26 Resultaten afreis gegarandeerd

Beknopt overzicht

Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford - Altero singlereis

Groepsreis Groot-Brittannië

Het Engelse platteland spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n tweehonderd kilometer ten noordwesten van Londen. Het is een land dat menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Met het Victoriaanse Bath en universiteitsstad Oxford in de buurt, kunnen we deze twee parels uiteraard niet overslaan. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 26/05/18 - 03/06/18

Belgrado: het hippe historische hart van de Balkan

Groepsreis Servië

De Servische hoofdstad Belgrado is prachtig gelegen aan de samenvloeiing van de Sava en de Donau. Door de strategische ligging was Belgrado gedurende meerdere eeuwen het strijdtoneel tussen de Oostenrijks-Hongaarse en Ottomaanse legers. Zowel in de cultuur als in de levensstijl zijn tot op vandaag deze oosterse en westerse invloeden met elkaar verweven, pittig gekruid met een karaktervolle Slavische eigenheid. En dat geeft de stad haar unieke sfeer. Belgrado was ook de hoofdstad van het vroegere Joegoslavië. Na het wegvallen van het communisme en de daaropvolgende burgeroorlogen liep de stad grote schade op. Nu, 15 jaar na de laatste NAVO-bombardementen, is de stad haar economische, sociale en culturele slagkracht volop aan het herwinnen. Te voet en per fiets maken we enkele dagen deel uit van dit boeiende proces en ontdekken we de interessantste plekken van een stad die goed op weg is een van de meest bruisende hoofdsteden van Europa te worden.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 20/06/18 - 24/06/18

Door duinen en polders naar Oostende

Groepsreis België

Vanuit Oostende Station trammen we naar Oostduinkerke. Daar trekken we, na een korte opwarming, resoluut het nog grotendeels ongerepte duinengebied in. Voor de picknick houden we halt dicht bij de dijk van Nieuwpoort. Een pontje brengt ons over de IJzer en via het natuurreservaat van de IJzermonding bereiken we het kanaal Nieuwpoort- Plassendale. De tram brengt ons tot aan de Venetiaanse Galerijen in Oostende waarna we langs de dijk verder stappen naar het restaurant voor de (vis-)maaltijd aan de haven.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 24/06/18 - 24/06/18

Hageland en het kasteel van Horst

Groepsreis België

De Gempemolen in Sint-Joris-Winge is een oude watermolen in een prachtig stukje Hageland, ideaal dus als uitvalsbasis voor een wandeling. We vertrekken om 10 uur en wandelen over de Troostenberg en Roeselberg naar het natuurgebied Motbroek. Daar trekken we doorheen om via Houwaart de wijngaarden van de Houwaartseberg te bereiken. In het dorpje Nieuwrode houden we halt en eten onze boterhammen in een café. Over een klein deel van de Sint-Jobsweg - met nog een laatste weids zicht over het Hageland - verlaten we Nieuwrode. We bezoeken even de mooie en mooi gelegen pastorie van Sint-Pieters-Rode en richten vervolgens het vizier op het kasteel van Horst, een 13-de eeuwse waterburcht, ook bekend als het ‘kasteel van de Rode Ridder’. We drinken iets in het vroegere wagenhuis en keren door open veld terug naar ons vertrekpunt. Omstreeks 18 uur gaan we in het mooi gerestaureerde en tot horecazaak omgebouwde molengebouw rond 18 uur aan tafel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 24/06/18 - 24/06/18
Ja, afreis gegarandeerd 08/07/18 - 08/07/18

Ongetemd Donegal

Groepsreis Ierland

Donegal, in het uiterste noordwesten van Ierland, betekent ‘vreemdeling’ in het Gaelic. Zowel geografisch als historisch verschilt County Donegal inderdaad wel wat van de rest van Ierland. Maar net zoals elders op het groene eiland, is het er mooi en heerlijk om te wandelen. Het ongetemde landschap van grillige kustlijnen, moerassige schiereilanden en ronde bergtoppen wordt in alle opzichten bepaald door de Oceaan die zich eindeloos uitstrekt achter de rotsige kapen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/07/18 - 08/07/18

Dwars door de Atlas van oost naar west

Groepsreis Marokko

Deze magnifieke trekking is een solide uitdaging voor ervaren bergwandelaars die de twee mooiste massieven van de Marokkaanse Hoge Atlas aan elkaar rijgt. In 19 opeenvolgende dagen wandelen we over de top van de M’Goun (4068 m) naar die van de Toebkal (4167 m), met er tussenin een waaier aan spectaculaire berglandschappen, authentieke Berberdorpen en hier en daar een vleugje cultuur. Marokko all-in.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 06/07/18 - 29/07/18

Trekking in het Altai-gebergte

Groepsreis Rusland

De Russische deelrepubliek Altai grenst aan Mongolië, China en Kazachstan en is in alle opzichten een kruispunt van verschillende culturele werelden. In dit immense en spaarzaam bewoonde gebied zorgt de ontmoeting van Siberische taiga, Kazachse steppen en Mongoolse halfwoestijnen voor een verzameling epische landschappen. Het Altai-gebergte herbergt duizenden rivieren, meren en gletsjers, én Siberië's hoogste, de Belukha (4605 m). Het is naar de voet van deze mythische berg dat wij een trekking aanbieden. Omwille van de afgelegen ligging is het geen evidente, maar wel een zeer exclusieve bestemming. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 20/07/18 - 06/08/18

Door de vallei van de Demer en de Demerbroeken

Groepsreis België

De wandeling start op wandelafstand van het centrum van het dorpje Testelt. We trekken richting Zichem - wie kent nog Ernest Claes en zijn Witte? - om tussen Doodbroek en Kloosterbeemden af te slaan naar de oever van de Demer. Deze volgen we stroomafwaarts naar en door Testelt. We blijven niet op de oever wandelen, maar trekken het mooie natuurgebied Demerbroeken in en wandelen naar Langdorp, waar we terecht kunnen voor een middagpauze. Vlak bij de kerk steken we de Demer over en doorkruisen het stroomgebied van de Motte naar de Wijnberg. We dalen af naar de Demer om hem dit maal stroomopwaarts te volgen en wijken nog even uit naar de Laarbeek. Weer terug aan het punt waar we vanmorgen vertrokken, zijn we aan een deugddoend avondmaal toe.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 22/07/18 - 22/07/18

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 28/07/18 - 09/08/18

Het schiereiland Beara - Altero singlereis

Groepsreis Ierland

In het zuidwesten van Ierland ligt het schiereiland Beara, net onder de meer bekende (en drukker bezochte) schiereilanden Kerry en Dingle. Het smalle Beara strekt zich 48 km ver in de Oceaan uit en bundelt op een kleine oppervlakte een magische wereld van meren en bergen, omringd door een schilderachtige kust. De invloed van de Golfstroom is er nog groter dan elders en beïnvloedt dus nog sterker de diversiteit van de flora. De Beara Way vormt de leidraad van deze reis. We stappen hoofdzakelijk langs steeds wisselende kliffenkusten, maar snijden geregeld dwars door het binnenland. De tocht naar Hungry Hill en de trekking langs ‘The Pocket’ zijn serieuze kuitenbijters. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 26/08/18 - 02/09/18

Corsica: van de bergen naar de zee (met bagagevervoer)

Groepsreis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de wandelaar die liever geen rugzak draagt en hotels verkiest boven berghutten, ligt deze prachtige bestemming binnen handbereik. Van de toppen van het hooggebergte in het binnenland dalen we af naar de diepblauwe zee aan de golf van Porto.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/09/18 - 08/09/18

Wandelen en yoga op het eiland Brac

Groepsreis Kroatië

Het zonovergoten zuiden van Kroatië is een smalle strook kust verdoken achter een sliert grote en kleine eilanden in de diepblauwe Adriatische Zee. Een van de grootste eilanden is Brac. Op het terrein van een prachtige agriturismo in het binnenland van Brac ligt een zuiders paradijsje. Aan de rand van het boerendorp is een stuk van de voormalige boomgaard omgetoverd tot een oase van rust. Hier logeren we op een "boutique camping" met luxueuze safaritenten die we helemaal voor ons zelf hebben. Een zwembad en schaduwrijk loungeterras ronden het geheel af. "OMG", dachten wij, "is dat nu niet de ideale locatie voor een wandel- en yogavakantie?"

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/09/18 - 08/09/18

Europa's best bewaarde geheim

Groepsreis Georgië

Een complexe geschiedenis heeft Georgië een prachtig erfgoed van kunst en architectuur geschonken. Maar het is ook een land dat voluit de 21ste eeuw is ingedoken. Tijdens deze reis gaan wij op zoek naar de cultuur met grote C, maar ook naar de mensen. De gulheid van de bevolking uit zich onder meer in de overvloed aan voedsel en drank die je overal te beurt valt. Een derde troef van Georgië is de natuur. Het land is gelegen in het zuiden van de machtige Kaukasus. Panorama’s met besneeuwde bergtoppen, dorpen waar de tijd geen vat op heeft, kleurige bloemenweides, ruwe gletsjers en onverwacht felblauwe bergmeren liggen op ons pad. We gaan wandelen in 2 verschillende gebieden, die elk een ander gezicht van Georgië laten zien: dagtochten in het Nationaal Park Kazbegi en een trekking in Svaneti, de eigenzinnige streek in het noordwesten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 07/09/18 - 23/09/18

Yunnan, China's mooiste provincie

Groepsreis China

Yunnan, waar China, Zuidoost-Azië en de Himalaya samenkomen, wordt vaak de mooiste provincie van China genoemd. Het is een prachtige regio om te ontdekken, ecologisch en cultureel zeer divers. Deze reis concentreert zich op het dunner bevolkte noordwesten van Yunnan, ten oosten van de Himalaya, bewoond door Tibetanen vooral, maar ook Naxi, Bai, Yi, Hui en Lisu. Tijdens deze reis vertrekken we vanuit Kunming noordwaarts richting Dali, van daaruit gaan we verder naar Tibetaanse gebieden langs de Yangtse en Mekong, en daarna weer zuidwaarts naar Lijiang. Onderweg brengen we culturele bezoeken, maar gaan we ook veel wandelen: in de de heuvels van de historische theeroute rond Shaxi, in de schaduw van de Kawa Karpo (6740 m), de hoogste berg van Yunnan en heilig voor de Tibetaans boeddhisten, en uiteraard in de bekende Tiger Leaping Gorge. Niet voor niets wordt dit als een van de mooiste kloven ter wereld beschouwd. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 09/09/18 - 29/09/18

Naar Santiago de Compostela over de ‘camino Frances’

Groepsreis Spanje

Met verschillende aanlooproutes doorheen Frankrijk, start de ‘Camino Frances’ aan de Frans-Spaanse grens om vervolgens helemaal westwaarts naar Santiago te lopen. Wij volgen het laatste deel van dit 'Franse' pad, van O Cebreiro tot Santiago, met logies in kleine en authentieke hotelletjes en pensions. In de middeleeuwen liep de pelgrim het lange pad naar Santiago de Compostella uit vroomheid, of om genezing van een ziekte of vergiffenis voor zijn zonden te verdienen. De hedendaagse pelgrim gaat veeleer op pad om cultuurhistorische of toeristische redenen, maar allicht ook om even aan onze drukke wereld te ontsnappen en terug te keren tot zichzelf.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 21/09/18 - 30/09/18

Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn

Groepsreis Italië

Piëmonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Het is een zeer aantrekkelijke regio die zowat volledig in het teken staat van de productie van wijn en hazelnoten. We maken 6 dagtochten door het zuidelijk deel van deze nog niet zo toeristische streek, langs prachtige middeleeuwse dorpjes. Bij goed weer hebben we op de heuveltoppen spectaculaire vergezichten op het Alpenmassief van Monte Viso tot Mont Blanc. Bovendien genieten we van de overheerlijk lokale keuken en als toemaatje is er het bezoek aan Turijn.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 23/09/18 - 02/10/18

De Sierra Norte de Sevilla

Groepsreis Spanje

In Andaloesië, het uiterste zuiden van Spanje, varieert de natuur van zonovergoten, mediterrane vlakten tot groene, met bos bedekte heuvels. Bovendien vind je er een fascinerende mengeling van Arabische, christelijke en joodse culturen. Omdat wij niet wíllen kiezen, gaan we tijdens deze reis zowel wandelen als citytrippen: in het natuurgebied Sierra Norte en in de prachtige steden Sevilla en Córdoba.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 23/09/18 - 30/09/18

Vulkaanwandelen op de Eolische Eilanden

Groepsreis Italië

Wie gefascineerd is door vulkanen, hoeft niet naar verre continenten te reizen. Ten noorden van Sicilië liggen de paradijselijke Eolische (of Liparische) eilanden. Tijdens deze zonnige, Zuid-Italiaanse 'island hopping' wandelen we op de flanken van de vulkanen Stromboli, Monte Fossa delle Felci en Monte Guardia, en bewonderen hun grote broer de Etna.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 09/10/18 - 17/10/18

