De Portugese Algarve

De Portugese Algarve


Op eigen houtje of in groep (vertrek 8/10)

De Vallei van Zagoria

De Vallei van Zagoria


Klik door om te zien waar je op eigen houtje kan gaan wandelen in dit weinig toeristische gebied.

Europa's best bewaarde geheim

Europa's best bewaarde geheim


Vertrek naar Georgië op 2/09

Plaats vrijgekomen!

Plaats vrijgekomen!


Beslis snel en vertrek op 9/07 naar... Corsica!

Umbrië: het heilige hart van Italië

Umbrië: het heilige hart van Italië


Op eigen houtje genieten van een wandeling onder de cypressen.

Kreta: Grieks godeneiland

Kreta: Grieks godeneiland


Op eigen houtje langs verlaten stranden

Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso

Italië - In de schaduw van de Gran Paradiso


Groepsreis met vertrek op 22/07

Weekendjes en dagwandelingen

Weekendjes en dagwandelingen


Even weg met een groepje wandelaars en begeleider

Op goede voet!

Op goede voet!


Reizen organiseren vanuit passie en engagement. Hoe doen wij dat?

Ann Brosens Ik ben gediplomeerd Iyengar-yogadocente en run het Iyengar Yoga Centrum in Antwerpen. Een aantal jaren geleden kreeg ik de vraag: “Wat zou je ervan denken om onze woestijnreis te combineren met yoga?”. Hoewel ikzelf nog geen woestijnervaringen in mijn bloed had zitten, smolt ik al weg voor de associatie “woestijn-wandelen-yoga”. In mijn verbeelding klonk “woestijn en yoga” aanvullend in de oren en “wandelen” leek het ene met het andere mooi te verbinden.
Wie, al is het maar voor even, afstand kan nemen van zijn eigen beslommeringen en zekerheden kan in de woestijn een transformatie ondergaan en met een nieuwe blik terugkeren. Soms is het landschap zo magisch van kleuren en vormen en omhuld in een voortdurende stilte dat ontroering en verwondering het hart vullen en niet meer lossen.
Ondertussen zijn er al enkele prachtige woestijnreizen met yoga uitgewandeld, en zijn er ook reizen dichter bij huis bijgekomen oa in België, Frankrijk en Duitsland.
Een yoga-wandelreis op het eiland Paros is een echte aanrader. We logeren op een mooie plek dat een uitgeruste yogastudio ter beschikking stelt. Alle troeven voor ontspanning en herbronning! De zee en de bergen zijn nooit veraf, zo ook niet een goed glas wijn en héél lekker eten…

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”