8 Resultaten snel wegwezen

Beknopt overzicht

Wandelen en genieten in de groene Minho

Groepsreis Portugal

In het noorden van Portugal, op de grens met Spanje, ligt de prachtige Minho-streek. Joëlle en Dirk verwelkomen ons op hun domein, waar de ‘lodges’, elegante cottages uit tentzeil, verspreid liggen tussen de lavendelvelden. Aangezien het om een kleine groep gaat van maximum 8 deelnemers, heeft elke deelnemer zijn/haar eigen slaapplaats. Je voelt je meteen thuis in dit charmant en natuurlijke verblijf, omringd door groene heuvels. Het is hier dat we een 'heerlijke' week hebben gepland, gevuld met wandelingen, originele kookworkshops en lekker eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/06/17 - 17/06/17

Solidariteitswandelreis op Lesbos

Groepsreis Griekenland

Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland, gelegen in de oostelijke Egeïsche Zee vlakbij de Turkse kust. Vroeger niet gekend bij het grote publiek, nu wel ten gevolge van de vluchtelingencrisis. Maar de schoonheid van Lesbos is onveranderd gebleven. Het eiland blinkt nog steeds uit in eenvoud, variatie, authenticiteit en gastvrijheid. En dat ze gastvrij zijn, hebben de bewoners van Lesbos afdoend bewezen! Tijdens deze reis, die in samenwerking met Lesvos Solidarity wordt gerealiseerd, genieten we van prachtige wandelingen, interessante sites, heerlijke maaltijden, zon en zee. Maar we krijgen ook ongelooflijke verhalen te horen, beseffen dat het vluchtelingenprobleem complex is en niet snel zal verdwijnen. Het wordt dus een speciale reis, deze solidariteitswandelreis. Eentje die je wellicht niet snel zal vergeten…

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 17/06/17 - 25/06/17

De valleien van Maas en Bocq, een mooi stukje Condroz

Groepsreis België

Vandaag gaan we op wandel in de Condroz, een landstreek die een buffer vormt tussen de Ardennen en de rest van België. Begin- en eindpunt zijn de stationnetjes van Godinne en Yvoir. Op ons pad ligt een mooi stukje Maasvallei, met pittige hellingen en afdalingen en enkele prachtige panorama’s. Langs het gehucht Tricointe, gelegen op het kalkplateau, stappen we via Ahinvaux naar Bauche. We dwarsen de vallei van de Bocq en het natuurgebied van Champalle. We eten onze picknick op in een café in Evrehailles. Daarna gaat het richting Poilvache met een kleine uitloper naar Houx om tenslotte  Yvoir te bereiken. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/06/17 - 18/06/17

Schilderachtige dorpen en paden van de Gaume

Groepsreis Frankrijk & België

De Gaume strekt zich uit over het meest zuidelijke stukje van België en het aangrenzend gebied in Frankrijk. Hier ruimen de diep ingesneden valleien van de Ardennen plaats voor een zacht golvend plateau met akkers, weiland en bossen. Typisch voor de streek zijn de ‘cuesta’s’, heuvels die aan de ene zijde een steile en aan de andere kant een zachte helling vertonen. Het weekend krijgt ook een religieus tintje. Op ons pad liggen immers 3 belangrijke heiligdommen: de trappistenabdij van Orval, het eeuwenoude bedevaartsoord Avioth  en de hermitage van Saint-Walfroy. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 22/06/17 - 25/06/17

Wandelen in het Matra-gebergte - in combinatie met Boedapest

Groepsreis Hongarije

Wie Hongarije zegt, denkt niet meteen aan bergen. Toch ondernemen we tijdens deze reis enkele pittige tochten in de Matra-bergen van Noord-Hongarije, waar de Kékestetö met zijn 1014 m de hoogste is. We wandelen vanuit 2 verblijfplaatsen, Pétervasara en Matrafüred, en bezoeken Eger en Boedapest, beide cultuursteden van formaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/07/17 - 12/07/17

Wandelparadijs Madeira

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 3 logiesplaatsen - Machico, Encumeada en Funchal - ontdekken we de vele gezichten van Madeira.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 05/07/17 - 16/07/17

Het oude koninkrijk Mustang

Groepsreis Nepal

Tot 1992 werden toeristen niet toegelaten in Mustang en ook nu wordt het nog maar zeer weinig bezocht. Je mag er enkel naartoe met een dure permit. Mede door de geïsoleerde ligging - enkel een piste leidt naar Mustang - leeft er een eeuwenoude cultuur voort. Alles is er quasi onaangeroerd door de tand des tijds en de natuur is groots, met vooral schitterende vergezichten op de Annapurna’s. In Mustang ben je een bevoorrecht reiziger. Omdat je er allicht slechts eenmaal in je leven komt, hebben wij geopteerd voor een grondig bezoek waarbij je 13 dagen op het grondgebied van Mustang verblijft en ook minder bezochte dorpen bezoekt. Dit biedt je meteen de garantie dat je uit je bezoek aan Mustang ook werkelijk het maximale haalt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 07/07/17 - 28/07/17

Rugzaktrekking in de Vanoise

Groepsreis Frankrijk

Het Vanoise-massief is de kern van het schitterende natuurgebied van het gelijknamige nationale park, 61.000 ha groot en het eerste nationale park van Frankrijk (°1963). Dit hooggebergtereservaat ligt tussen de bovenloop van de rivieren de Isère en de Arve, tegen de Italiaanse grens aan. Het sluit mooi aan op het Italiaanse Parco Nationale del Gran Paradiso. De Vanoise heeft niet alleen een resem toppen boven de 3000 m, je vindt er ook enkele gletsjers, mooie valleien en meren. We bieden een prachtige 5-daagse rugzaktrekking aan door het hart van het massief. Overnachten doen we in sfeervolle, comfortabele berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 09/07/17 - 15/07/17

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: