26 Resultaten afreis gegarandeerd

Beknopt overzicht

Wandelen en genieten in de groene Minho

Groepsreis Portugal

In het noorden van Portugal, op de grens met Spanje, ligt de prachtige Minho-streek. Joëlle en Dirk verwelkomen ons op hun domein, waar de ‘lodges’, elegante cottages uit tentzeil, verspreid liggen tussen de lavendelvelden. Aangezien het om een kleine groep gaat van maximum 8 deelnemers, heeft elke deelnemer zijn/haar eigen slaapplaats. Je voelt je meteen thuis in dit charmant en natuurlijke verblijf, omringd door groene heuvels. Het is hier dat we een 'heerlijke' week hebben gepland, gevuld met wandelingen, originele kookworkshops en lekker eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/06/17 - 17/06/17

Solidariteitswandelreis op Lesbos

Groepsreis Griekenland

Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland, gelegen in de oostelijke Egeïsche Zee vlakbij de Turkse kust. Vroeger niet gekend bij het grote publiek, nu wel ten gevolge van de vluchtelingencrisis. Maar de schoonheid van Lesbos is onveranderd gebleven. Het eiland blinkt nog steeds uit in eenvoud, variatie, authenticiteit en gastvrijheid. En dat ze gastvrij zijn, hebben de bewoners van Lesbos afdoend bewezen! Tijdens deze reis, die in samenwerking met Lesvos Solidarity wordt gerealiseerd, genieten we van prachtige wandelingen, interessante sites, heerlijke maaltijden, zon en zee. Maar we krijgen ook ongelooflijke verhalen te horen, beseffen dat het vluchtelingenprobleem complex is en niet snel zal verdwijnen. Het wordt dus een speciale reis, deze solidariteitswandelreis. Eentje die je wellicht niet snel zal vergeten…

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 17/06/17 - 25/06/17

De valleien van Maas en Bocq, een mooi stukje Condroz

Groepsreis België

Vandaag gaan we op wandel in de Condroz, een landstreek die een buffer vormt tussen de Ardennen en de rest van België. Begin- en eindpunt zijn de stationnetjes van Godinne en Yvoir. Op ons pad ligt een mooi stukje Maasvallei, met pittige hellingen en afdalingen en enkele prachtige panorama’s. Langs het gehucht Tricointe, gelegen op het kalkplateau, stappen we via Ahinvaux naar Bauche. We dwarsen de vallei van de Bocq en het natuurgebied van Champalle. We eten onze picknick op in een café in Evrehailles. Daarna gaat het richting Poilvache met een kleine uitloper naar Houx om tenslotte  Yvoir te bereiken. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/06/17 - 18/06/17

Schilderachtige dorpen en paden van de Gaume

Groepsreis Frankrijk & België

De Gaume strekt zich uit over het meest zuidelijke stukje van België en het aangrenzend gebied in Frankrijk. Hier ruimen de diep ingesneden valleien van de Ardennen plaats voor een zacht golvend plateau met akkers, weiland en bossen. Typisch voor de streek zijn de ‘cuesta’s’, heuvels die aan de ene zijde een steile en aan de andere kant een zachte helling vertonen. Het weekend krijgt ook een religieus tintje. Op ons pad liggen immers 3 belangrijke heiligdommen: de trappistenabdij van Orval, het eeuwenoude bedevaartsoord Avioth  en de hermitage van Saint-Walfroy. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 22/06/17 - 25/06/17

Wandelparadijs Madeira

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 3 logiesplaatsen - Machico, Encumeada en Funchal - ontdekken we de vele gezichten van Madeira.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 05/07/17 - 16/07/17

Het oude koninkrijk Mustang

Groepsreis Nepal

Tot 1992 werden toeristen niet toegelaten in Mustang en ook nu wordt het nog maar zeer weinig bezocht. Je mag er enkel naartoe met een dure permit. Mede door de geïsoleerde ligging - enkel een piste leidt naar Mustang - leeft er een eeuwenoude cultuur voort. Alles is er quasi onaangeroerd door de tand des tijds en de natuur is groots, met vooral schitterende vergezichten op de Annapurna’s. In Mustang ben je een bevoorrecht reiziger. Omdat je er allicht slechts eenmaal in je leven komt, hebben wij geopteerd voor een grondig bezoek waarbij je 13 dagen op het grondgebied van Mustang verblijft en ook minder bezochte dorpen bezoekt. Dit biedt je meteen de garantie dat je uit je bezoek aan Mustang ook werkelijk het maximale haalt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 07/07/17 - 28/07/17

Rugzaktrekking in de Vanoise

Groepsreis Frankrijk

Het Vanoise-massief is de kern van het schitterende natuurgebied van het gelijknamige nationale park, 61.000 ha groot en het eerste nationale park van Frankrijk (°1963). Dit hooggebergtereservaat ligt tussen de bovenloop van de rivieren de Isère en de Arve, tegen de Italiaanse grens aan. Het sluit mooi aan op het Italiaanse Parco Nationale del Gran Paradiso. De Vanoise heeft niet alleen een resem toppen boven de 3000 m, je vindt er ook enkele gletsjers, mooie valleien en meren. We bieden een prachtige 5-daagse rugzaktrekking aan door het hart van het massief. Overnachten doen we in sfeervolle, comfortabele berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 09/07/17 - 15/07/17

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. Langs Berberdorpen trekken we in 9 dagen over paden naar de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika. De route die wij volgen is niet alleen authentiek, maar doet je geleidelijk wennen aan de hoogte en staat ons toe muilezels voor de bagage mee te sturen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/07/17 - 22/07/17

Ongewone natuur- en cultuurreis

Groepsreis Sri Lanka

De natuur op Sri Lanka is overweldigend. Dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. Een reis door een veelzijdig en inspirerend land.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 11/07/17 - 28/07/17

Wandelen en yoga in het Pajottenland

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je half juli terecht voor een zalig weekend ontspannen, met een afwisseling tussen wandelen en yoga.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 14/07/17 - 16/07/17

Jezus-Eik: door park en arboretum

Groepsreis België

Het dorp Jezus-Eik werd gebouwd rond de stam van de vroegere ‘duivelseik’, die later gekerstend werd tot Jezus’ eik. Van aan de kerk trekken we door en langsheen een mooi stukje Zoniënwoud naar het park van Tervuren. We wandelen langs het befaamde Museum voor Midden-Afrika naar het centrum voor een middagpauze. Dan gaan we opnieuw door het park om via het uitgestrekte arboretum met zijn rechte lanen en mooie graslanden opnieuw bij de eik te belanden. Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 16/07/17 - 16/07/17

Huttentocht in Silvretta

Groepsreis Oostenrijk

Het Silvretta-massief spreidt zich uit over het Oostenrijks-Zwitsers grensgebied. Het landschap wordt gedomineerd door meerdere bergtoppen van +3000 m, adembenemende gletsjers en uitgestrekte valleien. Van aan het Silvretta-stuwmeer leidt een zesdaagse trektocht ons langs de mooiste plekjes en uitzichtpunten van het gebied. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur, met overnachting in goed uitgeruste berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 29/07/17 - 05/08/17

Gebergtes van Zuidoost-Polen

Groepsreis Polen

In het zuidoosten van Polen wordt de grens met Slowakije en Oekraïne gevormd door enkele schilderachtige bergketens. Wij wandelen in Bieszczady, Beskid Sadecki, Pieniny en Tatras, van zachtglooiend tot uitgesproken bergachtig. Ook ontdekken we een stukje van de bewogen geschiedenis van Polen: in kleine dorpjes, in het prachtig historisch centrum van Kraków, in Auschwitz-Birkenau.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 02/08/17 - 13/08/17

Rondom de Gran Paradiso

Groepsreis Italië

In het noordwesten van Italië ligt het Nationaal Park Gran Paradiso. Dit gebied van desolate valleien en prachtig hooggebergte staat garant voor schitterende zichten op de mooiste Alpentoppen en een rijk dierenleven. Een pittige doorgaande tocht met mooi opgebouwde wandelingen - maar mét bagagevervoer en comfortabel logies - brengt ons van de Aostavallei naar de Piëmontese Alpen via de valleien Valgrisenche, Val di Rhêmes en Valsavarenche. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 05/08/17 - 14/08/17

Bossen en meren in Zuid-Finland - Altero singlereis

Groepsreis Finland

In drie van de mooiste nationale parken die Zuid-Finland te bieden heeft, laten we alle stress achter ons. Geen adrenaline-kicks tijdens deze reis (of het moet van een duik in het ijskoude water zijn), wel wandelend genieten van oeroude bossen vol zuivere lucht, van de rust en de stilte en van een degelijke Finse sauna.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 11/08/17 - 20/08/17

Schotland: Skye is the limit

Groepsreis Groot-Brittannië

De Hebriden vormen de meest westelijke eilanden van Schotland. Door kenners omschreven als het mooiste van alle Hebriden (door sommigen zelfs als het allermooiste stukje Schotland), biedt Skye een enorme afwisseling: een woestenij van heuvels en bergen, meertjes en watervallen en een grillige kustlijn, door talloze diepe zeearmen ingesneden. Skye combineert het weergaloze Schotse landschap met een mystieke eilandsfeer.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/08/17 - 27/08/17

Overweldigend Alaska

Groepsreis Verenigde Staten

Superlatieven schieten te kort in de beschrijving van Alaska. Niet alleen is het de grootste Amerikaanse staat, je vindt hier ook de hoogste berg van Noord-Amerika – Mount McKinley (6193 m) – en méér kustlijn dan in alle andere staten bij elkaar. Het is eveneens de dunstbevolkte staat (1 inwoner per 2,5 km²), wat uiteraard alles te maken heeft met het feit dat 2/3de van het land beschermd natuurgebied is. De concentratie aan in het wild levende dieren - zowel te land, te zee als in de lucht - is haast nergens zo groot. Bovendien is dit de periode dat de kariboes volop met hun trek bezig zijn. In de loop van deze reis bevind je je in steeds wisselende landschappen: van de uitgestrekte naaldbossen in het zuiden van Alaska tot aan de arctische toendra in het meer noordelijke Denali National Park, aangevuld met spectaculaire fjordenlandschappen. We bezoeken diverse nationale parken, maar de natuur daarbuiten is vaak even overweldigend.  Eind augustus, eerste helft september geniet dit stuk Alaska nog steeds van mild weer, terwijl het in de nationale parken al een stuk minder druk is. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 23/08/17 - 12/09/17

Yunnan, China's mooiste provincie

Groepsreis China

Yunnan, waar China, Zuidoost-Azie en de Himalaya samenkomen, wordt vaak de mooiste provincie van China genoemd. Het is een prachtige regio om te ontdekken, ecologisch en cultureel zeer divers. Deze reis concentreert zich op het dunner bevolkte noordwesten van Yunnan, ten oosten van de Himalaya, bewoond door Tibetanen vooral, maar ook Naxi, Bai, Yi en Lisu. Tijdens deze reis volgen we eerst de Mekong noordwaarts, om daarna naar het zuiden te reizen via de Yangtse. We gaan twee dagen wandelen in de schaduw van de Kawa Karpo (6740 m), de hoogste berg van Yunnan en heilig voor de Tibetaans boeddhisten. In de bekende Tiger Leaping Gorge heeft de Yangtse-rivier over een lengte van 15 km een diepe canyon uitgesleten. Hier wandelen we drie dagen, met besneeuwde bergen aan weerszijden van de kloof. Niet voor niets wordt dit als een van de mooiste kloven ter wereld beschouwd.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/09/17 - 30/09/17

De Zweedse 'Hoge Kust'

Groepsreis Zweden

In een land waar de kusten laag en vlak zijn, vormt de ‘Höga Kusten’ een bijzonderheid. Niet alleen is de kust hier afgezoomd met heuvels en lage bergen, maar door een uniek geologisch fenomeen werd het gebied ook als Unesco werelderfgoed geklasseerd. Baaien en fjorden met schilderachtige vissersdorpen, glooiende wouden met verstilde meren, een klein eiland en trendy Stockholm: dat zijn de ingrediënten van deze reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/09/17 - 18/09/17

Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België, heeft het indrukwekkende buren als Iran en Turkije. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Zelf noemen ze hun land Hayastan. Wandelen doen we in de bergen van lagere Kaukasus, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden,  bergmeren en bossen. En daartussen de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters, gebeeldhouwde khachkar-kruisen en versterkte forten die herinneren aan een roemrijke, bewogen en vaak tragische geschiedenis. Maar het hedendaags Armenië gaat niet gebukt onder het juk van het verleden. We ontmoeten dan ook een volk dat vooral gastvrij, bescheiden en nieuwsgierig is. Deze veelzijdige wandelreis wordt een bijzondere ervaring.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 02/10/17 - 14/10/17

Java, Bali en Sulawesi

Groepsreis Indonesië

Deze reis geeft je een mooi idee van de gevarieerde schoonheid van de Indonesische archipel. We beginnen rustig aan in en rond het Javaanse Yogyakarta met lokale marktjes, de Borobodur en de tempels van Prambanan, een fietstocht door de rijstvelden. Dan trekken we naar het oosten van Java voor de ultieme vulkaanervaring bij de Bromo en Ijen-krater. Tijd om over te steken naar het groene eiland Bali, met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage! Het laatste deel van de reis speelt zich af op het eiland Sulawesi. Hier ondernemen we een pittige trekking in het paradijselijk regenwoud, langs rijstvelden en typische dorpjes van de Toraja's, gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 02/10/17 - 24/10/17

Het eiland Amorgos

Groepsreis Griekenland

De Griekse Cycladen-eilanden blijven ons inspireren. Deze reis brengt je naar Amorgos, gelegen in de zuidoostelijke hoek van de archipel. Als je, zoals wij, het eiland nadert vanaf de zee, lijken de gekartelde bergtoppen op de rug van een grote draak. Amorgos kent relatief weinig strandtoerisme. Maar wie op zoek is naar het landelijke Cycladische leven en graag wandelt in een mediterrane natuur tussen de bergen en de zee, is hier aan het juiste adres.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 14/10/17 - 22/10/17

Hawaï

Groepsreis Verenigde Staten

Hawaï, middenin de Stille Oceaan gelegen, is een eilandengroep die heel wat meer te bieden heeft dan de sublieme stranden en de surfcultuur waar het vooral gekend om is. Hier is de multiculturele samenleving de regel en niet de uitzondering en dat zorgt voor een kleurrijke waaier aan culturele tradities. De ongelofelijk gevarieerde landschappen en kuststroken van dit Polynesisch paradijs vormen de essentie van onze actieve ontdekkingsreis op de eilanden Big Island, Maui en Kaua’i.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 22/10/17 - 08/11/17

Rondreis in een verrassend hoekje van Zuid-Amerika

Groepsreis Suriname

Suriname is een warm land, in alle opzichten. Van de bruisende hoofdstad Paramaribo tot in de diepe jungle van het binnenland, overal word je hartelijk welkom geheten. Op 13 goed gevulde dagen krijgen we een mooi beeld van de rijke Surinaamse natuur waarin tropisch regenwoud en rivieren een hoofdrol spelen. De etnische en culturele smeltkroes die Suriname is, maken dit tot een boeiende reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 28/10/17 - 12/11/17

Cultuur, woestijn en gastvrijheid (Altero Singlereis)

Groepsreis Jordanië

Jordanië herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na de ‘highlights’ rond Amman, nemen wij je mee voor een meerdaagse verkenning te voet van de magische rotsstad Petra. Een prachtige afsluiter vormt de trekking in Wadi Rum. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen, … belevenissen die je nooit meer vergeet.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 01/11/17 - 12/11/17

Tasmanië

Groepsreis Australië

Ten zuiden van het Australische vasteland ligt Tasmanië, een relatief compact eiland met een relaxte sfeer waar je  landschappen terugvindt die tot de meest indrukwekkende ter wereld behoren. ‘Tassie’ has it all: wouden en wildernis, beaches & bergmeren en een fauna & flora die tot de verbeelding spreken (om de Tasmaanse duivel niet te noemen). Wandelend verkennen we de enorme verscheidenheid van deze verre, maar zo unieke bestemming.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 25/11/17 - 16/12/17

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: