Proeven van vakantie

Proeven van vakantie


Korte vakanties dichtbij, op eigen houtje

Reizen in tijden van Corona

Reizen in tijden van Corona


Hoe pakken we dit samen aan?

Kris Van Loo Avontuurlijke en sportieve trektochten, evenals culturele reizen dat is zijn ding. Genieten van de natuur, cultuur, lekker eten en de groepssfeer. Probeert elk teamlid zich goed te laten voelen in zijn vel. Hij houdt van flirten met de hoogtelijnen, maar gewapend met kaart, kompas en GPS geraakt hij zelden van het juiste pad. Is Instructeur Bergwandelen, heeft heel veel ervaring in het hooggebergte en is actief lid bij de Brugse Natuurvrienden/Bergstijgers. Heeft al vele reizen begeleid in Noord-Amerika, Afrika, de Canarische Eilanden, IJsland, Schotland en het ruime Middellandse Zeegebied. Nieuwe bestemmingen vormen een extra uitdaging voor hem.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”