De vulkanen van de Auvergne

De vulkanen van de Auvergne


Ongewoon vulkanenlandschap in Frankrijk. Kies zelf je afreisdatum.

Kent, de tuin van Engeland

Kent, de tuin van Engeland


10 mooie wandelingen vanuit comfortabel logies

De Portugese Minho

De Portugese Minho


Een Belgisch koppel heet je welkom op hun eco-logies met biologisch zwembad en skateparkje. Ook ideaal voor kinderen.

Slovenië: De prachtige, stille bergwereld van de Julische Alpen

Slovenië: De prachtige, stille bergwereld van de Julische Alpen


Vertrek op 18/06 (laatste plaatsen) of op 30/07

Corsica: Van de bergen naar de zee

Corsica: Van de bergen naar de zee


ruig berglandschap met hoge dorpjes

Het Silvretta-massief - groepsreis

Het Silvretta-massief - groepsreis


adembenemende gletsjers en uitgestrekte valleien

Weekendjes en dagwandelingen

Weekendjes en dagwandelingen


Even weg met een groepje wandelaars en begeleider

Op goede voet!

Op goede voet!


Reizen organiseren vanuit passie en engagement. Hoe doen wij dat?

Kevin Maes Reizen is voor mij ontmoeten! Uiteraard het ontmoeten van andere mensen: medereizigers, gidsen of locals. Ieder heeft zijn verhaal en niets zo interessant als 'andere' culturen, gewoonten of levensvisies. Want 'anders' is niet beter of slechter, in de eerste plaats bij ANDERS Reizen/Bootz!
Maar ontmoeten is ook ont-moeten. Niks moet en alles mag, of toch veel meer ;-) Kortom reizen is vooral vrijheid en avontuur.
Zo heb ik ook de afgelopen 15 jaar door verschillende landen getrokken met een grote verscheidenheid aan avontuurlijke concepten. Rondreizen door Nieuw-Zeeland, Myanmar, Costa Rica en Indonesië. Intense ervaringen in India, Jordanië, Venezuela, Tajikistan en Botswana. Actief en sportief in Canada, Kirgizië en Marokko. Maar bovenal ontelbare ervaringen op mijn favoriete reisbestemmingen Spanje en Berlijn :-)
En die vrijheid en avontuur zijn ook de accenten die ik als begeleider in de groepsreizen probeer te leggen. Vrijheid en flexibiliteit in het programma zodat ik op de wensen van de deelnemers kan inspelen. En avontuur, zowel letterlijk als figuurlijk: Openstaan voor alle mensen en alle ervaringen.En thuiskomen als een rijker mens!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”