33 Resultaten afreis gegarandeerd

Beknopt overzicht

De Marokkaanse Sahara

Groepsreis Marokko

In het oasestadje M'Hamid eindigt de Route National en begint de Sahara. We vangen er een trektocht aan die zich afspeelt in de Erg Chegaga: vijf dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezelligheid van avonden bij het vuur, de eindeloze sterrenhemels.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/03/17 - 26/03/17

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We  wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg  het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 25/03/17 - 02/04/17

Hageland en het kasteel van Horst

Groepsreis België

Het is aangenaam wandelen in het Hagelandse landschap van licht golvende heuvels met weidse panorama’s, rustige holle wegen en veldwegen, uitgestrekte weiden en akkers, bossen die zich opmaken voor de herfst. We vertrekken bij de eeuwenoude Gempemolen in Sint-Joris-Winge  en wandelen rond Sint-Pieters-Rode naar Nieuwrode, waar we in een dorpscafé onze meegebrachte boterhammen kunnen eten. Na de middagpauze liggen het Mostingbos en en het vaak natte Walenbos op ons pad. Via Houwaart en een stukje moerassig gebied bereiken we het kasteel van Horst, een waterburcht die in verschillende fases gebouwd werd tussen de 14de en de 17de eeuw (en thuisbasis van de Rode Ridder!). Tenslotte laten we de Troostenberg links liggen om langs de Molenbeek weer bij de Gempemolen te komen, waar we rond 18 uur aan tafel gaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 26/03/17 - 26/03/17

Verrassend Arabië

Groepsreis Oman

Als enige in het rijtje van superrijke Golfstaten, is het politiek stabiele en veilige Oman er vrij goed in geslaagd om oud en nieuw te verzoenen. Dus behalve aan olie, hypermoderne gebouwen en een goeie infrastructuur, is het sultanaat ook rijk aan bezienswaardigheden: eeuwenoude forten en stadjes, eindeloze stranden en woestijnen, paradijselijke canyons en groene bergmassieven. Bovendien zijn de Omani’s een vriendelijk en gastvrij volk. Ahlan wa sahlan!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/04/17 - 10/04/17

Madrid - Altero singlereis

Groepsreis Spanje

De Spaanse hoofdstad is tegelijk oud en modern, ingetogen en lichtzinnig, bruisend en zwaar op de hand. We trekken vier dagen uit om deze onweerstaanbare stad en haar gebouwen, musea, wijken en culinaire geheimen te ontdekken. Eén dag laten we het centrum voor wat het is en gaan richting Escorial en de Sierra de Guadarrama.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 01/04/17 - 05/04/17

Mallorca: het Tramuntanagebergte

Groepsreis Spanje

De Serra de Tramuntana strekt zich uit langs de noordwestkust, bestrijkt bijna een derde van Mallorca en is zowat de ruggengraat van het eiland. Het is een ronduit schitterend wandelgebied, met slaperige dorpjes en wilde rotskusten, panoramische toppen en diepe kloven, waar bergen en zee op verbazingwekkende wijze in mekaar overgaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 01/04/17 - 08/04/17

Wandelen op Malta en Gozo

Groepsreis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 08/04/17 - 15/04/17

Wandelweek op Rhodos - Altero singlereis

Groepsreis Griekenland

Rhodos biedt veel meer dan de bekende zandstranden. In deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk, de Dodekanissa, kan je bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking in het bosrijke binnenland, hier en daar gekruid met een snuifje cultuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 10/04/17 - 17/04/17

Moskou

Groepsreis Rusland

“Daar ligt dan de beroemde stad, zei Napoleon, toen hij vanaf de Mussenheuvels over Moskou uitkeek…Verstrooid over de vlakte lagen de paleizen en de gouden koepels, die schitterden in het zonlicht”. 200 jaar later schittert de stad nog steeds. Onze ervaren Rusland-begeleider en Moskou-kenner Dirk Mutsaerts toont je de highlights en samen ervaren we de niet aflatende energie van een van Europa's meest dynamische steden. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/04/17 - 15/04/17

Bloesemwandeling

Groepsreis België

We kiezen er bewust voor om deze wandeling op vrijdag te plannen om de weekenddrukte in de bloesemperiode te vermijden. De tocht begint en eindigt in Borgloon en voert ons door het heuvelachtige overgangsgebied tussen droog en vochtig Haspengouw. Tot in de 18de eeuw werd er in deze streek aan wijnbouw gedaan; nu is het de bekendste fruitstreek van België. Er zijn nog betrekkelijk veel hoogstamboomgaarden bewaard gebleven. Indien het weer wat meewil, zullen de fruitbomen volop in bloei staan. De route brengt ons telkens opnieuw over de Haspengouwse heuvels, waardoor we enkele mooie panorama's te zien krijgen. De picknick wordt halverwege de tocht op een mooi uitzichtpunt verorberd. Rond 17 uur komen we terug in Borgloon, waar een welverdiende warme maaltijd wacht. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 21/04/17 - 21/04/17

Lente in Klein-Zwitserland

Groepsreis Duitsland

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het Duitse gedeelte het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een comfortabel hotel (met sauna) in Bollendorf verkennen we een schitterend wandelgebied. De natuur is er uitgesproken mooi: van rivieren doorsneden plateaus, geërodeerde zandsteenrotsen met spectaculaire rotswanden, bossen, ...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 28/04/17 - 01/05/17

Het Hallerbos in bloei

Groepsreis België

Deze wandeling brengt ons zowel door het Hallerbos, dat door 5 ravijnen doorneden wordt, als door de verrassend intact gebleven natuurgebieden rondom. Hoewel dit op zich al een fijne wandeling is, kunnen we met een beetje geluk ook genieten van het prachtige paarse kleurentapijt dat gevormd wordt door de bloeiende boshyacinten.  Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/05/17 - 01/05/17

Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee

Groepsreis Griekenland

Korfoe, Grieks met Italiaanse accenten, is één van de Ionische eilanden en een groen wandelparadijs. Hier spoelde Odysseus aan op het strand, recht in de armen van de mooie Nausikaä. Vanuit 3 logiesplaatsen wandelen we in het kalme voorseizoen door de golvende heuvels, bezaaid met olijfbomen en cipressen, door authentieke dorpen en een verrassend ongeschonden kuststrook.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 06/05/17 - 13/05/17

Wenen

Groepsreis Oostenrijk

Neem een flinke portie elegante paleizen en kerken, gemarineerd in een badje geschiedenis. Meng met de dorpse sfeer van stemmige stegen, binnenplaatsen en knusse cafés en koffiehuizen. Voeg daaraan toe enkele natuurwandelingen door glooiende wouden en wijngaarden en kruid alles met een boel anekdotes uit het muzikale verleden van de stad. Ziehier ons verrassende recept voor een klassiek gerecht!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 16/05/17 - 20/05/17

Flirten met de taalgrens: wandeling door de Mark-vallei

Groepsreis België

Afspraak in Twee-Akren, een deelgemeente van Bever. In het licht glooiend landschap van de vallei van de Mark, een visrijk zijriviertje van de Dender, wandelen we langs en over de taalgrens. Op ons pad liggen de dorpen Chapelle Saint-Pierre, Bois-de-Lessines en ook de Rietbeemd, het enige taalgrensoverschrijdend natuurreservaat van ons land. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 21/05/17 - 21/05/17

Waddeneiland Terschelling

Groepsreis Nederland

Voor de kust van Friesland en Groningen liggen de Waddeneilanden, met een immense variatie aan landschappen, duincomplexen, stranden en dorpjes. Het eiland Terschelling is voor 80%  natuurgebied. Het karakter van het eiland is dan ook zeer natuurlijk, kleinschalig en intact. Op onze tochten komen we de sporen tegen van hoe hardvochtig het bestaan de vorige eeuwen wel kon zijn, zoals dorpen die werden verzwolgen of ondergestoven. Maar de zee zorgt ook voor veel mooie dingen: zeehonden die uitrusten op een zandbank, een immense zwerm wulpen die neerstrijkt op een drooggelopen wad, een brede duinvlakte vol wuivend gras...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 25/05/17 - 28/05/17

Bossen en meren in Zuid-Finland

Groepsreis Finland

In drie van de mooiste nationale parken die Zuid-Finland te bieden heeft, laten we alle stress achter ons. Geen adrenaline-kicks tijdens deze reis (of het moet van een duik in het ijskoude water zijn), wel wandelend genieten van oeroude bossen vol zuivere lucht, van de rust en de stilte en van een degelijke Finse sauna.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 07/07/17 - 16/07/17

Corsica: van de bergen naar de zee (met bagagevervoer)

Groepsreis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de wandelaar die liever geen rugzak draagt en hotels verkiest boven berghutten, ligt deze prachtige bestemming binnen handbereik. Van de toppen van het hooggebergte in het binnenland dalen we af naar de diepblauwe zee aan de golf van Porto.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 08/07/17 - 15/07/17

De groene Alpen van Slovenië

Groepsreis Slovenië

Op de grens tussen West- en Oost-Europa ligt het vredige Slovenië. Dit meest beboste land van Europa heeft de reiziger veel te bieden: het degelijke van de Alpen in combinatie met een vleugje Slavische levenslust en Italiaanse passie. In de 20ste eeuw kreeg het land veel te verduren en dat liet zeker zijn sporen na. De natuur wordt gedomineerd door de Julische Alpen in het noorden en "groene karst" in het zuiden. Hier doorheen meanderen talloze helderblauwe rivieren.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 13/07/17 - 23/07/17

Europa's best bewaarde geheim

Groepsreis Georgië

Een complexe geschiedenis heeft Georgië een prachtig erfgoed van kunst en architectuur geschonken. Maar het is ook een land dat voluit de 21ste eeuw is ingedoken. Tijdens deze reis gaan wij op zoek naar de cultuur met grote C, maar ook naar de mensen. De gulheid van de bevolking uit zich onder meer in de overvloed aan voedsel en drank die je overal te beurt valt. Een derde troef van Georgië is de natuur. Het land is gelegen in het zuiden van de machtige Kaukasus. Panorama’s met besneeuwde bergtoppen, dorpen waar de tijd geen vat op heeft, kleurige bloemenweides, ruwe gletsjers en onverwacht felblauwe bergmeren liggen op ons pad. We gaan wandelen in 2 verschillende gebieden, die elk een ander gezicht van Georgië laten zien: dagtochten in het Nationaal Park Kazbegi en een trekking in Svaneti, de eigenzinnige streek in het noordwesten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 15/07/17 - 31/07/17

De Azoren

Groepsreis Portugal

Midden in de Noord-Atlantische Oceaan, ergens op de breuklijn tussen Europa, Afrika en Amerika, liggen de Azoren. Een Tuin van Eden voor liefhebbers van de natuurelementen in hun puurste en meest verscheiden vorm. Zwarte lavastranden wisselen af met begroeide bergwanden die steil in zee duiken, de vruchtbare bodem brengt een weelderige natuur voort en de heldere lucht biedt een altijd wisselend wolkenspel. Bovendien vind je er die typische, eigenzinnige sfeer die hoort bij afgelegen eilanden waar in de loop der tijden zeevaarders uit vele landen zijn gepasseerd. Van deze negen vulkanische eilanden kozen we er vijf uit, die je - hoe kan het ook anders - het beste al wandelend ontdekt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 15/07/17 - 30/07/17

De legendarische 'Tour du Mont Blanc'

Groepsreis Frankrijk

De Tour du Mont Blanc is een echte klassieker. Deze tocht leidt je rondom West-Europa’s hoogste berg én door drie landen, terwijl je volop kan genieten van een prachtig berglandschap dat varieert van groene alpenweiden over pittige cols tot een glinsterende gletsjer. Bij deze échte Tour du Mont Blanc kozen wij bewust voor het volledige traject van negen dagen, maar mét het comfort van bagagevervoer. Bovendien word je per minibus ter bestemming gebracht. Het enige wat jij moet doen is je bagage inpakken en wandelen... Waar wacht je nog op?

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 20/07/17 - 30/07/17

Burren, Connemara en de Aran-eilanden

Groepsreis Ierland

Met zijn dramatische wolkenhemels en overal dat typische diepe groen, vormt Ierland een beloftevol wandelgebied. Deze reis in het westen van Ierland bestaat uit 3 etappes die telkens een ander beeld bieden van het veelzijdige landschap. Eerst verkennen we de Burren, vervolgens twee Aran-eilanden en tenslotte steken we over naar Connemara.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 21/07/17 - 30/07/17

Névache: bergen en meren bij de Mont Thabor

Groepsreis Frankrijk

Tussen de Vanoise en de Ecrins situeert zich de vallei van Névache. In dit vrijwel onaangetast berggebied maken we een doorgaande tocht van hut naar hut. Onderweg moeten we meerdere bergpassen oversteken en bij goed weer kunnen we zelfs de klim wagen naar de top van de Mont Thabor (3178 m) om uit te kijken over de hele Hautes Alpes tot aan het Massief van de Mont Blanc. Een rugzaktocht voor sportief ingestelde mensen op zoek naar pure natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 12/08/17 - 19/08/17

Overweldigend Alaska

Groepsreis Verenigde Staten

Superlatieven schieten te kort in de beschrijving van Alaska. Niet alleen is het de grootste Amerikaanse staat, je vindt hier ook de hoogste berg van Noord-Amerika – Mount McKinley (6193 m) – en méér kustlijn dan in alle andere staten bij elkaar. Het is eveneens de dunstbevolkte staat (1 inwoner per 2,5 km²), wat uiteraard alles te maken heeft met het feit dat 2/3de van het land beschermd natuurgebied is. De concentratie aan in het wild levende dieren - zowel te land, te zee als in de lucht - is haast nergens zo groot. Bovendien is dit de periode dat de kariboes volop met hun trek bezig zijn. In de loop van deze reis bevind je je in steeds wisselende landschappen: van de uitgestrekte naaldbossen in het zuiden van Alaska tot aan de arctische toendra in het meer noordelijke Denali National Park, aangevuld met spectaculaire fjordenlandschappen. We bezoeken diverse nationale parken, maar de natuur daarbuiten is vaak even overweldigend.  Eind augustus, eerste helft september geniet dit stuk Alaska nog steeds van mild weer, terwijl het in de nationale parken al een stuk minder druk is. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 23/08/17 - 12/09/17

Bergwandelen in het hart van de Balkan (wandelniveau 2)

Groepsreis Montenegro

Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. We concentreren ons op de wilde binnenlanden die we van zuid naar noord doorkruisen: hooggebergte met grillige rotsen, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos, … een paradijs voor de actieve wandelaar. Een panoramische afdaling naar de mooie baai van Kotor vormt een prachtige afsluiter.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/09/17 - 11/09/17

De Rocky Mountains (hotel- en lodgerondreis)

Groepsreis Canada

In het tweede grootste land van de wereld vind je een eindeloze variatie van bergen, meren en gletsjers. In het westen liggen de Rocky Mountains, een immens gebergte van bijna 5000 km lang, een Disneyland voor natuur- en buitensportliefhebbers. Met onze minivans rijden we door de mooiste nationale parken en maken dagtochten in deze stuk voor stuk schitterende natuurgebieden. Logeren doen we afwisselend in hostels, hotels en lodges.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 04/09/17 - 19/09/17

Yunnan, China's mooiste provincie

Groepsreis China

Yunnan, waar China, Zuidoost-Azie en de Himalaya samenkomen, wordt vaak de mooiste provincie van China genoemd. Het is een prachtige regio om te ontdekken, ecologisch en cultureel zeer divers. Deze reis concentreert zich op het dunner bevolkte noordwesten van Yunnan, ten oosten van de Himalaya, bewoond door Tibetanen vooral, maar ook Naxi, Bai, Yi en Lisu. Tijdens deze reis volgen we eerst de Mekong noordwaarts, om daarna naar het zuiden te reizen via de Yangtse. We gaan twee dagen wandelen in de schaduw van de Kawa Karpo (6740 m), de hoogste berg van Yunnan en heilig voor de Tibetaans boeddhisten. In de bekende Tiger Leaping Gorge heeft de Yangtse-rivier over een lengte van 15 km een diepe canyon uitgesleten. Hier wandelen we drie dagen, met besneeuwde bergen aan weerszijden van de kloof. Niet voor niets wordt dit als een van de mooiste kloven ter wereld beschouwd.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/09/17 - 30/09/17

Elba en de Toscaanse kust

Groepsreis Italië

Was Elba voor Napoleon slechts een gedwongen verblijfplaats, wij trekken ernaartoe om de pracht van dit Italiaanse eiland te ontdekken. Groene bergen en heuvels, azuurblauwe baaien, pittoreske dorpjes in pastelkleuren tegen de hellingen aanleunend, Elba heeft alles weg van een postkaart. Voor we hier op pad gaan, warmen we ons op in het natuurpark van de Maremma aan de schitterende Toscaanse kust.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 15/09/17 - 24/09/17

Oslo

Groepsreis Noorwegen

Olso is in een goed decennium uitgegroeid van een stad-zonder-gezicht tot een bruisende en jonge hoofdstad. Recente staaltjes van moderne architectuur als het nieuwe operagebouw en het Astrup Fearnley museum tonen wat Oslo nog in haar mars heeft. Oslo geeft haar geheimen geleidelijk aan prijs, voor wie er de tijd voor neemt ze te ontdekken. Haar ligging aan een schitterende fjord en aan de voet van de bergen - 's winters kan je er met de metro gaan skiën! - maken Oslo uniek in haar soort, anders dan alle andere hoofdsteden.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 21/09/17 - 26/09/17

Schilderachtig Santorini

Groepsreis Griekenland

Een eiland als een plaatje met een bijzondere geologische structuur en een indrukwekkend kliffenlandschap, dat is Santorini. De explosie van een vulkaan deed een immense krater ontstaan die zich met zeewater vulde en waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladenstijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 22/09/17 - 29/09/17

Cumbia Cumbia Colombia

Groepsreis Colombia

Dit prachtige land was jarenlang een zwarte vlek op de toeristische kaart, maar is nu helemaal klaar om nieuwsgierige reizigers met open armen te ontvangen. En laat dat nu net de grote troef zijn: de warmte en openheid van de bevolking. In Colombia vind je een beetje van alles: groene valleien, gouden stranden, ruige bergketens, oude culturen en nieuwe subculturen, koffie, een magisch sfeertje à la Gabriel Garcia Marquez, de opzwepende ritmes van de cumbia,…

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 04/10/17 - 25/10/17

Langtang, Helambu en Gosainkund - met bezoek aan het Haku-project

Groepsreis Nepal

Langtang is het grootste nationaal park van Nepal, grenzend aan Tibet in de centrale Himalaya-gordel die zowel de subtropische als alpiene klimaatzone bestrijkt. Gemakkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad Kathmandu, zit je binnen enkele dagen in het echte hooggebergte. Verder en hoger gaat het naar Gosainkund, met zijn prachtige bergmeren en zichten op Himalaya-reuzen. Een ander aspect van deze reis is dat we door gebieden stappen die tijdens de aardbeving van april 2015 het zwaarst getroffen werden. Met deze trekking leveren we dan ook een bijdrage aan de heropbouw die hier volop bezig is. De trekkingroutes zijn terug open, het toerisme komt stilaan terug op gang en de mensen verwelkomen ons met open armen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 06/11/17 - 25/11/17

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: