De mooiste voorjaarsbloemen

De mooiste voorjaarsbloemen


vind je op Madeira natuurlijk!

Klein Zwitserland

Klein Zwitserland


Het meest spectaculaire wandelgebied in de Benelux

Vacature: Medewerker touroperating

Vacature: Medewerker touroperating


gebeten is door actieve reizen?

Groepsreis naar Malta en Gozo op 2/01

Groepsreis naar Malta en Gozo op 2/01


Deze reis krijgt van jullie een 8,8/10. Ontdek waarom!

Kraters, primitieve steendorpen en hartelijke bevolking

Kraters, primitieve steendorpen en hartelijke bevolking


Dat is het eilandleven op Cabo Verde

Ken jij Akamas?

Ken jij Akamas?


Een ongerept stukje Cyprus met grote kans op ideaal wandelweer

Weekendjes en dagwandelingen

Weekendjes en dagwandelingen


Even weg met een groepje wandelaars en begeleider

Op goede voet!

Op goede voet!


Reizen organiseren vanuit passie en engagement. Hoe doen wij dat?

Peter Gailliaert Ik ben Peter Gailliaert en begeleid sinds de jaren ’90 voor Anders Reizen. Mijn passie voor de Balkan dateert van toen ik, vele jaren terug, het reisboek ‘Scholte’s Griekenland’ in handen kreeg.
Ik hou van reizen die de tijd doen vervagen. Ik hou van onderweg zijn, zoals pelgrims, langs smalle voetwegen en bijzondere plekken. Op het kruispunt van de grote cultuurhistorische verhalen wil ik ons verleden koesteren. Verwondering is mijn drijfveer, vanzelfsprekend met de natuur als authentiek decor.
De natuur in de Kaukasische hooglanden of de toppen van de Albanese alpen, ik sta daar nog steeds van te kijken. De volkscultuur op Sardinië echt beleven of een rijk
gedecoreerde orthodoxe kerk in een Grieks dorpje en zeker de details in een sober Armeens klooster, daar doe ik het voor. Fascinerend allemaal. Stap gerust met ons mee in zo’n reisverhaal.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”