Proeven van vakantie

Proeven van vakantie


Korte vakanties dichtbij, op eigen houtje

Reizen in tijden van Corona

Reizen in tijden van Corona


Hoe pakken we dit samen aan?

Geert Leysen Geert reist al meer dan 25 jaar de wereld rond op zoek naar avontuur en naar de mooiste plekjes op deze aardbol. Als wandelaar heeft hij oa het Annapurna circuit in Nepal verkend en bereikte hij de top van de Kilimanjaro.
Hij ziet reizen als een enorme vrijheid en verrijking van zichzelf en wil deze ervaring graag met jullie delen. Zijn ideale dag begint met een goeie stap in de wijdse natuur en eindigt 's avonds met een wellness moment of een lekker hapje en tapje in goed gezelschap. Tot zijn favoriete bestemmingen behoren oa Zweden, Thailand, Nieuw-Zeeland, het westen van Noord-Amerika en IJsland.
Geert is ook een gepassioneerd fotograaf, dus als je met hem op stap gaat kom je zowieso met fantastische foto's terug!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”