24 Resultaten afreis gegarandeerd

Beknopt overzicht

Wandelweek op Rhodos - Altero singlereis

Groepsreis Griekenland

Rhodos biedt veel meer dan de bekende zandstranden. In deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk, de Dodekanissa, kan je bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking in het bosrijke binnenland, hier en daar gekruid met een snuifje cultuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/04/17 - 17/04/17

Wandelen rond en in Ieper

Groepsreis België

Vanuit het station stappen we langs de Ieperse vestingwallen naar de Rijselpoort. Daarna trekken we via de waterweg langs het ooit geplande kanaal Ieper-Komen en verlaten landbouwwegen naar het provinciaal domein De Palingbeek. Langs stille kerkhoven bereiken we de Zillebeekvijver en via de Verdronken Weide komen we opnieuw uit bij de omwalde stadsgrens van Ieper. Na een uitgebreide stadswandeling sluiten we af met een etentje in het centrum.  Wie nog tijd heeft, kan om 20 u. de Last Post bijwonen aan de Menenpoort, het dagelijkse indrukwekkende eerbetoon aan de gesneuvelden van ‘14-‘18.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 16/04/17 - 16/04/17

Wenen

Groepsreis Oostenrijk

Neem een flinke portie elegante paleizen en kerken, gemarineerd in een badje geschiedenis. Meng met de dorpse sfeer van stemmige stegen, binnenplaatsen en knusse cafés en koffiehuizen. Voeg daaraan toe enkele natuurwandelingen door glooiende wouden en wijngaarden en kruid alles met een boel anekdotes uit het muzikale verleden van de stad. Ziehier ons verrassende recept voor een klassiek gerecht!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 16/05/17 - 20/05/17

Het land van de Katharen

Groepsreis Frankrijk

Tussen Carcassonne en Perpignan, in een zonovergoten landschap met knoestige naaldbomen en geurige kruiden, liggen de ruïnes van eenzame burchten als arendsnesten op de bergtoppen. Tijdens deze creis maken we niet alleen kennis met de boeiende geschiedenis van de katharen, maar ook met het gevarieerde landschap van Le Pays Cathare, met de Languedoc, Occitanië, het land en de taal van de troubadours, de rijke cultuur, het culinaire, de rust...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 03/06/17 - 14/06/17

Elba en de Toscaanse kust

Groepsreis Italië

Was Elba voor Napoleon slechts een gedwongen verblijfplaats, wij trekken ernaartoe om de pracht van dit Italiaanse eiland te ontdekken. Groene bergen en heuvels, azuurblauwe baaien, pittoreske dorpjes in pastelkleuren tegen de hellingen aanleunend, Elba heeft alles weg van een postkaart. Voor we hier op pad gaan, warmen we ons op in het natuurpark van de Maremma aan de schitterende Toscaanse kust.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 08/06/17 - 17/06/17

Door het land van Stille Waters

Groepsreis België

Om 10 uur starten we in Mariekerke (St. Amands) bij Bornem voor een wandeling door het land van Stille Waters. Een gedroomd decor voor een fikse wandeling van ca. 24 km aan weerszijden van Vlaanderens belangrijkste stroom, de Schelde. Ondanks de nabijheid van Antwerpen, Bornem en Temse, is de drukte ver weg. Autovrije dijken, voetpaden langs oude Scheldearmen en de veerman die ons twee maal de Schelde overzet. Poëtisch, sfeervol en verrassend, zo kan je het Scheldeland gerust omschrijven. Afsluiten doen we met een etentje.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 11/06/17 - 11/06/17

Natuur en cultuur tussen Vilnius en Riga

Groepsreis Litouwen & Letland

De Baltische staten blijven voor velen nog onbekend terrein. Deze reis laat je de mooiste plaatsen van Letland en Litouwen zien. Naast een  bezoek aan hoofdsteden Vilnius en Riga, gaan we wandelen in enkele van de mooiste natuurparken. En zo begrijpen we al snel waar de Letse en Litouwse liefde voor de natuur en verbondenheid met het buitenleven vandaan komt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 14/06/17 - 24/06/17

De magische Lofoten

Groepsreis Noorwegen

Vanaf Narvik aan de Noorse kust, zo’n 200 km ten noorden van de poolcirkel, strekt zich in zuidwestelijke richting een langgerekte eilandengroep uit. Het laatste stuk van deze archipel rijst indrukwekkend tot 1000 m boven de zee uit, is ingesneden door fjorden en bezaaid met kleurrijke vissersdorpjes: welkom op de Lofoten, paradijs van rust en ruimte. Het arctische licht, dat in deze periode bijna 24 uur paraat is, en de adembenemende uitzichten geven dit wondermooie stuk Europa een magisch tintje.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 16/06/17 - 25/06/17

Ongewone natuur- en cultuurreis

Groepsreis Sri Lanka

De natuur op Sri Lanka is overweldigend. Dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. Een reis door een veelzijdig en inspirerend land.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 11/07/17 - 28/07/17

De groene Alpen van Slovenië

Groepsreis Slovenië

Op de grens tussen West- en Oost-Europa ligt het vredige Slovenië. Dit meest beboste land van Europa heeft de reiziger veel te bieden: het degelijke van de Alpen in combinatie met een vleugje Slavische levenslust en Italiaanse passie. In de 20ste eeuw kreeg het land veel te verduren en dat liet zeker zijn sporen na. De natuur wordt gedomineerd door de Julische Alpen in het noorden en "groene karst" in het zuiden. Hier doorheen meanderen talloze helderblauwe rivieren.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 13/07/17 - 23/07/17

Wandelen en yoga in het Pajottenland

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je half juli terecht voor een zalig weekend ontspannen, met een afwisseling tussen wandelen en yoga.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 14/07/17 - 16/07/17

Wales: Brecon Beacons National Park

Groepsreis Groot-Brittannië

Wales is meer dan een stuk van Groot-Brittannië, het is een land op zich. ‘Cymru’ (uitgesproken als ‘Cumri’) noemen de Welshmen het, en het heeft een eigen taal, een eigen geschiedenis, een eigen landschap. Het is een paradijs voor liefhebbers van niet al te zware ‘berg’wandelingen. Het groene, golvende landschap met hier en daar flink steile hellingen is doorsneden van talloze uitstekende wandelwegen en paden. In het zuiden ligt het ruige Brecon Beacons National Park. Ruwe heuvels en donkere meren wisselen er af met golvende heuvels en dorpen en met landschappen die nu eens woest en onherbergzaam, dan weer lieflijk en schilderachtig zijn. Vanuit Llandovery maken we prachtige wandelingen, gedeeltelijk over het lange-afstandspad Cambrian Way.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 16/07/17 - 23/07/17

Burren, Connemara en de Aran-eilanden

Groepsreis Ierland

Met zijn dramatische wolkenhemels en overal dat typische diepe groen, vormt Ierland een beloftevol wandelgebied. Deze reis in het westen van Ierland bestaat uit 3 etappes die telkens een ander beeld bieden van het veelzijdige landschap. Eerst verkennen we de Burren, vervolgens twee Aran-eilanden en tenslotte steken we over naar Connemara.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 21/07/17 - 30/07/17

Huttentocht in Silvretta

Groepsreis Oostenrijk

Het Silvretta-massief spreidt zich uit over het Oostenrijks-Zwitsers grensgebied. Het landschap wordt gedomineerd door meerdere bergtoppen van +3000 m, adembenemende gletsjers en uitgestrekte valleien. Van aan het Silvretta-stuwmeer leidt een zesdaagse trektocht ons langs de mooiste plekjes en uitzichtpunten van het gebied. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur, met overnachting in goed uitgeruste berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 29/07/17 - 05/08/17

Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België, heeft het indrukwekkende buren als Iran en Turkije. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Zelf noemen ze hun land Hayastan.  Gelegen in de zuidelijke Kaukasus en met een gemiddelde hoogte van 1800 m, is Armenië een bergland bij uitstek. Tijdens deze pittige wandelreis ontdekken we drie regio’s. We beginnen in het zuidoosten met de berg Ukhtasar (3250 m). Eerder centraal ligt het mooie Geghama-massief met de Azhdahak (3597 m) als hoogste punt. En ten noorden van hoofdstad Jerevan prijkt de 4091 m-hoge uitgedoofde vulkaan Aragats, de hoogste berg van Armenië, waarvan wij de zuidtop op 3380 m beklimmen. Maar wie Armenië zegt, zegt ook kloosters. Zelfs wie niets met religie heeft, komt onder de indruk van de vroegchristelijke, subliem gelegen kloosters van Noravank, Tatev en Geghard.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 30/07/17 - 13/08/17

Overweldigend Alaska

Groepsreis Verenigde Staten

Superlatieven schieten te kort in de beschrijving van Alaska. Niet alleen is het de grootste Amerikaanse staat, je vindt hier ook de hoogste berg van Noord-Amerika – Mount McKinley (6193 m) – en méér kustlijn dan in alle andere staten bij elkaar. Het is eveneens de dunstbevolkte staat (1 inwoner per 2,5 km²), wat uiteraard alles te maken heeft met het feit dat 2/3de van het land beschermd natuurgebied is. De concentratie aan in het wild levende dieren - zowel te land, te zee als in de lucht - is haast nergens zo groot. Bovendien is dit de periode dat de kariboes volop met hun trek bezig zijn. In de loop van deze reis bevind je je in steeds wisselende landschappen: van de uitgestrekte naaldbossen in het zuiden van Alaska tot aan de arctische toendra in het meer noordelijke Denali National Park, aangevuld met spectaculaire fjordenlandschappen. We bezoeken diverse nationale parken, maar de natuur daarbuiten is vaak even overweldigend.  Eind augustus, eerste helft september geniet dit stuk Alaska nog steeds van mild weer, terwijl het in de nationale parken al een stuk minder druk is. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 23/08/17 - 12/09/17

Bergwandelen in het hart van de Balkan (wandelniveau 2)

Groepsreis Montenegro

Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. We concentreren ons op de wilde binnenlanden die we van zuid naar noord doorkruisen: hooggebergte met grillige rotsen, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos, … een paradijs voor de actieve wandelaar. Een panoramische afdaling naar de mooie baai van Kotor vormt een prachtige afsluiter.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/09/17 - 11/09/17

De Rocky Mountains (hotel- en lodgerondreis)

Groepsreis Canada

In het tweede grootste land van de wereld vind je een eindeloze variatie van bergen, meren en gletsjers. In het westen liggen de Rocky Mountains, een immens gebergte van bijna 5000 km lang, een Disneyland voor natuur- en buitensportliefhebbers. Met onze minivans rijden we door de mooiste nationale parken en maken dagtochten in deze stuk voor stuk schitterende natuurgebieden. Logeren doen we afwisselend in hostels, hotels en lodges.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 04/09/17 - 19/09/17

Elba en de Toscaanse kust

Groepsreis Italië

Was Elba voor Napoleon slechts een gedwongen verblijfplaats, wij trekken ernaartoe om de pracht van dit Italiaanse eiland te ontdekken. Groene bergen en heuvels, azuurblauwe baaien, pittoreske dorpjes in pastelkleuren tegen de hellingen aanleunend, Elba heeft alles weg van een postkaart. Voor we hier op pad gaan, warmen we ons op in het natuurpark van de Maremma aan de schitterende Toscaanse kust.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 15/09/17 - 24/09/17

Schilderachtig Santorini

Groepsreis Griekenland

Een eiland als een plaatje met een bijzondere geologische structuur en een indrukwekkend kliffenlandschap, dat is Santorini. De explosie van een vulkaan deed een immense krater ontstaan die zich met zeewater vulde en waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladenstijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 22/09/17 - 29/09/17

Het eiland Réunion

Groepsreis La Réunion

In de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, tussen Madagascar en Mauritius, ligt het eiland Réunion. Het is een stukje Frankrijk in de tropen, met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. We ontdekken het eiland tijdens pittige wandelingen, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m).

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 02/10/17 - 15/10/17

Van zuid naar noord

Groepsreis Vietnam

Van de Mekong-delta in het zuiden tot de bergmassieven in het noorden, overal word je getroffen door de schoonheid en gratie van het Vietnamese landschap, de rust van het platteland, de authenticiteit van de minderhedenbevolking. We maken kennis met het Vietnam van tropisch woud, paradijselijke kusten en verfijnde cultuur, maar staan eveneens stil bij het oorlogsverleden en ondernemen enkele avontuurlijke wandeltochten. Afsluiten doen we met een boottocht in de Baai van Halong, een natuurwonder van hoog esthetisch gehalte.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 20/10/17 - 10/11/17

Hawaï

Groepsreis Verenigde Staten

Hawaï, middenin de Stille Oceaan gelegen, is een eilandengroep die heel wat meer te bieden heeft dan de sublieme stranden en de surfcultuur waar het vooral gekend om is. Hier is de multiculturele samenleving de regel en niet de uitzondering en dat zorgt voor een kleurrijke waaier aan culturele tradities. De ongelofelijk gevarieerde landschappen en kuststroken van dit Polynesisch paradijs vormen de essentie van onze actieve ontdekkingsreis op de eilanden Big Island, Maui en Kaua’i.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 22/10/17 - 08/11/17

Langtang, Helambu en Gosainkund - met bezoek aan het Haku-project

Groepsreis Nepal

Langtang is het grootste nationaal park van Nepal, grenzend aan Tibet in de centrale Himalaya-gordel die zowel de subtropische als alpiene klimaatzone bestrijkt. Gemakkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad Kathmandu, zit je binnen enkele dagen in het echte hooggebergte. Verder en hoger gaat het naar Gosainkund, met zijn prachtige bergmeren en zichten op Himalaya-reuzen. Een ander aspect van deze reis is dat we door gebieden stappen die tijdens de aardbeving van april 2015 het zwaarst getroffen werden. Met deze trekking leveren we dan ook een bijdrage aan de heropbouw die hier volop bezig is. De trekkingroutes zijn terug open, het toerisme komt stilaan terug op gang en de mensen verwelkomen ons met open armen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 07/11/17 - 26/11/17

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: