwen; in een grot is het nogal frisjes). Een lampje, helm en neopreensokken krijg je van ons.

Bagage

 • rugzak, reistas of valies
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 •  wandel- of sportschoenen (waarmee je een eindje kan stappen; wegens de vaak rotsachtige ondergrond zijn dichte schoenen aangewezen)
 •  sportschoenen die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de canyoning en speleologie (geen crocs, kajak- of surfschoentjes. Hou er rekening mee dat je er een neopreensok van 3 mm in moet kunnen dragen. (*)
 •  evt. lichte (sport)schoenen, sandalen of slippers voor ‘s avonds
 •  (wandel)kousen.

(*) Speciale canyoningschoenen (maat 33 tot 48) kan je eventueel ter plaatse huren aan € 3 per persoon per dag, en dit zolang de voorraad strekt. Voorzie dus in elk geval ook zelf gepast schoeisel.

Kledij (de ‘normale’ outfit voor een zonnige vakantie)

 •  lichte en soepele broeken/shorts/bermuda’s
 •  wollen trui of fleece
 •  lichte trui
 •  T-shirts
 •  zonnehoed of –pet
 •  ondergoed
 •  zwembroek/badpak
 •  stel oude kleren met lange mouwen en pijpen die tegen een stootje kunnen en vuil mogen worden (of een werkoverall), om te dragen in de grotevt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Verzorging

 •  toiletgerief
 •  handdoeken voor de activiteiten (microfiber handdoeken drogen niet alleen snel, ze zijn ook dun en licht)
 •  zonnecrème
 •  bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drinkfles (geen al te mooi exemplaar, want het kan wel wat blutsen oplopen)
 • evt. zakmesje (om een stuk fruit te schillen)

Diversen

 • Europese ziekteverzekeringskaart
 • documenten reisverzekering
 • zaklamp
 • oude deken om in de auto te leggen tegen vlekken van vuil materiaal
 • reservebril- of lenzen
 • sporttouwtje voor je bril
 • evt. verrekijker
 • evt. gezelschapsspelletjes
 • evt. (niet smeltbare) tussendoortjes
 • evt. oorstoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. oude deken of vuilzak om in de wagen te leggen onder vuil materiaal
 • alle kampeer-, was- en slaapgerief voor de kampeerders.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart en kidsID.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De dichtstbijzijnde geldautomaat bevindt zich in Bielsa. Het is dus van groot belang om voldoende cash geld bij te hebben.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de concrete afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: