Na een periode in Mallorca te hebben gewoond werd duidelijk dat ik geboeid was door bergen. Deze interesse werd alleen maar groter na een 5-jarig verblijf in Sucre, Bolivia, waar ik o.a. mountainbike tochten begeleidde. Grote bergketens zoals het Karakorum gebergte of de Himalayas vind ik enorm boeiend, maar ik voel me vooral aangetrokken tot de Andes. Latijns Amerika blijft het continent waar ik me het meeste thuisvoel, al leer ik de laatste jaren ook steeds meer van Azië kennen, waar landen als Mongolië of Japan mijn voorkeur genieten. Australië en Nieuw Zeeland bezoek ik telkens opnieuw met veel plezier. Dichterbij ben ik vaak te vinden in de Pyreneeën, Spanje was de laatste 7 jaar mijn thuisbasis. Ik ga graag met mensen op stap die voor een fysieke uitdaging te vinden zijn in de bergen.
De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.
De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids.
Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.
Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”