Cycladen: Andros en Tinos

Cycladen: Andros en Tinos


Griekenland zonder massatoerisme? Het kan!

Schotland: Skye

Schotland: Skye


Weergaloos, mystiek en wondermooi

Rugzaktrekking in de Vanoise

Rugzaktrekking in de Vanoise


Een 5-daagse rugzaktrekking met vertrek op 12/08

De top van de Toebkal (4167 m)

De top van de Toebkal (4167 m)


Vertrek op 28/07 naar de hoogste berg van Noord-Afrika

Armenië: Avontuurlijke wandelreis

Armenië: Avontuurlijke wandelreis


Vertrek op 8/09 naar de zuidelijke Kaukasus

Themareizen

Themareizen


Wandelen en...

BOOTZ jongerenreizen

BOOTZ jongerenreizen


Anders Reizen voor jongeren van 18 tot 34 jaar

Missie Formidabel

Missie Formidabel


Ontdek onze gezinsreizen op missieformidabel.be

Samen, alleen op reis

Samen, alleen op reis


met Altero singlereizen

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.


En wie weet verschijnen ze op deze site!

Steven in Lesbos - de voorbereiding van de solidariteitsreis

Ik ben Steven, de begeleider van de solidariteitsreis naar Lesbos en zit momenteel op het eiland. Ik zal jullie de komende dagen op de hoogte houden van de actuele situatie hier.

Ik ga spreken met Efi Latsoudi, de bezielster van PIKPA (nu Lesvos solidarity) die ik al vele jaren ken. In het kamp ga  ik medicijnen afgeven die zijn ingezameld door de apothekers in Blankenberge. In 2015 gaf onze begeleidersvereniging, de Kalebas, ook al schoenen af in dit kamp. Het wordt een weerzien waar ik alvast naar uit kijk!

Later wandel ik ook rond het vluchtelingenkamp in het dorp Moria, waar er op een vroeger militair domein een 'hotspot' werd ingericht (en dat ik in 2013 nog bezocht heb, toen het pas opgericht werd om vluchtelingen op te vangen en vrij toegankelijk was). Moria is ook bekend om zijn Romeins aquaduct en zijn lekkere ouzo, maar geen kat die daar nog in geïnteresseerd is...

Daarna ga ik naar Molivos waar ik Melinda Mc Rostie hoop te kunnen spreken. Zij is uitbaatster van The Captain's Table en stichtster van de Starfish Foundation. Zij heeft duizenden boterhammekes gesmeerd om hongerige vluchtelingen te spijzen. Niet uit enige politieke overtuiging maar gewoon uit menselijkheid. De Starfish Foundation is er later uit gegroeid.

Tenslotte zal ik ook Skala Sikamineas bezoeken. Het kleine vissershaventje dat omwille van de vluchtelingencrisis wereldberoemd is geworden. En vele (wereld)beroemde sterren en politiekers hebben het plaatsje ondertussen bezocht. 
Ik ken het plaatsje Skala Sikamineas heel goed, mijn kinderen wonen vlakbij. Enkele kinderen van het dorp zitten bij mijn kinderen in de klas. De mensen daar hebben heel wat gezien en meegemaakt.

Journalisten die aankomende vluchtelingen geld gaven om hun landing op het strand nog eens over te doen zodat ze het goed konden filmen.

Onderkoelde baby's die op hun tafel moesten gereanimeerd worden. Onmenselijk en onwerkelijk. In hun zog heel wat politiekers en bekende mensen die daar kwamen paraderen. De meeste mensen daar hebben er een serieuze depressie aan overgehouden. 'Homo homini lupus est'. Ze hebben alles wat ze menselijk konden doen gedaan. Ze hebben surrealistische taferelen meegemaakt. En als dank hebben de meesten geen inkomsten meer en worden ze nu de spotlights niet meer schijnen, gewoon vergeten en gemeden.

Volg het relaas van mijn reis op deze site. Binnenkort breng ik meer nieuws.

Neem deel aan deze reis die je wellicht niet snel zal vergeten…

boek nu
> Lees er hier alles over en boek je reis

> Lees zeker ook deel twee van mijn reisverslag in Lesbos.