16 Resultaten snel wegwezen

Chronologische lijst

Rondom Val-Dieu Groepsreis

Groepsreis België

In het noorden van de provincie Luik en grenzend aan zowel het Nederlandse Zuid-Limburg als de Belgische Voerstreek, nodigt het golvend Land van Herve uit tot wandelen. Over heuvelruggen en door rivierdalletjes, dwars door weiden en via holle wegen, wandelen we van bij de abdij van Val-Dieu naar het mooie stadje Aubel, waar we in een café ons lunchpakket aanspreken. Dan keren we terug naar de abdij voor een bezoek aan de abdijtuin en een avondmaal in de abdij-taverne.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/10/23 - 01/10/23

Avontuurlijke wandelreis op een eiland van contrasten Groepsreis

Groepsreis Madagascar

Bijna 30 jaar geleden organiseerde Anders Reizen voor het eerst een reis naar Madagascar. Sindsdien heeft dit bijzondere eiland ons nooit losgelaten. Het is een niet altijd voor de hand liggende bestemming, maar wel eentje vol afwisseling: in landschappen, in mensen, in belevenissen. De natuur varieert er van frisgroen regenwoud, roodkleurige hoogplateaus en boomsavanne tot baobabs, halfwoestijn en palmomzoomde eilanden. En in al deze gebieden tref je een uitgebreide dierenpopulatie aan, waaronder de lemuur (of maki) die enkel op Madagascar leeft. Deze reis richt zich naar avontuurlijke reizigers, die Madagascar op een actieve manier willen ontdekken: aan de hand van meerdere dagtochten en een vierdaagse kampeertrekking.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 05/10/23 - 25/10/23

Gooik, parel van het Pajottenland Groepsreis

Groepsreis België

De ‘boerentram’ gaf ontsluiting aan het Pajottenland, van Brussel tot Edingen, van Halle tot Ninove. De wereld lag aan de voeten van de Pajotten.  Vandaag leiden de oude trambeddingen ons naar prachtige hoeves, oude brouwerijen, wijn- en hopvelden.  Op ons pad liggen te veel mysterieuze plaatsnamen om op te noemen: De Woestijn, de Drie Egypten, herberg Den haas, Neigembos, Hof van Petronilla, Tramroute Leerbeekbos, Paddenbroek, Calomeershof, Kruislieveheer... Zeggen al die namen en plaatsen jou niets? Kom het ontdekken tijdens deze prachtige wandeling van 18 km.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/10/23 - 07/10/23

Hageland en het kasteel van Horst Groepsreis

Groepsreis België

Het is aangenaam wandelen in het Hageland met zijn licht golvende heuvels en weidse panorama’s, holle en veldwegen, weiden, akkers en bossen. We vertrekken bij de eeuwenoude Gempemolen in Sint-Joris-Winge  en wandelen over enkele heuvelruggen (Troostenberg en Roeselberg) naar het moerassige Walenbos, waar we – deels op knuppelpaden – doorheen trekken. We wandelen door het dorpje Houwaart en naar weer een heuvelrug, waar we enkele wijngaarden ontdekken.  Zo bereiken we Nieuwrode om daar in een dorpscafé onze meegebrachte boterhammen te eten. Dan gaat het richting bossen rond het kasteel van Horst en naar de prachtige pastorie van sint-Pieters-Rode met zijn slotgracht. Wat verder bereiken we het waterslot van Horst, het kasteel van de Rode Ridder. Het werd gebouwd en heropgebouwd tussen de 14de en 17de eeuw en wordt momenteel gerestaureerd. Via stukjes van verschillende GR-paden keren we terug naar de Gempemolen om er te eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 08/10/23 - 08/10/23

De vele charmes van Marokko Groepsreis

Groepsreis Marokko

Marokko betovert: met kleuren, geuren, met zijn palet aan landschappen, de warmte van zijn bevolking die wij al lang geleden in ons hart hebben gesloten. Tijdens deze charmereis ontdekken we Marokko op z’n best: de wervelende soeks van Marrakech, eeuwenoude kasba’s aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. We logeren in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een comfortabel tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. Een reis waar je helemaal warm van wordt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 12/10/23 - 21/10/23

