Zonnige vulkaanwandelingen

Zonnige vulkaanwandelingen


Dat vind je op Sicilië! Vertrek op 27/09

op 22/09 in Mechelen

op 22/09 in Mechelen


samen met Joker

Steun onze wandelaars

Steun onze wandelaars


Sponsor of stap mee

Topnatuurervaring

Topnatuurervaring


Namibië & Botswana - Wild, water en woestijn. Afreis gegarandeerd.

Vietnam op maat

Vietnam op maat


De Hoge Kust

De Hoge Kust


Wandelen door Unesco Werelderfgoed in Zweden

Themareizen

Themareizen


Wandelen en...

BOOTZ jongerenreizen

BOOTZ jongerenreizen


Anders Reizen voor jongeren van 18 tot 34 jaar

Missie Formidabel

Missie Formidabel


Ontdek onze gezinsreizen op missieformidabel.be

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.


En wie weet verschijnen ze op deze site!

Stijn in Kirgizië

Kirgizië?

Deze reis wordt uitgebreid voorgesteld op onze Landencocktail op 2 december 2018. Maar hier alvast een voorsmaakje.

De vraag die onze reisbegeleider Stijn Vanacker voor zijn reis steeds kreeg was: "Kirgizië? waar ligt dat ook alweer?"

Kirgizië is een voormalig ‘Sovjet-land’ en tevens buurland van Tadzjikistan. Net zoals de meeste Sovjet-landen tegenwoordig is Kirgizië heel rustig en gezapig. Samen met Anders Reizen gaat Stijn daar verandering in brengen en Kirgizië de plaats geven die het verdient.
Bovenaan de lijst met top-wandelreis bestemmingen!

Lees verder onder de afbeelding

Kirgizië, kleur en hoofddeksels

Zonder in clichés te willen vallen, is Kirgizië, als onbekende parel, het land waar heel veel mensen mooi gekleurde hoofddeksels dragen. Stijn trok er rond en fotografeerde op alle mogelijke plaatsen alle mogelijke hoofddeksels. Een impressie als inleiding…

  
  

Kirgizië en zijn bazaars

In Kirgizië vind je nog steeds bazaars zoals je je ze voorstelt in je fantasie. Gedroogde vruchten, vers fruit, exotische kruiden, vers brood, vee, schapen,… Je koopt ze al honderden jaren (ja, op sommige markten zelfs al 2000 jaar !!) in de bazaar. De bazaar bestaat nog steeds en je koopt er nog steeds ‘vanalles’. Tegenwoordig betekent dit dus ook alle mogelijke tweedehands gsm’s, hoesjes, nieuw glas voor je gebroken scherm,…  Deze keer vond ik er ook echt ‘Clavin Keiln’ ondergoed aan een halve euro ’t stuk.

Op de markt van Arslanbob had Stijn deze keer echt geluk. Hij kon de markt bezoeken op de laatste woensdag van augustus. Het was er extra druk en alle moeders met kinderen waren extra zenuwachtig… Er moest  immers veel gekocht worden: een nieuw paar schoenen, een nieuw wit uniformhemd, balpennen, schriftjes, een atlas,… Kortom, ook daar stond het nieuwe schooljaar voor de deur en is dat toch een spannende aangelegenheid dat veel leven op de markt met zich meebrengt.

  
  

Kirgizië en zijn bergen

Kirgizië is zo’n land dat uitgevonden is om prachtige trekkings van Anders Reizen te laten doorgaan. Zo vind je, rond de de grens met China en Kazakstan, het Tien Shan gebergte met een paar kleppers van 7000m.
Daar gaan we deze keer niet naartoe. Stijn kwam terug met een mooie trekking in het zuiden van Kirgizië. Daar vormt het Pamir-gebergte (al eveneens met heel wat 7000'ers) de grens met Tadjikistan. Eén van die pieken die onze trekking zal domineren (althans qua uitzicht) is Lenin Peak (7134m). Onze trekking wordt een trekking met wandelniveau 3, die we qua hoogte mooi opbouwen. Zo begint de trekking in het Alai-gebergte en zal het uiteindelijk hoogtepunt van onze trekking Peak Yuhina worden. Eén van de vele pieken in het Pamirgebergte. Een topje van net 5000m… Daar kan je toch al eens mee thuiskomen hé?

  
  

Deze reis staat gepland voor 2019. Wie op de hoogte wenst te blijven van prijs en afreisdata stuurt een eenvoudig mailtje naar nele@andersreizen.be