4 Resultaten

Chronologische lijst

Wandeleiland Santo Antão

Individuele reis Cabo Verde

Combinatie van de twee eilanden: São Vicente en Santo Antão. Het woestijneiland Sao Vicente is het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel. Mindelo is een kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai, resten van een verzonken krater. Ze vormt tevens het centrum van de Kaapverdische muziek, die een vooraanstaande plaats bekleedt in het dagelijkse leven van de archipelbewoners. Santo Antão is het bergachtige, tropische eiland en is het wandelparadijs van Kaapverdië. Drie verschillende locaties op dit eiland zijn de uitvalsbasis voor diverse mooie tochten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Santo Antão met doorgaande tocht

Individuele reis Cabo Verde

Tijdens deze 15-daagse reis verken je het eiland Santo Antão uitgebreid. Dit bergachtige, tropische eiland is namelijk het wandelparadijs van Kaapverdië. Gedurende deze reis maak je een doorgaande tocht waarbij de mooiste plekjes aan elkaar worden geregen. Je wandelt van logies tot logies terwijl je bagage naar de volgende locatie vervoert wordt. Af en toe blijf je een extra nacht op een locatie om even op adem te komen of een luswandeling te maken. Zo maak je wandelingen langs de Cova krater met prachtige tropische plantages, Ribeira Grande, Cha de Igreja, Fonteinhas, Ponta do Sol en verken je een aantal primitieve dorpjes en prachtige paden langs de rotskust en de groenblauwe zee. Opgelet: vanwege de grote hoogteverschillen op het eiland moet je soms ganse dagen voortdurend klimmen of dalen. Deze reis is dus enkel geschikt als je conditie dit toelaat (de bagage wordt wel voor je vervoerd).    

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

São Nicolau en Santo Antão

Individuele reis Cabo Verde

Tijdens deze reis combineer je drie van de 5 eilanden: São Nicolau, São Vicente en Santo Antão. São Nicolau is een eiland vol prachtige heuvels en sfeervolle dorpen. Je kan er mooie wandelingen maken zoals naar de top van de Monte Gordo-vulkaan (1312 m), via een groene 'ribeira' naar een visserdorp of naar het nagenoeg verlaten dorp Fontaïnos, waar schapen, geiten, ezels en koeien lijken te regeren. Op dag 5 vertrek je naar São Vicente, het woestijneiland van de Kaapverdische eilanden. Sao Vicente is het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel. Mindelo is een kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai, resten van een verzonken krater. Ze vormt tevens het centrum van de Kaapverdische muziek, die een vooraanstaande plaats bekleedt in het dagelijkse leven van de archipelbewoners. Santo Antão, is het wandelparadijs van Kaapverdië. Eito en het rustige kustplaatsje Ponta do Sol zijn de uitvalsbasis voor diverse mooie tochten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 12

Uitbreiding Fogo

Individuele reis Cabo Verde

Fogo is een grote vulkaan die aan de ene kant bijna recht uit de oceaan 3000 meter omhoog rijst en aan de andere kant weer glooiend de zee in gaat. Het stadje Sao Filipe, de hoofdstad van dit eiland, is heel apart qua sfeer en bouwstijl. Deze vulkaan domineert dit eiland en natuurlijk ook deze verlenging op Cabo Verde.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: