6 Resultaten snel wegwezen

Beknopt overzicht

Rondom de Gran Paradiso

Groepsreis Italië

In het noordwesten van Italië ligt het Nationaal Park Gran Paradiso. Dit gebied van desolate valleien en prachtig hooggebergte staat garant voor schitterende zichten op de mooiste Alpentoppen en een rijk dierenleven. Een pittige doorgaande tocht met mooi opgebouwde wandelingen - maar mét bagagevervoer en comfortabel logies - brengt ons van de Aostavallei naar de Piëmontese Alpen via de valleien Valgrisenche, Val di Rhêmes en Valsavarenche. 

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 05/08/17 - 14/08/17

Kempen-Broek, een grensgeval

Groepsreis Nederland & België

Aan weerszijden van de grens Nederland-België, tussen Maaseik en Bocholt in het noorden van Belgisch Limburg, strekt zich het Kempen-Broek uit. Daar hielden zich lang geleden smokkelaars en bokkenrijders schuil; nu zijn het vooral libellen die er hun toevlucht zoeken! Kempen-Broek is een uitgestrekt, bewandelbaar natuurgebied met moerassen, broekbossen, waterpartijen en... stilte.  We vertrekken in het kerkdorp Stramproy (gemeente Weert) voor een grensoverschrijdende dagwandeling met picknick aan de ‘Voorste Luysmolen’ in Bocholt, een eeuwenoude watermolen op de Abeek. Eindigen doen we waar we begonnen, met een lekkere maaltijd. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/08/17 - 06/08/17

Het zoete Waasland

Groepsreis België

‘Ende Quam in Waes, int soete lant’, zo kan je lezen in het middeleeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde. Het 'zoete' Waasland is een relatief onbekende streek met bossen, vaarten en landschappen zonder lintbebouwing. De wandeling is ca. 25 km lang en voert vanaf Eksaarde door het typisch kleinschalige Waaslandse landschap naar Moerbeke om vervolgens een ruime lus door het mooie Heidebos te maken. Langs de Moervaart wandelen we naar het Provinciaal Domein Puyenbroek en tenslotte volgen we het prachtige riviertje Zuidlede terug naar Eksaarde.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 15/08/17 - 15/08/17

Overweldigend Alaska

Groepsreis Verenigde Staten

Superlatieven schieten te kort in de beschrijving van Alaska. Niet alleen is het de grootste Amerikaanse staat, je vindt hier ook de hoogste berg van Noord-Amerika – Mount McKinley (6193 m) – en méér kustlijn dan in alle andere staten bij elkaar. Het is eveneens de dunstbevolkte staat (1 inwoner per 2,5 km²), wat uiteraard alles te maken heeft met het feit dat 2/3de van het land beschermd natuurgebied is. De concentratie aan in het wild levende dieren - zowel te land, te zee als in de lucht - is haast nergens zo groot. Bovendien is dit de periode dat de kariboes volop met hun trek bezig zijn. In de loop van deze reis bevind je je in steeds wisselende landschappen: van de uitgestrekte naaldbossen in het zuiden van Alaska tot aan de arctische toendra in het meer noordelijke Denali National Park, aangevuld met spectaculaire fjordenlandschappen. We bezoeken diverse nationale parken, maar de natuur daarbuiten is vaak even overweldigend.  Eind augustus, eerste helft september geniet dit stuk Alaska nog steeds van mild weer, terwijl het in de nationale parken al een stuk minder druk is. 

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 23/08/17 - 12/09/17

Door duinen en polders naar Oostende

Groepsreis België

Vanuit Oostende Station trammen we naar Oostduinkerke. Daar trekken we, na een korte opwarming, resoluut het nog grotendeels ongerepte duinengebied in. Voor de picknick houden we halt dicht bij de dijk van Nieuwpoort. Een pontje brengt ons over de IJzer en via het natuurreservaat van de IJzermonding bereiken we het kanaal Nieuwpoort- Plassendale. De tram brengt ons tot aan de Venetiaanse Galerijen in Oostende waarna we langs de dijk verder stappen naar het restaurant voor de (vis-)maaltijd aan de haven.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 27/08/17 - 27/08/17

Lapland: Kungsleden in de late zomer

Groepsreis Zweden

In het uiterste noorden van Zweden, boven de poolcirkel, ligt een woest en ongerept wildernisgebied. Wij lopen er een stuk van het langeafstandspad Kungsleden, in de regio van Zwedens hoogste berg, de Kebnekaise (2174 m). Als je houdt van een stevige trekking in een onaangetaste natuur, dan is dit een reis voor jou.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/08/17 - 06/09/17

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: