7 Resultaten afreis gegarandeerd

Beknopt overzicht

Allerheiligenweekend in het Krijtland

Groepsreis Nederland & België

In het uiterste zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg, grenzend aan Duitsland in het oosten en België in het zuiden, ligt het Krijtland. Het wordt ook wel Mergel- of Heuvelland genoemd, naar de mergelbodem waar de riviertjes Geul en Gulp en hun vele zijriviertjes dalen met vaak steile hellingen hebben uitgesneden. We wandelen omhoog en omlaag door bossen en weiden, omzoomd met meidoornhagen en toegankelijk voor wandelaars via de vele 'stegelkes'.  Het gebied is een uitloper van Ardennen en Eifel en dus verrassend heuvelachtig.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 01/11/17 - 04/11/17

Culturele wandelreis in Centraal-Andaloesië

Groepsreis Spanje

Deze reis neemt je mee naar het kloppend hart van Andaloesië, gevormd door de driehoek Málaga, Granada en Córdoba. We bezoeken uitgebreid de twee grote cultuursteden. Tussendoor zoeken we het afwisselende, kleurrijke platteland op en maken we mooie wandelingen tussen bergen en rotsformaties, wijn- en olijfgaarden.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 03/11/17 - 12/11/17

Wandelen en reisverhalen schrijven

Groepsreis België

Zin om je verre of nabije reiservaringen om te zetten in een pakkend reisverhaal of een pittige blogreeks?  Dit weekend combineert wandelen met vingeroefeningen om stap voor stap te bouwen aan je eigen reisverhaal. Zeer grote troef is het logies: een voormalige kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust in het dorpje Bever, op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 17/11/17 - 19/11/17

Gran Canaria

Groepsreis Spanje

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 18/11/17 - 25/11/17

Bergen en woestijn, ver in de Oceaan

Groepsreis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de Kaapverdische Eilanden. Van de negen eilanden kozen wij er vier uit, allen verschillend en met een eigen landschappelijk karakter, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 24/12/17 - 07/01/18

Cultuur, woestijn en gastvrijheid

Groepsreis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een tweedaags bezoek aan Amman en de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, rijden we zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen. Eerst nemen wij je mee naar Petra voor een meerdaagse verkenning te voet van deze magische rotsstad. Dan is er de trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet. In badstad Aqaba gaan we het woestijnstof afspoelen in het azuurblauwe water van de Rode Zee. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 26/12/17 - 06/01/18

Chadar-trekking over de bevroren Zanskar-rivier & bezoek aan het winterfestival in Likir

Groepsreis India

Tot 1980 was de Zanskar-vallei enkel te voet bereikbaar over de weinige, hoge passen. In de winter ging het iets vlotter: doordat de rivier dichtvroor kon men over het ijs naar de Indus-vallei wandelen. Deze reis brengt je te voet over de ‘chadar’, de grotendeels dichtgevroren Zanskar-rivier. We wandelen helemaal tot het dorp Karsha, waar zich het grootste boeddhistische klooster van Zanskar bevindt, en terug. Voor de fitte berg- en winterwandelaar die tegen een fysiek en klimatologisch stootje kan, is dit een spectaculair, uniek en onvergetelijk avontuur, iets wat je allicht maar eenmaal in je leven meemaakt. In de dorpjes onderweg maak je kennis met het dagelijkse, keiharde leven in een ijskoude wereld die geen enkel raakvlak heeft met de onze. Als kers op de taart kunnen we na de trekking getuige zijn van het kleurrijke winterfestival dat plaatsvindt in het Likir-klooster, even buiten van Leh.    

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 27/01/18 - 16/02/18

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: