Aanbod 2021

Aanbod 2021


Het team van Anders Reizen werkt momenteel aan het nieuwe aanbod voor 2021. 
In de loop van de komende maanden zullen de reizen geleidelijk aan online komen.
Bekijk hier ons voorlopig aanbod voor het voorjaar.

De hoge toppen van de Vogezen

De hoge toppen van de Vogezen


Volg een prachtige panoramische route door dit bosrijk massief 

Op ontdekking in La Calestienne

Op ontdekking in La Calestienne


Drie dagen op stap in België met de Viroin-rivier als ruggengraat

Ontdek de Noordkust van Bretagne

Ontdek de Noordkust van Bretagne


Laat je betoveren door de mooie Bretoense natuur

Proeven van vakantie

Proeven van vakantie


Korte vakanties dichtbij, op eigen houtje

Willy Stoelzaet Reeds op jonge leeftijd trok hij al liftend door Europa. In de rugzak een pak spaghetti, wat boter en amper geld op zak. Onbekende avonturen tegemoet en hij kreeg er een levenslange reismicrobe voor in de plaats. Ondertussen heeft hij als reiziger, gids en vrijwilligerswerker al de halve wereldbol rondgetrokken. Zijn passie voor de Spaanse taal, cultuur en muziek bracht hem naar Latijns-Amerika, later naar Spanje en andere Middellandse Zee gebieden. Hij reist en begeleidt het liefst waar hij kan praten met de lokale bevolking, want dat blijft een passie. Een communicatieve brug zijn tussen culturen maakt hem automatisch ook een betere gids.

Er zijn zoveel boeiende momenten in het begeleiden van een reis en het op stap gaan met onbekenden. Enthousiasme delen bijvoorbeeld en diezelfde drang om te reizen en te ontdekken overzetten. De rijkdom om nadien met een groep fijne vrienden thuis te komen, schenkt een geweldige voldoening. Je geeft veel, maar je krijgt dikwijls zoveel meer terug. Nieuwe ontdekkingen en ervaringen, van de lokale mensen, maar dikwijls van je eigen groep zelf! Dat raakt en beroert. Het zijn bronnen van energie en geeft de kracht en de goesting om er bij de volgende reis weer even gedreven voor te gaan!

Door de bril van andere culturen naar zijn eigen kleine wereld kijken blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie, waardoor je die ook beter leert begrijpen en vooral, vooral … relativeren.


De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”