Winter in Siberië

Winter in Siberië


Wandelen langs en op het Baikalmeer

Topnatuurervaring

Topnatuurervaring


Namibië & Botswana - Wild, water en woestijn. Afreis gegarandeerd.

Langlaufen in de Dolomieten

Langlaufen in de Dolomieten


Deze langlaufreis brengt je langs de mooiste plaatsen van de Dolomieten.

Van oud naar nieuw op een eiland!

Van oud naar nieuw op een eiland!


Met een wandelreis naar Malta start je jaar alvast goed!

Kaapverdië

Kaapverdië


Ontdek nu dit verrassend mooie wandelparadijs!

Mysterieus Marrakech

Mysterieus Marrakech


Altero single-reis van 6 tot 11/11

Themareizen

Themareizen


Wandelen en...

BOOTZ jongerenreizen

BOOTZ jongerenreizen


Anders Reizen voor jongeren van 18 tot 34 jaar

Missie Formidabel

Missie Formidabel


Ontdek onze gezinsreizen op missieformidabel.be

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.

Stuur jouw foto's, filmpjes en verslagen naar ons.


En wie weet verschijnen ze op deze site!

Ann Brosens Ik ben gediplomeerd Iyengar-yogadocente en run het Iyengar Yoga Centrum in Antwerpen. Een aantal jaren geleden kreeg ik de vraag: “Wat zou je ervan denken om onze woestijnreis te combineren met yoga?”. Hoewel ikzelf nog geen woestijnervaringen in mijn bloed had zitten, smolt ik al weg voor de associatie “woestijn-wandelen-yoga”. In mijn verbeelding klonk “woestijn en yoga” aanvullend in de oren en “wandelen” leek het ene met het andere mooi te verbinden. Wie, al is het maar voor even, afstand kan nemen van zijn eigen beslommeringen en zekerheden kan in de woestijn een transformatie ondergaan en met een nieuwe blik terugkeren. Soms is het landschap zo magisch van kleuren en vormen en omhuld in een voortdurende stilte dat ontroering en verwondering het hart vullen en niet meer lossen. Ondertussen zijn er al enkele prachtige woestijnreizen met yoga uitgewandeld, en zijn er ook weekends en reizen dichter bij huis bijgekomen!


De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Anders Reizen-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”