Ierland - Connemara


Periode zelf te bepalen - vanaf € 555

niet meer boekbaar

Ierland - Connemara


Periode zelf te bepalen - vanaf € 555

niet meer boekbaar

Ierland - Connemara


Periode zelf te bepalen - vanaf € 555

niet meer boekbaar

Ierland - Connemara


Periode zelf te bepalen - vanaf € 555

niet meer boekbaar

Ierland - Connemara


Periode zelf te bepalen - vanaf € 555

niet meer boekbaar
Individuele reizen Ierland
Connemara is Ierland in zijn puurste vorm. Het is één der meest woeste, authentieke en tegelijk meest romantische streken van Ierland. Met zijn dramatische wolkenhemels, ruig laaggebergte, de Killary-fjord, uitgestrekte venen met her en der een verlaten meertje en overal dat typische diepe groen vormt het een beloftevol wandelgebied.
Prijs: vanaf € 555
Reisnummer: 13IE507
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag

Wandelniveau :

Blijf op de hoogte van deze reis

Dag 1: Vlucht naar Dublin en per openbaar vervoer naar Galway. Overnachting in Galway.

Dag 2: Transfer met openbaar vervoer (niet inbegrepen) tot Maam Cross. Je bagage wordt er opgepikt en zelf wandel je over een oude pelgrimsroute, de Maam Ean Pass, naar het Lough Inagh. Op het hoogtepunt van de pas tref je de kerk en het standbeeld aan ter ere van Saint Patrick, Ierlands nationale heilige. Een zwaardere variant leidt over de heuvelrug Maamturk, je krijgt er een wijds uitzicht over de Twelve Bens oftewel de twaalf toppen en over de meren Lough Mask en Lough Corrib. 15 of 16 km.

Dag 3: Vrije dag in Lough Inagh. Schitterende locatie om de Twelve Bens verder te exploreren. Ofwel bezoek je Kylemore Abbey: een bezoek aan het neogothische kasteel en bijhorende Victoriaanse tuinen, gelegen aan het schitterende Pollacappul-meer is zeker de moeite waard. Het kasteel wordt reeds enige decennia bewoond door een gemeenschap Benedictijnes nonnen -met oorsprong in Ieper- die er lesgeven in hun privé-school. Wie energie over heeft kan de heuvel achter de abdij beklimmen en met het beeld van het Heilige Hart meegenieten van het zicht op de meertjes en de bergen. 21 km.

Dag 4
: Na het ontbijt wandel je naar Leenane, gelegen aan Killary Harbour, een 16 km lange groene fjord (de enige in Ierland). De Killary fjord is bezaaid met 'fish farms'; viskwekerijen voor zalm en schelpdieren en die een zeer belangrijk deel uitmaken van de lokale beroepsaktiviteit. 14 km. 

Dag 5
: Taxitransfer  tot Glenacally Bridge en wandeling naar Drummin. U doorkruist een verwilderd veenlandschap, afgewisseld met bossen tot Drummin. Een mooie alternatieve bergroute loopt over de Sheefry heuvels via het Lugacolliwee meer (enkel bij zeer mooi weer!) Overnachting in Drummin. 12 of 23 km.

Dag 6
: In de schaduw van Ierlands Heilige berg, de Croagh Patrick (764 m), komt u misschien wel tot inkeer. Maar niet voor lang, want 's avonds geniet men in Westport van kleurrijke winkeltjes en gezellige pubs. Overnachting in Westport. 24 km.

Dag 7: Optionele vrije dag in Westport of wandeltocht op het noordelijke deel van de Western Way. Andermaal overnachting in het levendige Westport. 17 km.

Dag 8
: Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

Dagen: 8

Reisperiode:
Vaak ganse jaar mogelijk, doch van mei tot oktober beste periode.

Heen- en terugreis
:
· Vliegtuig: Vlucht naar Dublin en verder per trein of bus naar Galway. Terug vanuit Westport per trein of bus naar Dublin.
· Auto en ferry: Ferry Calais - Dover, vanuit Wales ferry naar Dublin of Rosslare, verder naar Oughterard (ca. 24 u. reizen).

Voor bus -en treinuren kan u terecht op volgende website: http://www.buseireann.ie of http://www.irishrail.ie

Niveau:  à . Dagtochten tot 18 km per dag over soms moeilijke paden. Het is meestal goed gemarkeerd op terrein.

Bagage:
 Naar keuze vervoerd of zelf dragen.

Logies:
Bed & Breakfast of guesthouse. Tweepersoonskamer met privaat sanitair.

Maaltijden:
Iers ontbijt in het logies. Lunchpakketten beschikbaar (aan te kopen in een dorpswinkeltje of in de B&B). Vrij avondmaal in het logies of in de omgeving daarvan.

Inbegrepen: Logies - "Iers ontbijt" - bagagevervoer - vermelde transfers (niet op vrije dagen) - Engelstalige wandelbeschrijvingen en kaarten - BTW.

Niet inbegrepen:
Heen- en terugreis - middag- en avondmaal - overige transfers.

Toeslagen:
Eenpersoonskamer (samen reizend): € 15 / nacht.
Extra overnachting B&B: op aanvraag.

Voorschot: 30% van de reissom

Prijs: € 555

Goed om weten: Bij een boeking voor 31/01/2013 ontvangt u 5% korting op bovenstaande prijzen.

Blijf op de hoogte van deze reis

Suggesties op basis van deze reis

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen
Klik hier voor het volledig reisaanbod