5 Resultaten snel wegwezen

Beknopt overzicht

Wandelen rond en in Ieper

Groepsreis België

Vanuit het station stappen we langs de Ieperse vestingwallen naar de Rijselpoort. Daarna trekken we via de waterweg langs het ooit geplande kanaal Ieper-Komen en verlaten landbouwwegen naar het provinciaal domein De Palingbeek. Langs stille kerkhoven bereiken we de Zillebeekvijver en via de Verdronken Weide komen we opnieuw uit bij de omwalde stadsgrens van Ieper. Na een uitgebreide stadswandeling sluiten we af met een etentje in het centrum.  Wie nog tijd heeft, kan om 20 u. de Last Post bijwonen aan de Menenpoort, het dagelijkse indrukwekkende eerbetoon aan de gesneuvelden van ‘14-‘18.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 16/04/17 - 16/04/17

Het land van Herve

Groepsreis België

Uit de aardrijkskundeles herinneren we ons het Land Van Herve, gelegen tussen Vesder en Maas. Behalve dat er een pittig kaasje vandaan komt, biedt het een pittoresk en glooiend landschap met hagen en holle wegen, weiden en boomgaarden, bossen en riviertjes. Overnachten doen we in een mooi logies in Sippenaeken.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/05/17 - 07/05/17

Wandelen en actief ontspannen

Groepsreis België

In Bever, een dorpje op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, nodigen we je uit voor een weekend waarin we mooie wandelingen combineren met actief ontspannen via lichaamswerk en bewegingsmeditatie. Zeer grote troef is het logies: een voormalige kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/05/17 - 07/05/17

De Voerstreek, een golvend lapjesdeken

Groepsreis België

In Remersdaal, één van de 6 dorpen van de gemeente Voeren, ligt een mooi gerenoveerde herberg. Aan de ene kant grenst het dorp aan Nederland, aan de andere kant aan Wallonië en het ligt op een boogscheut van Duitsland en de Oostkantons. De geografische situering op de grens van de Voerstreek en het Land van Herve garandeert prachtige golvende landschappen met weilanden, bossen, hoogstamboomgaarden en zelfs enkele wijngaarden. Het hoogste punt van het dorp is met zijn 287 m meteen ook het hoogste punt van Vlaanderen. Het is een ideale locatie voor prachtige wandelingen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/05/17 - 14/05/17

Wandelparadijs Madeira

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 2 logiesplaatsen, Machico en Funchal, ontdekken we de vele gezichten van Madeira. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 13/05/17 - 20/05/17

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: