Op zoek naar een minder bekende bestemming?

Op zoek naar een minder bekende bestemming?


Wandelen tussen de vulkanen van Auvergne

Stranden en kliffen van de Opaalkust

Stranden en kliffen van de Opaalkust


Tirol

Tirol


Wandelen vanuit een comfortabel hotel

Over de Franse pelgrimswegen naar Santiago de Compostela

Over de Franse pelgrimswegen naar Santiago de Compostela


Proeven van vakantie

Proeven van vakantie


Korte vakanties dichtbij, op eigen houtje

Reizen en Coronavirus

De Belgische grenzen zijn open, we kunnen weer op reis. Voorlopig enkel binnen Europa, en indien het bestemmingsland zijn grenzen ook openstelt voor Belgische toeristen. Er zijn landen die de boot nog afhouden en wachten met het toelaten van buitenlanders. Op de website van Buitenlandse Zaken kan je nakijken welke regels er gelden voor welke EU-landen. Ook de Europese Unie zelf heeft haar eigen website

Individuele reizen

Heb je een individuele reis geboekt en krijg je een maand voor vertrek van ons geen bericht,  dan mag je ervan uitgaan dat de reis kan doorgaan. Op dat moment betaal je je saldo, waarna je het infopakket krijgt opgestuurd.
Heb je een reis geboekt naar een bestemming die nog niet geopend is, of waarvoor specifieke maatregelen gelden die je zeker moet kennen vooraleer te vertrekken, dan zullen we je eerst contacteren om te overleggen. Onze belangrijkste bekommernis hierbij is dat de reis in veiligheid kan verlopen en het programma maximaal uitgevoerd worden zoals gepland.

Groepsreizen

De omstandigheden waaronder een groepsreis kan doorgaan, zijn verschillend van deze voor individuele reizen. Wanneer je in groep op reis gaat, speelt de gezondheidstoestand van de (onbekende) medereizigers een belangrijke rol voor je eigen gezondheid, én voor het verloop van de reis. Als iemand op reis ziek valt, is de kans reëel dat heel de groep getest wordt en mogelijk in quarantaine moet (met een gedwongen verlenging van het verblijf en extra kosten als gevolg). Dit is een doemscenario dat we absoluut willen vermijden, een risico dat we onze reizigers niet willen laten lopen. 
De situatie voor de volgende maanden wordt voortdurend opgevolgd en geëvalueerd. Tot onze grote spijt zagen we ons genoodzaakt om alvast alle groepsreizen in juli en augustus en een groot deel in september te annuleren. De andere reizen staan voorlopig 'on hold' en zullen slechts kunnen doorgaan nadat we opnieuw met groepsreizen gestart zijn. Je kan voor deze reizen nog boeken; mocht de reis wegens corona alsnog geannuleerd worden, dan krijg je je reeds betaalde voorschot terugbetaald.
Een uitzondering vormen de korte en nabije programma's, zoals dagwandelingen en weekends in België of op korte afstand buiten onze grenzen. Op korte termijn (voorlopig tot en met eind augustus, nl. zolang onze 'bubbel' tot 5 beperkt blijft) hebben we ze ook geannuleerd, maar afhankelijk van de evolutie kan het zijn dat die vanaf september wel zullen kunnen doorgaan.
Ben je ingeschreven voor een reis, weekend of dagwandeling in het najaar, dan zullen wij je te gepasten tijde op de hoogte houden.

Toch liever niet op reis?

Misschien heb je een reis geboekt, maar heb jij nu reeds voor jezelf beslist dat een reis naar het buitenland er voor dit jaar niet meer in zit. In dat geval kunnen we samen bekijken onder welke voorwaarden je nu reeds je boeking kan annuleren of omboeken naar een andere periode. Aarzel niet om ons hierover te contacteren.

We blijven bereikbaar op aangepaste uren

We helpen je graag via e-mail  of per telefoon (op weekdagen van 10 tot 16 uur op +32 13 33 40 40).
Wil je toch liever langskomen op ons kantoor in de Refugiestraat 15 in Diest, dan kan dat op woensdag en donderdag van 10 tot 16 uur.