Jouw eigen tempo


Sta stil bij wat jij bijzonder vindt

Zorgeloos op reis


Een reis waarbij alles voor jou wordt geregeld

Individuele reizen

  • Je reist graag met z'n tweeën, met het gezin of met een groepje vrienden of familie
  • Je bepaalt het liefst je eigen tempo
  • Je krijgt een gedetailleerde infobundel, waar nodig wandelbeschrijvingen, kaarten en alle nuttige en interessante informatie
  • Wij zorgen voor alle reservaties en vaak ook de maaltijden
  • Bagagevervoer kan ook door ons geregeld worden

Zelfgekozen vertrekdatum

Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt. Je kan ook extra overnachtingen reserveren vóór of na, soms ook tijdens het programma.

De boeking van een individuele reis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere  overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Soms kan het ook gebeuren dat door de onbeschikbaarheid van een logies met de datum moet geschoven worden. Het is daarom sterk aanbevolen om je reis tijdig te reserveren. En wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Mocht je door omstandigheden toch pas kort voor vertrek kunnen boeken, dan proberen wij graag om dit nog in orde te brengen. Bij boeking vanaf 3 weken vóór het vertrek (late boeking) rekenen we een dossierskost van 30 euro aan (evt. verzendingskosten voor koerierdienst zijn ten laste van de klant).

Logies en maaltijden

Naargelang de uitgekozen reis, varieert dit van een eenvoudige refuge tot een stijlvol landhuis. Waar een eenpersoonskamer mogelijk is, wordt dit bij de reisinfo vermeld, samen met de te betalen toeslag.

Ook wat de maaltijden betreft, zijn er verschillen van reis tot reis: enkel ontbijt, half of vol pension. Soms laten we de keuze aan jou over. Bij een aantal reizen kan je het lunchpakket voor onderweg in het logies aankopen. De meeste informatiepakketten bevatten nuttige tips over eetgelegenheden in de streek waar je je bevindt.

Bagage

Je niet hoeven te bekommeren om je bagage is voor velen één van de grote voordelen van onze individuele wandelreizen. Je draagt enkel je dagrugzakje en kan op die manier volop van het wandelen genieten.

Sommige reizen worden aangeboden met de optie "bagage vervoerd" of "bagage zelf dragen". Omdat de kosten lager komen te liggen, geniet je in het laatste geval uiteraard van een "korting voor zelf bagage dragen", die vermeld wordt bij elke reis. Let wel: om van de korting voor zelf dragen te kunnen genieten, dienen alle reizigers binnen hetzelfde dossier voor zelf dragen te kiezen.

Vervoer

Bij elk programma staat aangegeven hoe je de startplaats kan bereiken. Indien je met de eigen wagen reist, ontvang je vóór het vertrek een wegbeschrijving. Wens je gebruik te maken van de trein, het vliegtuig of de ferry, dan kunnen wij desgewenst je ticket reserveren. In dat geval worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.

Eventuele lokale transfers met bus of taxi dien je zelf ter plaatse te regelen. Hieromtrent ontvang je de nodige informatie vóór het vertrek.

Prijzen

Alle vermelde prijzen gelden per persoon, berekend op basis van een reservatie voor twee volwassenen (tenzij anders vermeld). Op een aantal reizen kan je als alleen reizende inschrijven, waarvoor je een bijkomende toeslag betaalt (in de reisinfo vermeld of - indien niet vermeld - te verkrijgen op aanvraag). Volgende posten zijn, tenzij anders vermeld, nooit in de prijs inbegrepen: de heen- en terugreis, de vrije reisverzekering, evt. visumkosten, evt. luchthaventaksen die in het buitenland dienen betaald te worden, evt. extra’s, inkomgelden voor musea en bezienswaardigheden en alle uitgaven met een persoonlijk karakter, zoals dranken, fooien, medische kosten, e.d. Deze worden dan ook niet meer vermeld onder ‘niet inbegrepen’ bij elke reis.

En de kinderen?

In theorie mogen kinderen deelnemen aan alle individuele reizen, maar in de praktijk blijken niet alle reizen even geschikt. Kies boven het zoekkader voor familiereis of bekijk al onze kindvriendelijke reizen op individuele basis. Zo zie je ook meteen vanaf welke leeftijd jouw gezin mee kan op reis. Bij heel wat reizen vermelden we in de tabel met praktische informatie bovendien welke troeven de reis heeft om het ook voor kinderen boeiend te maken. Let ook op de speciale kinderkortingen bij heel wat reizen.

Gezinsreizen

Informatiepakket

Vóór je vertrek en nádat wij de saldobetaling hebben ontvangen, krijg je een infopakket opgestuurd. Dit bevat onder meer een dagschema, concrete gegevens over de bereikbaarheid, een uitrustingslijst,...

Bij wandelreizen in Europa waar geen lokale gids meegaat, bevat het infopakket - tenzij anders vermeld - ook de routebeschrijvingen en kaarten waarop de trajecten staan ingekleurd. Bij de meeste reizen ontvang je dit via de post vóór het vertrek, soms echter bij aankomst in de eerste verblijfplaats.

Bij de meeste reizen buiten Europa is er een plaatselijke gids voor de wandelingen, in dat geval zijn in het infopakket geen routebeschrijvingen of wandelkaarten voorzien.

Huisdieren

Het meebrengen van huisdieren is niet altijd toegestaan. Soms zijn grote honden niet welkom, kleinere wel.  En soms dient ter plaatse een kleine vergoeding te worden betaald aan de uitbater van het logies.