Frank kreeg de reismicrobe mee met de papfles. Hij verkende Europa, een stukje van Afrika en Amerika, maar na zijn studies verloor hij zich in Indonesië. Liefde op het eerste gezicht. Hij leerde de taal en is in feite sindsdien als het ware nooit meer teruggekeerd. Hoewel de wereld groter is dan Azië, bleef hij zich verdiepen in dit continent, net omdat het zoveel verborgen, (voor Westerlingen) onbegrijpbare, mysterieuze kanten heeft. Ook de Boeddhistische levenswijze inspireert hem.
De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.
De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids.
Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.
Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”