Treinreizen: praktisch en klimaatvriendelijk

Treinreizen: praktisch en klimaatvriendelijk


Akke-akke-tuut-tuut: weg zijn wij!

Bubbelreizen in Europa

Bubbelreizen in Europa


Op eigen houtje en gerust op reis

Nieuwe bestemmingen op individuele basis

Nieuwe bestemmingen op individuele basis


Waar ben je nog nooit geweest?

Op goede voet!

Op goede voet!


Reizen organiseren vanuit passie en engagement. Hoe doen wij dat?

Groepsreizen

Groepsreizen


We dromen allemaal dat dit snel weer kan

We staan voor je klaar!

We staan voor je klaar!


Telefonisch zijn we bereikbaar op weekdagen van 10 tot 13 uur op 013 33 40 40.

Op reis met de hond

Op reis met de hond


Je trouwe viervoeter meenemen op een wandelreis, kan dat?

Francis Van Herck Ik ben in de wolken als ik met anderen kan genieten van een zonsondergang op een mooie plek (alhoewel het ochtendgloren op de Kilimanjaro of in Cappadocië ook uniek is om te beleven). Reizen is kijken, luisteren en proeven. Aan je huid voelen hoe heet de zon brandt in de Marokkaanse woestijn en daarom blijft Scandinavië voor mij telkens een welgekomen afwisseling. Graag neem ik een portie cultuur – hetzij van Vikingen of Berbers – op tijdens de wandeltochten. Ook zwerf ik met plezier urenlang door de wijken van metropolen; van Mexico City tot Istanbul heb ik al menig schoenzool versleten. Reizen is een kunst volgens Alain de Botton maar het thuiskomen behoort ook tot die geplogenheden. Na een stukje verkenning in de wereld je eigen streek en stad met andere ogen bekijken, leert je beseffen dat de mens universeel overal met hetzelfde bezig is in het leven: proberen gelukkig te zijn. Het wordt telkens anders ingekleurd waardoor reizen nooit saai wordt. Gelukkig de reiziger die dat mag ervaren.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”