Op zoek naar een minder bekende bestemming?

Op zoek naar een minder bekende bestemming?


Wandelen tussen de vulkanen van Auvergne

Stranden en kliffen van de Opaalkust

Stranden en kliffen van de Opaalkust


Tirol

Tirol


Wandelen vanuit een comfortabel hotel

Over de Franse pelgrimswegen naar Santiago de Compostela

Over de Franse pelgrimswegen naar Santiago de Compostela


Proeven van vakantie

Proeven van vakantie


Korte vakanties dichtbij, op eigen houtje

Eric Debraekeleer Eric is een ervaren all-round begeleider die zo'n 20 jaar voor Anders Reizen begeleidt.  Hij houdt er ook van nieuwe reizen te verkennen en uit te bouwen en dit vooral op de Britse eilanden (Kent, Devon & Cornwall,Cotswolds,..). Eilanden zijn steeds een passie geweest (Azoren, Cabo Verde, Madeira, Malta,...) samen met de ontdekking van de natuur, mooie wandelpaden en de cultuur en gebruiken van de regio. Zijn kennis van de
Portugese en de Italiaanse taal vormt een pluspunt bij de begeleiding van Portugeessprekende bestemmingen en Italië. Wandelingen spijst hij graag met veel info over de lokale cultuur en geschiedenis, dit alles aangelengd met een humoristische kijk en op tijd en stond een lekker hapje en drankje. In binnenland is Eric een veenkenner die je op onze weekends in Hoge Venen en Ardennen kan ontmoeten.


De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”