De Slag om Verdun, een historische wandeling

Groepsreis Frankrijk

Een idyllisch en glooiend landschap met velden, weiden, bossen, dorpjes en vergezichten was het toneel van één van de bloedigste veldslagen van de eerste wereldoorlog. De slag om Verdun in 1916 duurde 9 maanden en resulteerde in een totaal verwoest gebied waar niets meer recht stond, geen boom, geen huis... Honderd jaar later ontdekken we de ‘villages détruits’ en de sporen van de waanzin, bedekt met het groene deken van de natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 27/10/18 - 30/10/18

Allerheiligenweekend in het Krijtland

Groepsreis Nederland & België

In het uiterste zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg, grenzend aan Duitsland in het oosten en België in het zuiden, ligt het Krijtland. Het wordt ook wel Mergel- of Heuvelland genoemd, naar de mergelbodem waar de riviertjes Geul en Gulp en hun vele zijriviertjes dalen met vaak steile hellingen hebben uitgesneden. We wandelen omhoog en omlaag door bossen en weiden, omzoomd met meidoornhagen en toegankelijk voor wandelaars via de vele 'stegelkes'.  Het gebied is een uitloper van Ardennen en Eifel en dus verrassend heuvelachtig.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/11/18 - 04/11/18

Hawaï

Groepsreis Verenigde Staten

Hawaï, middenin de Stille Oceaan gelegen, is een eilandengroep die heel wat meer te bieden heeft dan de sublieme stranden en de surfcultuur waar het vooral gekend om is. Hier is de multiculturele samenleving de regel en niet de uitzondering en dat zorgt voor een kleurrijke waaier aan culturele tradities. Maar het zijn de ongelofelijk gevarieerde landschappen en kuststroken van dit Polynesisch paradijs die de essentie vormen van onze actieve ontdekkingsreis op de eilanden Big Island, Maui en Kaua’i.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 01/11/18 - 18/11/18

Bergen en woestijn, ver in de Oceaan

Groepsreis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Het startpunt van de reis is het toeristische Sal. De drie andere eilanden die wij uitkozen - São Nicolau, São Vicente en Santo Antão - zijn stuk voor stuk ideaal om te bewandelen en dat doen we dan ook resoluut. De wandelingen die we maken zijn met zorg geselecteerd op basis van onze jarenlange ervaring in Cabo Verde, en staan garant voor een schitterende beleving ver van de gebaande paden. We logeren eenvoudig, dicht bij de mensen, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 10/11/18 - 23/11/18

Wandelen en yoga in de Sahara

Groepsreis Marokko

De eindeloosheid en verstilde schoonheid van de woestijn inspireren om leegte en stilte opnieuw een plaats te geven. In het zuiden van Marokko, waar rotsachtige bergruggen overgaan in de amberkleurige duinen van de Sahara, maken we een meerdaagse trektocht in het gezelschap van dromedarissen en hun drijvers.  Tussen een ochtend- en avondsessie yoga in wandelen we van de ene bivakplaats naar de andere. Een unieke combinatie, die je terugvoert naar jezelf en de natuur. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 10/11/18 - 18/11/18

Wandeldriedaagse in Spa

Groepsreis België

Zoals dit al vele jaren het geval is geweest, zal je ook in 2018 drie dagen met Tjeu Tijskens kunnen wandelen "tussen kerst en nieuw". Uitvalsbasis in 2018 is een vakantiedomein aan de bosrand en op wandelafstand van Spa. De drie luswandelingen in de buurt van Spa zijn geïnspireerd op trajecten van plaatselijke GR-medewerk(st)ers en voor de gelegenheid aangepast door Tjeu. Het worden pittige wandelingen over heuvels en door dalen, door bossen, weiden en velden en langs snelstromende riviertjes. Meer concrete informatie krijg je enkele weken voor kerstmis…

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 27/12/18 - 29/12/18

Afrika's topper: Mount Kilimanjaro

Groepsreis Tanzania

Niet alleen is de Kilimanjaro met zijn 5895 m de hoogste top van Afrika, hij is ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld en dat vormt een indrukwekkend zicht! Uniek aan de beklimming van deze vulkaan zijn de verschillende klimaatgordels waar je doorheen trekt: je start in het dichte regenwoud om te eindigen in de sneeuw. Deze klim naar de top van de "kleine berg" via de landschappelijk mooie Machame-route is een droom voor sportieve bergwandelaars. In samenwerking met een zeer ervaren trekking-agentschap hebben wij deze expeditie al meer dan 20 jaar op het programma staan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 28/12/18 - 06/01/19

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: