Het land van al jouw dromen

Het land van al jouw dromen


Mexico... Meee-eee-ee...

Ken je de Tramuntana?

Ken je de Tramuntana?


Mallorca, paradijs voor bergwandelaars!

Stevige huttentocht in de Pyreneeën

Stevige huttentocht in de Pyreneeën


voor ervaren bergwandelaars

Ecuador

Ecuador


Amazonewoud, Andesgebergte en de kust

Aanbod wandelreizen 2020

Aanbod wandelreizen 2020


Jouw volgende bestemming vind je hier!

Themareizen

Themareizen


Wandelen en...

BOOTZ jongerenreizen

BOOTZ jongerenreizen


Anders Reizen voor jongeren van 18 tot 34 jaar

Missie Formidabel

Missie Formidabel


Ontdek onze gezinsreizen op missieformidabel.be

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.


En wie weet verschijnen ze op deze site!

Tjeu Tijskens Of het is voor één van mijn vele dagtochten (gemiddeld twee per week ergens in België) of voor weer een dag stappen tijdens een meerdaagse wandel- of trektocht in het buitenland: als ik mijn stapschoenen kan aantrekken voel ik me gelukkig! Ik hou er van alleen op verkenning te gaan maar even graag laat ik anderen achteraf mee genieten van al het schone dat ik kon ontdekken!  Zowel alleen als in groep onderweg zijn heeft zijn charme. En aangezien ik er veel tijd voor heb, geniet ik er ten volle van. Meer moet dat niet zijn!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”