s ♥ nië

s ♥ nië


Het mooie Triglav Nationaal Park

Grüss Got uit de Alpen

Grüss Got uit de Alpen


Boek een bergvakantie

Actieve vakantie nodig met gezin of vrienden?

Actieve vakantie nodig met gezin of vrienden?


De Pyreneeeën verwachten je!

Proeven van vakantie

Proeven van vakantie


Korte vakanties dichtbij, op eigen houtje

Reizen in tijden van Corona

Reizen in tijden van Corona


Hoe pakken we dit samen aan?

Maurice Page Al geruime tijd begeleid ik verschillende wandeldagtochten per maand voor diverse organisaties in België, Nederland en Duitsland. Zo ben ik contact gekomen met Anders Reizen. Als begeleider wil ik andere gelijkgestemden laten mee genieten van deze gezonde passie: wandelen in de vrije natuur met, indien de gelegenheid zich voordoet, een vleugje cultuur en geschiedenis. Als diepzeeduiker heb ik vroeger al een stukje van de wereld onder water gezien, maar erboven is het zeker zo verrassend en interessant! Natuurlijk zijn er plaatsen die mijn voorkeur wegdragen, maar ik wil mij eigenlijk niet echt vastpinnen op een bepaald land of streek en mijn horizonten zo breed mogelijk houden. Er zijn tenslotte nog zoveel plekjes op de aardbol om te ontdekken (en dat hoeft daarom zeker niet ver van huis te zijn).


De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”