9 Resultaten snel wegwezen

Chronologische lijst

Door de Anti-Atlas naar Tafraoute

Groepsreis Marokko

De Anti-Atlas (of ‘Kleine Atlas’ in het Arabisch) is het laatste bergmassief vóór de woestijn. Je vindt er dramatische landschappen met argan- en amandelbomen, prachtig groene valleien en palmoases, en afgelegen dorpen bewoond door de Chleuh-Berbers. Hier ondernemen we een vijfdaagse trekking, met als eindbestemming het prachtig gelegen Tafraoute.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 13/03/19 - 20/03/19

Door bloeiende rododendronwouden naar Makalu Basecamp

Groepsreis Nepal

Deze reis combineert 2 trekkings: over de Milke Danda bergkam en naar het Makalu Basecamp. Milke Danda wordt omschreven als het 'koninkrijk van de rododendrons'. En dan hebben we het niet over struiken zoals je die hier ziet, maar indrukwekkende bossen in vele tinten. Na deze eerste trekking pauzeren we in Hatiya, een in een mooie vallei verscholen boeddhistisch-animistisch dorp tegen de grens met Tibet aan. De tweede trekking leidt naar het basiskamp van de Makalu, met zijn 8485 m een pracht van een Himalaya-reus. Wat mag je verwachten tijdens deze 24-daagse trekking? Al zeker géén platgelopen paden en weinig andere toeristen. Wél authentieke dorpjes, oerbossen, bergakkers en schitterend hooggebergte. We eindigen in Khandabari, waar de Vlaamse ontwikkelingsorganisatie Bikas een school aan het bouwen is. Als de planning gehaald wordt, maken we hiervan de inhuldiging mee en dat is een bijzondere gebeurtenis.   

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 22/03/19 - 21/04/19

El Hierro

Groepsreis Spanje

El Hierro is het meest westelijke en kleinste eiland van de Canarische Eilanden én het meest ongerepte. Net zoals op ‘grotere broer’ La Gomera trekt de ruige, bergachtige natuur geen strandliefhebbers maar wel wandelaars aan. Voor zo’n kleine oppervlakte (272 km²) biedt El Hierro een grote diversiteit aan landschappen: droog en vulkanisch in het zuiden, weelderige plantages in het noordoosten met daartussen dichte dennenbossen en vochtige regenwouden in het centrum. De kuststrook is rotsachtig met kliffen tot 1000 m hoogte en natuurlijke zwembadjes tussen rotsen en grotten. Een oase van rust en een echt wandelparadijs.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/03/19 - 31/03/19

Verrassend Arabië

Groepsreis Oman

Als enige in het rijtje van superrijke Golfstaten, is het politiek stabiele en veilige Oman er vrij goed in geslaagd om oud en nieuw te verzoenen. Dus behalve aan olie, hypermoderne gebouwen en een goeie infrastructuur, is het sultanaat ook rijk aan bezienswaardigheden. Voor deze kampeerreis kozen wij voor een traject dat ons van hoofdstad Masqat naar de Jebel Akhdar of Groene Bergen brengt, waar we enkele mooie tochten ondernemen. Het traditionele Oman gaan we opsnuiven in de oude stad Nizwa en het pittoreske bergdorp Misfat. Een flink eind rijden, maar onmogelijk om niét te doen, is Wahiba Sands en een onvergetelijk nachtje in de eindeloze woestijn. En we sluiten af met de ontdekking van enkele wadi's, bijzondere en enigszins exotische landschappen waarin het aangenaam wandelen is.  Ahlan wa sahlan!

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 29/03/19 - 07/04/19

Wandelweek op Rhodos - Altero singlereis

Groepsreis Griekenland

In het voorjaar, wanneer het massatoerisme nog niet op gang is gekomen, gaan we in deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking. We beginnen in de mooie en veelzijdige hoofdstad, vanuit het charmante dorp Archangelos wandelen we in het bosrijke binnenland en derde logiesplaats Pefkos biedt een ruime blik op zee. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/04/19 - 13/04/19

Sicilië: het noordoosten en Le Madonie

Groepsreis Italië

Sicilië in al zijn facetten: natuur, cultuur, lekker eten & drinken, wandelen in ongerepte natuurgebieden,... het zit er allemaal in! We doorkruisen Sicilië van de pelgrimsberg in Palermo tot het natuurreservaat aan de kust nabij Noto en het mooie Taormina. Wie houdt van lekker eten & drinken zal zijn hartje ophalen in de familiale agriturismi waar de eigen producten uit de tuin recht op het bord belanden. De grillige kust in het noorden, de ‘Siciliaanse alpen’ van Le Madonie en de valleien en kloven van de oostkust zetten hun poorten open voor ons.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 06/04/19 - 17/04/19

Langtang, Helambu en Gosainkund

Groepsreis Nepal

Langtang is het grootste nationaal park van Nepal, gelegen ten noorden van Kathmandu en grenzend aan Tibet. Hier baant de wilde Langtang-rivier zich een weg van het ruige hooggebergte met zijn besneeuwde toppen naar lagere subtropische regionen met dichte, jungleachtige vegetatie. Langtang NP is dan ook een rijke biotoop met een erg gevarieerde fauna en flora, waar onder andere de rode panda leeft. Onze 11-daagse trekking neemt aanvang in de lager gelegen regio Helambu, die weelderig begroeid is met wouden en waar dorpjes en terrasvormige akkers voor kleur zorgen. In meerdere dagen gaat het gestaag omhoog tot op de 4600 m hoge Laurebina-pas, die de toegang vormt tot Gosainkund, een regio hoog in de bergen met enkele prachtige meren en schitterende zichten op nabije Himalaya-reuzen. De Langtang-vallei zelf houden we tot het laatste, als kers op de taart. 

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 06/04/19 - 21/04/19

Valencia - Altero singlereis

Groepsreis Spanje

Valencia is Spanje’s derde grootste stad en gelegen aan de oostkust. Ze heeft altijd in de schaduw gestaan van Madrid en Barcelona maar heeft ondertussen flink aan populariteit gewonnen. En terecht, want Valencia verrast haar bezoekers met haar écht Spaans karakter, mooi stadscentrum en monumentale historische, vaak modernistische, gebouwen. Bovendien vind je er een spectaculair en gedurfd staaltje van moderne architectuur, de ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 06/04/19 - 10/04/19

In het spoor van de kersenbloesems

Groepsreis Japan

Japan is een complexe hi-tech-samenleving met een efficiëntie van een ongekend niveau. Tegelijk blijven zoveel oude tradities gerespecteerd en is het een warm en gastvrij land. We bezoeken het moderne Osaka en Kyoto, de oude hoofdstad en met 17 Werelderfgoed sites een van de rijkste culturele steden ter wereld. Iets kleinschaliger zoeken we het in Takayama en Nara. Twee héél bijzondere plaatsen die je tijdens deze reis leert kennen liggen op het Kii-schiereiland: de berg Koyasan, een spirituele en relaxte plaats, en Kumano Kodo, een netwerk van eeuwenoude pelgrimspaden waar we 2 dagen gaan wandelen. De wisselwerking tussen oud en nieuw, de afwisseling tussen cultuur en natuur maken dit bezoek aan Japan tot een boeiende belevenis. En in de periode waarin deze reis valt, bloeien in principe de Japanse kerselaars. We bezoeken dan ook enkele plaatsen waar we de roze kleurenpracht van deze bomen kunnen bewonderen. We eindigen in Tokyo, een overweldigende, futuristische miljoenenstad met interessante museums, perfect aangelegde parken, neon-landschappen, eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. 

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 07/04/19 - 22/04/19

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: