Aanbod 2021

Aanbod 2021


Het team van Anders Reizen werkt momenteel aan het nieuwe aanbod voor 2021. 
In de loop van de komende maanden zullen de reizen geleidelijk aan online komen.
Bekijk hier ons voorlopig aanbod voor het voorjaar.

De hoge toppen van de Vogezen

De hoge toppen van de Vogezen


Volg een prachtige panoramische route door dit bosrijk massief 

Op ontdekking in La Calestienne

Op ontdekking in La Calestienne


Drie dagen op stap in België met de Viroin-rivier als ruggengraat

Ontdek de Noordkust van Bretagne

Ontdek de Noordkust van Bretagne


Laat je betoveren door de mooie Bretoense natuur

Proeven van vakantie

Proeven van vakantie


Korte vakanties dichtbij, op eigen houtje

Kevin Maes Reizen is voor mij ontmoeten! Uiteraard het ontmoeten van andere mensen: medereizigers, gidsen of locals. Ieder heeft zijn verhaal en niets zo interessant als 'andere' culturen, gewoonten of levensvisies. Want 'anders' is niet beter of slechter, in de eerste plaats bij ANDERS Reizen/Bootz!
Maar ontmoeten is ook ont-moeten. Niks moet en alles mag, of toch veel meer ;-) Kortom reizen is vooral vrijheid en avontuur.
Zo heb ik ook de afgelopen 15 jaar door verschillende landen getrokken met een grote verscheidenheid aan avontuurlijke concepten. Rondreizen door Nieuw-Zeeland, Myanmar, Costa Rica en Indonesië. Intense ervaringen in India, Jordanië, Venezuela, Tajikistan en Botswana. Actief en sportief in Canada, Kirgizië en Marokko. Maar bovenal ontelbare ervaringen op mijn favoriete reisbestemmingen Spanje en Berlijn :-)
En die vrijheid en avontuur zijn ook de accenten die ik als begeleider in de groepsreizen probeer te leggen. Vrijheid en flexibiliteit in het programma zodat ik op de wensen van de deelnemers kan inspelen. En avontuur, zowel letterlijk als figuurlijk: Openstaan voor alle mensen en alle ervaringen.En thuiskomen als een rijker mens!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”