Tsjechië - Boheems Zwitserland

Tsjechië - Boheems Zwitserland


wandelen in het Elbezandsteengebergte

Weekendjes en dagwandelingen

Weekendjes en dagwandelingen


Even weg met een groepje wandelaars en begeleider

Last call voor de zomer!

Last call voor de zomer!


groepsreizen met vrije plaatsen

Noorwegen - Huttentocht in Jotunheimen

Noorwegen - Huttentocht in Jotunheimen


Wanneer de natuur roept...

Frankrijk - Ezeltjestocht in de Ardèche

Frankrijk - Ezeltjestocht in de Ardèche


7 dagen met een ezel als reisgezel

Luxemburgse Ardennen

Luxemburgse Ardennen


imposante kastelen en dorpjes

Bubbelreizen in Europa

Bubbelreizen in Europa


Op eigen houtje en gerust op reis

Op goede voet!

Op goede voet!


Reizen organiseren vanuit passie en engagement. Hoe doen wij dat?

We staan voor je klaar!

We staan voor je klaar!


Telefonisch zijn we bereikbaar op weekdagen van 10 tot 13 uur op 013 33 40 40.

Wandelen met GPS

Voor deze reis zijn gps-tracks beschikbaar, die je samen met het infopakket krijgt toegestuurd. Je kan dus gebruik te maken van een gps-applicatie op je smartphone of van een wandelgps. 

GPS-software

Het gebruikte bestandsformaat is GPX. Om de gegevens uit het GPX-bestand over te zetten naar jouw gps-toestel heb je software nodig die dit voor je kan doen. Bijna elke fabrikant van gps-apparaten stelt zelf gps-software beschikbaar. De software van Garmin bv. heet Basecamp. Raadpleeg best de handleiding van je gps om de gegevens over te dragen.

Je smartphone als navigatietoestel

Er zijn goede apps met kaartmateriaal beschikbaar en het is een kostenbesparende manier om offline te navigeren zonder wandelgps. Nadeel is dat smartphones doorgaans minder robuust zijn, een beperktere batterijlevensduur hebben en dat het gratis kaartmateriaal minder gedetailleerd is. Kies je voor een gps-app op je smartphone, neem dan een powerbank mee om je toestel onderweg op te laden en zorg voor een stevig hoesje. 

Zelf hebben we goede ervaringen met Viewranger, een gratis app die je smartphone (Android en iPhone) omtovert in een gps-toestel waarmee je offline kan navigeren en ook nieuwe tracks kan opnemen. De app kan je downloaden via: www.viewranger.com/en-gb
Om offline te kunnen navigeren, moet je vooraf kaartmateriaal downloaden. Het kaartmateriaal is gratis en werkt via OpenStreetMap. Enkel gespecialiseerde stafkaarten zijn betalend en kan je downloaden via de app of via: shop.viewranger.com.

Een wandelgps huren of kopen

We raden aan om langs te gaan bij een speciaalzaak waar je toestellen kan testen en onderling kan vergelijken. Let daarbij op:

  • gebruiksvriendelijkheid
  • waterdichtheid;
  • levensduur van de vervangbare batterijen;
  • afleesbaarheid in zonlicht;
  • geheugengrootte en/of uitbreidbaarheid met geheugenkaart voor kaartmateriaal.

Via sommige buitensportzaken kan je ook een wandelgps huren voor enkele dagen, bijvoorbeeld via www.gps4rent.be. Het toestel kan via Bpost aan huis worden geleverd, incl. kaartmateriaal.

Belangrijk om weten

Een gps is een hulpmiddel om je te oriënteren, maar elektronica kan onderweg defect geraken, je kan zonder batterij vallen of geen ontvangst hebben in diepe valleien en dichte bossen. Neem dus steeds ook je papieren routebeschrijving en kaarten mee op tocht.