Tervuren, lusttuin voor koningen, park voor allen Groepsreis

Groepsreis België

Tervuren, geen gewoon dorp. Hier hebben gedurende vele eeuwen hertogen, landvoogden en koningen verbleven. We ontdekken al wandelend hun invloed. Via het centrum volgen we de loop van de Voer tot haar bron in het Kapucijnenbos, een deel van het Zoniënwoud. Daar ontdekken we de bedelorde in het bos. Later kwam het in handen van Leopold I en daarna van Leopold II. Samen genieten we van hun plannen, het heraanplanten van dit bos en omvorming tot Geografisch Arboretum.  We wandelen door flora van verschillende continenten en streken, van de Amerikaanse westkust tot Japan. Leopold II heeft veel betekend voor Tervuren. Dat bekijken we met een kritische en genuanceerde blik. Van het prachtige Warandepark, waar hij en de vorige heersers hun lusttuin creëerden, kunnen wij nu samen ten volle van genieten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 15/10/23 - 15/10/23

Herfst in de Vogezen - singlereis Groepsreis

Groepsreis Frankrijk

In de noordoostelijke Vogezen, net buiten het dorpje La Petite-Fosse, ligt een aangenaam vakantieverblijf. Het is onze uitvalsbasis voor een weekje wandelen en relaxen, met drie typische Elzasdorpjes als toemaatje.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 16/10/23 - 22/10/23

Wandelen en yoga in het Pajottenland Groepsreis

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse driekantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je terecht voor een zalig weekend ontspannen, met een afwisseling tussen wandelen en yoga.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 20/10/23 - 22/10/23

Van Chiapas naar Yucatan in het spoor van de Maya's Groepsreis

Groepsreis Mexico

Mexico is een van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse vrouw die sinds 2005 in Mexico woont en werkt en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Laat je betoveren door de charme van de steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Je beleeft het echte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 21/10/23 - 08/11/23

Bossen en velden in Kampenhout Groepsreis

Groepsreis België

Van 1939 tot 1993 werd bier gebrouwen in Kampenhout; sinds 2014 gebeurt dat opnieuw in Het Labo, een deel van de vroegere brouwerij waarin nu feestzalen zijn ondergebracht. Hier start de wandeling van ongeveer 20 km. Door weiden, velden en bossen (Steentjesbos, Snijsselsbos,…) trekken we naar Elewijt om er in een café bij de kerk onze boterhammen te eten.  Opnieuw door bos en veld en met – afhankelijk van de windrichting – zicht op landende of startende vliegtuigen, keren we terug naar Het Labo voor een lekker avondmaal.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 22/10/23 - 22/10/23

Boedapest Groepsreis

Groepsreis Hongarije

Vooral de Habsburgse hofstijl verleende Boedapest haar grandeur, maar voordien lieten ook de Ottomanen er hun sporen na. Anno 1900 floreerde Boedapest mee op het ritme van de art nouveau. Na de val van de muur begon de heropbouw van de vergane glorie én van de Hongaarse identiteit. We ontdekken deze gezellige en bruisende cultuurstad van formaat te voet en per fiets en gaan ook een dagje de stad uit naar de wijnregio Etyek. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 23/10/23 - 29/10/23

Twente, de tuin van Nederland Groepsreis

Groepsreis Nederland

Het coulissenlandschap van Twente mag gerust een van de mooiste natuurgebieden van Nederland worden genoemd. De kleine lapjes grond met daaromheen rijen bomen en houtkanten vormen een typisch landschap dat al honderden jaren bestaat (maar dat helaas ook onder steeds grotere druk komt te staan door de steeds intensievere landbouw). Vier dagen lang wandelen we in dit gebied over onverharde paden en wegen en door loofbossen die voor een waar kleurenspektakel zorgen.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 28/10/23 - 31/10/23

Van Bierbeek naar Nethen: een grensgeval Groepsreis

Groepsreis België

Het Vlaams-Brabantse Bierbeek blinkt uit in veelzijdigheid. Hier komen het Hageland, Haspengouw en het Brabants plateau samen en dat zorgt voor een rijkdom aan landschappen. Ten zuiden van Bierbeek duiken we al snel het prachtige Mollendaalbos in en wandelen we naar het bosreservaat Mommedeel (of Moemmedel, zoals de locals het uitspreken). Gelegen op 107,5 m is dit het hoogste punt van het Meerdaalwoud (dat overigens samen met het Mollendaal- en Heverleebos één aaneengesloten boscomplex vormt). Het pad brengt ons ongemerkt Vlaanderen uit en Wallonië in en door bos en open landschap met weidse zichten bereiken we het mooie dorpje Nethen. Via de muur van 'le saint désert' en het domein Savenel komen we weer in het Meerdaalwoud terecht. Door holle wegen wandelen we terug tot Bierbeek, dat zijn naam op een eigentijdse manier alle eer aan doet.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 29/10/23 - 29/10/23

Avontuurlijke trekking in de Wadi Rum-woestijn Groepsreis

Groepsreis Jordanië

In het zuiden van het gastvrije koninkrijk Jordanië ligt een gebied van 720 km² waar de Bedoeïenen de baas zijn: Wadi Rum. Deze prachtige rotswoestijn bestaat uit een serie van valleien op een gemiddelde hoogte van 900 m. Niet voor niets werd dit gebied door de beroemde Lawrence of Arabia ‘Rum the magnificent’ genoemd. In zes pittige trajecten wandelen we door een indrukwekkend landschap van afgeronde, rode zandsteenrot­sen en adembenemend mooie vergezichten. Een week lang leven op het tijdloze ritme van de woestijn en met een geweldige omkadering door het lokaal team is een ervaring die je nooit meer vergeet. En niet onbelangrijk: Anders Reizen is hier al meer dan 30 jaar kind aan huis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/11/23 - 15/11/23

Kopra Ridge trekking: venster op Annapurna en Dhaulagiri Groepsreis

Groepsreis Nepal

In het Annapurna-massief, in een regio die nog niet zo toeristisch is en toch makkelijk te bereiken, situeert zich de Kopra Ridge trekking. Het is een fysiek niet erg zware tocht die alle elementen bevat die je van een trekking in Nepal verwacht: bergdorpjes, indrukwekkende panorama's en een resem landschappen met een flora die varieert van subtropisch tot hoog-alpien. Met indrukwekkende zichten op de Annapurna en Dhaulahiri trekken we aanvankelijk over het 'klassieke' Annapurna trail. Al gauw verlaten we dat pad en komen terecht in een afgelegen deel van de Annapurna foothills. Geen drukke lodges hier, wel gastvrije gemeenschapslodges en homestays, zodat we ook wat meepikken van het dagelijkse, harde leven in de Nepalese Himalaya én rechtstreeks bijdragen aan de inkomsten van het dorp waar we logeren. Het hoogste punt van onze tocht is het heilige Khayer-meer, gelegen op 4650 m. En op het einde van de tocht staat ons een bijzondere verrassing te wachten...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 05/11/23 - 23/11/23

Canarische Eilanden: Tenerife Groepsreis

Groepsreis Spanje

Tenerife is het grootste en ongetwijfeld bekendste Canarische Eiland. Eens je de drukbevolkte stranden de rug toekeert, kom je terecht in een woeste en afwisselende natuur waarin het stevig wandelen is. Tijdens deze reis - waarbij de hoogtemeters af en toe goed aantikken - verkennen we het vulkanische landschap van het nationaal park van de Teide, de hoogste berg van Spanje. Daarna ontdekken we de ongerepte en verrassend groene natuur in het uiterste noorden van het eiland.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/11/23 - 12/11/23

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Leeftijd jongste kind: